Hoe kan ik onze kleine door laten slapen? Speentje weg?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door bezorgdepapa, 11 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. bezorgdepapa

  15 mrt 2007
  26
  0
  0
  Hallo allemaal,

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen met ons 'probleem'. Onze kleine man is nu 5 maanden en 1 week. hij gaat om ongeveer 7 uur naar bed na zijn bed ritueel. Half 7 naar boven, wassen, luierverschonen, omkleden, flesje (200ml + 2 eetlepel rijstebloem) en een boertje. Hij gaat dan prima slapen, we moeten nog wel 2 keer terug om zijn speentje in zijn mond te stoppen, maar zijn ogen zijn dan al dicht. Dan is het bijna altijd stil toch een uur of een, dan begint onze nachtbraker een beetje wakker te worden. Zijn ogen zijn nog steeds gesloten maar hij mist zijn speen, en begint te jengelen. We kunnen dan naar hem toe gaan, zijn speen in zijn mond stoppen en dan gaat hij weer slapen. Dat duurt dan een kwartiertje en dan valt zijn speen weer uit en beginnen we weer van voor af aan. We kunnen dit dan een beetje oplossen door hem strak 'in te pakken' in zijn lakentje zodat hij zijn speen niet uit zijn mond kan halen. Dit werkt dan wel redelijk, meestal kunnen we dan anderhalf uur slapen. Dan begint het weer van vooraf aan. Ik heb het idee dat het ligt aan de speen die hij altijd wil hebben. Zijn er manieren om hem van de speen af te krijgen, misschien dat hij dan wel beter gaat slapen doordat hij de speen niet meer nodig heeft.

  Met andere woorden, tot een uur of 1 's nachts is er geen vuiltje aan de lucht, maar dan begint onze nachtraaf. Met als gevolg dat we nog nooit een nacht gehad hebben die we door hebben kunnen slapen. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van onze knul met heel mijn hart, maar een nachtje doorslapen zou ook wel eens fijn zijn.

  Heeft iemand de gouden, zilveren of bronze tip voor ons.
   
 2. mamabee

  mamabee Actief lid

  12 mrt 2007
  147
  0
  0
  wieringerwerf
  Wij hebben Sam geleerd zelf de speen in te doen. Overdag gaven we hem de speen in zijn hand en hielpen hem dan deze in zijn mond te doen. Toen hij dat eenmaal doorhad deed hij het in bed ook. We gaven hem een speen in zijn mond en legden er links en rechts 1 naast zijn hoofd. We hoorden hem niet meer.......... Het is geen directe oplossing maar het zou kunnen werken. Bij mijn oudste lukte het trouwens niet hoor.. Daar hebben we gewoon tot ruim een jaar s'nachts nog eens een speen gegeven, maar niet zo vaak als jullie.
   
 3. clarike

  clarike Actief lid

  22 mrt 2006
  455
  0
  0
  wij deden een druppel vitamine D op zijn speen, hierdoor zoog hij net iets fanatieker op zn speen en raakte hij hem minder snel kwijt.
   
 4. Lente

  Lente Bekend lid

  12 jun 2007
  615
  0
  0
  Misschien een bakerzak een idee, zodat zijn armpjes/handjes niet direct de speen er uit wippen?
  Niet de gouden tip nu, maar misschien wel op de lange termijn -> doorbikkelen en hem laten huilen (ai, ik weet het!), zodat hij vanzelf weer in slaap valt. Schijnt dat het huilen om een speen dan per nacht korter wordt en uiteindelijk leert hij zonder speentje te slapen. Misschien valt dit overdag ook te oefenen, dat weet ik niet.

  Of misschien 4 eetlepels rijstbloem, geven wij ook. Dat ie misschien toch een beetje hongerig is? En daardoor wakker wordt.
  Succes ermee
   
 5. Moesje78

  Moesje78 Fanatiek lid

  26 apr 2006
  2.177
  1
  0
  Britt heeft dit ook een periode gehad, helemaal idolaat van haar speen, en we konden er 's nachts soms wel 10 keer uit om hem in haar mond te stoppen. Maar bijna van de ene op de andere dag werd het een stuk minder. Nu hoeven we er nooit meer uit, dus er is hoop!
  Bovendien kan ze hem nu zelf in haar mond stoppen. Je kunt wel zo'n lapje aan zijn speen doen, dan wordt het iets zwaarder en blijft de speen soms nog in de buurt van zijn mond 'bungelen'. Bovendien is het makkelijk zoeken 's nachts ;)
  Britt heeft door dat lapje ook geleerd dat daar haar speen aan zit, dat hebben ze heel gauw in de gaten.

  Succes!
   
 6. Niet meer actief

  hmm ben nu toch wel blij dat danisha geen spenen wil ;)

  Misschien dat je hem op zijn zij kan leggen en dan zo'n speen met een doekje eraan!
   
 7. chantal1984

  chantal1984 Niet meer actief

  Wij hebben bewust kyano geen speen gegeven bij elke krijs die die gaf en dat gaat tot nu toe nog goed hij heeft gelukkig zijn duimpje gevonden dus daar hoef ik me geen zorgen meer over te maken... Maar ik merk trouwens dat als wij Kyano s'avonds voordat hij gaat slapen in bad doen dat hij daarna heel moe is maar dan een uur of 2 later dan is hij klaar en klaar wakker miss helpt het om die kleine bv s'morgens in bad te doen, of is dat geen optie ?
   
 8. Moontje78

  Moontje78 Actief lid

  6 feb 2007
  137
  0
  0
  Wij deden eerst ook 2 schepjes door de laatste fles (19u) en nu 3 schepjes en we houden m dan iets langer op,gewoon lekker opschoot bij ons op de bank,valt vaak dan al in slaap en dan leggen we m in bed.
  's Nachts heeft ie nu geen speen meer nodig alleen overdag als ie een beetje huilerig is!

  Misschien werkt dat!Succes!
   
 9. bezorgdepapa

  15 mrt 2007
  26
  0
  0
  Bedankt voor jullie reacties. Wij willen proberen om hem nu van zij speen af te krijgen. Hopelijk helpt dat en wordt hij dan minder vaak wakker omdat hij hem niet meer nodig heeft.

  Iemand goede ervaringen met het stoppen met geven van de speen?
   
 10. Bella

  Bella Actief lid

  31 jan 2006
  367
  0
  0
  Hoi bezorgdepapa,

  Wij hebben hetzelfde probleem hier, mijn kleintje kan ook niet zonder speen in slaap vallen. Hij slaapt overigens ook erg licht., wordt heel snel wakker van geluidjes. Heeft misschien iemand tips?

  Grt Bella
   
 11. Daan0201

  Daan0201 Fanatiek lid

  28 okt 2005
  1.830
  0
  0
  Klinkt net als Evi!
  Zij heeft ook tot 6 maanden ons om de haverklap uit bed getrommeld om haar speen....
  Toen hebben wij het zo gedaan; naar bed mét speen, maar zodra ze geslapen heeft niet meer gaan geven. Natuurlijk zette ze de eerste keer een keel op, maar dat duurde 3 kwartier, daarna diezelfde nacht nog 2 keer 5 minuten gehuild en vanaf toen slaapt ze door. Moet er soms nog wel uit, maar niet altijd en zeker niet zo vaak! En dat scheelt een hoop kan ik zeggen ;)
   
 12. Bella

  Bella Actief lid

  31 jan 2006
  367
  0
  0
  Daan, heb je toen nooit meer de speen aan Evi gegeven? Of overdag wel?
  Daar zit ik namelijk een beetje mee, lucas is ook overdag een slechte slaper, ben bang dat hij zonder speentje ook dan niet in slaap kan vallen...
   
 13. bezorgdepapa

  15 mrt 2007
  26
  0
  0
  We hebben vannacht de kleine geprobeerd te laten slapen zonder zijn speentje. Uiteindelijk is het wel gelukt. Hij werd om kwart over 2 wakker met wat gebabbel en gejengel. Om ongeveer kwart voor 3 kwam er echt huilen aan te pas. Uiteraard zijn we een paar keer tussendoor gaan kijken om hem te troosten, maar zonder hem een speen te geven of hem uit bed te halen. Na dit ritueel een aantal keren gedaan te hebben werden de pauzes tussen het huilen steeds groter. Uiteindelijk was het vanaf 4 uur stil. Hij heeft toen doorgeslapen tot 7 uur, toen hebben wij hem wakker gemaakt omdat hij zijn flesje eigenlijk al om half 7 kwart voor 7 krijgt.

  Ben benieuwd hoe het vanavond zal gaan.

  Ik hou jullie op de hoogte.
   
 14. Daan0201

  Daan0201 Fanatiek lid

  28 okt 2005
  1.830
  0
  0
  @Bella,
  Evi krijgt haar speentje nog steeds hoor. Als ze naar bed gaat altijd (ook 's-middags) en in de auto of de wandelwagen. Maar ze kan nu wel weer zelf in slaap vallen zonder dat ze haar speen moet hebben. Daar gaat het om ;)
   
 15. victoria

  victoria Fanatiek lid

  15 jun 2006
  1.131
  0
  0
  Dag bezorgde papa,

  Ik ben benieuwd hoe het jullie vergaat met het weglaten van het speentje. Wij hebben afgelopen nacht ook voor het eerst het speentje weggelaten, omdat we om de tien minuten deze weer moesten instoppen. Het ging bij ons in het begin van de nacht redelijk, net als jij beschrijft, pauzes steeds langer en viel uiteindelijk in slaap, maar een paar uur later weer wakker en toen wilde hij echt niet meer in slaap vallen en werd het krijsen. Uiteindelijk hem in slaap gekregen met speen en wiegen en heeft toen doorgeslapen tot de ochtend.
  Hoop dat het bij jullie nu steeds beter gaat... kan ik me daar aan optrekken.

  Groeten Victoria
   
 16. bezorgdepapa

  15 mrt 2007
  26
  0
  0
  Hoi Victoria,

  Ik heb goed nieuws waar je je denk ik wel aan kunt op trekken. Wij hebben vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag door kunnen slapen. Vanaf toen is hij 's nachts niet meer wakker geworden 's nachts. Je weet niet half hoe blij wij zijn.

  Uiteindelijk is het een nacht geweest waar we de kleine hebben moeten laten huilen, uiteraard wel om de 10-15 minuten ernaar toe om even te troosten. Had echt nooit gedacht dat hij zo zou gaan.

  Ik hoop dat het voor jullie ook beter gaat. Laat maar iets weten. Ben wel benieuwd.
   
 17. victoria

  victoria Fanatiek lid

  15 jun 2006
  1.131
  0
  0
  Hoi Bezorgde papa,

  Heerlijk dat jullie nu de nachten doorslapen. Ik heb nu eerst rijstebloem door de fles geprobeerd, wat ik als tip hier op het forum las. De eerste nacht werd hij maar één keer wakker en toen wel speentje gegeven. Vannacht werd hij twee keer wakker en moest ik beide keren een aantal keer terug voor hij de speen goed pakte en weer ging slapen :(.
  Ik probeer nu wel om hem overdag zonder speen weer opnieuw te laten inslapen en dit lukt soms, dus wie weet gaat hij dit dan ook naar de nacht overnemen.

  Ik hoop dat het bij jullie goed blijft gaan.

  Groetjes Victoria.
   
 18. Deb

  Deb VIP lid

  19 jul 2005
  7.394
  0
  0
  Noord- Scharwoude
  netjes hoor bezorgdepapa

  wij hebben die ellende ook gehad met het speentje
  ben blij dat mijn 2 meiden dan ook hun duimpje verkozen boven de speen

  alleen tja soms heb je het niet voor het kiezen onze zoon zwoor bij zijn foppetje :)

  succes verder
   
 19. bezorgdepapa

  15 mrt 2007
  26
  0
  0
  Het gaat tot nu toe redelijk goed. Vanaf afgelopen zaterdag is hij alleen vannacht wakker geweest. Hij had zich om half 4 omgedraaid en was wakker geworden. Dus dan mist hij zijn speentje wel, helaas is het dan weer laten huilen en om de 10 minuten even troosten. Gelukkig was het niet echt huilen maar meer jengelen en was het na ruim een uur weer voorbij.

  We denken er nu over om zijn trappelonder zijn matras te stoppen zodat hij zich niet zo makkelijk om kan rollen. Het enige nadeel is dat hij al behoorlijk sterk in zijn benen is dus denk ik dat hij zichzelf los trekt. Maar dat zien we dan wel weer.

  Laten we hopen dat we we vanavond weer door kunnen slapen. :)
   
 20. Lente

  Lente Bekend lid

  12 jun 2007
  615
  0
  0
  hi bezorgde papa, wat je ook kunt doen tegen het omrollen is naast het instoppen van de trapelzak nog een lakentje er strak overheen doen en die ook goed instoppen (ipv in de lengte in de breedte en onder het matrasje stoppen). Nog een beetje extra remming en alleen een lakentje is ook niet zo warm nu.
   

Deel Deze Pagina