hoe voelen weeen?

Discussie in 'De bevalling' gestart door emje, 14 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. emje

  emje Niet meer actief

  hoi meiden,

  ik heb nu sinds een uur krampen in mijn onderbuik. lijkt op stevige menstruatie krampen. het is niet echt dat ze weg gaan en terugkomen maar wel dat het soms heviger is. zouden dit (voor)weeen kunnen zijn?
   
 2. Nischa

  Nischa Bekend lid

  19 mrt 2008
  575
  0
  16
  Mama, Intrieurverzorgster
  Noord-Brabant
  het zouden idd voorweeen kunnen zijn. als je echte weeen hebt dan merk je dat wel. vind het moeilijk uit te leggen hoe dat voelt. in ieder geval het komt en het gaat en zo gaat het maar door
   
 3. rebekka84

  rebekka84 Fanatiek lid

  27 jan 2011
  1.930
  184
  63
  Het kunnen ook echte weeën zijn. Bij mij voelde het ook ongeveer zo als jij beschrijft en het kwam en ging niet, maar bleef een beetje hangen zeg maar, soort zeurderig gevoel. Ik heb maar 1 pijnlijke wee gehad en dat is toen mijn vliezen braken. Tot aan mijn bevalling zo geweest, ook niet echt regelmaat er in gehad. Ben benieuwd, als je twijfelt bel je toch gewoon je vk? Maar als het goed te doen is zou ik nog lekker thuis blijven, bij mij duurde het 24 uur ofzo vanaf het eerste moment dat ik "kramp" kreeg. Ik kon er overigens niet van slapen, dus had wel kunnen weten dat dit niet gewoon kramp was.
   
 4. goldy

  goldy Fanatiek lid

  1 sep 2009
  2.253
  0
  36
  NULL
  NULL
  Het zouden voorweeen kunnen zijn.
  Bij mij begon het savonds met wat krampen en snachts rond 4 uur begonnen ze om de 5 minuten te komen. In het begin deed het niet veel pijn maar echt een beetje pijnlijke, erg zeurend gevoel die opkwam en steeds zwaarder werd en dan weer afzwakte. Wel moeilijk te omschrijven. Bij mij begonnen de weeen pas echt pijnlijk te worden nadat ze mijn vliezen hadden gebroken.
   
 5. Annie24

  Annie24 Fanatiek lid

  2 sep 2009
  2.035
  110
  63
  Zuid-Holland
  Ik zat rustig op de bank en kwam direct in een weeenstorm terecht.

  Ik herkende het dus niet en dacht dat ik gewoon teveel gedaan had :D (stofzuigen, wasje gedraaid enzo) totdat mijn vriend opmerkte dat het wel erg regelmatig kwam (om de minuut en sneller) Toen kwam pas het idee opzetten dat het wel eens weeen konden zijn. Ik had bij weeen namelijk het idee dat die eerst om de paar minuten zouden komen en dan steeds regelmatiger, maar dat had ik dus ff mis :p:D
   
 6. Bri

  Bri Niet meer actief

  Bij mij bleef de kramp/pijn tussen de weeën door niet hangen. Wat je kunt doen, is onder de warme douche, of met een warme kruik in bed gaan liggen. Mocht het heftiger worden, kun je altijd nog de vk bellen. Maar het kan ook echt nog wel een aantal dagen (of zelfs weken, maar dat hoop ik niet voor je) duren.
   
 7. Caithlin79

  Caithlin79 VIP lid

  21 mei 2006
  6.208
  3
  38
  Op de momenten dat de krampen heftiger worden, word je buik er ook hard bij of dat verder niet?
  Ik heb dit laatst 's nachts eens gehad. Constant een zeurende pijn die af en toe even heviger werd. Helaas stopte het na een uurtje en bleken het voorweeën te zijn geweest.
  Maar voorweeën kunnen ook over gaan in echte weeën, dus het kan maar zo een begin zijn. Spannend!
   
 8. emje

  emje Niet meer actief

  hoi meiden. de krampen zijn weer gestopt. ik ben gister avond nog even lekker onder een warme douche gaan staan en daarna een kruik mee naar bed genomen. de krampen hebben tot 3 uur aangehouden en toen was het weg. helaas nog geen echte weeen.
   
 9. Marieke1983

  Marieke1983 Niet meer actief

  Bij mij zat de pijn in mijn rug en liezen. Het was constant en werd met onregelmatige golven erger. Soms zat er wel een kwartier tussen. Het was tussendoor dus niet weg. Ik wist pas dat het echte weeen waren toen de vlos ontsluiting constateerde.
   
 10. Daphne B

  Daphne B Bekend lid

  26 feb 2008
  593
  0
  0
  import-brabo
  Ik zit in dezelfde situatie, gisterochtend werd ik om 4 uur wakker met een ongesteldheidsgevoel en had als iets van 'joepie, dat lijkt ergens op!:)'
  Maar na een dag een beetje zeurend gevoel en vaker naar de wc gaan zette het niet door. Vannacht niks gemerkt en het begint nu weer een beetje..

  We zullen het wel zien, ik voel wel dat de kleine meid nu echt laag ligt (vorige week lag ze nog niet vast) en dat ze wat rustiger is.
  Maar het lijkt nog helemaal niet op de fikse voorweeen die ik bij m'n zoontje had, dat werden echt beenweeen.
  Als ik het nu weer in m'n benen voel trekken neem ik het wat serieuzer. ;)

  Van m'n zoontje beviel ik trouwens met 39+3, hopelijk komt deze dame ook voor de datum. Maar je kan er weinig van zeggen bij een tweede, daar heb je kennelijk ook meer voorweeen bij.
   
 11. Stippel

  Stippel Actief lid

  23 aug 2009
  346
  1
  18
  Mijn weeën begonnen in het ziekenhuis, vlak nadat mijn vliezen waren gebroken.
  Ik lag aan de CTG-scan, maar die registreerde mijn weeën niet. Daardoor dacht ik in het begin dat de krampen die ik voelde nog maar een voorproefje zouden zijn van de echte weeën.
  Uiteindelijk had ik binnen 2-3 uurtjes volledige ontsluiting en waren het dus wel echte weeën. :D
   
 12. Allahinkulu

  Allahinkulu Fanatiek lid

  16 jan 2006
  3.608
  3
  38
  Vrouw
  Turkije
  dat je echt wel weet wanneer je weeen hebt is dus echt niet waar...
  Ik kwam bij de dokter bij de eerste zwangerschap en had 4 cm ontsluiting..bij de tweede ook..en dat was echt wat lichte ongesteldheids pijn die wel kwam en ging..maar het was dat ik er dus op lette doordat ik wist dat het bij de eerste ook ongemerkt was gegaan..en toen ging ik toch maar even om te controleren..en ja weer 4 cm ontsluiting..heb tot de 7 cm ontsluiting geen vreselijke pijn gehad. Die begon daarna pas.

  Ben benieuwd hoe het met deze gaat..dit is de derde..en ik heb soms eens een voorwee..en 2 keer gehad dat ik het een paar uur had..maar het zet niet door..(waren ook gewoon ongesteldheidskrampjes met harde buiken overigens) zullen zien of het deze keer weer zoals de vorige keren zal gaan.
   
 13. corina83

  corina83 VIP lid

  10 sep 2009
  6.038
  0
  36
  Vrouw
  IT'er
  in een huis aan het water ;)

  Ohhh zeer herkenbaar! vooral hetgene wat er aan vooraf ging haha had alles schoongemaakt, uitgebreid gekookt, lang stuk met de hond gelopen, cake en taart gebakken haha en paar uur later begon alles, ook een Weeenstorm.
   
 14. anja89

  anja89 Fanatiek lid

  15 mrt 2008
  3.101
  0
  0
  Noord Holland
  Ik kon de eerste paar uur niet geloven dat ik weeën had.
  Lag aan het CTG in het ZH en het is dat dat ding het registreerde...
  Ja ik voelde wel wat iedere 5 minuten, maar als ik thuis had gezeten had ik ze niet als weeën herkend.

  Pas in het laatste uur, tussen gewone en persweeën had ik zoiets van, ja, dit voel ik, dit zijn weeën.
  Maar dat is maar een uur van de 6 uren dat ik gewone weeën had.
  Daarna kwamen de persweeën, 2 uur lang en dat was wel ellende...
   
 15. Maryam86

  Maryam86 Bekend lid

  17 mrt 2010
  527
  0
  0
  NULL
  NULL
  Dat je het "echt wel weet" als je weeën krijgt, ging hier ook niet op. Ik had kramp, en toen ik merkte dat het wat kwam en ging ben ik het maar gaan timen met de stopwatch op mijn mobiele telefoon om te zien hoe vaak ik dat gevoel had. Toen ik zag dat er steeds 3-4 minuten tussen zat, ben ik er maar gewoon vanuit gegaan dat dat dan wel weeën zouden zijn. Omdat ik de VK pas mocht bellen als het een uur aanhield, ben ik nog maar even de wc enzo gaan schoonmaken. Toen de verloskundige gebeld, en inderdaad, waren weeën :D
   
 16. wasmachine

  wasmachine Niet meer actief

  Ik vond de eerste weeën precies voelen alsof je menstruatie begint, alleen dan steeds opnieuw :p
   
 17. saartje27

  saartje27 Fanatiek lid

  13 jan 2007
  2.391
  1
  36
  Nederland
  Bij de 2de heb ik niet eens gemerkt dat ik echte weeën had. Dacht dat het voorweeën waren. Ze deden ook absoluut geen pijn.
  Gelukkig ging ik twijfelen, en maar goed ook, want een kleine 2 uur erna was onze 2de zoon geboren.
   
 18. Violetriot

  Violetriot Fanatiek lid

  25 apr 2010
  2.998
  0
  0
  woonbegeleider
  Gelderland
  wow Saartje, dat is snel gegaan dan!

  Hier vanaf week 37 elke dag voorweeen, die deden echt net zo veel pijn als de gewone weeen..
  Vond de persweeen trouwens totaal niet pijnlijk, veel beter te doen dan de ontsluitingsweeen..
   
 19. naomi123

  naomi123 VIP lid

  22 mrt 2009
  8.840
  0
  0
  gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
  de 1e uren was het net mensturatiekrampen die ik af en toe voelde, er zat totaal geen regelmaat in trouwens.
  ik heb 17 uur over de 1e 4 cm ontsluiting gedaan, geen pretje!
  na de 2 cm deden de weeën echt erg veel pijn en lag ik te kronkelen in bed hihi. hoe het voelde weet ik niet meer maar het deed pijn! het duurde zo lang omdat ze toen nog als sterrenkijker lag, nadat ze draaide was ze er zo!
  toen in 10 minuten naar volledige ontsluiting en persweeën, die merkte ik dus niet op haha ik drukte wel wat mee maar had dat niet door ;) vond het een verademing die persweeën echt heerlijk vergeleken met mn gewone weeën. na 8 minuten is isabel geboren :p
   
 20. ikkie124

  ikkie124 Fanatiek lid

  19 nov 2008
  1.695
  0
  0
  Ik dacht dat de friet verkeerd was gevallen want het voelde als erge darmkrampen, heb ook heel de nacht op de wc doorgebracht, kwam er vanonder en bovenuit. Was echt in de veronderstelling dat ik voedselvergiftiging had ofzo later werd het wel steeds heftiger en sneller en toen ging mijn man zich afvragen of dit niet gewoon de bevalling was.. had er totaal nog niet op gerekend.
   

Deel Deze Pagina