Hoe zet ik deze stress van mij af?

Discussie in 'De lounge' gestart door Emotions, 13 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Emotions

  Emotions Actief lid

  5 jan 2019
  411
  504
  93
  Vrouw
  Hallo allemaal.
  Dit wordt denk ik een lange post. Ik ben gewoon op zoek naar de beste 'schijt aan alles tips' wat betreft mijn werk. Ik wil deze niet in het zwangerschap- en werk topic want ik ben ook op zoek naar ideeën die mij als persoon meer rust geven.

  Ik zit met een moeilijke situatie. Al heel mijn leven ben ik een zeer opgejaagd persoon. Ik denk vaak worst case scenario's uit als ik iets moet doen en mijn gedachten staan nooit stil. Ook op het werk ben ik enorm perfectionistisch en heb ik vaker veel stress gehad omdat ik mijn job goed wil doen.

  Ik ben nu bijna 30 weken zwanger en ik werk in een Boutique hotel met alles er op en eraan. Wij parkeren de wagens voor de gasten, brengen bagage van en naar de kamers, geven een korte uitleg in de kamer over welke faciliteiten er allemaal zijn, zeggen nooit nee aan de gasten en wij moeten er alles aan doen om de gasten te pleasen want de gasten zijn koning. Het helpt ook al niet dat wij onderbemand zijn (1 persoon in de shift) met om de zoveel maanden nieuwe studenten bij ons die van 0 moeten opgeleid worden. De bazen gaan elke maand op reis, (slechtste bazen ever) ze zijn in juli ook voor een paar weken weg terwijl wij dus met 1 student bij ons het hotel moeten rechthouden. We hebben geen manager, enkel de grote baas van het hotel.

  Het probleem zit hem voornamelijk in de avondshiften. Daar gebeuren alle problemen. Gisteren had ik bijvoorbeeld 2 keer mensen die eten op de kamer bestelden. De receptie moet daarvoor zorgen en het duurt vaak een halfuur per bestelling. We kunnen er niet van weglopen want het staat op het vuur, maar tegelijk hadden we ook een nieuwe reservatie die er 15 minuten later al stond en van wie hun auto te hoog was voor onze parking en de mensen waren bang voor diefstal dus ze hadden speciaal ons hotel gekozen voor de parking (maar dus niet doorgegeven dat hun auto zo hoog is. Hij past dus in geen enkele parking van de stad). Ze hebben ons een halfuur zitten bezighouden omdat ze misschien weg wilden hierdoor maar ik kon hun geld niet teruggeven want het was een niet annuleerbare boeking. Dus begonnen ze mij maar de schuld te geven van alles. Intussentijd zijn er bepaalde deuren kapot en kunnen gasten niet naar binnen, staat de telefoon roodgloeiend en hebben we nog een aantal gasten aan de balie die graag vanavond willen weten wat ze morgen kunnen doen in de stad en terwijl ze toch aan de receptie zijn graag nog extra dingen vragen om naar de kamer te brengen. Ik heb geen minuut stilgezeten want dat gáát gewoon niet in die functie. Ik moet rechtstaan en ik moet de mensen helpen. Ik ga zeggen, ik ben aan het huilen gegaan op een plaats waar niemand mij zag. Mijn buik deed enorm veel pijn (harde buik sinds gisteren intussen), mijn voeten zitten opgezwollen, ik heb slecht geslapen en ik geraak er lichamelijk maar niet te boven. Ik heb zo dadelijk weer een late shift en morgen ook en de komende maanden ook wel een aantal.

  Het probleem is dat ik niet kan vragen voor enkel vroege shiften want we hebben een vast uurrooster en dat wil dan zeggen dat een andere collega haar en mijn late shiften krijgt, waardoor ze zo goed als een hele zomer de avonden werkt. Het is niet omdat ik zwanger wil worden dat zij daar de dupe van moet zijn. Ik wil mezelf ook niet ziek thuis zetten want er is geen vervanging ( wij kunnen dus ook nooit eens ziek worden want er is fysiek niemand die het kan overnemen) en als ik eerder thuis blijf gaat dit van mijn zwangerschapsverlof af en begin ik half december terug te werken in plaats van begin januari. Dit is de drukste periode van het jaar voor het hotel. Ik wil ook mijn feestdagen met mijn nieuw gezin doorbrengen in plaats van met kerstmis weer de schuld te krijgen van mensen die boos zijn dat alle restaurants in de stad volzet zijn omdat ze niet tijdig gereserveerd hebben etc. Want ja, dat is mijn schuld uiteraard. :confused: Moest de gyn mij voor mijn gezondheid ziek thuis schrijven dan is het zo en luister ik, maar dat is nog niet nodig denk ik.

  Ik ben dus voornamelijk op zoek naar een : Schijt aan alles tip''. Als ik vertel aan de bazen dat we hen nodig hebben deze zomer en echt onderbemand zijn dan krijg ik te horen '5 jaar geleden kon het wel ..', maar als ik zeg dat mensen 5 jaar geleden niet zo veeleisend waren en Tripadvisor niet zo 'in' was dan krijg ik een 'dat is waar..'.. en that's it.
  Ondanks mijn schijt aan alles tips wil ik ook niet dat mijn kwaliteit er onder lijdt. De gasten moeten de dupe niet zijn en ik wil ook geen klachten zodat er geen reden is om mij te ontslaan... Het is zo moeilijk maar ik ben zo bang dat ik mijn zoontje iets zal aandoen of een te vroege bevalling zal krijgen aan dit tempo..

  Als je tot hier geraakt bent, dankje! Ook al heb je geen tips, ik vind het al fantastisch dat ik het gewoon kan uitschrijven.
   
  Ysabella en OumSou vinden dit leuk.
 2. Mammavantwee

  Mammavantwee Actief lid

  4 feb 2019
  413
  307
  63
  Vrouw
  Mijn schijt aan alles tip is ; als ze er niks aan willen doen, meld je ziek. Of ga op zoek naar ander werk. Sorry hoor, ik vind het heel respectloos hoe er met jullie word omgegaan.
  Denk aan jezelf en aan je kindje!
   
  Leeuwtje83, floppie888, Sylva en 15 anderen vinden dit leuk.
 3. mcw

  mcw Fanatiek lid

  10 jun 2013
  2.276
  991
  113
  Vrouw
  Het laatste stuk van je zwangerschap lijkt me een prima tijd om te leren je eigenbelang (en dat van je kindje) voorop te zetten. Harde buiken na een avond werken is niet de bedoeling! En roosterproblemen van je werkgever zijn de problemen van je werkgever en niet van jou. Ik zou je werkgever laten kiezen: jouw werkdruk omlaag vanaf nu (iemand erbij in de avond of andere, minder zware shifts), of het risico om je op zeer korte termijn kwijt te zijn voor de rest van het jaar omdat je uitvalt.

  Als je het moeilijk vind om dit aan te geven kun je misschien vooraf het al op papier zetten en via mail verzenden, met het verzoek er op korte termijn over te spreken, of iemand meenemen naar het gesprek..?

  Ik weet niet hoe de regelingen voor vervroegd verlof in België precies zijn, maar in deze fase gaan jij en je kindje voor werk, punt!
   
  dreumesje, Evanesco, Whoopy en 4 anderen vinden dit leuk.
 4. Magnolia29

  Magnolia29 Fanatiek lid

  30 nov 2015
  2.873
  4.109
  113
  Vrouw
  Mijn grootste tip; per direct ziekmelden en naar de arbo arts en NU met verlof. Je kindje gaat boven alles, moeder zijn begint nu door voor hem te kiezen. En je bazen op deze manier duidelijk te maken dat het zo niet kan. Sterker nog, als ik jou was zou ik na je verlof een andere baan zoeken. Voor zulke mensen zou ik geen dag willen werken.
   
  Sylva en Mammavantwee vinden dit leuk.
 5. Shay25

  Shay25 Bekend lid

  16 okt 2018
  506
  338
  63
  Vrouw
  Ik zou ze constant opbellen, hoe je bepaalde situaties moet oplossen? Willen ze dat je kookt of willen ze dat je bij de receptie staat?
   
  mamameer, YellowEyes, Ysabella en 5 anderen vinden dit leuk.
 6. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  14.628
  4.857
  113
  Overijssel

  Dit vind ik ook.

  Top baas ben je als je amper in het hotel te vinden bent en constant op de hort bent en je personeel laat stikken.


  Nee daar ging ik op geen enkel vlak rekening mee houden, ziek is ziek en verlof is verlof. Dan lopen hun maar een tandje harder .

  En ze op het hard drukken dat er echt personeel bij moet komen. Ook een kok. Het kan niet zo zijn dat jullie moeten koken en in de keuken moeten staan.
   
  Poolvos vindt dit leuk.
 7. NdNk

  NdNk Fanatiek lid

  8 mrt 2012
  1.901
  825
  113
  Vrouw
  Euhm. Ziek melden. Laat het maar gebeuren. En dan met een bedrijfsarts om de tafel wat wel en wat niet. Laat het daar maar op aan komen.
  En laat je niet inspelen op je gevoel.
  Bikkelhatd zijn. Voor je kindje zorgen. Dat begint nu al. En assertief worden ook.
  Dus.... Jij belt op en je gaat je ziek melden. Doen hoor! En bel je verloskundige ook gelijk. Zeg dat je door werken heel erg last van harde buiken hebt en dat je het niet trekt op je werk. Misschien is er een optie om even extra te checken voor je kindje en kun je gelijk bespreken betreft je werk.

  (ik deed redelijk risicovol werk en mede door de verloskundige, die echt vond dat ik niet steeds op scherp moest staan, had ik net dat extra zetje voor dat: ik stel me dus niet aan gevoel, om mijn werkgever naar andere mogekijkheden te vragen.
   
  Poolvos vindt dit leuk.
 8. Berte

  Berte VIP lid

  24 feb 2011
  5.001
  984
  113
  Vrouw
  Thuis
  Dat klinkt alsof er meer dan voldoende werk is in de stad waar je nu werkt.

  Makkelijker gezegd dan gedaan, maar:
  - zeg per 1 december je contract op
  - meld je ziek
  - ga 1 januari op zoek naar ander werk

  Het is niet jouw verantwoordelijkheid om de ballen in de lucht te houden, maar die van je werkgever. Als hem het niet interesseert, is er geen enkele reden waarom het jou wel zou moeten interesseren.

  Gewoon straks op zoek naar een baan met regelmatige uren, die rust en regelmaat kunnen jij en je zoon straks prima gebruiken.
   
 9. Marsepein

  Marsepein Bekend lid

  31 mei 2019
  753
  691
  93
  Vrouw
  Als de eigenaar van het hotel het al niet interesseert waarom zou het jou dan wel interesseren? Is niet jouw onderneming. Dus doe wat je aankan en meer niet. Willen ze geen extra personeel aannemen dan kun jij bepaalde taken ook niet meer uitvoeren. Als jij gaat stressen en rennen om alle ballen alsnog hoog te houden dan zal je werkgever zoiets hebben van “ zie je wel het kan dus wel”.
  Blijf dus op je strepen staan en laat je niet uit het veld slaan.

  Eerlijk gezegd zie ik ziekmelden niet als oplossing aangezien dit een structureel probleem is wat een oplossing nodig heeft en ook op te lossen is.
   
  Athina, Ysabella, Kolibrie2 en 3 anderen vinden dit leuk.
 10. Emotions

  Emotions Actief lid

  5 jan 2019
  411
  504
  93
  Vrouw
  Dit probleem van te weinig personeel is wel al een probleem die zich jaren voordoet. Er komen online ook klachten van gasten dat we onderbemand zijn. Daar gebeurt niets mee.

  Bedankt alvast voor de reacties. Ik kan er niet duidelijk op reageren nu want ben aan het werk. Ik ga maandag naar de dokter kijken wat ik kan want ik denk dat ze toch eerst gaat onderzoeken of ze mij ziek kan zetten?
   
 11. MariekeRox

  MariekeRox Bekend lid

  6 nov 2015
  795
  145
  43
  @Emotions nee dat hoeft niet. Je meld je ziek bij het bedrijf waar je werkt. Je hoeft zelfs niet de reden op te geven waarom je ziek bent. Vervolgens vraag je een gesprek met de Arbo arts aan.
   
  Ysabella vindt dit leuk.
 12. Cindy1977

  Cindy1977 Fanatiek lid

  12 mei 2017
  2.805
  3.573
  113
  Als zwangere ben je echt heel goed beschermd hoor. Je meld je ziek en je baas mag alleen maar ja zeggen, hij mag niet eens vragen hoe of waarom. Je maakt een afspraak bij de huisarts en neemt alles door. Je gaat ook langs je verloskundige en legt daar alles weg incl wat je ha denkt. Als je baas een arbo arts of bedrijfsarts heeft, ga je daar vervolgens langs. Komt echt goed hoor!
   
 13. OumSou

  OumSou Actief lid

  11 jul 2019
  182
  92
  28
  Vrouw
  Ik verbaas me er alleen al om, dat deze baas een (hoog) zwangere vrouw alleen met een student in het hotel laat.
   
  Whoopy, Ysabella en Paardenbloem vinden dit leuk.
 14. MDK

  MDK Actief lid

  6 mei 2015
  425
  252
  63
  Vrouw
  NULL
  NULL
  Jouw bazen boffen met jou, als je iemand met zo’n verantwoordelijkheidsgevoel rond hebt lopen in je hotel dan kun je met een gerust hart op vakantie... het lijkt wel alsof jij de eigenaar bent zoals je alles prioriteit geeft en het jezelf aantrekt als iets ‘fout’ gaat. Zoals je t schrijft lijkt het alsof je klem zit in deze situatie... dat is natuurlijk niet zo. Mijn beste advies? Je doet wat je kan, niets meer niets minder! En niet de klant is koning, maar je baby en jijzelf zijn dat! Als dat ontevreden klanten betekent, dan is dat zo, niet jouw schuld want je hebt je best gedaan... Als dat betekent dat je je (eventueel gedeeltelijk of tijdelijk) ziek moet melden, dan meld je je gewoon ziek... dat je je nooit ziek kan melden omdat er geen vervanging is, is natuurlijk niet realistisch (of beter gezegd gewoon onzin). Laat je aub niet zo opfokken, blijf reëel en stel prioriteiten :thumup:
   
  Sylva, YellowEyes, Ysabella en 3 anderen vinden dit leuk.
 15. duitshollandsmeisje

  duitshollandsmeisje Fanatiek lid

  18 sep 2018
  2.604
  2.364
  113
  Vrouw
  Kokkin
  Duitsland
  Het enige wat ik mij kan indenken is een nieuwe baan zoekent tijdens je verlof!! Jeetje zeg.. met 30 weken nog zo rond rennen met harde buiken.. echt niet normaal.
  Horeca is een hard vak maar het hoeft echt niet ZO hard te zijn!!
  Ook een beetje aan jezelf denken en vooral aan dat kleintje dat nog hard moet groeien! Werk is niet alles. Je leeft niet om te werken!
  Dat bedrijf draait zonder jou ook wel door, zo moet je denken. Straks ben je er ook 3 maanden uit, dan moet het ook doordraaien. Dan kan je ook niet komen. Wat als de kleine zich ineens vroeger aankondigt? Dan moet je ook naar je lichaam luisteren.

  Ik ken je gevoel, ik ben zelf ook zo perfectionistisch maar daar ga je op een gegeven moment aan onderdoor. Het is voor je baas lekker chill ja dat iemand daar met zoveel verantwoordelijkheidsgevoel rond loopt.
  Ik dacht ook altijd dat ik onmisbaar was op mijn werk, maar niets is minder waar hoor. Ik kon en deed ALLES voor dat bedrijf en voelde me zelfs vreselijk schuldig toen ik eindelijk een betere baan had gevonden. Ze leven nog steeds hoor en het bedrijf loopt nog ;) En ik heb rust in mijn lijf!
   
  Marsepein en Poolvos vinden dit leuk.
 16. esklessebes

  esklessebes Fanatiek lid

  23 mrt 2014
  3.476
  1.029
  113
  Zolang je keihard blijft rennen gebeurd er niks hoor;)

  Zelf werk ik ook in een sector waar het altijd doorwerken is en heb nu ook iets eerder gezegd dat ik mij ziekmeld. Kon het tempo echt niet meer aan. Kan nog amper lopen dus echt gekozen voor mijn kindje en mijzelf. Gelukkig heb ik een werkgever die het gelijk al in het begin zei al weet ze wel tegen wie ze het zegt.
  Mn hoofd wil wel maar mn lijf.

  Herken wel wat in jouw verhaal maar aub kies voor je kindje en jezelf geloof mij je baas heeft er geen last van hoor hooguit dat hij zelf de handjes uit de mouwen mag steken;) en dan veranderd er misschien iets!

  Succes en meld je ziek en voel je niet schuldig maar geniet van deze zwangerschap;)
   
 17. chrystel73

  chrystel73 Fanatiek lid

  9 jan 2009
  4.689
  506
  113
  In België moet je een ziektebriefje hebben van een arts. Werkt allemaal net even anders dan ziekmelden en naar de arbo

  Je komt toch uit België?
   
 18. Emotions

  Emotions Actief lid

  5 jan 2019
  411
  504
  93
  Vrouw
  Ja inderdaad. Had ik er misschien best bijgezet vanaf begin. Oeps. Heb maandag afspraak, zal wel zien wat de dokter voorsteld.
   
 19. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  30.128
  7.933
  113
  Ze woont in België. Daar hebben ze geloof ik een doktersattest nodig om zich ziek te kunnen melden.
   
 20. Dubbelgeluk

  Dubbelgeluk Fanatiek lid

  18 mei 2013
  2.373
  939
  113
  Leg aan de dokter goed de situatie uit, dus niet alleen je huidige fysieke toestand laten controleren, als je bloeddruk goed is en de baby groeit goed, dan kan hij nog niets. Maar leg de werkdruk uit, de harde buiken, het rennen en de stress waar je dagelijks mee te maken hebt. Met hoeveel weken is het gebruikelijk om in België met verlof te gaan?
   

Deel Deze Pagina