Wat voor vlaai vind jij het lekkerste

Discussie in 'De lounge' gestart door Loeki2, 6 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Ik wil graag zelf een vlaai maken (met een pakje van HomeMade) maar nu vraag ik me af wat een lekkere vulling is. Ik heb hem al met room en nougatine gedaan, gewoon om eens uit te proberen, maar nu krijg ik visite en ik weet niet zo goed wat ik op de vlaai moet doen.

    Wat voor vlaai eten jullie het liefst?
     
  2. Fairy Tale

    Fairy Tale Fanatiek lid

    23 mei 2007
    2.486
    7
    38
    Aardbeienvlaai. :D
     
  3. Nijntje1978

    Nijntje1978 Actief lid

    19 mei 2008
    205
    0
    0
    Brabant
    Hmm krijg honger van zo'n topic :) Zelf ben ik fan van rijstevlaai en van vlaaien met peren/chocolade. Ben benieuwd wat je gaat maken!
     
  4. MelMel

    MelMel Fanatiek lid

    12 mei 2008
    2.267
    169
    63
    Vrouw
    NH
    oooh weetje wat lekker is ?!


    Als je op de bodem eerst een laagje cakeplakjes doet ! (onee dat kan geloof ik alleen met kwarttaart Mmmm!)

    En dan doe je er het kwartmengsel overheen en dannn lekkere kersenvlaaivullling eroverheen ! (in die kant en klare blikjes)

    Dat is LEKKER ! Echt niet normaal meer !

    Liefs
     
  5. spawater

    spawater Actief lid

    14 mrt 2008
    120
    0
    0
    kantiene medewerker
    nieuwegein
    kersen vlaai

    kan er dan wel een hele van op :p
     
  6. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Nou het wordt een met blauwe muisjes denk ik. IK BEN TANTE GEWORDEN ! :D :)
     
  7. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    He wat leuk!

    Gefeliciteerd

    Ik ga je even opzoeken, ;)

    Oja ik lust graag kersenvlaai
     
  8. Wup

    Wup Fanatiek lid

    23 apr 2007
    4.912
    0
    36
    aardbei!
     
  9. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    rijstevlaai
     
  10. patje20

    patje20 Fanatiek lid

    14 sep 2006
    2.871
    13
    38
    Emmeloord
    ik ben ook van de rijstevlaai lekker!
     
  11. Chebu

    Chebu VIP lid

    17 dec 2007
    7.174
    2
    36
    Midden-Oosten
    Abrikozenvlaai van de bekende vlaaiverkoper.
    Mmmmmmmm mijn moeder heeft altijd een exemplaar in huis als ik in Nederland ben.
     
  12. Veraenroy

    Veraenroy Fanatiek lid

    2 apr 2006
    3.019
    0
    0
    smurvenvlaai :) :) :) :)
     
  13. Mvj

    Mvj VIP lid

    22 mrt 2007
    8.623
    0
    0
    zuster
    zuid - holland
    rijstevlaai en kersenvlaai !
     
  14. Jutte

    Jutte Fanatiek lid

    27 jul 2008
    2.186
    0
    0
    Smurfenvlaai? Wa's dat?

    Ik ben van de Appel Kruimel vlaai! Hmm, met slagroom! Of zelfs heeeeel even in de oven, lekker warm met een bolletje kaneelijs....hmmmmm.....

    * ziet dat het lunchtijd is en rent nu naar de supermarkt voor wat lekkers *
     
  15. Pris

    Pris Fanatiek lid

    Aarbei of appel-kruimel Jammie!
     
  16. Melanina

    Melanina VIP lid

    20 mei 2008
    9.070
    0
    0
    Pedagogisch medewerkster
    Spijkenisse: Eindelijk na 13 rondes zwanger !!!!
    kruimelvlaai
    en gefeliciteerd met het nieuwe kleine wondertje
     
  17. jacoba

    jacoba Fanatiek lid

    6 mrt 2006
    3.436
    0
    0
    tollebeek
    Vanille-slagroomvlaai vind ik het lekkerst
     
  18. Veraenroy

    Veraenroy Fanatiek lid

    2 apr 2006
    3.019
    0
    0
    Abrikozen met slagroom en witte chocolade.

    Smurfenvlaai

    Ingrediënten:

    gistdeeg:
    200 gr bloem,
    20 gr gist,
    50 gr boter,
    1/2 dl melk,
    1 ei

    pudding:
    1/4 l melk,
    1 ei,
    20 gr vanillebloem,
    20 gr suiker,
    1 pakje vanillesuiker

    abrikozenmoes,

    3 dl stijfgeklopte, lichtgezoete slagroom,
    witte chocolade (geraspt)

    Bereiding:
    Voor het gistdeeg:
    bloem in een kom, en een kuiltje maken. De boter in stukjes erin, het ei erbij en de opgeloste gist (suiker en gist in de licht verwarmde melk roeren) onder elkaar mengen en kneden tot een deegbal. Het deeg een half uur laten rijzen.

    Voor de pudding:
    de dooier en de suiker wit en schuimig kloppen terwijl de melk aan de kook gebracht wordt. De vanillebloem onder de schuimige massa kloppen. Op dit mengsel al roerende de warme melk gieten en dit mengsel terug in de kookpot gieten. Tot aan het kookpunt brengen en naast het vuur laten afkoelen.

    Het deeg uitrollen en in een gewone ingevette taartvorm leggen. De bodem lichtjes inprikken en zijkanten insmeren met geklopt ei. De bodem vullen met pasteibakkersroom en daarop een laag abrikozenmoes leggen. In een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20 min. bakken. De taart volledig laten afkoelen en besmeren met een laag slagroom en er de chocoladeschilfers over strooien.
     
  19. talia

    talia Fanatiek lid

    27 nov 2005
    2.561
    0
    0
    kapster
    belgie
    smurfenvlaai
     
  20. BeertjeY

    BeertjeY Bekend lid

    9 mei 2006
    889
    0
    0
    Utrecht e.o.
    christoffelvlaai, rijstenvlaai de luxe, sinaasappelbavaroise, aarbeienbavaroise zijn toch wel mijn favorieten....

    maar een gewone slagroomtaart gaat er ook wel in hoor...hahahaha....
     

Deel Deze Pagina