Help! Sterk toeschietreflex

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Eef92, 10 jul 2020.

 1. Eef92

  Eef92 Fanatiek lid

  8 jan 2016
  1.031
  458
  83
  Help.
  Ik heb een heel erg sterke toeschietreflex gedurende de gehele voeding.
  Mijn zoontje is 2.5 week oud en kan dit niet verdragen. Hij klokt alles naar binnen. Het gaat hem veel te snel. Hierdoor schreeuwt hij het uit tijdens de voeding. Super zielig. Of ik er nou pauzes tussen laat of hem laat bepalen.. het gaat niet lekker.

  Lactatiekundige erbij gehad afgelopen maandag. (Thuis) Zij adviseerde liggend voeden. Dit heb ik opgevolgd maar het lijkt hierdoor erger te worden. Gisteravond grote golven spuug. Vanmorgen geprobeerd zittend te voeden. Mijn zoontje dus rechtop. Ik dacht dat dit goed ging maar net schreeuwde hij het weer uit.

  Mijn man is nu een handkolf aan het halen . Ik dacht misschien om de eerste druk weg te kolven. Maar ook onzeker hierover, word mijn productie dan niet veel meer? Het mag juist wat minder..

  Hij is overigens 5.1kg. Hij komt tussen de 2 a 3 uur om een voeding. Snachts iets langer.

  Ik wil absoluut niet stoppen met voeden. De lactatiekundige had het erover de ochtend te kolven en in fles voeding aan te bieden en smiddags aanleggen. Dit voelt niet helemaal als de oplossing...

  Heeft er iemand tips ?? Het is zo zielig voor hem.
  Sorry voor lange tekst !
   
 2. Pien86

  Pien86 Bekend lid

  3 sep 2018
  710
  685
  93
  Vrouw
  Nog gefeliciteerd met je zoontje! Maar wat lastig zeg! Heb dit niet zelf ervaren dus heb niet echt tips (bij mij ging voeden eerder te langzaam dan te snel), maar heb idd wel vaker gelezen dat ze dan t begin wat wegkolven of na t toeschieten wat weg laten lopen in een doek. Tis volgens mij ook niet de bedoeling dat je dan een halve fles kolft dus qua productie doet het dan hopelijk ook niet veel kwaad. Hopelijk helpt het en word je productie de komende weken vanzelf beter afgestemd op de behoefte van je zoontje! En in t allerergste geval (dat zich hopelijk niet eens voordoet) dan maar een tijdje volledig kolven en uit de fles geven? :) succes en hopelijk zijn er nog dames met andere tips!
   
 3. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.869
  166
  63
  Emmeloord
  Hier had ik de eerste weken een bakje er bij. Ik legde aan, als ik voelde toeschieten koppelde ik dochter los en snel bakje voor de melk. Als het niet meer drupte kon ze verder drinken. Veel liggend gevoed en zittend. Met een paar weken kon ze het beter verwerken. betreft het kolven: niet vooraf doen. Dan ga je meer maken. Beter 1x de borsten helemaal leeg. Dus kolven, je kindje voeden en desnoods nog verder leeg kolven. Maar wel als 1 voeding. Dat het elkaar aansluit. Dit mag 1x per 24 uur, of als je langer redt nog beter. Maar geef het tijd. Je kindje goed laten boeren tussendoor en na afloop. En ook een flinke tijd rechtop houden.
   
 4. spruitje80

  spruitje80 Fanatiek lid

  5 jul 2016
  2.263
  1.565
  113
  noord holland
  Proficiat met jullie kindje!
  Lastig hè als t te hard gaat voor je kindje?
  Je zou tegen de zwaartekracht in kunnen voeden, jij op je rug of half zittend en je kindje dan op zijn buik/ half op de zij. Dus de borst vanaf 'bovenaf' pakken. Maar dit lukt niet iedereen.
  Anders is t fijn om inderdaad af te koppelen na de tsr, deze weg te laten lopen in een bakje of desnoods hydrofiel (maar in een bakje dan kun je t nog gebruiken). En dan weer aankoppelen.
  Meestal wordt t na een paar weken wel minder.
  Ik zou dan wel 'weg laten lopen' maar niet kolven.
   
 5. Emm27

  Emm27 Fanatiek lid

  24 mrt 2013
  1.490
  223
  63
  Ik hen het ook. Dochter is nu 6 weken. Ik laat het meestal weglopen in de douche of ik kolf de druk met mijn handen er vooraf af in de doek/wasbak als er tijd voor is. Heel irritant is het!
   

Deel Deze Pagina