Omdat ik nu probeer minder naar de winkel te gaan, wil ik me wat meer aan weekmenu’s gaan houden maar merk dat het toch lastig is voor mij gevarieerde menu’s te maken. Graag doe ik dus wat inspiratie op bij degene die ook met weekmenu’s werken. Ik werk niet met dagen omdat ik per dag bekijk waar ik zin in heb (en tijd voor heb).
Hier mijn week menu voor volgende week (tijd te veel). - Maaltijdsalade - Makkelijk of bestellen - Ovenfrietjes, Adana kebab, pita, maïskolf - Goulash uit de SC met rijst - Rundvlees, opgebakken aardappeltjes , sperzieboontjes. - romige pasta spinazie gehakt - couscous met zoete kip/ui/rozijnen.
Hierbij ons weekmenu voor deze week: Maandag: Lasagne met rucolasalade (gevuld met tomaatjes, feta, verse basilicum, zongedroogde tomaten en balsamico dressing). Dinsdag: Erwtensoep uit de vriezer halen, ciabatta erbij en knoflook-en kruidenboter. Woensdag: Zoete aardappelpuree, Librije gehaktbal, sperziebonen. Donderdag: Surinaamse bami en kippenpoten Vrijdag: Gestoomde broccoli, kokosrijst en gegrilde kalkoenfilet. Zaterdag: Zelfgemaakte roti (nu al zin in) Zondag: Hapjes en lekkernijen. Waarschijnlijk een broodje kroket als we rond etenstijd nog honger hebben
Ma Chinees (laatste dag dat ze open zijn voor afhaal) Di pasta Wo kapsalon Do spinazie, ei, aardappels, vis Vr nasi Za gyoza (eigen gemaakt) en nog wat andere hapjes Zo soep/brood
En voor deze week (vandaag tot donderdag, doe meestal vrijdags boodschappen) Vandaag : Marmita met brood Lasagne met een salade Ajam paniki rijst sugarsnaps Bigmac wraps, Marokkaanse vermicellisoep
Hier gaat het ook anders dan normaal. Meestal ga ik op vrijdag de bonusaanbiedingen van de appie bekijken (met name vlees, groente, fruit) en hoop dan dat het me inspireerdt tot lekkere gerechten. En daarbij pak ik mijn lijsten met recepten (zowel bekende als uit te proberen recepten) erbij aan ga daar dingen uitkiezen en inplannen waarbij ik ook naar mijn agenda kijk. Nu laat ik het hele bonus idee steeds varen en kijk ik wat er beschikbaar is en bestel vooruit. Wel heel fijn dat ik het niet me mijn agenda hoef te matchen. En als het binnen is, maak ik wel een planning door naar de houdbaarheid van bv vlees te kijken en te beslissen wat toch even de vriezer in moet. Wat komende dagen op de planning staat (langer dan een week omdat er ook een picnic bestelling aankomt vrijdag): Ma: macaroni Di: Maïsstamppot met rundervinken en sinaasappel-ketjap jus Wo: Zoete kip, Szechuan-knoflook aardappeltjes en maïs-tomatensalade Do: Lekkerbekjes, koolrabi-venkel roerbak met karwijzaad en gebakken aardappeltjes Vr: Friet en snacks Za: Pasta, met verse spinazie, boursin, uitgebakken spek en champignons Zo: Gehaktbal (waarschijnlijk Bretons), witlofsalade met mandarijntjes en walnoot en gebakken aardappel met spek en uien Ma: Ovenschotel met kip, banaan en perzik, ribbelfrietjes en een salade Di: Zalmchowder met venkel en prei, en daarbij worstenbroodjes Wo: Aardappelgoulash De laatste woensdag komt dan de AH bezorgen en aangezien je daar makkelijker de bestelling kan aanpassen, ga ik er weer even echt voor zitten om iets meer te variëren. Ik heb een beetje te veel aardappelgerechten ingepland staan door gebrek aan inspiratie, en dat is zo niks voor mij
ma: chili con carne di: andijvie woe: lasagna don: soja speklapjes uit de slowcooker met bonen en rijst vrijdag: nachos' met pulled pork uit de slowcooker uit de oven zat: pasta carbonara met een salade zon: broodjes pulled pork met coleslaw salade ma: Bieten en aardappelen met vlees Ik koop altijd voor een week dus voor mij is het niet zo moeilijk.
Oke mijn weekmenu deze week en afgelopen week. Bijna alles (op groente na) uit voorraad. De groente is bezorgt door de groenteman dus kwam geen winkel aan te pas. 1. Turkse broodjes met Köfte en salade 2. Kip tandori (knorr wereldgerecht) 3. Hele kip uit de slowcooker met verse patat en komkommersalade 4. Bloemkool, bal gehakt en aardappelpuree 5. Tomaten groente soep met broodjes knakworst 6. Frituurpan (patat en snacks) 7. Bezorgmaaltijd Afgelopen week 1. Zuurkoolstampot met unox worst 2. Spaghetti carbonara & bolognese 3. Nasi 4. Wortel, visstick, aardappelschijfjes 5. Pizza (bezorg) 6. Frituur (patat en snacks) 7. Ommelet met veel groente en koude wraps.
Ma: aardappelen, broccoli met kaassaus, braadworst Di: mie, kip, roerbakgroenten, boemboe sate Wo: sperziebonen, aardappelen, gehaktbal Do: chili con carne Vrij: aardappelen, wortels, hamburger Za: pastasalade met rode biet Zo: maaltijdsoep (denk tomaat of champignon) met kaasbroodjes uit de oven
Maandag - aardappelschijfjes, worteltjes en pangasiusfilet Dinsdag - N is jarig en mag kiezen.. grote kans op Pizza Woensdag - Spaghetti carbonara Donderdag - stoof van kabeljauw, Provençaalse groente en mozzarella Vrijdag - aardappels, broccoli, kaassaus en een stukje vlees Zaterdag - patat Zondag - bami met kipsate
Het zal afwachten zijn wat er in de winkel is en daar gaan we wat mee maken. Ben eerst tot 17:00 uur aan het werk.
Deze week: - snijbonen stamppot met rundervink - aardappel tortilla (ui, paprika, spinazie) met zalmblokjes - broodjes hamburger met groentesoep - pasta met spinazie/champignons/kruiden kaas of spaghetti bolognese (diepvries) en waarschijnlijk eten we nog een keer wraps, patatjes,hartige taart, pannenkoeken...
Maandag: aardappels, broccoli en stukje vlees Dinsdag: peen en doperwtjes, patat stukje vlees Woensdag: aardappels, bloemkool Donderdag: Bami Vrijdag: Bami Zaterdag: patat Zondag: Mexicaanse wraps Wat een saai week menu hebben wij als ik dat van andere zie
Maandag: Groenten, aardappel en kipfilet (uit de oven) Dinsdag: Vriezerdag (We vriezen regelmatig gerechten in en op zo'n dag als deze mag ieder voor zichzelf iets kiezen hiervan) Woensdag: Zuurvlees uit de slowcooker met pommes duchesse en rode kool/appel. Donderdag: Pasta met vis/spinazie/roomsaus Vrijdag: Ananaskip uit de slowcooker met rijst Zaterdag: Gebakken aardappels, sperziebonen en gehaktbal. Zondag: Linzensoep uit de slowcooker