harde buiken met 18 a 19 week

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door sennadesi, 22 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. sennadesi

  sennadesi Lid

  31 jan 2008
  53
  0
  0
  Groningen
  Hoi,

  Ik ben op dit moment bijna 19 week zwanger en heb nu al heel vaak last van harde gespannen buiken. Vooral als ik net wakker wordt en aan het einde van de dag. Ook heb ik vaak steken die altijd naar links uitstralen in de lies.
  Mijn gynaceloog heeft er niet echt een antw op bij de vorige controle 3 wk geleden. Maar vind dat het nu vaker voorkomt. Ook heb ik vaak het gevoel dat ik hele zware benen heb die ook het gevoel hebben soms in slaap te hebben met vooral in de nacht dat ik hevige kramp in mijn kuiten heb dat ik er wakker van wordt.
  Maak me best wel een beetje zorgen.... Moet ik de gynecaloog hierover opbellen? Miss is het wel normaal en moet ik me helemaal geen zorgen maken.

  Groetjes,
   
 2. Brigitte

  Brigitte VIP lid

  25 sep 2006
  6.432
  2
  38
  Hoi sennadesi,

  geen zorgen maken. Harde buiken kunnen de gehele zwangerschap voorkomen. Sommige vrouwen voelen dit wel en anderen niet. Soms is het te relateren aan te druk geweest zijn, maar de baarmoeder kan ook geprikkeld raken door bewegingen van het kindje. Een warme kruik of douchen helpt vaak als ontspanning voor je buik. En dat je benen rusteloos en zwaar worden hoort ook wle echt bij de zwangerschap. Daar is helaas niet zo veel tegen te doen.

  Groetjes Brigitte
   

Deel Deze Pagina