hoelang in wieg?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door liefzonnetje, 8 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. liefzonnetje

  liefzonnetje Fanatiek lid

  17 aug 2006
  2.074
  0
  0
  Ik vraag me af hoelang jullie kindjes in een wiegje geslapen hebben.
  Mijn vader heeft voor ons een wiegje gemaakt, waar heel veel uren in zijn gaan zitten en ook super mooi is geworden, maar ons ventje is erg groot. (gisteren bij CB en nu al 65 cm (nog geen 3 maanden) :confused: )
  In zijn slaapzakje kan hij nog niet goed omhoog "kruipen", maar ook dat lijkt hem steeds beter af te gaan en komt nu ook in zijn slaapzakje af en toe tegen het hoofdeinde aan....
  Zijn armen steken af en toe uit de spijltjes of hij pakt de spijltjes vast, zo'n lief gezicht!
  Als zijn slaapzakje gewassen moet worden doe ik dat altijd overdag en hoop dat het s avonds weer droog is, want met krap 2 trappen zit hij al tegen het hoofdeind aan.... overdag vind ik het dan niet heel erg dat hij daar wakker van wordt, mits hij niet totaal overstuur ervan wordt, maar s nachts...
  Tja dus wij zitten in dubio om over te stappen naar het ledikantje, maar voor mijn gevoel neem ik dan ook afscheid van het "kleine" babytje...

  ben benieuwd naar jullie verhalen/ervaringen...
   
 2. Liesbeth79

  Liesbeth79 Bekend lid

  18 mei 2007
  575
  1
  18
  Vrouw
  Gelderland
  Jacob is met 4 maand overgestapt. Ik vond het ook wel jammer, we hadden een familiewieg, waar m'n schoonmoeder van 68 jaar zelf nog in had gelegen!
  Dus ik begrijp dat je geen afscheid kunt nemen. Het is wel weer een stap in zijn ontwikkeling. Toch is het wel goed voor je zoontje hoor, heeft hij ook veel meer te zien! En vooral als hij er niet meer in past, is het toch veel beter om over te stappen.
  Succes in elk geval...
   
 3. Lente

  Lente Bekend lid

  12 jun 2007
  615
  0
  0
  ehm, na een week al. Ze wilde niet in de wieg. Al het werk voor niets :(
   
 4. Niet meer actief

  Kim ligt nog steeds in d'r wiegje.
  Ik wil d'r over 3 weken overdoen naar het grote bed.
   
 5. runner

  runner VIP lid

  12 jan 2006
  5.387
  0
  0
  katwijk ZH
  hier na 6 weken.
  daarna vond ik het tijd worden dat ie naar zijn eigen kamer ging verhuizen waar zijn ledikantje al op hem stond te wachten. :)
   
 6. liefzonnetje

  liefzonnetje Fanatiek lid

  17 aug 2006
  2.074
  0
  0
  hmmm binnenkort zullen wij ook maar eens gaan "verhuizen" van bedje... hij ligt al vanaf week 4 op zijn eigen kamertje

  dat binnenkort wordt wel steeds uitgesteld... misschien mooi symbolisch als hij precies 3 maanden is...... (zeg ik nu ;) )
   
 7. Ramoontje

  Ramoontje VIP lid

  28 okt 2005
  32.963
  0
  36
  Rick heeft in de wieg gelegen waar zijn mama en oma (en hoop andere familie aan mama's kant) ook nog in gelegen hebben. Helaas heeft hij er maar 6 weken in gelegen, toen was hij echt al te groot....... Maar ja, toen hij geboren werd was hij ook al 57 cm!

  Het was een heel kind in de wieg, maar wat vond ik 'm klein toen hij overging naar zijn ledikantje :confused: ;)
   
 8. missX

  missX Fanatiek lid

  2 mrt 2006
  1.226
  0
  0
  indy ligt er nog steeds in...overdag slaapt ze in haar ledikantje en met 6maandjes willen we haar snachts ook daarin leggen
   
 9. missX

  missX Fanatiek lid

  2 mrt 2006
  1.226
  0
  0
  indy ligt er nog steeds in...overdag slaapt ze in haar ledikantje en met 6maandjes willen we haar snachts ook daarin leggen
   
 10. Moo

  Moo Bekend lid

  21 jun 2005
  873
  0
  0
  Wormerveer
  Stijn slaapt ook nog steeds in zijn wieg (ook mijn wieg geweest). Wieg is nog groot zat, hij heeft denk ik nog 20 cm over tot aan het hoofdeind.
  Wij hebben besloten dat hij als hij 6 maanden oud is hem over te leggen naar zijn ledikant.

  Maar ik vind het zelf zooooo lief en leuk die wieg. Ik kan hem ook op schommelen zetten en daar valt hij ook heerlijk van in slaap. Dat schommelen zal ik dan wel missen hoor....
   
 11. Mey

  Mey Actief lid

  9 jun 2007
  142
  0
  0
  Maatschappelijk werkster
  Eindhoven
  Bij ons ging Aerin met 6 maanden van wieg naar ledikantje, niet omdat het niet meer paste maar voor onze en vooral zijn eigen rust. Het was helemaal geen afscheid van een klein babytje want in zijn grote ledikantje (in vergelijking met zijn wieg) leek hij ineens weer heel klein.
  Hij heeft 6 maanden in het wiegje gelegen waar ik als klein kind ook in heb gelegen. Mijn ouders zijn lang bezig geweest met schuren, schilderen en nieuwe bekleding eraan en erom. Maar we hadden niet het idee dat we hen daarmee te kort deden. Mijn moeder vroeg zelf of het niet eens tijd werd dat hij naar zijn eigen kamertje ging :)
   
 12. Lilly

  Lilly Fanatiek lid

  1 jun 2006
  4.842
  0
  36
  Vegan blogger, vloger en coach!
  Bussum
  Hier met ongeveer 3,5 maanden.

  Toen paste het gewoon niet meer. En idd, in dat grote ledikant leek mijn ventje weer heel klein dus dat was ook wel weer leuk!
   

Deel Deze Pagina