Herdenking monumentjes voor in de tuin

Discussie in 'Vlinder lounge' gestart door vlinderCN, 27 jul 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. vlinderCN

  vlinderCN Fanatiek lid

  21 mei 2018
  2.898
  860
  113
  Vrouw
  Nu mijn NOD weer nadert en ik in spanning zit, komen ook de beelden van de afgelopen missed abortion weer erg naar boven. Ik wil ook nog steeds graag herdenkings'dingen' voor mijn 2 vlindertjes plaatsen in de tuin. Ik denk zelf aan iets van glaskunst of van geroest oud ijzer o.i.d. op een ijzeren staaf die je in de grond steekt of in een boom kunt hangen. Het liefst vlinders..
  Iemand enig idee waar je zoiets kunt vinden?
   
 2. Ila

  Ila Fanatiek lid

  30 aug 2017
  1.161
  906
  113
  Vrouw
  Oh, inderdaad spannend zeg! Ik heb helaas ook net een ma achter de rug en we hebben ons kindje begraven in de tuin. Afgelopen weekend hebben we een beeldje gekocht en daarop geplaatst. Bij het zoeken daarnaar zag ik in het tuincentrum inderdaad glaskunst op geroest oud ijzer (twee in een ;)). Wie weet hebben ze zoiets bij een tuincentrum bij jou in de buurt ook wel?
   
 3. vlinderCN

  vlinderCN Fanatiek lid

  21 mei 2018
  2.898
  860
  113
  Vrouw
  Oh wat suf daar heb ik nog niet eens gekeken..ben nogal van het online shoppen en daar kon ik het niet echt vinden. Super bedankt voor de tip. Was dat een bekende keten die tuinwinkel?

  Verdrietig he, hoe ver was je? Ik heb het niet kunnen begraven omdat het eruit was voor ik erg in had op toilet heb me daar lang slecht over gevoeld dat hij/zij in het riool zat. :cry:
  Mijn vriend is erg nuchter en vond begraven sowieso gek. We gaan over paar mnd ook verhuizen dus dan zou ik het wel vervelend vinden om achter te laten. Maar goed nu dus op zoek naar iets moois
   
 4. Panter

  Panter VIP lid

  14 mrt 2011
  12.859
  3.775
  113
  Ik heb ijzeren vlinders op een stok. Gekocht bij het tuincentrum. Er ligt ook een ster bij van steen.
   
 5. vlinderCN

  vlinderCN Fanatiek lid

  21 mei 2018
  2.898
  860
  113
  Vrouw
  Ik ga vanmiddag meteen bij een tuincentrum kijken, dank je!
   
 6. Ila

  Ila Fanatiek lid

  30 aug 2017
  1.161
  906
  113
  Vrouw
  Als je gaat verhuizen dan was begraven inderdaad niet zo'n handige optie geweest. Je wilt hem/haar ook niet achter laten bij vreemden. Heel begrijpelijk dat je je er slecht over hebt gevoeld. Ik heb met een vergiet op het toilet gezeten en heb het zo daardoor uitgebreid kunnen bekijken en fotograferen, maar ik kan je vertellen dat dat ook niet ideaal is. Het was voor mij goed om zo afscheid te kunnen nemen, maar de beelden gaan niet van m'n netvlies af. Dus hoe je het went of keert, opvangen of niet, allebei is het k*t en we zijn er natuurlijk ook echt vrouwen voor om ons in een super akelige situatie onszelf een nog slechter gevoel te geven door over deze dingen te gaan piekeren.
  Ik was 11 weken, maar we zagen op de echo dat het hartje waarschijnlijk was gestopt met 8,5 week (net als jij).
  Het tuincentrum is niet van een keten, helaas. Ze hebben wel een webshop, maar daar kon ik het net niet op vinden. Ik weet niet waar je woont, maar dit was in ieder geval in de buurt van Alkmaar. Misschien dat ze ook wel zoiets hebben bij Intratuin o.i.d.
   
 7. vlinderCN

  vlinderCN Fanatiek lid

  21 mei 2018
  2.898
  860
  113
  Vrouw
  Oh jee ja daar was ik ook zo bang voor dat ik 'het' dan zou zien en daar vreselijke nachtmerries over zou krijgen. Maar de andere optie leek ook zo cru, maar goed uiteindelijk kon ik dus niet beslissen en is het zoals het is..heel verdrietig. Ik heb ook telkens het beeld van mn kindje op de 10.5 wkn echo voor me wat daar zo stil lag maar al wel compleet.

  Ik woon niet in de buurt helaas maar ik weet nu in elk geval waar ik zoeken moet. Dank je.

  Moet je lang wachten voor je weer een nieuwe poging kunt doen? Veel sterkte in ieder geval.
   
 8. Ila

  Ila Fanatiek lid

  30 aug 2017
  1.161
  906
  113
  Vrouw
  Ik moet wachten tot ik weer een keer ongesteld ben geweest. Ik doe dus ivf en zit in de fase van cryo-terugplaatsingen. Komende maand willen ze geen terugplaatsing doen omdat nu m'n cyclus nog heel anders dan anders zal zijn en dan is het moeilijk om de ovulatie precies op te sporen. Heel begrijpelijk, maar het duurt me veeeel te lang. Ik mis het kleintje in m'n buik en merk dat ik vaak gedachteloos nog even m'n hand op m'n buik leg of erover aai, terwijl dat nu natuurlijk helemaal nergens voor nodig is. Ik voel alleen maar m'n chocola pens, die ik allemaal uit zelfmedelijden naar binnen heb gewerkt :rolleyes:.
  Wanneer denk je dat jij kan gaan testen?
  En heb je vanmiddag iets gezien bij het tuincentrum?
   
 9. vlinderCN

  vlinderCN Fanatiek lid

  21 mei 2018
  2.898
  860
  113
  Vrouw
  Ach meis..Ik weet het, zo onwerkelijk en verdrietig, ik denk vaak dat ik het allemaal gedroomd heb. Ik ben wel gezegend met een superleuk dochtertje die me erg bezig houdt. Maar ben nu weer heel verdrietig omdat ik weet dat ik ongesteld ga worden (heb progesteron waarden laten checken ivm herhaalde miskramen onderzoek, deze was gedaald dus hoef niet meer te testen :( )

  Bij mij is de eerste eisprong na miskraam ook beide keren groot raadsel geweest, duurde beide keren zo'n 5 weken voor eisprong! Maar ja snap dat je z.s.m. ook weer aan de slag wil, dat is toch het enige wat helpt ..een nieuwe zwangerschap. Hopelijk is je lichaam snel weer de oude.

  Nee het was veeeel te warm vanmiddag voor tuincentrum, kon me er niet toe zetten, komt deze week nog wel.
   
 10. HooyoShimbir

  HooyoShimbir Fanatiek lid

  20 aug 2009
  4.389
  1.665
  113
  Vrouw
  Randstad
  Den hollandsche maakt op maat gemaakte (kinder) gedenk monumenten. Veelal wel voor overleden kindjes maar denk dat je daar wel wat kan vinden en anders kunnen ze alles zelf ontwerpen en maken.
  Ze hebben bv ook mooie grote zwelfkei’n waar je wat in kan laten schrijven, met een mooi glas vlindertje erop bv
   
 11. vlinderCN

  vlinderCN Fanatiek lid

  21 mei 2018
  2.898
  860
  113
  Vrouw
  Dank je wel, hele mooie dingen hebben ze idd.
   

Deel Deze Pagina