Heftige toeschietreflex - tips gezocht

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Flamingooo, 31 aug 2019.

 1. Flamingooo

  Flamingooo Fanatiek lid

  16 feb 2018
  4.088
  6.377
  113
  Ik heb een behoorlijk heftige toeschietreflex (de lactatiekundige omschreef het als een snelweg waarbij het bij anderen soms een slakkengangetje is, ze had het ook over een hoge drukspuit :|) En niet alleen de eerste maar gedurende de hele voeding. Dit resulteert er helaas in dat mijn zoontje vaak loslaat tijdens het voeden omdat hij de toestroom niet kan verwerken. De melk loopt dan uit zijn mond en regelmatig spuit ik hem dan ook nog in zijn gezicht omdat hij loslaat :(. Resultaat, huilen en frustratie. Heel zielig dus.

  Ik heb dus al een consult gehad met een lactatiekundigeen die zegt dat je eigenlijk niet zo veel kunt veranderen aan de heftigheid van die toeschietreflex. Zij adviseerde wat andere houdingen om in te voeden maar die hebben nog niet écht het gewenste resultaat.

  Heeft er iemand tips?

  Ik wil zo graag dat het voeden voor mijn zoontje fijner/makkelijker wordt dan hoe het nu is. Vandaag heb ik bijna de hele dag flesjes gekolfde melk gegeven en dat was voor hem echt een verademing. Niet loslaten, niet huilen. Resultaat een veel vrolijkere baby die beter sliep. Helaas is fulltime kolven niet haalbaar omdat ik ook nog een dochtertje heb van 22 maanden en maar twee handen :p.

  Ik betrap mezelf vandaag op de gedachte of flesvoeding niet fijner is voor mijn baby in deze situatie. Maar ik word verdrietig van die gedachte en wil dus eerst nog op zoek naar andere opties en in ieder geval het gevoel hebben dat ik alles heb geprobeerd voordat ik die keus maak.
   
 2. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  28.811
  11.297
  113
 3. elsie89

  elsie89 Fanatiek lid

  27 sep 2014
  2.461
  397
  83
  randstad
  Evt kun je de eerste harde stroom weg laten lopen in een hydrofiel oid. Maar even een hart onder de riem hier werd het echt beter! Na een maand of 3 kon hij de stroom veel beter aan. Evt kun je voeden terwijl je op je rug ligt dan spuit het in elk geval minder hard zijn mond in.
   
 4. LoveShineALight

  LoveShineALight Bekend lid

  16 feb 2014
  989
  39
  28
  Ik had het ook. Bij mij begonnen links en rechts ook tegelijk :rolleyes:.
  Ik drukte op de tepel waar hij niet dronk, de andere waar hij wel dronk liet ik lopen in een flesje tot dat het niet meer spoot. Zo heb ik best wat reserve voeding bij elkaar gespaard.

  Andere houding kun je indd proberen, met je borst naar beneden 'stroomt' het met de zwaartekracht mee.
  Zoals elsie indd noemt, het wordt beter!
   
 5. 1Hanneke

  1Hanneke Fanatiek lid

  4 apr 2014
  1.269
  66
  48
  Vrouw
  Capelle aan den IJssel
  Fonteinhouding inderdaad, heb je dat geprobeerd?
  Jij op je rug, baby op zijn knietjes naast je, schuin tegen je op. De melk gaat zo tegen de zwaartekracht in omhoog dus langzamer en omdat de maag van de baby lager ligt dan de mond kan hij het makkelijker wegdrinken.
  Verder deed ik blokvoeden, want ik had ook veel teveel melk. Maar ik weet eigenlijk niet zeker of een harde toeschietreflex en overproductie altijd samen gaan. Maar ik gaf dus alleen 1 kant per keer en gedurende een periode van 3 of 4 uur, als ze nog eens kwamen, dan gaf ik die zelfde 'lege' kant. Pas na die tijd wisselen van kant en dan evt eerst druk wat af laten lopen als die te vol is.
  Het wordt inderdaad wel echt beter als hij ietsje groter is! Maar als je er middenin zit is het wel erg zwaar...
   
 6. Littlegirl1989

  Littlegirl1989 Fanatiek lid

  2 aug 2015
  2.794
  1.916
  113
  Niet stoppen alleen om dit, jullie groeien naar elkaar toe! Baby gaat het makkelijker vinden en je toeschietreflex wordt ook beter.
  Ik liet het in het begin weglopen in een hydrofiele ( xxl :oops:) doek, of even de toeschietreflex afkolven. Hoop gedoe maar het wordt echt beter!
   
 7. GroeneBomen

  GroeneBomen Fanatiek lid

  7 mei 2019
  2.691
  2.722
  113
  Vrouw
  Eerste ingeving zou zijn ff de druk er vooraf afhalen. Even met de hand kolven
   

Deel Deze Pagina