heeft iemand ervaring met de app squla?

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door sydneys, 18 sep 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. sydneys

  sydneys Niet meer actief

  Ik kwam net squla tegen op facebook. Beetje opgezocht en als ik het goed begrijp zijn het spelletjes op het niveau van de groep waar je kind in zit. Je kan het niveau ook wat verhogen of verlagen. Het zou goed aansluiten op wat kinderen op school leren.

  Heeft iemand hier ervaring mee? Vind je kind het leuk om te doen? Spelen ze het wekelijks, dagelijks?
   
 2. Charmed72

  Charmed72 Fanatiek lid

  8 mrt 2009
  1.288
  206
  63
  Vrouw
  Wij hebben in maart een abonnement op Squla genomen, voor de oudste. In het begin speelde ze er veel mee, vond het erg leuk (was ik het mee eens). Maar toen werd het beter weer en was ze minder binnen. Nu speelt ze er nauwelijks meer op. Erg zonde maar ik heb de hoop dat ze meer gaat spelen nu het kouder wordt (en hopelijk duurt dat nog erg lang ;)).
   
 3. Youtan

  Youtan VIP lid

  9 jun 2015
  6.214
  4.044
  113
  Vrouw
  Wij hebben squla, maar ik kende het al van school. Ik heb het mijn dochter ook eerst uit laten proberen op een schoolaccount.

  Ze speelt wekelijks, vaak spelletjes met letters nu. daar zijn ze nu in groep 2 volop mee bezig, dus dat is leuk.
  Ook 'rekenen' vindt ze leuk en ze weet alles over haaien :)
  Ik vind het een leuk en leerzaam iets.

  Soms is ze moe en dan wil ze op haar tablet en dan zeg ik dus: dat is goed, maar dan wel squla. (Dus niet kindertube of netflix) en dan is ze er zo een uur zoet mee.
   
 4. Fietwordtmama

  Fietwordtmama Niet meer actief

  Oudste heeft Gynzy. Abbo is van school. Omdat zei met de methode werken op digibord sluit dat perfect aan. Juf zet spelletjes en oefeningen klaar. Kinderen mogen vrijblijvend 'huiswerk' maken.
  Is erg leuk. Ik denk vergelijkbaar. Maar deze wordt dus vanuit school uitgegeven.

  Mijn ervaring is wel dat zoon er enthousiast aan begint, en na een korte tijd (week of 2) verslapt de aandacht en doet hij liever 'gewone' spelletjes.
  Tot er weer een keer expliciet aandacht aan besteed wordt in de klas.

  Ik zou dus niet snel zelf een abonnement nemen.
   
 5. MadeInUSA

  MadeInUSA VIP lid

  27 dec 2011
  7.892
  7.729
  113
  Wij hadden in de zomer een squla abonnement voor de oudste genomen. Mij viel het erg tegen, en ook dochter was er snel op uitgekeken. De spelletjes en filmpjes sluiten lang niet altijd aan bij het niveau, veel te makkelijk of een "klas hoger" veel te moeilijk, en je krijgt van sommige onderdelen in meerdere klassen dezelfde opdracht of hetzelfde filmpje. Er zit geen enkele lijn in. En die animaties met muntjes en zo duren veel te lang. Wij hebben dus snel weer opgezegd.
   
 6. puzzelstukje

  puzzelstukje VIP lid

  13 mei 2010
  11.294
  2.539
  113
  Wij hebben het. Dochter in groep drie en ze vindt het erg leuk! Ik kan ook goed zien waar ze foutjes in maakt en wat ze dan nog beter moet oefenen. Ik denk juist met de seizoenen die er nu aan komen dat ze er weer extra mee bezig is. Ze vindt het leuk om aan haar bureautje op haar kamer squla te doen op de ipad.
   
 7. sydneys

  sydneys Niet meer actief

  We hebben het geïnstalleerd. Kan eventueel nog binnen 30 dagen afzeggen. Moet zeggen dat ze in groep 1 meer leren dan ik dacht vooral qua rekenen en letterherkenning. Dat begint in België pas in de 3e kleuterklas of 1e leerjaar.

  Zoontje doet de level 1 overal best goed. Wist van sommige dingen niet dat hij dat al kon :$
  Vooral het stukje wereld gaat heel goed.

  Ben benieuwd naar het vervolg :)
   
  Youtan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina