Ik wil graag zelf een vlaai maken (met een pakje van HomeMade) maar nu vraag ik me af wat een lekkere vulling is. Ik heb hem al met room en nougatine gedaan, gewoon om eens uit te proberen, maar nu krijg ik visite en ik weet niet zo goed wat ik op de vlaai moet doen. Wat voor vlaai eten jullie het liefst?
Hmm krijg honger van zo'n topic Zelf ben ik fan van rijstevlaai en van vlaaien met peren/chocolade. Ben benieuwd wat je gaat maken!
oooh weetje wat lekker is ?! Als je op de bodem eerst een laagje cakeplakjes doet ! (onee dat kan geloof ik alleen met kwarttaart Mmmm!) En dan doe je er het kwartmengsel overheen en dannn lekkere kersenvlaaivullling eroverheen ! (in die kant en klare blikjes) Dat is LEKKER ! Echt niet normaal meer ! Liefs
Abrikozenvlaai van de bekende vlaaiverkoper. Mmmmmmmm mijn moeder heeft altijd een exemplaar in huis als ik in Nederland ben.
Smurfenvlaai? Wa's dat? Ik ben van de Appel Kruimel vlaai! Hmm, met slagroom! Of zelfs heeeeel even in de oven, lekker warm met een bolletje kaneelijs....hmmmmm..... * ziet dat het lunchtijd is en rent nu naar de supermarkt voor wat lekkers *
Abrikozen met slagroom en witte chocolade. Smurfenvlaai Ingrediënten: gistdeeg: 200 gr bloem, 20 gr gist, 50 gr boter, 1/2 dl melk, 1 ei pudding: 1/4 l melk, 1 ei, 20 gr vanillebloem, 20 gr suiker, 1 pakje vanillesuiker abrikozenmoes, 3 dl stijfgeklopte, lichtgezoete slagroom, witte chocolade (geraspt) Bereiding: Voor het gistdeeg: bloem in een kom, en een kuiltje maken. De boter in stukjes erin, het ei erbij en de opgeloste gist (suiker en gist in de licht verwarmde melk roeren) onder elkaar mengen en kneden tot een deegbal. Het deeg een half uur laten rijzen. Voor de pudding: de dooier en de suiker wit en schuimig kloppen terwijl de melk aan de kook gebracht wordt. De vanillebloem onder de schuimige massa kloppen. Op dit mengsel al roerende de warme melk gieten en dit mengsel terug in de kookpot gieten. Tot aan het kookpunt brengen en naast het vuur laten afkoelen. Het deeg uitrollen en in een gewone ingevette taartvorm leggen. De bodem lichtjes inprikken en zijkanten insmeren met geklopt ei. De bodem vullen met pasteibakkersroom en daarop een laag abrikozenmoes leggen. In een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20 min. bakken. De taart volledig laten afkoelen en besmeren met een laag slagroom en er de chocoladeschilfers over strooien.
christoffelvlaai, rijstenvlaai de luxe, sinaasappelbavaroise, aarbeienbavaroise zijn toch wel mijn favorieten.... maar een gewone slagroomtaart gaat er ook wel in hoor...hahahaha....