Gezinsuitbreiding --> Franse bulldog

Discussie in 'De lounge' gestart door Ikbenhetmaar, 5 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ikbenhetmaar

  Ikbenhetmaar VIP lid

  18 nov 2008
  6.486
  0
  0
  Wij hebben sinds zaterdagavond gezinsuitbreiding :D

  Namelijk een franse bulldog reu van 8 weken, Hij doet het hartstikke goed bij ons. We geven hem smuldier volledig dus geen brokken.
  We gaan volgende week met hem starten op een puppy cursus maar ik dacht misschien heeft er iemand van jullie ook een franse bulldog en heeft verder tips voor ons om alles goed te laten verlopen.

  We zijn ook gelijk begonnen met socialiseren aangezien dat tussen de 7 weken en 12 weken het belangrijkste is zeggen ze. Dus hij is al mee geweest naar het park waar kindjes aan het spelen waren en hij is al mee geweest naar de supermarkt.

  De enige stribbeling waar we tegen aan lopen is dat hij niet in een dichte bench wil zitten, hij ligt er overdag in te slapen met de deur open maar snachts wil ik dat hij er in slaapt met het deurtje dicht. Hij jankt dan het hele huis bij elkaar en daarom hebben we hem tijdelijk even naar onze slaapkamer verhuist waar hij in een doosje slaapt (waar die niet uit kan) maar dat vind die dan prima..:(
  De reden waarom ik hem (nog) niet in een open bench wil laten slapen is dat we ook een rode kater hebben lopen die nog niet helemaal gewend is aan dit kleine schatje. Als we erbij zijn doet de kat hem niets en staat van een afstandje te kijken maar durf (nog) niet te gokken wat er gebeurd als ze met zijn 2en beneden zijn en wij boven. Hoe leer ik hem de dichte bench aan zonder dat die het hele huis bij elkaar jankt?
   
 2. Marjolijn

  Marjolijn Fanatiek lid

  22 aug 2010
  1.154
  0
  0
  NULL
  NULL
  Super leuke hondjes :) Ik heb er zelf ook 1, een teefje.

  Misschien kun je overdag het deurtje ook eens dicht doen terwijl je wel in de kamer bent.
  Dan associeert hij het deurtje dicht niet teveel met alleen achter blijven?

  Heel veel plezier en geluk gewenst met jullie hondje. (Als je eenmaal een bulldog hebt, wil je nooooit anders meer ;) )
   
 3. Ikbenhetmaar

  Ikbenhetmaar VIP lid

  18 nov 2008
  6.486
  0
  0
  Dat hebben we dus geprobeerd, maar ook dan jankt hij en probeert echt de kooi open te breken :(
  Misschien is het ook een kwestie van " even laten janken" maar dat kan mijn moederhartje niet aan :D
   
 4. justme1974

  justme1974 Fanatiek lid

  20 jan 2009
  3.519
  1.617
  113
  Met veel geduld...

  Hoe groot is de bench? Misschien voor de nachten wel iets te groot, waardoor het gevoel van vertrouwen en veiligheid minder is. Je kunt een warme kruik maken. Heb je iets meegekregen uit het nest? Iets waar de geur aan zit van zijn moeder en de andere puppen? En is het een dichte bench zodat hij niets meer kan zien? Of is het een draadwerk bench? (waar de poten van de kat overigens heel prima doorheen kunnen). Wat heeft hij bij jullie in de box wel wat hij in de bench niet heeft?
   
 5. Ikbenhetmaar

  Ikbenhetmaar VIP lid

  18 nov 2008
  6.486
  0
  0
  De bench is iets van 80 cm maar hij slaapt er overdag prima in dus daar zal het niet aan liggen en we hebben er zo'n tochtrol in liggen (zo'n knuffelding) en daar slaapt die tegenaan, die hebben we in een half rondje gelegd en daar kruipt die tegen aan. Het is geen dichte bench maar draadwerk inderdaad. En hij heeft niets anders in de box als in de bench, we verhuizen alles uit zijn bench nu steeds mee in de doos. Dus de tochtrol en zijn handoek (waar die op slaapt)
   
 6. giraf

  giraf Niet meer actief

  Wij hebben 2 franse bulldogs.
  Het zijn ontzettend lieve, maar gigantisch eigenwijze hondjes! :D

  Ik ben met allebei op puppycursus geweest en we waren altijd het mikpunt van grapjes :) Ze luisteren allebei echt alleen als ze zelf willen.... Die ene weigert pertinent om op de grond te gaan liggen als er geen gras of dekentje onder haar ligt......;)
  Maar ondanks hun diva gedrag zou ik ze voor geen goud meer willen missen!
   
 7. Ikbenhetmaar

  Ikbenhetmaar VIP lid

  18 nov 2008
  6.486
  0
  0
  :$hahahaha geweldig!! :D:D
   
 8. Yummy

  Yummy Fanatiek lid

  7 jan 2011
  4.571
  8
  38
  Brabant
  Haha zo herkenbaar. Mijn ouders hebben jarenlang super goed afgerichte jachthonden gehad en nu sinds 2 jaar hebben ze een Frans bulletje. Ze heet Nora maar we noemen haar "De prinses" want zo wenst ze echt behandeld te worden. Hilarisch gewoon. Het zijn echt geweldige beestjes (zelfs met al dat gesnurk en geknor) en iedereen is dan ook stapel op haar. Maar als mevrouw iets niet wildan kun je hoog of laag springen: ze zal het niet doen (over nat gras lopen bijvoorbeeld, of uberhaubt door de regen).

  Ik heb geen tips wat de bench betreft maar misschien op het hondenforum (.nl) wel, daar ben ik al meerdere keren goed geholpen. Veel plezier met jullie nieuwe gezinslid!
   
 9. Vagans

  Vagans VIP lid

  13 aug 2010
  8.491
  0
  0
  Zwijndrecht
  Oefenen en veel geduld
  Het is natuurlijk nog een babytje en hij heeft nog heel veel behoefte aan bij jullie zijn!

  en kom zeker is langs op het hierboven genoemde forum! Gezellie ;)
   
 10. kimsenna

  kimsenna Actief lid

  15 feb 2011
  153
  0
  0
  Hier ook een franse bull, zijn idd erg koppig maar consequent zijn is echt belangrijk. Bij ons wilde ze in het begin ook totaal geen rondje buiten lopen, maar met veel volhouden vinden ze het uiteindelijk leuk.

  Wij hebben haar gelijk vanaf nacht 1 in haar bench gedaan en hebben een krantje achterin de bench gelegd voor haar behoefte. We zijn er niet uitgekomen toen ze begon te piepen en na 2 nachten was dit over. Ook zijn wij er s' nachts nooit uit gekomen om haar uit te laten. Gewoon om half 8 eruit en haar behoefte buiten laten doen en de bench opruimen. Verder overdag een krant op de vloer, eerst dicht bij de bench, waar ze eventueel haar behoefte mag doen en deze steeds verder naar de deur verplaatsen.

  Het zijn koppige beesten maar zoooo lief en schattig, je ligt zo vaak in een deuk om ze.
   
 11. Ikbenhetmaar

  Ikbenhetmaar VIP lid

  18 nov 2008
  6.486
  0
  0
  Maar onze reu jankt echt keihard he ;), kan hem moeilijk de hele nacht laten janken toch? vind het zo sneu tis toch zo'n klein hummeltje
   
 12. Vlijtigliesje

  Vlijtigliesje Actief lid

  12 sep 2009
  236
  1
  0
  NULL
  NULL
  toch echt laten janken hoor, is na 2 nachten over! En dan misschien wel even je buren waarschuwen ;) Serieus, als je er nu van alles op gaat verzinnen, komt het niet meer goed. Even doorbijten, over een paar dagen weet ie niet beter meer.
   
 13. Sensea

  Sensea Niet meer actief

  ik heb gen verstand van bulldogjes. maar wat er zo in me opkomt. je zegt dat de doos goed gaat. misschien kun je overdag oefenen met de doos in de bench te doen en het deurtje dicht te doen eerst als je thuis bent. daarna als je boodschappen gaat doen ofzo. en dan voor s'nachts?
   
 14. Femsiejj

  Femsiejj Niet meer actief

  hoi hoi,
  hier ook een franse bulldogfamilie! Ik heb een teef van 9,5 jaar en een pup van nu 14 weken. Toen we haar kregen met 8 weken hebben we haar gelijk de eerste avond in de bench gedaan. En janken dat ze deed. Elke avond ging ze weer in de bench en na 2WEKEN te hebben gejankt doet ze het nu nog maar een minuutje nadat we weg zijn en daarna gaat ze slapen. Wij hadden de pech dat ze vlak nadat ze bij ons kwam heel ziek is geworden en ze nu nog de 12 weken enting moet. Maar als ze deze ook heeft gehad (deze week) willen we ook op puppycursus maar haar. Vooral ook omdat ze door die ziekte minder gesocialiseerd is.

  Wat ik je wel wil aanraden om haar nu nog niet naar grote parken mee te nemen of naar hondenuitlaatplaatsen. Pas goed op hoor want ze kan snel ziek worden.

  Verder zijn het geweldige hondjes en ik zou niet meer zonder kunnen! Heel veel plezier en geluk ermee en mocht je nog meer vragen hebben mag je altijd pb-en of op het franse bulldog forum kijken daar zitten ook allemaal liefhebbers en fokkers!
   
 15. Ikbenhetmaar

  Ikbenhetmaar VIP lid

  18 nov 2008
  6.486
  0
  0
  2 weken:$:$ ooow mijn hemel, ik zie daar zooo tegen op he! :)
  Maar we gaan het proberen! Ik doe wel oordopjes in, dan hoort alleen vriendlief hem. Grote kans dat ik het anders weer zielig vind en hem ophaal :D
   
 16. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  24.084
  3.023
  113
  Hier een ander ras, maar net zo, ze heeft 2 weken 's nachts alles bij elkaar gebruld. Mijn man heeft wel die tijd naast haar op een matras beneden geslapen, dus ze wist wel dat ze niet alleen was.
  Gelukkig waren onze buren destijds op vakantie :). Ja, het was even doorzetten, maar daarna was ze er helemaal aan gewend en al snel was het een favoriete slaapplek waar ze uit zichzelf inkroop. Sterker nog, ze is nu 3 en slaapt nog in de bench, terwijl ze ook een mand heeft, maar het bevalt haar prima.
  Overdag in de bench en alleen zijn heel rustig opgebouwd. Het is een hoop werk een pup, maar bedenk je dat alles wat je er nu aan tijd en energie insteekt, je dubbel en dwars terugverdient. Een heleboel probleemgedrag wat je bij honden ziet, had makkelijk voorkomen kunnen worden, een goed begin is het halve werk, zeker bij een hond.
  Wij negeerden haar in de bench als ze zat te brullen, pas als ze rustig was, deden we het deurtje weer open. Verder gaven we haar wat lekkers als ze de bench in ging, dan leren ze het snel met wat leuks associƫren. Succes!
   
 17. Marlous

  Marlous Fanatiek lid

  19 nov 2010
  2.066
  0
  36
  Doe overdag af en toe het deurtje dicht waar je bij bent, laat hem janken. Doe het deurtje pas weer open als hij stil is en geef hem een beloningssnoepje, dan beloon je het stil zijn waardoor hij leert dat janken niet helpt. Het janken doet hij om zijn roedel (jullie dus) bij zich te roepen. Als jij gaat kijken of telkens reageert, heeft hij succes.

  De truc (net als de rest van de puppycursus) is dat je het goede beloont, het slechte negeert en hem op een positieve manier opvoedt. Dan hoef je hem alleen te corrigeren en niet te straffen.

  Wij hebben een boerenfox, een ander soort hondje, maar net zo eigenwijs en vreselijk in de bench. Wij hebben hem in de eerste week ook naast het bed laten slapen, elke avond een metertje meer richting bench. Uiteindelijk lag hij in de bench met deur open en daarna met deur dicht.

  Voor de buren een stuk fijner dan 2 weken gejank lijkt me :) Vergeet niet dat het pupje net zijn vertrouwde nestje heeft verlaten en pas 8 weken oud is.

  De tip van het hondenforum heb ik in het begin ook veel geraadpleegd, erg handig!
   
 18. Foxter

  Foxter Niet meer actief

  Leuk, een franse bull!!!! Die komt bij mij ook altijd uit de test :D Ik heb nu een jack russell, en altijd alleen maar jack russell's gehad. Maar ik zou graag een wat rustiger hondje willen (maar niet te rustig), en de Franse bull is dan perfect.
  Maar voorlopig hoop ik nog zo'n 12 jaar van mn jrt te genieten, hij is nog maar 4 :)
   

Deel Deze Pagina