Hoe lang laten jullie kant en klare gesneden boerenkool (uit zo'n zak) koken?

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 20 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hallo,

    Even een vraagje. Hoe lang laten jullie kant en klare gesneden boerenkool (uit zo'n zak) koken?

    Wij eten vanavond nl. boerenkool (uit zak), aard.puree en rookworst (Hema).

    Groetjes,
    Hanna
     
  2. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Totdat de aardappels eronder gaar zijn.
     
  3. beccie

    beccie Niet meer actief

    ik doe de boerenkool meteen op de aardappels.
    en als de aardappels gaar zijn is de boerenkool ook wel goed.
     
  4. Koon

    Koon Niet meer actief

    Inderdaad, gelijk met de aardappels koken.
     
  5. Esmaralda

    Esmaralda Fanatiek lid

    8 nov 2009
    4.023
    10
    38
    Vrouw
    Somewhere
    Ik kook het in een snelkookpan. Aardappels eronder, bevroren boerenkool erop en laten koken. Dan 8 minuten laten sissen en klaar :)
     
  6. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Maar ik doe geen aardappels eronder. Ik doe aardappelpuree uit een pakje. Dat maak ik pas als laatste los er van klaar.
     
  7. Tines mam van 2

    Tines mam van 2 Bekend lid

    11 feb 2013
    973
    0
    0
    ik kook water in de waterkoker voor de worst en zet tegelijkertijd de boerenkool op.

    als het water kookt giet ik dat over mn rookworst heen en zet ik de kookwekker op 15 minuten.

    als de wekker gaat giet ik de rookworst af en gooi ik een zakje aardappel puree voor stamppot bij de boerenkool.

    en voila klaar is kees

    15 minuutjes dus
     
  8. Toverbal

    Toverbal Fanatiek lid

    9 mei 2012
    2.705
    903
    113
    Volgens mijn oma zo'n 3 uur tot het goed gaar is. Lijkt mij overdreven, maar eerlijk is eerlijk, ik krijg het nooit gaar, op geen enkele manier. Dus koop altijd diepvriesboerenkool, omdat ik geen zin heb het 3 uur te koken :p
     
  9. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Hier alles tegelijk in een pan: aardappelen, boerenkool en worst. Denk dus zo'n 15 minuutjes laten koken? Gewoon even proeven anders hihi.
     
  10. Springmuis

    Springmuis VIP lid

    19 aug 2008
    7.043
    0
    0
    +- 20 minuutjes... ik doe ook de aardappels, boerenkool en rookworst in 1 pan... af en toe ff prikken in de aardappelen en zijn die goed dan de rest ook... en das meestal 20 minuutjes.
     
  11. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    6.818
    394
    83
    drie uur? bah dan is hij toch helemaal bruin en bitter:( hier meestal een klein half uurtje. iets langer dan aardappels
     
  12. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Bedankt voor jullie reacties! Een klein half uurtje gaat het hier dus worden!
     
  13. Toverbal

    Toverbal Fanatiek lid

    9 mei 2012
    2.705
    903
    113
    Geen idee, zelf nog nooit gedaan. Weet alleen dat de boerenkool bij mijn oma wel altijd het lekkerst is!
     
  14. Baylee

    Baylee Fanatiek lid

    21 jan 2008
    2.417
    0
    36
    Haha wij eten precies hetzelfde vanavond :D alleen nog met gerookte spekjes gebakken erbij :)
     
  15. minon

    minon Niet meer actief

    Drie kwartier.
    Bevroren boerenkool in de pan met een rookworst erop (bevroren boerenkool is op een of andere manier echt lekkerder)
    Dan aardappels schillen en die bovenop de boerenkool. Als de aardappels gaar zijn is de boerenkool ook gaar. Met drie kwartier koken vind ik het minder bitter smaken als maar 10 minuten.
     
  16. MamaVanGilani

    MamaVanGilani Niet meer actief

    Ik eet vandaag ook boerenkool en die staat al vanaf half 2 op het vuur tot half 5 ongeveer dan is ie helemaal gaar.
     
  17. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    Ik had laatst eens die verse voorgesneden en na zo'n 20 minuten koken was het nog behoorlijk hard..

    Koop normaal altijd diepvriesboerenkool, veel lekkerder. Misschien is dat ook fijner gesneden waardoor je niet van die harde stukjes boerenkool hebt.
     
  18. mamautrecht

    mamautrecht Niet meer actief

    Hier staat hij ook altijd de hele middag op, vinden wij lekkerder..
     
  19. Angeliekie

    Angeliekie Bekend lid

    29 apr 2013
    520
    8
    18
    Toevallig net gemaakt haha! Wel met aardappels ipv puree.

    5 min. Boerenkool koken en dan nog 25 min. met de aardappels erbij.

    Mixen en een beetje melk. Heb er zin in straks :)
     
  20. skiwi

    skiwi Fanatiek lid

    15 jun 2012
    4.270
    402
    83
    Vrouw
    Hier ook boerenkool vandaag. Is het ook echt weer voor.
     

Deel Deze Pagina