Grr liegen.

Discussie in 'De lounge' gestart door Warboel, 4 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Warboel

  Warboel Fanatiek lid

  8 jan 2014
  3.466
  607
  113
  Laat ik beginnen met voorop te stellen dat ik eerlijkheid hoog in het vaandel heb staan.
  Nu heb ik het niet over kleine leugentjes om bestwil (het pak koekjes was in de aanbieding), maar wel over zaken die er over doen.

  Dit is iets van een jaar geleden. Mijn man zijn vrijgezellenfeest.
  Hij heeft het onwijs naar zijn zin gehad en ik vond dat ook prima, een week later mijn vrijgezellenfeest en ik heb hem honderduit verteld over wat er gebeurd is (lachen, gieren, brullen, dansen op de bar, erotisch dineren etc.)

  Hun hadden het, volgens eigen zeggen, braaf gehouden. D.w.z. een hoop drank, paintball, bbqen etc. Lekker mannen onder elkaar, dus ze zullen elkaar wel lekker op hebben zitten naaien.
  Daarna zijn ze gaan stappen met een groepje, ook prima.

  Nu stuitte mij iets tegen mijn borst. Gister 'versprak' een maatje van hem zich. Het gaat echt over iets stoms. Het blijkt dat mijn man shirtloos op de bar moest gaan liggen om ??? te doen. Het interesseert mij niet wat, hoe en wanneer (ik heb het namelijk op mijn vrijgezellenfeest ook prima naar mijn zin gehad).

  Wat mij wel interesseert is het feit dat hij er A. Al die tijd over gelogen heeft en B. Het zelfs nu nog ontkent, terwijl zelfs zijn broer zegt dat het gebeurd is (mijn zusje heeft een relatie met hem, dus toen ik haar aantikte op whatsapp en er in de eerste instantie een beetje over aan het dollen was, heeft ze op eigen houtje 'navraag' gedaan bij hem). Maar het was kennelijk niet de bedoeling dat ik dit te weten zou komen.

  Het liegen dus ;).
  Ik krijg daar echt de kriebels van en kan ook echt blijven piekeren tot het echte verhaal boven tafel is gekomen.

  Zoals ik al zei; ik ben echt pro-eerlijkheid en mijn man kan echt met veel wegkomen, mits hij in ieder geval de ballen heeft om eerlijk te zijn en niet besluit stiekem te doen. Kennelijk is dit dus nu niet het geval en voel mij als vrouw nu een beetje te kakken gezet, omdat het kennelijk grappig is dat hun dingen weten, waar ik zogenaamd 'echt niet achter mag komen'.

  Zo! Ik wilde even ventileren en misschien kan iemand helpen met relativeren? Want ik ben niet van plan om er ruzie over te gaan maken, maar het zit me wel degelijk dwars op dit moment. ;)
  Zeg het maar! Ik stel me vast en zeker aan.
   
 2. wendelaa

  wendelaa VIP lid

  30 nov 2008
  8.641
  0
  0
  Noord Brabant
  Ik zou hem gewoon vertellen dat je t niet erg dat het gebeurd is, maar dat je t wel erg vind dat hij hierover liegt tegen je.
  Als hij er om liegt vind hij t of zelf ook eigenlijk niet kunnen of hij is bang dat je erg boos wordt.
   
 3. Warboel

  Warboel Fanatiek lid

  8 jan 2014
  3.466
  607
  113
  #3 Warboel, 4 okt 2014
  Laatst bewerkt: 4 okt 2014
  Heb hem dat al 1000x gezegd helaas :(. En snap ook niet waarom hij daar bang voor zou moeten zijn, aangezien ik zelf ook mijn portie 'misdragingen' op mijn naam heb staan.

  Eén verschil alleen; Ik maakte hem toen ik thuiskwam wakker om over alles uitgebreid te vertellen. En dan niet omdat ik perse eerlijk wilde zijn, maar gewoon omdat het te grappig voor woorden was geweest die avond.

  Je moet elkaar na 7 jaar toch wel kunnen vertrouwen dat je niet weg gaat bij de ander om een minimaal iets. Om een dolletje.

  Ik vind het alleen tricky, want het zijn 2 man die het zeggen en hij ontkent.
  Vanzelfsprekend wil ik mijn man blind geloven, maar ik blijf er wel over malen. ;)
   
 4. Zonnebloem92

  Zonnebloem92 VIP lid

  4 dec 2012
  10.846
  4.211
  113
  Vrouw
  Zuid Holland
  Vervelend hoor!
  Mijn man is ook zo terwijl hij weet dat hij alles tegen mij kan zeggen en ik liegen haat.
  zou hem ermee confronteren en zeggen dat je zulke dingen niet erh vind maar het verzwijgen/liegen wel.
   
 5. Marlijn82

  Marlijn82 Fanatiek lid

  28 mrt 2012
  1.968
  0
  0
  Overijssel
  Zou hier dus echt zo pissed om worden. Scchijnbaar vind hij dus dat hij iets gedaan heeft dat dusdanig niet door de beugel kan dat hij bij hoog en laag volhoud dat het niet gebeurd is. En als hij daar dan niet eerlijk over kan zijn? Gaan mijn nekharen recht overeind en ga ik me afvragen of ik hem nog wel met andere zaken kan vertrouwen.
   
 6. Warboel

  Warboel Fanatiek lid

  8 jan 2014
  3.466
  607
  113

  Dat is dus ook anderzijds mijn angst. Was het dan zo erg dat hij er niet eerlijk over kan zijn?
  Ongewild spookt dat toch door mijn hoofd. Samen met: Wat als hij wel de waarheid spreekt, of wat als hij er echt over blijft liegen?

  Ik vertrouw hem dusdanig dat ik eigenlijk voor 100 procent zeker weet dat het geen vreemdgaan is geweest (zijn vrienden zijn misschien extravagant, maar moedigen hem daarin heus niet aan). Maar als dat het niet is. Wat dan wel? Ik kan mij niets ergers voorstellen dan dat namelijk.
  Al heeft hij met zijn piel staan helikopteren op de bar... Het enige wat ik dan jammer vind, is dat ik er geen filmmateriaal van heb.
   
 7. Josie88

  Josie88 Niet meer actief

  Inderdaad. Heb ook een gruwelijke hekel aan liegen, kan daar kwader om worden dan het gebeurde.
   
 8. MamaR

  MamaR Fanatiek lid

  4 jul 2010
  3.420
  17
  38
  Sorry hoor.. maar ik kan me nog herinneren dat het vorig jaar ook al 1 groot drama was om dat vrijgezellenfeest..

  Ik snap wel dat hij er niks meer over gezegd heeft...

  Al ben ik het wel met je eens dat liegen niet mag!
   
 9. Warboel

  Warboel Fanatiek lid

  8 jan 2014
  3.466
  607
  113
  Nou weet je wat ik vind:

  Door erover te liegen maak je ergens onnodig een probleem van. Als het allemaal geen 'big deal' is, waarom dan verzwijgen of het ontkennen?

  Dat heb ik bijvoorbeeld al met zoiets als 'vieze' filmpjes op het internet. Als ik zoiets kijk, dan is dat allemaal terug te vinden in de internetgeschiedenis. Waarom? Omdat ik er geen kwaad inzie. Als het verwijderd wordt, dan ga je al de andere kant op ben ik bang. Want dat vind ik geniepig.
   
 10. Warboel

  Warboel Fanatiek lid

  8 jan 2014
  3.466
  607
  113

  Uhuh, dat waren die krassen op zijn buik. Maar dat is nooit een groot drama geweest hoor. Vond alleen dat verhaal toen zo vreemd en terecht blijkbaar, want die krassen komen dus van dezelfde barvrouw. Blijkt. ;)
  Leuk zoon loslippig vriendje :D

  Ik heb er toen nooit ruzie met hem over gehad, dus NOG geen reden om niets te vertellen.
   
 11. Drieka

  Drieka Niet meer actief

  Ik zou daar dus ook echt kwaad om worden en ook duidelijk maken dat als 2 man het vertellen hij zegt dat er niks is dat ik hem dan dus ook niet geloof en ook rechtuit zeggen of hij dan met andere zaken wel eerlijk is?

  Ik zou net zo lang kwaad blijven totdat hij het zou zeggen, zoiets zou ik dus ook echt niet los kunnen laten! Achter je rug om weten mensen zoiets en misschien wel meer dingen en dan voel je je toch belachelijk gemaakt??
   
 12. Warboel

  Warboel Fanatiek lid

  8 jan 2014
  3.466
  607
  113
  Overigens heb ik hem gisteren ook niet 'aangevallen', haar het gewoon gevraagd.
  Ik was niet boos of iets en in de eerste instantie geloofde ik hem gelijk. Tot zijn broer dus ook om de hoek kwam kijken, nu heb ik twijfels, maar heb nog geen zin om ruzie te maken over iets wat een jaar geleden gebeurd is.
   
 13. Umm85

  Umm85 VIP lid

  17 jun 2007
  26.310
  248
  63
  Vrouw
  huismama, doktersassistente
  Turkije
  Tja liegen of niet, het was een vrijgezellenfeest, je hoeft toch niet alles te weten wat zich heeft voorgevallen daar? Daarom is het toch ook een vrijgezellenfeest.
   
 14. MamaR

  MamaR Fanatiek lid

  4 jul 2010
  3.420
  17
  38
  Ach.. Wat hij toen zei geloofde je ook niet.

  Maargoed als jij het waard vind om hier een discussie met je man over te starten, moet je dat vooral doen.

  En voordat je zegt dat ik het dus wel goed zou keuren als mijn man zou liegen? Nee, natuurlijk niet! Maar ik heb weinig zin om over iets van een jaar geleden te beginnen.. Iets wat er totaal niet toe doet en wat op geen enkele manier invloed heeft op je huwelijk..
   
 15. Warboel

  Warboel Fanatiek lid

  8 jan 2014
  3.466
  607
  113
  O, ik wist niet dat er een reglement was voor vrijgezellenfeesten? :D Denk dat elk koppel vrij is om zijn eigen regels te maken, ook wat vrijgezellenfeestjes betreft.

  En er is een verschil tussen 'alles' weten, of herhaaldelijk liegen. Zoals ik al zei; al heeft hij in zijn blote piel op de bar staan dansen. Dat boeit me niet, maar als ik zou vragen of dat gebeurd is en hij liegt erover....
  Tsja, dan wordt het snel een ander verhaal.
   
 16. Warboel

  Warboel Fanatiek lid

  8 jan 2014
  3.466
  607
  113

  Dat zeg ik net twee posts hierboven, heb geen zin om ruzie te maken over iets van een jaar geleden.

  En nee, dat geloofde ik toen niet, maar het blijkt nu achteraf dus ook niet waar te zijn. Dus het was niet geheel onterecht.

  Heb er ook zeker een jaar niet meer over gesproken, maar het werd gisterenavond door iemand anders ter sprake gebracht.

  Ongewild blijft het nu toch een beetje malen.
   
 17. Umm85

  Umm85 VIP lid

  17 jun 2007
  26.310
  248
  63
  Vrouw
  huismama, doktersassistente
  Turkije
  Maar waarom blijft het malen? Je wist toch zeker dat hij niet vreemd zou gaan ed? Of twijfel je er wel over dat hij iets gedaan heeft wat jij niet ok vind?
   
 18. Warboel

  Warboel Fanatiek lid

  8 jan 2014
  3.466
  607
  113
  Nee, dat is het ook niet. Zou niet weten wat?

  Het is eerder het idee dat er gelogen wordt, ben ik bang. Krijg daar de kriebels van.
   
 19. penseel

  penseel Niet meer actief

  Laat los. Dit is zeuren om het zeuren. Herinner dat topic ook nog.
   
 20. Drieka

  Drieka Niet meer actief


  Tja wat heet ruzie maken? Als hij gewoon eerlijk verteld wat er gebeurd is dan is daarmee toch de kous af? Tenzij het echt iets is wat totaal niet door de beugel kan maar doordat hij blijft volhouden dat er niks gebeurd is, wat gewoon gelogen is maakt hij in principe zelf de ruzie of zie ik dat verkeerd? Ik liet het echt niet links liggen.
   

Deel Deze Pagina