grana padano doc van ah (harde kaas)

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door bunchy, 12 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.652
    514
    113
    mag mag ik deze eten?
    op achterkant staat rauwe melk
    maar het is wel een harde kaas.
    op internet kan ik enkel vinden dat harde kaas van rauwe melk wel mag. dit kaasje toch ook?
    gewoon bij ah gekocht
     
  2. vergo

    vergo Fanatiek lid

    3 mrt 2007
    1.139
    0
    0
    Verkoopster, nagelstyliste
    dorpje bij amsterdam
    Nee die mag je niet.
    Ik werk zelf bij AH en er zitten inderdaad rauwmelkse in.
    De rest mag je allemaal wel behalve rocqefort
     
  3. Que

    Que Niet meer actief

    Mij is wel eens vertelt dat alle kazen die in nederland te koop zijn gewoon mogen, maar voor de zekerheid zou ik het niet doen!!
     
  4. Trees

    Trees Niet meer actief

  5. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Bacteriën in rauwe melk en rauwmelkse kaas
    De meeste kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. Voor boerenkaas wordt rauwe melk gebruikt. Deze kaas is (half)hard en rijpt lang onder een lage zuurgraad. Daardoor kunnen bacteriën er moeilijk in overleven. Bij boerenkaas komen daardoor nauwelijks problemen voor. Ook komen incidenten minder vaak voor dan vroeger.
    Belangrijk is ook dat listeria – de bacterie die de meeste schadelijke gevolgen kan veroorzaken - niet kan overleven in harde kaas. Bij zachte rauwmelkse kazen kan dat wel het geval zijn. Listeria is gevaarlijk voor ongeboren kinderen. Daarom kunnen zwangeren beter geen rauwmelkse zachte kaas eten. Op de verpakking is aangegeven of rauwe melk (‘au lait cru’) of gepasteuriseerde melk is gebruikt.


    Wat zijn risico's? | Voedingscentrum, eerlijk over eten

    Je zegt zelf al dat het een harde kaas is, dus die mag! :D
     
  6. Mamariek

    Mamariek Actief lid

    6 aug 2007
    201
    0
    0
    Bussum
    euh, heb ik al een aantal keer gekocht en gegeten, ben vanuit gegaan dat het mocht omdat het hard is (en AH, wist niet dat die rauwmelkse had). Heb altijd idd begrepen dat je de zachte kazen niet mag en de harde wel. Zelfs de gespecialiseerde kaasboer heeft me dat nog een keer verteld. En als je het niet vertrouwd, niet eten want dan geniet je er ook niet van ;)
     
  7. sassie25

    sassie25 Fanatiek lid

    15 nov 2009
    4.613
    0
    0
    bakkersmeisje
    Bleiswijk
    Als je er over twijfelt zou je het ook altijd ff aan de vk kunnen vragen...
    Ik zou het niet doen omdat ik van mezelf weet dat ik er dan daarna teveel over twijfel en dat ik me er te druk over maak.

    xxx sas
     

Deel Deze Pagina