Hoe vonden jullie de pijn bij de bevalling?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door fietsspecialist, 20 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
?

De pijn bij de bevalling was:

 1. Goed te doen, ik had erger verwacht

 2. Pijnlijk, zo'n beetje wat ik had verwacht

 3. Ondraaglijk, ik had minder pijn verwacht

Meerdere stemmen zijn toegestaan.
De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
 1. fietsspecialist

  fietsspecialist Niet meer actief

  Ik ben in verwachting van de eerste en naarmate de bevalling steeds dichterbij komt denk ik er veel over na. Met name wanneer men het over de pijn heeft denk ik: valt het mee? Kan ik het aan? enz. :( Het heeft natuurlijk wel te maken met wat voor soort bevalling je hebt gehad en waar je pijngrens ligt, maar ik ben erg benieuwd naar jullie ervaring? :D
  Alvast bedankt!
   
 2. CreaLinda

  CreaLinda Bekend lid

  31 mrt 2007
  918
  0
  0
  Juf
  Nootdorp
  Sorry, ik wilde de resultaten bekijken, maar per ongeluk klikte ik verkeerd, en stemde ik op ondraaglijk. Maar ik heb natuurlijk nog helemaal geen ervaring met bevallen...

  Linda
   
 3. fietsspecialist

  fietsspecialist Niet meer actief

  Haha geeft niet hoor! :) Hoop dat het niet ondraaglijk voor je zal zijn ;)
   
 4. mamavanmerijn

  mamavanmerijn Actief lid

  12 okt 2006
  298
  0
  0
  Mijn bevalling was er 1 uit het boekje volgens mijn VK.
  Ik begon bij de eerste wee al gelijk met om de 3 minuten en hielden ook steeds een minuut aan.
  En dat was nog eigenlijk helemaal niet pijnlijk.
  Pas vanaf ongeveer 7cm ontsluiting (ongeveer 5,5 uur later) begon het echt pijn te doen. Toen werden de weeen wel heftig, vooral de rugweeen zijn echt niet leuk omdat je die niet kan wegzuchten.

  Bij 8cm werden mijn vliezen gebroken, zo'n 6uur later en toen begon het echte werk. mijn man heeft echt heel hard op mijn rug moeten duwen om de rugweeen iets draaglijker te maken. Ik kreeg op een gegeven moment persdrang, maar Merijn zijn hoofdje lag nog niet heel erg diep dus moest ik ze wegpuffen omdat ik anders te lang zou moeten persen.

  Uiteindelijk 6,45uur na het beginnen mocht ik persen. En precies 7,5 uur werd Merijn geboren.
  Het persen zelf was aan de ene kant een verlichting. Maar op het moment dat het hoofdje staat branden je schaamlippen en dat is niet echt fijn. Ben overigens niet uitgescheurd dus kan niet oordelen hoe dat is, hechten enzo.

  Maar al met al is het een hele soepele bevalling geweest, De pijn was eigenlijk draaglijk omdat je weet waar je het voor doet.

  Toch heb ik gekozen voor pijnlijk in je poll, omdat je gewoon niet weet die eerste keer wat je verwachten moet. Dus is het heel moeilijk om je voor te stellen wat er allemaal met je gaat gebeuren.

  Moet zeggen, ik was al die tijd helemaal niet bang voor de bevalling, maar nu ik 39 weken zwanger ben en weet dat het binnenkort gebeurd, ben ik niet bang voor de bevalling zelf, maar meer bang dat deze keer veel zwaarder zal zijn.
   
 5. Angel Eyes

  Angel Eyes Niet meer actief

  ik denk niet dat je mijn bevalling als schoolvoorbeeld kunt zien. ik ben ingeleid. had weeën van de gel, (3 dagen lang incl rugweeën) vervolgens kreeg ik daarover heen de 3e dag een infuus met weeënopwekkers...... :( Nou dat werd een ware weeënstorm, heb 6 cm ontsluiting in 3 kwartier weggewerkt. heb gelukkig ook wel pijnstilling gekregen.

  ik heb gekozen voor ondraagelijk.
   
 6. MamavanJordy

  MamavanJordy Fanatiek lid

  14 aug 2006
  4.408
  0
  36
  Kraamverzorgende
  Helmond
  De mijne was ook best te doen vond ik. Mijn vliezen waren al eerder gebroken maar nog geen weeen. Die begonnen pas om 0.00 uur s'nachts. Ik dacht eerst dat het voorweeen waren omdat ze hetzelfde aanvoelden. Het enige verschil was dat ik nu niet meer kon blijven liggen en maar rond ging lopen iedere keer. Manlief heeft zelfs door alles heen geslapen hihihihi. S'morgens moest ik naar het ziekenhuis vanwege dat mijn vliezen toen 24 uur gebroken waren. Daar aangekomen had ik al 7 cm ontsluiting. Ik dacht nog waar haal ik die nou vandaan. Had nog helemaal niet het idee dat ik zo lang bezig was. Het was toen rond 9.00 uur. De laatste 2 cm vond ik wel erg pijnlijk vooral ook omdat de vk van het ziekenhuis lekker ging liggen wroeten met haar handen daaronder om het wat wijder te maken. Dat was echt geen pretje. Het persen viel ook niet echt mee omdat ik geen persweeen had en het dus op eigen kracht moest doen. Al met al zeg ik geef me nu maar weer zo'n bevalling. Daar doe ik het weer voor. Hoewel ik weet dat geen een bevalling het zelfde is. Heb er in totaal trouwens 12 uur en 15 minuten over gedaan. Volgens de vk was dat nog best snel voor een eerste kindje. Ze had al veel langer meegemaakt.
   
 7. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  1
  36
  Assemblagemedewerkster
  Je kunt op dat moment niet terug hè? T zal er wel uit moeten.. Maar ik had wel verwacht dat t pijn zou doen.. zo ongeveer 10x mn ergste menstruatiepijn.. Nou ik kan je vertellen dat t vele malen meer pijn deed als in mn stoutste dromen. Ik heb nu ook medelijden met de hoogzwangere vrouwen waaronder mn schoonzusje..
   
 8. Zeeuwsmeisje

  Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

  9 aug 2006
  3.051
  1
  0
  zeeuws-vlaanderen
  Ik vond het goed te doen tot de weeënstorm... dat was echt ondraagelijk en idd sinds die tijd wat medelijde met zwangere vrouwen. Ik heb een soort trauma na mn eerste bevalling opgelopen (geeindigd in een ks) als ik niet de garantie had gehad dat de 2de weer een ks zou worden was ik noooooooit voor een tweede gegaan...
   
 9. cam

  cam Bekend lid

  17 dec 2006
  572
  0
  0
  Ik ben bevallen middels een inleiding. Nu wist ik via een zwangerschapscursus dat de weeen tijdens een inleiding (door de kunstmatige weeen opwekkers) meer piek-achtig zijn dan natuurlijke weeen en elkaar ook eerder opvolgen.

  Ik heb vooral aan het einde van mijn zwangerschap heel vaak mezelf afgevraagd hoe het zou voelen, veel pijn, draaglijk of niet draaglijk en of ik het wel aan zou kunnen. Ook heel vaak zag ik het helemaal niet zitten, bevallen, maar ja een weg terug is er niet meer he. Soms had ik ook dat ik er enorm naar uitkeek...het is natuurlijk ook spannend he, zo'n eerste bevalling en de komst van je kindje.

  Hoe het voelde? Ik kan het me eigenlijk niet zo goed meer herinneren, ondanks het feit dat ik 11 weken geleden ben bevallen :oops:

  Het is een golf dat aankomt rollen, een piek heeft, en weer wegebt. Puffen hielp bij mij goed. Ik heb ook een keer tijdens een wee express niet gepuft en dan heb je haast geen afleiding en ervaarde ik de pijn veel intenser. De eerste 6,7 cm onsluiting kon ik niet echt spreken van pijn. Het was een licht zeurend gevoel wat kwam en weer wegging. Bij 8,9 en 10 ervaarde ik opeens enorme zeurende pijn. De duur van de weeen waren gelijk maar ik moest mezelf meer inspannen om de fellere pijn de baas te blijven. In een hand knijpen of de rand van het bed hielp goed :)

  De persweeen heb ik ervaren als een enorme buikloop. Het is net of je lichaam zegt dat er iets inzit wat eruit moet :eek: ..mijn buik golfde dus ook echt mee op de wee. Persweeen deden mij niet zeer, maar spoorde mij wel aan om enorm mee te duwen...was echt een opluchting vond ik. Ik werd wel onzeker omdat ik dacht dat ik niet genoeg keren perste op een wee (maar 3 keer) en probeerde ook te persen nadat de wee voorbij is. Dit is haast niet te doen heb ik ervaren :( Je hebt dat zetje van je lichaam nodig!

  Mijn bevalling heeft 7 uur geduurd, wel uiteindelijk een knip en vacuumpomp aan te pas moeten komen omdat mijn dochter een sterrekijker bleek te zijn. De eerste dagen moet je er niet aan denken om nog een keer te bevallen, maar ik zou nu toch al weer dolgraag een tweede kindje willen hoor...en die bevalling nemen we dan maar weer voor lief! Ik dacht tijdens de bevalling maar zo: "Morgen is de pijn over" . En eigenlijk kijk ik er ook nog wel met een beetje weemoed op terug..zou het eigenlijk nog een keertje over willen doen...raar he?

  Succes..
   
 10. Pam

  Pam Actief lid

  14 aug 2006
  275
  0
  0
  Na alle horror verhalen had ik het super erg verwacht!
  Maar ik vond het meevallen. Oke, je voeld het, maar het was goed te doen..
  Als je maar goed blijft puffen en niet in paniek raakt, dan komt het allemaal goed ;)
   
 11. jara

  jara Bekend lid

  4 sep 2006
  878
  4
  18
  Ik heb: "Goed te doen, ik had erger verwacht" ingevuld, maar op dat moment vond ik dat geloof ik niet. Het is dat we dachten dat het nog uren zou duren toen ik vijf cm ontsluiting had (gemiddeld een uur per cm en ik was toen vijf uur bezig) maar op dat moment had ik vrijwel direct volledig ontsluiting en drie kwartier later was mijn dochter er al! Achteraf vond ik het dus goed te doen, ondanks het infuus (vanwege meconiumhoudend vruchtwater) en de rugweeën.
   
 12. Minimuisje

  Minimuisje VIP lid

  8 jul 2006
  8.361
  0
  0
  Zuid - Limboland
  Nou op het moment van de bevalling dacht ik: "Oh mijn god wat een pijn"! Maar als ik terugkijk vind ik het wel meevallen... Het deed echt ontzettend pijn maar je vergeet hoeveel pijn het deed! Heel cliche natuurlijk, want toen ik bevallingsverhalen las voordat ik was bevallen had ik zoiets van jaja alsof je dat vergeet... Maar zodra je uk geboren is ben je zo in de wolken en ik kreeg zo'n ontzettende energie dat je helemaal niet meer bezig bent met de bevalling van 5 minuten terug :)
   
 13. Marlie81

  Marlie81 Bekend lid

  17 jun 2007
  768
  0
  0
  Ik heb bij Jasper geen makkelijke bevalling gehad. Ben ingeleid en heb alles zelf gedaan tot bijna het eind. Na 10 minuten persen werd het alsnog een spoedkeizersnee. Dubbelop dus. Het heeft super veel zeer gedaan maar op de één of andere manier heb je ook een oerkracht waardoor ik het goed te doen vond. En het is waar: zodra je die kleine ziet, ben je het weer (bijna ;) ) vergeten. En ach, dat de meeste mensen nog voor een tweede gaan, zegt ook genoeg toch?
   
 14. wendy1611

  wendy1611 Fanatiek lid

  14 mei 2006
  2.463
  0
  0
  Mijn bevalling was geen pretje en heb daarom op ondraaglijk gestemd. De eerste weeen waren best te doen totdat ik in een weeenstorm belandde met alleen maar rug/been weeen. Ben paar keer flauwgevallen daardoor.

  Waarschijnlijk heb ik het mezelf wel moeilijker gemaakt, ik houd graag controle en bij een bevalling moet je juist kunnen los laten om de weeen goed op te kunnen vangen.
   
 15. Debby18

  Debby18 Actief lid

  2 apr 2006
  317
  0
  0
  Ik heb gestemd op "pijnlijk".
  Mijn vliezen braken om 3 uur 's nachts, en had geen weeën. Omdat ik pas 36 weken was, moest ik naar het ziekenhuis. Er was niks aan de hand, tot ik 's morgens om half 9 weeën kreeg, en niet zo'n beetje ook! Ik kronkelde door het bed met natte washandjes. In 5 kwartier had ik volledige ontsluiting, dus in 1 uur en 1 kwartier van 0 naar 10 centimeter, en na 5 keer persen was hij er, zonder knip of scheur. En geloof me, je kunt het aan hoor, je bent ijzersterk op dat moment. Zou het zo weer overdoen!

  Succes met je laatste loodjes!

  Liefs xxx,

  Debby
   
 16. bosi333

  bosi333 VIP lid

  1 aug 2006
  36.822
  6.368
  113
  gekozen voor ondragelijk.

  Ik kreeg weeen opwekkers, daarna een weeenstorm die ik niet meer kon opvangen door vermoeidheid.

  Daarna een prik in het been en ik was van de wereld. Toen was het weer dragelijk, :)


  Wat je er voor terugkrijgt is ongeschrijvelijk en heel erg de pijnlijke bevalling waard.
   
 17. Anakin

  Anakin VIP lid

  17 mrt 2006
  6.690
  294
  83
  Ik heb gekozen voor pijnlijk.
  Het doet gewoon pijn, de rugweeën vond ik het vervelendst.
  Het persen vond ik heel goed te doen en van de knip heb ik niks gevoeld.
  Maar achteraf vond ik mijn bevalling niet vervelend of horror, ik doe het nog wel een keer (over een paar jaar dan he :D ).

  Het belangrijkste is dat je je kan overgeven aan de pijn, want telkens denken van 'mijn hemel, dit doet zeer...!', tja, daar wordt het niet minder van.
  Probeer in jezelf te keren en gebruik je ademhalingsoefeningen die je geleerd hebt (als je een cursus gedaan hebt tenminste..).

  Als de baby eruit is, is ook meteen de pijn verdwenen, geweldig vond ik dat.

  Groetjes, Anakin.
   
 18. maja123

  maja123 Actief lid

  28 jun 2007
  116
  0
  0
  Ik vond het waanzinnig pijnlijk. Doordat ik voelde dat het heel snel ging (eerste wee tot geboorte nog geen 6 uur) kon ik mn hoofd koel houden, ik wist dat er een eind aan zat. Maar my god.. heeeel terecht dat je er zoiets moois voor terugkrijgt :D
   
 19. Marian

  Marian Fanatiek lid

  27 feb 2006
  3.648
  0
  0
  Op dit moment lekker thuisblijfmama
  Kampen
  Ik heb ondragelijk gekozen omdat ik ben ingeleid. Dat is goed tegengevallen met een nacht lang rugweeen. Wel heb ik pijn bestrijding gekregen toen het ondragelijk werd, dus uiteindelijk viel het mee!
  Moet wel zeggen dat toen het achter de rug was ik meteen ook niets meer voelde, geen pijn meer! Het is echt waar wat ze zeggen! ;)

  Marian
   
 20. Harmless

  Harmless Fanatiek lid

  14 okt 2006
  1.986
  0
  0
  Zuid-Holland
  Ik heb: "Goed te doen, ik had erger verwacht" ingevuld, omdat ik de weeen an-sich niet pijnlijk vond. Ik kon ze goed opvangen.
  Helaas betekend dit niet dat mijn bevalling plezierig was. Ik was doodop, en als ik ergens niet tegen kan is het wel slaap. Ik heb ook nooit de laatste 2 cm gehaald. Dit wil zeggen dat onze zoon met iets meer dan 8cm ontsluiting ter wereld is gekomen, op de natuurlijke weg. Ik heb ook nooit persweeen gekregen dus kan niet over de 'pijngraad' hiervan oordelen.
  Ik kan je wel zeggen dat een bevalling met 8cm en geen persweeen geen pretje is. (Hiervoor is gekozen omdat ik absoluut geen keizersnee wilde en ons kindje geen gevaar liep) Maar mijn zwangerschap was zo geweldig dat ik die ene dag maar voor lief neem.
  En je zult zien wat voor bevalling je ook krijgt je kindje het mooiste resultaat is! (Misschien niet gelijk maar op den duur wel hoor!) Suc6
   

Deel Deze Pagina