Hoe moet de omgangsregeling?

Discussie in 'Alleenstaande moeders' gestart door Zoja, 5 sep 2019.

 1. Zoja

  Zoja Nieuw lid

  5 sep 2019
  2
  0
  1
  Ik weet niet of het hier past , anders hoor ik het graag.

  Ik heb een vraag voor gescheiden ouders waarvan de 1 onregelmatig werkt.

  Ik werk onregelmatig. Dag , avond en nacht diensten(parttime) Elke week zijn dit weer andere dagen en diensten. Mijn vriend werkt gewoon regelmatig 40uur p/w. Ons oppas netwerk is heel beperkt. Momenteel hebben we alleen een gastouder waar we op terug kunnen vallen. We hebben 1 zoontje van 9 maanden.

  Ik vroeg mij af hoe we dit met de omgangsregeling moeten doen als mijn partner en ik gescheiden zijn. Voor nu ziet het ernaar uit dat we co-ouderschap willen. Maar hoe doen we dit? Waar breng ik de kleine als ik avonddienst heb of nacht. Dit kan dan natuurlijk bij mijn vriend. Maar dat betekend dat als ik een avonddienst heb. Ik hem om 14:30 in de middag naar de opvang breng , mijn vriend hem weer om 17:00 ophaalt , hij slaapt dan bij vriend en ik de dag erna (na mijn late dienst) de kleine weer heb om half 7. Want dan is vriend naar zijn werk. Dag erna is er weer een ander ritme. Of weer hetzelfde riedeltje als ik 2 avonddiensten achter elkaar heb bijvoorbeeld. Dit kan opzich wel. Ideaal is het niet.

  Maar waar ik het meeste mee zit is dat die kleine nooit weet waar die aan toe is. Omdat mijn werk zo wisselend is en er totaaal geen regelmaat in zit, weet die kleine niet eens in welk huis die nu weer slaapt.

  De zorg echt 50/50 verdelen gaat ook niet. Want waar vind ik oppas voor als ik nachtdiensten en avonden heb. En ik vind het ook raar als mij vriend onze zoon heeft de 1e week terwijl hij 40 uur aant werk is en ik gewoon thuis zit.

  Hopelijk is de situatie een beetje duidelijk en vroeg me dus af hoe andere ouders dit doen en of het zo niet te verwarrend word voor de kleine.
   
 2. esklessebes

  esklessebes Fanatiek lid

  23 mrt 2014
  3.347
  967
  113
  Geen ervaring mee maar kan er bij jouw werk geen rekening mee gehouden worden met diensten. Bijv avond en nachten in het weekend als de kleine bij de ander is?
   
  DQueen vindt dit leuk.
 3. Zoja

  Zoja Nieuw lid

  5 sep 2019
  2
  0
  1
  Dat word lastig ben ik bang. Werk in de zorg waar we echt zwaar tekorten aan personeel hebben en we het nu al vaak niet rond kunnen breien op het werk.

  Maar kan natuurlijk altijd even in gesprek gaan.
   
 4. Hopmarjanneke

  Hopmarjanneke VIP lid

  10 jul 2008
  13.049
  227
  63
  Vrouw
  Hoofd Customer Service
  Duitsland
  Iemand, die ik hier heb leren kennen, werkte alleen maar nachtdiensten. Nadat zij en haar partner uit elkaar zijn gegaan, vingen haar ouders haar zoon s nachts op. Hij sliep dan daar, 's morgens wanneer zij uit de nachtdienst kwam ging ze naar haar ouders, ontbeet met hem en bracht hem dan naar school.
   
 5. Bloem85

  Bloem85 Fanatiek lid

  10 okt 2010
  1.491
  512
  113
  Je post is was verwarrend om te lezen. Je hebt het steeds over je vriend. Bedoel je dat scheiden nog niet definitief is? Is er nog een mogelijkheid dat jullie bij elkaar blijven?
   

Deel Deze Pagina