help heelp heeeeelp

Discussie in 'Voeding' gestart door ozlem, 5 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. ozlem

  ozlem Actief lid

  26 dec 2006
  121
  0
  0
  apothekersassistente
  Mijn zoontje wil echt niks eten.

  Hij krijgt 's ochtends 1 fles melk rond 9 uur 1 boterham 's middags fruit tussendoor wat yoghurt en dan komt het met het avond eten hebben we oorlog want hij wil niks eten we zitten nu op broccoli-aardappel en bloemkool-aardappel om en om ik probeer elke dag iets anders erbij maar er gaat niks in. Geen pasta geen rijst ik heb al alle soorten potjes geprobeerd maar hij lust niks. Op zijn brood lust hij appelstroop aardbeien jam en pindakaas .Hij lust geen kaas geen kipfile niks .

  Ik word er echt gek van wie heeft er tips voor mij en wie heeft dit ook meegemaakt ??????

  please help
   
 2. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Hoi!

  Eerste tip: probeer het los te laten. Het is echt niet abnormaal wat je kindje doet!

  Tweede tip: kindjes moeten wennen aan nieuwe smaken. Het kan wel tot 10-15 x duren voordat ze een smaak gaan waarderen. Wissel dus wel af maar breng het na een paar dagen weer terug. Voor de boterham geldt hetzelfde. Het beleg wat op de boterham gaat is extra dus maak je vooral er niet te druk om.

  Tip drie: geen strijd! Wil hij niet? Dan niet. Van strijd is nog geen enkel kind gaan eten en er ontstaan wel verkeerde eetassociaties door. Laat het los.

  Tip 4: genoeg drinken. Het is belangrijk voor elk kind dat ze genoeg drinken. Hoeveel drinkt jouw kindje en wat drinkt hij?

  Veel sterkte maar vooral... laat het los!
   
 3. Sleepy84

  Sleepy84 Actief lid

  15 mei 2009
  310
  0
  0
  Raamsdonksveer
  Hoi Hoi

  Onze dochter heeft dit ook gehad, duurde een paar weken en nu eet ze alles en ze eet goed.
  Oke...even eerlijk...soms heeft ze nog dagen dat ze niet of heel weinig wil eten...tja jammer dan ik kan haar niet dwingen en als ze honger heeft eet ze vanzelf wel.

  Daarbij las ik ( en ook cb ) zei het dat als kindjes rond het jaar zijn ze minder kunnen gaan eten omdat ze minder gaan groeien dan in het eerste jaar.
  Enne... ze ontdekken nu ook hun eigen willetje.


  Zorg dat de sfeer aan tafel goed blijft, en wil je kindje niet eten ga de strijd niet aan, het zal een fase zijn en komt echt wel goed!
  Zo lang je kindje goed groeit en vooral drinkt is er echt niets aan de hand.

  Groetjes,
  Sleepy
   
 4. Eetfestijn

  Eetfestijn Actief lid

  22 nov 2010
  114
  0
  0
  Ik heb net toevallig vanmiddag een artikel geschreven over 'eetopvoeden'. Misschien kun je er wat uithalen?
  Eetopvoeden | Baby & dreumes/peuter eetfestijn

  Mijn voornaamste tip: relax! Oorlog klinkt echt niet goed. Hij is pas 11 maanden, laat hem lekker klungelen.
   
 5. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Je doet het weer!
  Het promoten van je eigen website/blog is tegen de regels van zp!

  Je kan hier jouw "regels" opschrijven, maar linken mag niet.
   
 6. kris8

  kris8 VIP lid

  17 aug 2009
  8.032
  0
  36
  Nou je hebt al heel wat tips gekregen denk ik. Je zou nog kunnen kijken of het uitmaakt hoe hij het eet. Dus of je hem zelf laat eten of je het geprakt " voert " hier doe ik vaak alletwee een beetje. Ik prak een gedeelte en geef haar dat op een lepeltje en verder mag ze lekker met haar handjes kliederen en ondertussen beland er dan ( steeds meer ) gewoon in haar mond.
  En hier ook hoor, ik geef haar d`r eten. Eet ze niet of weigert ze echt haar mond open te doen, die dagen heeft ze dan haal ik het gewoon weer weg. OK Dan niet eten. Ze krijgt altijd nog wel yoghurt na omdat ik dat gewoon vind passen in een gezond eetpatroon en niet als beloning zie.
  Maar volgens mij heeft bijna ieder kind een fase waarin ze niet of heel slecht eten..
   
 7. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Relaaaaax meisje!

  Troost je met de gedachte dat het heel veel voorkomt dat kindjes tussen 1 en 2 of zelfs 3 jaar niet eten, maar als er niks medisch speelt, gaan ze dat allemaal op gegeven ogenblik weer doen.

  Ze groeien nu ook niet zo hard en hebben ook minder nodig.

  Ik zie melk, brood, fruit en yoghurt langskomen, hartstikke goed!
  Hoeveel melk geef je nog en geef je veel tussendoortjes? Als je kindje zo aan zijn voedingsstoffen komt, dan is dat ook goed; je kan ook fruit of een volkorencracker geven als tussendoortje. Of wat rauwkost als paprika, cherrytomaat, komkommer in een bakje. Je kind hoeft niet perse aan tafel warm te eten als dat voor heel veel stress zorgt. Dat is loslaten. Zet je zoontje wel gewoon aan tafel en betrek hem bij het eten. Mijn zoontje wil soms op schoot en van mijn bord, nou, als hij zo wil eten, dan doen we dat! Hij is nog geen 1 he, laat de tafel-etiquette maar een beetje vieren.

  Wat Cygnet ook al zei: laat het los. Helemaal! Niet dwingen, niet boos worden, niet straffen en belonen.

  Zolang je kindje goede luiers maakt, vrolijk is en groeit binnen de marges is er niks aan de hand. Dit is wsl een fase en die fase kan kort of wat langer duren!
   
 8. ozlem

  ozlem Actief lid

  26 dec 2006
  121
  0
  0
  apothekersassistente
  Nou hij krijgt 2 flessen van 180/6schepjes maar bij elkaar drinkt hij ongeveer 250 ml in totaal heel af en toe krijgt hij ze allebei op.

  Hij krijgt heel soms een halve rijstwavel en sinds kort heb ik ondekt dat hij de knijp fruit van zonnatura lust daar zit ook groente in en linzen soep daar doe ik dan alle soorten groente in en dan door de blender en meneertje eet ;) hij merkt niet dat hij broccoli spinazie erwtjes en noem maar op krijgt.

  bedankt voor jullie reacties.
   
 9. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Krijgt hij alleen maar vloeibaar voedsel of kan hij wel goed kauwen?
   
 10. ozlem

  ozlem Actief lid

  26 dec 2006
  121
  0
  0
  apothekersassistente
  behalve zijn boterhammen en crackertje eigenlijk het meest vloeibaar maar hij kan wel redelijk kauwen heeft nog maar 2 tandjes
   
 11. adi

  adi Niet meer actief

  Hij is bijna 1. Ik zou echt stoppen met vloeibaar eten. Als hij een ckracker wegkrijgt, kan hij ook broccoli en banaan kauwen.
  Misschien is vloeibaar eten helemaal niet meer interessant voor hem.
   
 12. Rosao

  Rosao VIP lid

  3 nov 2007
  12.722
  1.204
  113
  Ik zou ook proberen te varieren in dingen en in hoe je het aanbiedt. Kaas kan bijvoorbeeld ook uit het vuistje ipv op de boterham.
  En met drinken kun je ook kijken of een tuitbeker beter gaat dan de fles of misschien met een rietje. Ik zou qua drinken ook iets van sap/water/limonade etc aanbieden.

  En verder ook goed kijken naar tussendoortjes aan koekjes/kaakjes etc. Dat is ook allemaal voedsel wat hij binnenkrijgt.

  En verder idd: relax! Als je kindje echt honger heeft laat hij dat echt weten :)
   

Deel Deze Pagina