Hey meiden, Vaak komt het bij mij voor dat ik echt niet weet wat ik wil eten, vandaag had ik weer zo'n dag en bedacht me ineens dat het leuk zou zijn om een recepten topic te openen .. Zo kan iedereen ( waaronder ik ) elke dag ff kijken of er lekkere recepten tussen staan en die dan gaan maken.. Dus meiden barst los... ... Dit is het recept wat ik vandaag ga eten Benodigheden: 1 persoons gerecht ... Makkelijk te bereiden.. 125 ml Kookroom Citroensap ( vers of uit een pakje ) Zout Peper Sambal Krieltjes in schil Groente naar keuze ( ik heb vanavond doperwten ) Varkenshaas.. Bereiding: Doe de champignons een beetje bakken in een steelpannetje. De champignons moet je niet zover doorbakken dat ze knapperig worden ze moeten een beetje zacht zijn. Doe dan de room erbij en laat dit even koken, de saus moet een beetje dik zijn dus mocht dit niet gebeuren dan kan je er altijd een beetje Maizena bij doen. Doe wat citroen sap erdoor ( naar smaak ) en wat peper en zout, doe dan een mes puntje sambal erbij ( ik hou van pittig dus doe er dan iets meer in, maar ieder zijn eigen smaak ) en laat dit geheel nog even koken. Bak in de tussentijd de varkenshaas. Kruid deze naar wens, ik doe er altijd lekker peper, zou en knoflook op, Je kan het beste in het begin even de varkenshaas goed dicht laten schroeien en daarna gewoon op een laag pitje gaar laten worden. Besprenkel de krieltjes met wat knoflook olie en doe er wat tijm over, leg de krieltjes in een ovenschaal of op een ovenbakplaat en laat deze knapperig worden in een voorverwarmde oven van +- 180 graden en laat ze dan in ongeveer 10 - 15 min mooi goud bruin worden.. Hoe hoger je de over voorverward hoe korter de bereidings tijd ( uiteraard ) ... Kook als laatste ( in mijn geval ) de doperwtjes tot ze gaar zijn. Als alles klaar is maak je het bord mooi op en geniet je van een heerlijke en makkelijke maaltijd... Eet smakelijk
Wat een goed idee! Dit is een recept wat ik onwijs lekker vind (eet vanavond gewoon aardappelen, vlees en groente haha) Pasta Pesto Ingredienten voor 4 personen: Voor de pesto: 50 gram basilicumblaadjes 1 teentje knoflook, gehakt 2 el geroosterde pijnboompitten 3 el versgeraspte parmezaanse kaas zout en peper 1,5 dl olijfolie Stap 1 Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook hierin de penne beetgaar. Doe ondertussen alle ingredienten voor de pesto in de keukenmachine en maal tot een middelgrove smeuige saus. Breng de pesto naar eigen inzicht op smaak met peper en zout. Giet als laatse een eetlepel van het kookwater van de pasta bij de pesto en maal nog een paar tellen. Doe de pesto door de pasta. Ik eet er altijd kip bij in stukjes met een uitje en champignons. Het is een heerlijk gerecht en ook makkelijk want wij zijn met zijn 2en en dan maak ik dit in een keer en je kunt de pesto daarna invriezen. Met deze hoeveelheid kunnen wij er 3 keer van eten. Ook kun je het een tijdje in de koelkast bewaren. Eet smakelijk!
Waar doe ik jullie een plezier mee? Courgettesoep, bastogne-ijs, pytt-i-panna, ik kan nog wel ff door gaan met lekkere recepten. Hier alvast een om bij te gaan kwijlen Ingrediënten: 1 paksoi (kleingesneden) 200 gr Japanse rijst (of dessertrijst) 2 teentjes knoflook (kleingesneden) 2 eetlepels (japanse) soyasaus 2 theelepels boullionpoeder 2 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel fijngesneden verse basilicum 1 eetlepel fijngesneden verse munt gemalen peper Was de rijst voor het koken, laat het 15 minuten in koud water weken en spoel het goed af. Kook de rijst in ruim water en giet af, spoel eventueel nog een keer. Warm de olie in een wok, doe de knoflook in de wok en bak tot het geur af geeft (heel snel) roerbak de paksoi in de knoflookolie. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak dit kort mee. Doe het boullionpoeder en de soyasaus in de pan en schep goed om. Draai het vuur uit, voeg de verse kruiden toe en maak op smaak met wat peper. Erg lekker met bijvoorbeeld gebakken vis.
Heerlijk recept voor ijs 1 pak bastognes 1/2 liter blanke vla 1/4 liter slagroom 200 gr bruine basterdsuiker 3 eetlepels kaneellikeur of amaretto Sla de slagroom lobbig, roer de vla er door heen. Maak 3/4 van de bastognes fijn met een huishoudmachine. Roer hier de suiker en de likeur doorheen. Meng dit met de vla/slagroom. Doe het geheel in een ijsmachine en laat het stijf worden. Verkruimel de overgebleven bastognes met de hand. Roer dit door het ijs en zet het geheel nog 3 uur in de vriezer om geheel op te stijven.
klinkt erg lekker Loekie! Volgende week maar eens proberen! Offtopic; spreek jij Meliske nog wel eens?
Leuk idee, dit topic! Onderstaand recept eten wij vanavond. Mmmmm! Spaghetti Philadelphia Voor 4 porties Bereidingstijd: 25 minuten Ingrediënten 450 g spaghetti 200 g Philadelphia 2 uien 4 sneetjes gekookte ham, in reepjes 100g champignons, in schijfjes 1 tl olijfolie ¼ l groentebouillon 100 g diepvrieserwten Bereidingswijze De spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Uien, hamreepjes en champignonschijfjes in de hete olie fruiten, blussen met de groentebouillon en kort laten inkoken. Op een matig vuur en onder constant roeren de Philadelphia in de saus laten smelten. Niet meer laten koken. De erwten toevoegen, kruiden met peper en zout en samen met de spaghetti opdienen.
ik maak mn macaroni zo als ik snelklaar wil zijn alleen nog net iets makkelijk Macaroni creme fraiche ham zwarte peper en je kan het met ui en champ doen en eet er altijd een sallade bij de macaroni kook je gewoon als altijd in een pannetje doe je klontje boter daar bak je de hamreepjes in of blokjes (zorg dat boter niet zwart word) dan gooi je er 1 of 2 bekers cremefraiche bij in en de zwarte peper ,,door elkaar mengen en klaar als je uien en champ erbij in doet die je dat gewoon als de boter gesmolten is.
Potjekoek Een heerlijke kruidige koek, naar authentiek recept. Een lekkernij die je niet mag overslaan als je naar Terschelling gaat. Ingrediënten 300 g tarwebloem 150 g zelfrijzend bakmeel 200 g witte basterdsuiker 10 g koekkruiden 10 g zuiveringszout (GEEN GEWOON ZOUT GEBRUIKEN) 175 g gesmolten boter 1/4 l melk, handwarm 1 ei (1/2 potje gember) Bereidingswijze: Droge ingrediënten goed mengen Boter, melk en ei toevoegen (en gember) Alles goed roeren en in een ingevette tulband vorm doen Ongeveer 70 minuten bakken op 175 °C in het midden van de oven Cake af laten koelen voor consumptie, de cake hoort een heel klein beetje klef te zijn. Lekker met roomboter of met frambozenjam en slagroom.
Oh leuk zo'n receptentopic! Mijn 'altijdgoedpeuterproofsuccesrecept' is: Pasta met courgette, creme fraiche, pesto en gerookte zalm. Kook ongeveer 300 gram pasta gaar. Bak ondertussen 2 in blokjes gesneden courgettes. Voeg daar aan toe: 1 klein bekertje creme fraiche en 2 eetlepels pesto. Kieper er een bakje zalmsnippers bij. Eventueel nog wat gesnipperde basilicum erbij en klaar!
Lekkere Churros: 225 ml water 20 g boter of margarine 125 g bloem 1 ei 1 mespunt bakpoeder. Poedersuiker . Olie om in te bakken Chocolade om te smelten 125 ml Melk Doe het water en boter of margarine in een pannetje en breng het aan de kook. Neem het pannetje van het vuur. Zeef de bloem en voeg dit in een keer toe aan de hete vloeistof. Roer tot een gladde deegbal ontstaat. Zet het pannetje op het vuur en verhit al roerende het deeg ongeveer een minuut karameliseren. Schep het deeg over in een mengkom. Meng het ei door het deeg met een mixer op de hoogstand. Roer tot slot het bakpoeder door het afgekoelde deeg.Verwarm de friteuse tot 180 ?C. Vul een spuitzak met het deeg. Vorm repen van 12 cm, snijd ze af met een mes en laat ze direct in vet glijden. Bak de Churros goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestuif ze met poedersuiker. Chocoladesaus: Hak de chocolade fijn. Smelt de chocolade samen met 125 ml melk in een klein pannetje en breng het aan de kook. Maak van de maizena en de overgebleven melk een papje en roer het met een spatel door de chocolade en breng het kort aan de kook. Voeg naar smaak suiker toe aan de chocolade en serveer het warm bij de Churros.
ik kan er niet tegen! =P~ veel te lekker 8) ik heb ook nog een boel makkelijker recepten... maar wanneer heb ik tijd.... ff inplannen... hihihi {zal ff snel opruimen en dan proberen te posten! dus; laterrrrr
MACARONI OVENSCHOTEL Macaroni blik ham gekookt eitje { ongeveer 1 p.p} evt tomaat {ook ongeveer 1 a 2 p.p} 2 pakjes geraspte kaas 1 flesje kookroom Kook de macaroni, ontvel de tomaatjes. Maak stukjes van de ei, tomaat en ham meng de macaroni, ei, ham 1 zakje gerasptekaas, tomaat en de kookroom doorelkaar en doe dit in een ovenschaal bestrooi het geheel met het 2e zakje geraspte kaas en plaats het ruim 30 minuten in een voorverwarme overn van ongeveer 180 graden! mmm is echt lekker! smakelijk!
Churros: super lekker zijn die... elk jaar als het kermis is eten wij dit. heerlijk. ff kijken hoe je het maken moet ga het ook dan maar eens maken....
chantal1984@ maar 1 stapje snap ik niet: Zet het pannetje op het vuur en verhit al roerende het deeg ongeveer een minuut karameliseren. Hoe kan iets caramelliseren als er geen suiker inzit... Mist er een stukje soms?
ff denken preitaart *gehakt {rund of half om half} ongeveer 500 gr *bladerdeeg om een overschaal mee te bekleden *geraspte kaas *boullion tablet *prei niet te vergeten Gehakt rulbakken {ik doe meestal in een wokpan} en heirbij het boulionblokje maar wel goed laten verdelen desnoods beetje water erbij doen. eventueel met een uitje. hierbij de gewassen en gesneden prei. en dit allemaal in een ovenschaal die bekleed is met bladerdeeg, en dan dichtmaken met bladerdeeg en hieroverheen wat kaas strooien. En dan uhm ruim half uurtje in de oven! {kijk maar ff op het pak hoelang bladerdeeg in de oven moet en hoeveel graden} lekker met puree