Hoe verliep jullie nazorg na een miskraam?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Naomy, 8 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Naomy

  Naomy Actief lid

  12 nov 2005
  284
  0
  0
  Groningen
  Ben hier eigenlijk wel benieuwd naar.

  Gister hebben wij dus te horen gekregen dat het vruchtzakje nog leeg was, ik was 10 weken zwanger.
  Gister hadden we ook nog een afspraak staan bij de verloskundige en zijn er wel gewoon heen geweest om ons verhaal te doen en om duidelijkheid te krijgen en natuurlijk...wat verder??

  Vandaag kreeg ik direct een heel boekwerk over verloop van miskramen, veel informatie en wat er kan gebeuren en dergelijke.

  Tot mijn verbazing werd ik vandaag direct gebeld omdat ze even wouden weten hoe het met ons ging nu...ook heb ik spoednummers meegekregen endergelijke voor als ik nog wel thuis mijn miskraam krijg, maar ook als ik mijn verhaal gewoon wil doen.

  We waren echt heel verbaasd dat dit zo netjes "afgehandeld" werd :) Erg content dat ze zo met ons meeleven...complimenten :)
  Ik hoor helaas vaak genoeg dat dit niet altijd het geval is.

  Hoe verliep jullie nazorg?
   
 2. Linda10280

  Linda10280 Fanatiek lid

  6 nov 2005
  1.764
  0
  0
  Huisvrouw
  Hoorn
  ik heb dat helemaal niet gehad.
  Ik kreeg een miskraam in 2004 met 10 weken.
  Het vruchtje was waarschijnlijk al eerder gestopt maar dat konden ze niet goed zien aangezien het vruchtje al weg was.
  Ik kreeg te horen dat er nog wel iets te zien was maar dat kon een vleesboompje zijn.
  Daarmee werd ik naar huis gestuurt.
  Totaal onzeker over wat ik nou denken moest en hoe ik me moest voelen.
  Ik had de hoop al opgegeven en hield het zelf ook maar bij een vleesboompje.
  Achteraf was het ook echt een klein vleesboompje.
  Maar niemand die een hand naar me uitstak hoor.
  Want tja...het was voor hun immer Niet de eerste keer...maar ja..voor mij wel.
  Heb 1 avond flink zitten huilen en had me daarna voor genomen om niet meer achterom te kijken maar vooruit.
  En 7 weken na me mk was ik alweer 3 en een halve week zwanger.
  Mijn mannetje en ouders hebben me er gelukkig heel goed door heen gesleept.
  Ben blij dat ze er met jou beter mee omgaan!
  Ik wens je veel sterkte toe met het verwerken en hoop dat ook jullie weer snel vooruit kunnen kijken!!

  Liefs Linda
   
 3. Naomy

  Naomy Actief lid

  12 nov 2005
  284
  0
  0
  Groningen
  Dat is inderdaad een nare ervaring!
  Ik lees helaas iets te vaak dat mensen op die manier afgescheept worden...het mag voor hun dan routine zijn, maar jij verliest wel je kind/droom...
  Ik vind dan ook dat de nazorg over het algemeen beter geregeld moet worden! Psygisch is het toch een behoorlijke klap!
  Ik moet nog afwachten hoe de gyn reageert, maar de verloskundigen houden me in ieder geval in de gaten en dat vind ik een goed iets!

  Mocht ik weer zwanger worden zal ik zeker weten weer naar hun toegaan!
   
 4. Elina

  Elina Actief lid

  2 mrt 2006
  184
  0
  0
  huismama
  Friesland
  Ik heb 7 miskramen gehad en ben met geen van allen normaal behandeld. Ik weet nog goed dat de ha zei bij de eerste keer. Gewoon door de wc spoelen. Je kan het toch niet redden. Die keren erna moest ik steeds naar het ziekenhuis omdat ik teveel bloed verloor. En ze zeiden we gaan het vruchtje redden (?????) terwijl ik wist dat hij eruit was. En als de bedoeling is dat je een miskraam krijgt kan je echt het vruchtje niet redden.
  En de laatste keer zeiden ze tegen mij: Geef nu maar op je kunt toch geen kinderen krijgen. (ben in 2003 bevallen van een dochter hoor) Dus het is allemaal erg vaag gegaan.
  Ben nu al aardig ver zwanger en het lijkt erop dat het nu weer goed gaat. volgende week een vlokkentest en dat weet ik 9 dagen erna meer.
   
 5. Naomy

  Naomy Actief lid

  12 nov 2005
  284
  0
  0
  Groningen
  :confused:

  Geloof dat ik ze naar de strot gevlogen was als ze dit tegen me zeiden!
  Wat een vreselijk onbeschofte manier om dat op zo'n manier te zeggen! Bah :evil:

  Ik ga voor je duimen meid, dat het nu goed mag verlopen!!!!!!
   
 6. deborah

  deborah Actief lid

  2 dec 2005
  348
  0
  0
  ik heb ook geen nazorg gehad.
   
 7. pluk

  pluk VIP lid

  13 dec 2005
  14.578
  2.190
  113
  twente
  bij mij (ons) kwamen ze bij de 11 weken via een echo erachter dat het vruchtje met 4 weken al gestopt was met groeien.
  Je kon het heel goed zijn, de vruchtzak was heel mooi rond er zat alleen geen kindje in maar een heel klein puntje (celdeling).
  Ik mocht toen naar huis met de mededeling dat we eerst twee weken gingen wachten omdat uit te sluiten dat ik me toch niet vergist had en het vruchtje niet verder groeide.
  Precies een week later verloor ik een slijmprop en 's nachts ben ik gaan vloeien, niet ernstig meer als een menstruatie. 's woensdags had ik er een vreemd propje bij zitten en heb de verloskundige gebeld, hij zei dat dit het kon zijn maar aangezien ik nog niet veel bloed had verloren en geen krampen had gehad verwachte dat er nog wel meer zou komen omdat het zakje tenslotte wel de groote had gehad van 11 weken.
  Donderdag 's morgens werd ik wakker met erge krampen en na ongeveer een uur kwam daar inderdaad de daadwerkelijke miskraam.
  De vruchtzak was nog geheel intakt (vruchtwater zat er nog in net als een waterballonnetje) en lag netjes in de wc.
  Dus ik weer gebeld en kreeg de assistente, die vroeg mij het zakje te bewaren en dat ik na een kwartier het noodnummer even moest bellen voor de verloskundige.
  Zo gezegd zo gedaan, de verloskundige is meteen langs gekomen, heeft mij van de wc afgeplukt (want daar zat ik nog te creperen van de pijn), moest even lachen toen ik smeekte om een spuit morfine, vertelde toen dat de pijn kwam van het terug krimpen van de baarmoeder en dat het juist heel goed was omdat hieruit bleek dat mijn lichaam zijn werk goed deed, heeft me naar boven gejaagd, heeft toen een kruik voor mij warm gemaakt (schoonmoeder was er wel maar kreeg het door de zenuwen niet meer voor elkaar), heeft de instructies gegeven mij niet alleen te laten en het bloedverlies in de gaten te houden, zei dat ik manlief van het werk moest laten komen en als ze hem er geen vrij voor wilden geven ik hem weer moest bellen en dat hij het dan wel even regelde en gaf tot slot het advies vooral vandaag in bed te blijven (wat geen probleem was want ik was kapot) en om 's avonds lekker een biefstukje te eten om aan te sterken.

  Ik ben dus heel tevreden over de begeleiding vooral omdat ik de maandag erop meteen kon komen voor een echo om te kijken of alles ook echt weg was (wat het geval ook bleek te zijn).

  Het leukste vond ik dat ik na 4 maanden alweer voor zijn neus stond en hij oprecht blij was toen we het hartje zagen kloppen en ik gewoon een kus kreeg van hem en een zakdoek voor de tranen.

  Groetjes
   
 8. Mamamarin

  Mamamarin VIP lid

  5 mrt 2006
  5.590
  0
  0
  Ik mag zelf niet ontevreden zijn over mijn verloskundige, maar dit is wel een hele goede behandeling geweest.
  Ik ben vorige week donderdag voor een spedecho in het ziekenhuis geweest. ook bij mij was het groeien waarcshijnlijk rond de 5 weken gestopt. ik was op dat moment 10 weken zwanger. Bij mij was niet eens meer wat te zien behalve een bloedprop. Het gesprek na de echo in het ziekenhuis vond ik eigenlijk te zakelijk. Waarschijnlijk is dit voor hun al "normaal", maar voor mij dus niet! Afgelopen maandag had ik een controle echo in het ziekenhuis. Daar heb ik toen wel mijn bekalg gedaanm. Weet niet of ze er iets mee doen, maar ik ben het kwijt!
  De verloskundige is wel heel aardig. Ze heeft afgelopen week enkele keren gebeld, en ik kan haar ook altijd bellen! Fijn dus.

  Ik hoop dat ik binnenkort weer een afspraak bij haar mag maken met een goede afloop. (was namelijk de dinsdag voor mijn mk voor het eerst op controle geweest)
   
 9. Jenny

  Jenny Fanatiek lid

  14 mei 2005
  1.432
  0
  0
  Begeleiding dagbesteding
  WW
  Ik ben erg tevreden over de nazorg. Toen ik drieo druppels bloed verloor, schoot ik gelijk in de stress, bang voor een mk. Ondanks dat de vk dacht dat het niets was, kon ik na anderhalve dag terecht in het ziekenhuis voor een echo. helaas was het misgegaan. De verloskundige belde op om te vragen hoe het was gegaan. Later hebben ze ook nog gebeld, heel lief. Ik deed ook mee met moeders voor moeders. ook daar hebben ze het netjes afghandeld. Ik kreeg een brief met een cadeuabon. Ik ben dus erg tevreden over de nazorg. Hopelijk zijn er daar veel van
  Liefs jenny
   
 10. Lynn

  Lynn Actief lid

  30 nov 2005
  311
  0
  0
  Bij mij was het ook echt heel erg; ik belde de verloskundige met de melding dat ik een miskraam had. Detelefoniste zei o ...ja...dat is jammer helaas dag mevrouw tuut tuut tuut.
  Ik zat echt verbaast naar de telefoon te kijken. Ze vroeg niets over hoe het met me ging of hoe het eruit zag! niks niks niks. Helaas hebben ze hier maar 1 verloskundigepraktijk dus als ik weer zwanger raak zal ik daar toch weer heen moeten :(
   
 11. Tiets27

  Tiets27 Actief lid

  15 feb 2006
  196
  0
  0
  Administratief medewerker
  Omgeving Groningen
  He naomy,

  Ik zag dat je uit Groningen komt en dan ben je misschien in het UMCG geweest voor de echo en de gesprekken.
  Ik ben daar zelf namelijk geweest en ben heel erg goed behandeld en heb hele goeie zorg en nazorg gehad.
  Ik had een leeg vruchtzakje bij 8 weken, kwamen we via een pretecho achter. Direct heb ik toen een gesprek gehad met een arts en is er besproken wat we gingen doen.
  Ik kreeg eerst tabletten om het op gang te laten komen, dat was een week later nog steeds niet het geval.
  Ik heb toen op woensdag gebeld dat ik het niet meer vol kon houden emotioneel en ze hebben me er toen direct tussen gezet de vlg dag.
  Heb daarna ook nagesprekken gehad over hoe en wat nu verder (ook voor de toekomst).

  Dus ik was daar heel erg blij mee want je krijgt daar heel veel steun.
  Ze stellen je heel erg gerust.
  Over dat het weer goedkomt, dat je niet de enige bent, dat je niks fout hebt gedaan of dat er niet iets fout is in je lichaam.
  Dat vindt ik heel erg belangrijk en dat helpt je het wel beter verwerken (vind ik).

  Veel sterkte meid en ik ben er voor je.

  Liefs tiets
   
 12. Elina

  Elina Actief lid

  2 mrt 2006
  184
  0
  0
  huismama
  Friesland
  Ik ben afgelopen maandag ook in het UMCG geweest en ik werd daar ook goed behandeld. ik vertelde ook het verhaal van mijn gyn en ze was erg kwaad en zou er gelijk achteraan, want ze vond dat je zo niet met mensen kon omgaan. En zei is gespecialiseerd in chromosonen afwijking en heeft me weer goede hoop gegeven. Volgens mijn eigen gyn is het bijna onmogelijk om kinderen te krijgen of 20% en volgens de arts in het UMCG is het iets meer dan 50%. Dus wel weer goed nieuws.
  En ik heb een gezond dochtertje dus het kan wel. En deze zwangerschap lijkt ook goed te gaan.
   
 13. Elina

  Elina Actief lid

  2 mrt 2006
  184
  0
  0
  huismama
  Friesland
  Ik denk dat het ook een beetje helpt na een miskraam om het een plekje te geven. Ik denk dus dat je het beste goede nazorg kunt hebben.
  Doordat ik namelijk heel slecht werd behandeld heb ik drie miskramen niet eens gemeld. Gewoon thuis in mijn eentje. (nou ja met mijn vriend dan) Ik wist wat er ging gebeuren en wilde niet het risico lopen om slecht behandeld te worden door mijn gyn.

  Heb trouwens wel een andere gyn hoor voor deze zwangerschap.
   
 14. diana1982

  diana1982 Actief lid

  25 okt 2005
  425
  0
  0
  nabij zwolle
  bij mij was het heel anders. de dokter heeft me goed behandeld, boekjes enzo meegekregen. De verloskundige is zelfs bij ons thuis geweest hoe het ging met me. dit was na de buitenbaarmoederlijke zwangerschap nov jl. kreeg informatie voor een eventuele volgende miskraam en dat ik ze altijd mocht opbellen.

  alleen ben ik met deze zwangerschap in het begin een beetje van de kast naar de wand gestuurd. de gynaecoloog assistent is niet even langs geweest om zn excuses aan te bieden voor zn foute diagnose. ben namelijk 3 weken geleden geopereerd om mn andere eileider weg te halen. maar dit hoefde gelukkig niet omdat de operatie gelukkig door een andere gynaecoloog werd uitgevoerd en hij tijdens de operatie toch voor de zekerheid nog een echo te maken. toen uit narcose werd mij verteld dat ik nog zwanger was en de eileider gewoon hebben laten zitten. Ik ben nu bij hem onder controle en hij heeft me alles goed uitgelegd waar ik ontzettend blij mee ben. Mijn man is ook vreselijk behandeld. moest van de zuster mij maar ff alleen ophalen uit de OK. Dat hoort ook niet maar ja krijg maandag nog een echo en als die goed is mag ik naar de verloskundige. denk het haast wel ben gigantisch misselijk en borsten zijn een cup gegroeid. heb altijd een b nu een c. mn man vindt het niet erg trouwens hahahahaha.
   
 15. pim

  pim Fanatiek lid

  22 sep 2005
  3.970
  0
  36
  Nijmegen
  Ik heb eigenlijk geen nazorg gehad. Ik heb wel op de dag dat de mk is vastgesteld door de gyno, contact gehad met de vk. Daarna niets meer gehoord, anders dan we hopen je snel weer te mogen begroeten.

  Wat misschien mee heeft gespeeld is dat de miskraam al compleet was. Medische zorg had ik dus niet meer nodig.

  Pim
   
 16. Naomy

  Naomy Actief lid

  12 nov 2005
  284
  0
  0
  Groningen
  Nee tiets-27 ik ben bij het martini ziekenhuis geweest...van ketwich...het kleine gedeelte dus.

  Umcg heb ik ook goede ervaring mee...alleen niet met een miskraam, maar met een vorige operatie! Erg goed geholpen toen!
   
 17. Tiets27

  Tiets27 Actief lid

  15 feb 2006
  196
  0
  0
  Administratief medewerker
  Omgeving Groningen
  He Elina,

  Ik ken ook wel een aantal artsen daar, heb daar namelijk zefl ook gewerkt.

  Het is heel belangrijk om de goeie zorg en nazorg te krijgen,
  ook weer beter voor de verwerking.

  Ik ben er......

  liefs tiets
   
 18. Kendra

  Kendra Lid

  12 mrt 2006
  9
  0
  0
  vrijdag aan het eind van de middag kreeg ik een bloeding en belde de huisartsenpost. ze reageerden heel laconiek en gaven verder geen uitleg. ik moest maandag maar contact opnemen met mijn huisarts.

  's avonds laat verloor ik wat bloedstolsels en heb gewoon weer gebeld. nu kreeg ik te horen dat er een dreigende miskraam zou zijn. en dat ik maar rustig aan moest doen.

  vanmorgen om half 10 is het inderdaad een miskraam geworden. ons 'kindje' is na 8 weken door een miskraam op de wereld gekomen.
  weer gebeld naar de huisartsenpost. nu kreeg ik wel een arts aan de telefoon. leefde wel met me mee, maar gaf verder geen uitleg.

  dus morgen om kwart over 9 naar mijn eigen huisarts en dan zal ik wel horen hoe nu verder.
   
 19. peeetje

  peeetje Fanatiek lid

  3 jan 2006
  2.805
  0
  0
  rotterdam
  ik kan soms zo boos worden als huisartsen of ziekenhuizen net doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
  Tuurlijk als het een dreigende mk is kunnen ze er nix aan doen maar om je zo aan je lot over te laten. Tis tog logisch dat je gewoon naar het ziekenhuis wil en een echo wilt. of dat ze een bloedonderzoek doen dan kunnen ze binnen 1 uur zijn of je hcg waarde zakt of niet.
  Mij hebben ze voor heen ook zo rot behandeld maar heb nu een top gyni..
  als ik alleen maar denk dat ik zw. ben mag ik al komen. ook al geef de test nog geen eens poss uit.
  @voor iedereen laat je niet niet op je kop zitten als je dit over komt en eis gewoon dat je langs kom
  ik bel gewoon ook niet meer ik ging gelijk gewoon langs.

  zoooo ff me ei kwijt sorry hoor!?!
   
 20. wij zijn bij de doodgeboorte van Tibo* serieus aan ons lot over gelaten :(
   

Deel Deze Pagina