Gouden tips voor terugkeer werk na zwangerschapsverlof

Discussie in 'Weer aan het werk' gestart door Pluis90, 14 jan 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Pluis90

  Pluis90 Lid

  14 dec 2016
  70
  8
  8
  Vrouw
  Hoi!

  Vanaf morgen mag ik weer aan het werk!
  Geef borstvoeding dus dat wordt sowieso kolven. Verder denk ik dat ik vooral ook veel ga zweten met al die hormonen, heb een baan waarbij ik actief ben (vrij veel staan en lopen). Ik kijk natuurlijk best een beetje tegen het werken op en om zo lang weg te zijn van m'n heerlijke meid. Maar goed, ik wil er wel weer wat van maken en mijn best doen het goed vol te kunnen houden!

  Hebben de ervaren moeders hier nog "gouden tips" voor de terugkeer naar het werk? Denk aan bijv. hoe kolftijden bewaken, balans vinden voor je lijf tijdens werk, eetgewoontes die je beter op de been houden, etc.? Wat zijn je ervaringen?

  Alle tips zijn zeer welkom! Bedankt!
   
 2. Shakes

  Shakes VIP lid

  2 apr 2013
  14.132
  5.873
  113
  Vrouw
  Vlaanderen
  Belangrijkste tip: op tijd gaan slapen. Zeker in het begin is het uitputtend om je nieuwe ritme te vinden. En accepteer dat je huishouden even nóg erger wordt, voor het weer beter zal gaan.
   
 3. Hopsatee

  Hopsatee Niet meer actief

  Hoe is je eerste dag gegaan?
   
 4. Pluis90

  Pluis90 Lid

  14 dec 2016
  70
  8
  8
  Vrouw
  Het ging best goed! Kolven, het missen van de kleine en papa die thuis was met haar... het viel me allemaal mee. Alleen het werk zelf is nog best zwaar. Even inkomen!
   
  Hopsatee vindt dit leuk.
 5. Pluis90

  Pluis90 Lid

  14 dec 2016
  70
  8
  8
  Vrouw
  Dankjewel! Heb het geprobeerd, maar merk dat ik het nog wel lastig vind om vroeg te gaan slapen. Ik ben zo goed als wakker tot en met de laatste voeding. Dochter doet wel al een kort slaapje tussen half 9 en 11. Hier zou ik in mee moeten gaan, maar nog niet gelukt :(
   
 6. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  12.781
  9.801
  113
  Dat zweten / semi-opvliegers duurde hier nog wel ff. Gewoon extra setje kleding meenemen. Odorex heeft een depper die goed werkt maar omdat je bv geeft zou ik daar een beetje voorzichtig mee zijn, zit zinkoxide in werkt wel goed maar ik zou het bij bv niet gebruiken (al ben ik redelijk neurotisch). Veel slapen, accepteren dat je een paar weken bezig bent om je ritme weer te vinden, zeker icm huishouden. Je hebt twee handen. Hier zet ik t eten in de ochtend of in de avond al klaar voor de volgende dag, als ik dan toch moet koken kan ik net zo goed gelijk ff aardappels schillen. Huishouden hebben we een rooster voor maar is hier geen succes, doe uiteindelijk zelf nog steeds t meeste maar t geeft wel meer structuur en daarmee rust. En heeft de kleine meid een bui, tja dan blijft dat maar ff liggen.
   

Deel Deze Pagina