Hoe je baas bedanken? kan een mail?

Discussie in 'De lounge' gestart door VrouwtjeRomy, 17 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. VrouwtjeRomy

  VrouwtjeRomy Niet meer actief

  Ik ben gewoon zo blij met alles en iedereen om me heen. Ik sta bij elke baas bekend als een gezellige spontane collega die haar werk goed doet. Daar blijft het ook bij want ik haal die dingen met 2 vingers in mn neus dus echt de handen uit de mouwen en flink werken voor mn geld doe ik niet.

  Heb in de verkoop gezeten en met mijn technieken en charmes verkocht ik nog een prullebak aan een zwerver zeiden mn collega's altijd echt kennis van de producten had ik dan ook niet, ook geen intresse in. Daarna ben ik bij de bank gaan werken. Flink geld verdient met achter een balie zitten en de kas beheren. Heel veel verantwoordelijkheid en zwijgplicht maar echt werken? neuh. Je werd betaald omdat je je mond moest houden en omdat ik precies wist wie wat op zn rekening had. Dat meisje wat altijd zo'n grote muil heeft en in merk kleding loopt en zegt dat ze de hele wereld aankan bleek een enorme schuld te hebben en moest bij mij aan de balie uitstel van betaling voor haar lening vragen. Dat waren dan weer de leuke kantjes van de baan haha

  Ik ben nooit ontslagen want mn werk was altijd prima, dat ik het met 2 vingers in mn neus haalde irriteerde mensen zich wel eens aan dus als ik vrije dagen vroeg omdat er iets met S. was bijv dan lieten ze altijd wel even blijken dat ik daar geen recht op had want ik werkte niet hard genoeg. dat gaf me altijd zo'n naar gevoel als S. bijv ziek was bleef ik alleen thuis als ze boven de 39 graden had anders ging ze dus gewoon naar het KDV of als het hoger dan 38,5 was naar mn moeder, ik durfte nooit vrij te vragen behalve mn vakanties waar ik recht op had.

  Mn zwangerschap heb ik ook doorgewerkt tot de arbo arts mij naar huis schopte omdat ik niets durfde aan te geven en als ik het wel deed was ik gewoon lui en stelde me aan want het lukte me allemaal makkelijk zeiden ze dan.

  Nu werk ik als telefoniste en voor het eerst word ik serieus genomen, ik doe het werk alsnog met 2 vingers in mn neus en dat weten ze, zeggen ze ook tegen me en zetten ze mn targets omhoog. Maar als S. ziek is en ik verschijn op mn werk mag ik weer vertrekken. Hoe haalde ik het in mn hoofd om dan te werken als mn dochter mamma nodig had zeiden ze dan. en nu ik zwanger ben en voor het eerst ECHT moeite heb met mijn werk pikken ze dat er zo tussenuit en hoor ik niets als ik mn target ZWAAR niet haal... en dan bedoel ik dat ik nog niet eens op de helft zit. Ik ben zooo vreselijk moe geweest de eerste 14 weken en dat houdt pas nu ergens een beetje op. Als ik heel erg moe was mocht ik gewoon naar huis om te slapen, NIEMAND die mij een kutgevoel gaf hierover of die het vreemd vond. (en mijn baas is dus een MAN!) Hij snapt alles en pikt precies ertussen uit wanneer ik LUI ben of gewoon ECHT moeite heb met de dingen.

  Als ik op de dag zelf zeg: ik ben zo moe kun je het rooster even ruilen dan ga ik 2 uurtjes eerder weg en dan kom ik die op de woensdag wel inhalen (dan werk ik maar tot 15:00) dan zie ik de volgende dag mn rooster idd 2 uurtjes eerder weg en woensdag gewoon tot 15:00 en dan zegtie met een knipoog "we hebben genoeg mensen op de woensdag"


  Ik vind dit zooo fijn dat ik voor het eerst in mn leven echt mn best doe op t werk!! en ik wil dit eigenlijk graag in een mailtje naar mn baas sturen hoe blij ik hiermee ben. Ik weet alleen niet of dit wel toepasselijk is. Ik wil hem graag bedanken, hoe doe ik dat?
   
 2. Lovely83

  Lovely83 VIP lid

  29 mei 2008
  20.104
  2.419
  113
  Zou ik niet per mail doen, zou het zelf tijdens een gesprek laten doorschemeren dat je het fijn vind dat ze zo flexibel zijn :).
   
 3. Naomi1971

  Naomi1971 Bekend lid

  21 okt 2010
  740
  0
  16
  woonbegeleidster gehandicaptenzorg
  home sweet home
  Ik zou dit niet in een mailtje doen, maar persoonlijk tegen hem zeggen.
  Een mail is zo onpersoonlijk.
   
 4. VrouwtjeRomy

  VrouwtjeRomy Niet meer actief

  ja nou ik moet er wel bij zetten dat ik dus nogal hard overkom, een niemand kan me pijn doen houding zeg maar. Ik stel me dus niet zomaar open om zulke dingen te zeggen, dus zoiets recht in zn gezicht zeggen durf ik denk ik niet... dus zoek echt iets anders...

  Ben wel flink aan het werken om mezelf wat opener en liever op te stellen naar de mensen om me heen maar voorlopig lukt dit nog niet.
   
 5. EnBee

  EnBee Fanatiek lid

  20 aug 2009
  1.147
  9
  38
  Misschien een doos chocolaatjes met een kaartje, waarop je schrijft dat je het heel erg wardeert dat je zo begrepen wordt?
  Ik weet verder niet wat jij voor contact hebt met de baas. Een email is misschien iets te "persoonlijk" en te "verhaalvol". Ik denk dat een kaartje met een korte tekst en wat chocolaatjes meer op z'n plek is.

  Maar nogmaals, ik weet niet hoe het contact tussen jou en je baas verloopt.
   
 6. VrouwtjeRomy

  VrouwtjeRomy Niet meer actief

  Meer als vrienden dan als baas. Hij zit ook altijd gek te doen en gaat mee uit zeg maar... Behalve als mensen misbruik maken van zijn "gek-heid" dan komt de baas in hem naar boven en kan hij je flink op zn plek zetten (in alle redelijkheid)

  Hij zegt ook dus gewoon dingen als "zo meid die zwangerschap gaat niet alleen in je buik zitten je hele billen schudden als je loopt!" en dat kan alleen hij zeggen zonder dat hij je kwetst zeg maar... Dus zo serieus nemen mensen hem...
   
 7. Musty

  Musty VIP lid

  2 jul 2008
  10.414
  0
  36
  simpel een doosje merci? ;)
   
 8. Naomi1971

  Naomi1971 Bekend lid

  21 okt 2010
  740
  0
  16
  woonbegeleidster gehandicaptenzorg
  home sweet home
  Jammer dat je zoiets niet durft zeggen, is gewoon een mooi compliment voor je werkgever.
  Je kunt inderdaad een kleine attentie geven met een kaart erbij waar je je waardering in laat blijken.
   
 9. VrouwtjeRomy

  VrouwtjeRomy Niet meer actief

  Ik weet het, heb ook hulp hiervoor. Maar het zit heeel diep en dat kan ik gewoon echt niet zo hoppa. Ben zo bang dat men me kwetst ofzo ik weet het niet.
   
 10. Danjay

  Danjay Fanatiek lid

  3 dec 2009
  1.407
  1
  0
  smurfenland
  Ik denk dat dit dan juist de manier is om te laten zien dat je je houding wil veranderen, gewoon persoonlijk tegen hem zeggen en dan ook gelijk even die vingers uit je neus halen;)
   
 11. Naomi1971

  Naomi1971 Bekend lid

  21 okt 2010
  740
  0
  16
  woonbegeleidster gehandicaptenzorg
  home sweet home
  Nooit dingen doen die tegen je gevoel ingaan hoor :)

  Dan zou ik eerder voor een mooie kaart gaan, dan voor een mailtje.
  Vind mailen zo onpersoonlijk.
   
 12. Blondie3

  Blondie3 Fanatiek lid

  15 apr 2007
  2.869
  1
  0
  Truckdriving Woman
  Brabant
  Ik had dat ook destijds dat ik heel blij was dat ik gewaardeerd werd en dat mijn bepaalde tijd contract gewoon verlengd werd in de zwangerschap.

  Ik heb toen een artikel in een vakblad laten plaatsen om te bedanken.
  Vond ik wel leuk en is voor hem positieve reclame.
  Maar weet niet in welke branche je zit en of dat mogelijk is.
  Het werd in ieder geval door mijn baas gewaardeerd.
   
 13. nanette77

  nanette77 VIP lid

  11 jan 2009
  10.817
  545
  113
  Vrouw
  mijn baas heeft mij tijdens de zwangerschap ook naar huis gestuurd..
  Hij vind het niet meer verantwoord mij te laten werken
  (mijn bekken deden vanaf maand 3 al niet meer mee)

  Ik heb toen een bos bloemen gestuurd met een dankjewel briefje
   
 14. VrouwtjeRomy

  VrouwtjeRomy Niet meer actief

  Wauw dat is ook een leuk gebaar! Weet alleen niet goed wat ik moet schrijven dan. Maar hij zorgt in iedergeval dat iedereen zich daar gewaardeerd voelt en hard wil werken en vooral het werk leuk vinden!

  We werken zeg maar bij een soort van "callcenter" maar dan heel kleinschalig met een meid of 15 a 20 waarvan er per dag maar 10 werkzaam zijn over de hele dag heen, soms beginnen we smorgens met zn 4e en savonds zit er nog maar 1 meid tussen 18:00 en 21:00.

  We nemen de telefoon op voor meerdere bedrijven op afstand en zorgen dan dat het bericht bij de juiste persoon in dat bedrijf aankomt of dat iemand doorgeschakeld word, we kunnen hekken en poorten op afstand in heel nederland open doen voor mensen die voor de poort staan e.d. Eigenlijk een telefoniste die normaal bij een bedrijf aan de balie zit, zit nu daar en is een stuk goedkoper want je betaald alleen voor de berichten en belletjes die we afhandelen dus een stuk goedkoper en toch professioneel. Voor sommige bedrijven beheren we ook de agenda en elk bedrijf heeft 1 persoon binnen onze meidenclub als aanspreekpunt voor verbeteringen, veranderingen of klachten. Daar gaan we dan ook erg serieus mee om.

  laatst toen we de bedrijfsnaam bijv verkeerd uitspraken (was een hele moeilijke) ging onze baas langs iedereen en liet het net zolang uitspreken tot het foutloos lukte en luisterde daarna elk gesprek af om te kijken of het goed gaat.

  dus ik wil er best reclame voor maken.
   
 15. Annet73

  Annet73 Actief lid

  18 jan 2006
  294
  0
  16
  Leuk dat je je baas wilt bedanken! Blijkbaar heb je het heel erg naar je zin binnen deze organisatie!

  Ik dacht trouwens dat jij bij de politie werkte!
   
 16. SupernovA

  SupernovA Fanatiek lid

  27 nov 2010
  1.419
  0
  0
  Zuid Holland
  Wat moet zo'n werkgever toch fijn zijn! Ik kan me best voorstellen dat je hem dat wil laten weten. Wat anderen ook al zeiden, schrijf een brief of een kaart. Dat is al vele malen persoonlijker dan een e-mail, en waarschijnllijk wat makkelijker dan het zo te zeggen. Succes! :)
   
 17. Leentje79

  Leentje79 Fanatiek lid

  15 mei 2007
  3.183
  0
  0
  Eindhoven
  Wat fijn dat je zo'n goede baas hebt.

  Je moet denk ik wel goed kijken hoe je iets omschrijft. Ik werk altijd overal tijdelijk. Bij een vorige opdrachtgever had een collega de directeur ook bedankt voor iets (weet niet meer wat dat was). Ze had het met zorg beschreven en gaf ook aan hoe blij ze was met de organisatie, de directeur vond het ook een mooi stuk en plaatste het op intranet (ik verwacht dat dit wel in overleg met haar is geweest). Maar mijn collega's vatte dat op als een soort slijmbrief. Ik kan het niet echt uitleggen wat ik bedoel, maar op dat moment rommelde het een beetje daar en het kwam nu net over alsof ze wilde slijmen om verzekerd te blijven van een baan daar ofzo. Terwijl dat echt niet de insteek was, maar zo werd het wel geinterpreteerd. Was erg vervelend, vooral de praat die onstond tussen de collega's. Ik weet niet wat voor collega's jij hebt maar daar pakte het verkeerd uit. Ik vind een doosje merci o.i.d. met een kort bedankbriefje/ tekst ook een goed idee, zoiets als 'bedankt voor jullie flexibiliteit en begrip'.
  Maar wel goed dat je het doet!
   
 18. VrouwtjeRomy

  VrouwtjeRomy Niet meer actief

  Ben idd begonnen toen met de opleiding en kreeg daarbij betaald (was door alle testen heen e.d.) Maar ik was toen in mn eentje en het ging gewoon niet qua uren en reistijd en uren van het kdv dus heb al vrij snel toen afgesproken dat als ik een stabiele situatie had ik terug kwam en doorging waarmee ik begonnen was.

  Waren ze overigens heel blij mee want ze zagen ook in dat ik liep te rennen en vliegen om alles haalbaar te maken en hielden hun hart vast zeiden ze toen haha

  Politie is nog steeds mijn droom. Uiteindelijk wil ik daarmee recherche werk gaan doen en de kant van de forensische fotografie op. Maarja nu is er onverwachts nog een op komst dus het laat nog even op zich wachten!!!

  Dat geeft niet want ookal ben ik zometeen 30 (ben nu pas 22) vind ik het nog leuk om het te doen en om in die opleiding te zitten dus ik heb er geen haast mee.
   
 19. VrouwtjeRomy

  VrouwtjeRomy Niet meer actief

  NOUJAAAAAAA!!! nu weet ik zeker dat ik het ga doen!!

  Ik kreeg net even iemand over de vloer van een gastouderbureau en die vertelde me dat er 6 april een opleiding start en als ik wilde ik gratis kon meedoen alleen 100 euro borg moest inleggen. dit zou wel betekenen dat ik 1 dag in de week vrij moest nemen.

  Ik werk de woensdagen tot 15:00 en vrijdagen ook dus kan best een volle vrijdag gaan werken en dan de woensdagen vrij nemen als mijn baas het daarmee eens is en de uren ook voor hem uitkomen.

  Bel ik op zegtie: gewoon doen! en als je een ochtend les hebt kun je smiddags altijd wat uren extra werken of andersom is geen probleem, gewoon dat aanbod aannemen is een hartstikke mooi aanbod.


  noujaaaa sta echt perplex hoe groot is de grootste merci doos die er bestaat? :D
   
 20. Naomi1971

  Naomi1971 Bekend lid

  21 okt 2010
  740
  0
  16
  woonbegeleidster gehandicaptenzorg
  home sweet home
  Waar werk je?
  Zo'n baas wil ik ook.
   

Deel Deze Pagina