Helpt acupuntuur bij het zwanger worden?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door -, 12 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Niet meer actief

  Ik las hier namelijk laatst iets vaags over, weet iemand hier meer van?
   
 2. Niet meer actief

  Niemand???
   
 3. Niet meer actief

  Ik heb eigenlijk geejn idee meid of dat echt helpt sorry
   
 4. Niet meer actief

  Ik las het ergens op het internet dat acc. soms kan helpen bij het zwanger worden ofzoiets? :D
   
 5. LiesAmber

  LiesAmber Actief lid

  7 jan 2006
  270
  0
  0
  Geen idee van, ben ook wel nieuwschierig :D

  Liefs Lies
   
 6. Niet meer actief

  Ik zal wel ff het een en ander zoeken op het net voor ons oke?
   
 7. LiesAmber

  LiesAmber Actief lid

  7 jan 2006
  270
  0
  0
  ja zou wel leuk zijn :D Als ik iets vind, laat ik het ook weten..

  Liefs Lies
   
 8. JoyceD

  JoyceD Fanatiek lid

  6 jan 2006
  2.208
  0
  0
  administratief medewerkster
  Amsterdam
  Nou ben heel erg benieuwd :)

  Groetjes Joyce
   
 9. Niet meer actief

  http://www.innerned.com/jr_zwang.html

  Op deze site staat wat info!


  Behandeling bij zwangerschap

  Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam. Je hele interne huishouding moet immers voor twee personen worden ingericht. Sommige vrouwen kunnen daardoor lichamelijk of geestelijk uit hun evenwicht raken. Dit leidt dan tot de bekende zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, vermoeidheid, lage-rugklachten, etcetera. In het algemeen worden deze klachten geaccepteerd onder het mom van 'het hoort er nu eenmaal bij'. Maar ze kunnen ook zo extreem zijn dat je er echt last van hebt. In sommige gevallen kun je zelfs nauwelijks meer normaal functioneren. Dan is het zaak om daar iets aan te doen. Veel medicijnen mogen tijdens de zwangerschap echter niet gebruikt worden. Of misschien bent u net als veel andere zwangere vrouwen wel terughoudend met medicijngebruik?
  Acupunctuur is dan een prima alternatief.

  Wanneer ga ik met mijn klachten naar de acupuncturist?

  Met acupunctuur kunnen de zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier behandeld worden, zonder het kind in gevaar te brengen.Bovendien is een behandeling met acupunctuur er juist primair op gericht om het lichaam weer in balans te brengen.

  Acupunctuur kan ook worden ingezet om de bevalling op gang te brengen en om de pijn tijdens de bevalling te verlichten. Wanneer een baby in stuitligging ligt, kan acupunctuur helpen om te bewerkstelligen dat het kind zich rond de 34e week van de zwangerschap omdraait. Onderzoek wijst uit dat dit dankzij een behandeling met acupunctuur in de 33e en 34e week maar liefst 25% vaker gebeurt dan wanneer er geen acupunctuurbehandeling plaatsvindt!
  Het kan tot eind 36e week.

  Welke klachten komen voor een behandeling in aanmerking?

  De volgende klachten kunnen vaak met succes met acupunctuur worden behandeld:

  misselijkheid
  maagklachten, zuurbranden
  hoofdpijn,migraine
  rugpijn
  bekkenklachten
  extreme vermoeidheid
  aambeien
  slaapproblemen
  zwangerschapsjeuk
  constipatie / obstipatie
  harde buik
  hoge bloeddruk
  carpaal tunnelsyndroom
  angst, paniekaanvallen, psychische klachten

  Zwangerschapsmisselijkheid

  Bij lichte misselijkheid wordt alleen voedingsadvies gegeven. In zware gevallen is acupunctuur behandeling zinvol. Bij herhaald overgeven moet de patiënt voldoende voedingsstoffen en vocht binnenkrijgen. Als dat niet lukt dan zal de patiënt naar de arts moeten en is een infuus nodig om uitdroging te voorkomen.  Geboorte voorbereiding

  Vanaf de 36e week wordt met de geboorte voorbereiding begonnen. De behandeling vindt 1 keer per week plaats tot week 40. Door de behandeling gaat de ontsluiting makkelijker en sneller, de bevalling duurt ook korter.
  Dit is zinvol bij vrouwen die bij een eerdere bevalling langdurig weeën hebben gehad die niet regelmatig kwamen en/of niet doorzetten of waarbij de ontsluiting moeizaam verliep en de bevalling lang duurde.

  Inleiden van de bevalling

  Dit gaat op verwijzing van een verloskundige of gynaecoloog.
  De weeën kunnen sterker en regelmatiger worden en de ontsluiting kan makkelijker en sneller gaan. De acupunctuur geeft een ondersteuning, de natuur bepaald zelf wanneer het kind geboren wordt.


  Post partum/ na de bevalling

  De volgende klachten kunnen behandeld worden:

  stress
  postnatale depressie, depressieve klachten na de bevalling
  vermoeidheid, de energie kan verhoogd worden
  borstvoeding op gang brengen of verbetering van een pijnlijke borstvoeding
  obstipatie vlak na de geboorte
  beginnende borstontsteking


  --------------------------------------------------------------------------------

  'Acupunctuur vergroot kans op zwangerschap bij IVF'

  Als er naast de reguliere behandeling ook acupunctuur kan worden toegepast worden de kansen van vrouwen om zwanger te worden door een IVF-behandeling aanmerkelijk groter, aldus Duitse onderzoekers. De wetenschappers van het Christian Lauritzen Institute in Ulm gebruikten acupunctuurbehandelingen bij 160 vrouwen vlak voor en vlak na de herplaatsing van het bevruchte eitje. De helft van de in totaal 160 deelnemende vrouwen kreeg de extra behandeling, die het aantal zwangerschappen sterk deed vergroten.

  De groep die met acupunctuur werd behandeld kreeg 25 minuten voor het terugplaatsen de naalden in de maag- en de dikke darm-meridiaan, en ook in de oormeridianen, om daarmee de bloedstroom te bevorderen en energie naar de baarmoeder te geleiden, terwijl tegelijk een rustgevend effect en een stabilisering van het endocriene systeem werd bereikt. De controle-groep kreeg alleen de terugplaatsing. In beide groepen waren de vrouwen gemiddeld 32 jaar oud en hadden daarvoor al gemiddeld 2 IVF-behandelingen ondergaan.

  Van de vrouwen zonder acupunctuur resulteerde de behandeling bij 21 vrouwen (26,3%) in een zwangerschap, bij de vrouwen die wel met acupunctuur behandeld werden werd 42,5% zwanger. Het onderzoek wordt gepubliceerd in Fertility and Sterility van deze maand. Waarom het aantal zwangerschappen toeneemt is onduidelijk, volgens onderzoeker Wolfgang E. Paulus zouden de gekozen prikpunten baarmoedercontracties die normaal optreden tijdens het implanteren van het embryo tegengaan, waardoor de kans op succes groter wordt.

  Bronnen: BBC News, TCM central en HealthScout News Service 16 april 2004.
  --------------------------------------------------------------------------------


  'Acupunctuur helpt tegen bekkenpijn'

  Zwangere vrouwen met last van hun bekken, hebben baat bij acupunctuur. Dat blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in het British Medical Journal. Onderzoekers van het Sahlgrenska academisch ziekenhuis in Göteborg onderzochten 386 zwangeren met bekkenklachten. Zij werden gedurende zes weken volgens de standaarden behandeld, met extra acupunctuur, of met stabiliserende oefeningen. Na zes weken bleek de groep die acupunctuur kreeg, het minste pijn meer te hebben, gevolgd door de groep die oefeningen kreeg voorgeschreven.

  Volgens de onderzoekers is acupunctuur effectiever tegen pijn dan de gebruikelijke oefeningen of bekkenband. Een combinatie van fysiotherapie en acupunctuur is volgens hen ideaal.

  Bron: FysioForum 24/03/2005.
   
 10. LiesAmber

  LiesAmber Actief lid

  7 jan 2006
  270
  0
  0
  Dat was snel :D ik ben niet echt een artiest in het opzoeken op het net ;) maar bedankt

  Liefs Lies
   
 11. Niet meer actief

  Er staat ontzettend veel op het net over acc. bij het zwanger willen worden, heb gewoon ff snel de eerste de beste link gekopieerd.... :)

  Kijk maar eens onder google.nl en dan tik je in accupuntuur bij het zwanger willen worden... dan krijg je vanzelf een hele rij met allemaal links.. :D
   
 12. LiesAmber

  LiesAmber Actief lid

  7 jan 2006
  270
  0
  0
 13. Niet meer actief

  Graag gedaan....
   
 14. Wen

  Wen Actief lid

  hoi hoi,

  Mijn collega kon heel moeilijk zwanger worden. Was ook al meer dan een jaar bezig en zei is naar een chinese acupunturist gegaan. Ze is 4 keer geweest ofzo en moest ook allerlei speciale thee drinken enzo. Maarrrr ze was daarna dus wel zwanger. Een vriendin van haar was ook na een paar bezoeken zwanger.
  Toeval of...... :(
  Geen idee hoe maar wie weet zetten ze de juiste energiebanen open....

  je kan het altijd proberen!
   

Deel Deze Pagina