hoelang thuis blijven na miskraam

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door mamatje, 3 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mamatje

  mamatje Actief lid

  14 aug 2007
  417
  0
  0
  Halo allemaal,
  Helaas heb ik gisteren een miskraam gehad. En daarna ben ik alsnog gecurreceerd omdat nog niet alles eruit was.
  Ze hebben me al gebeld van mijn werk. Vorige week was ik niet gegaan omdat ik een dreigende miskraam had en me lichamelijk en emotioneel niet goed voelde. Ze hebben weer gebeld met de vraag wanneer ik denk dat ik weer kan werken. Momenteel is dat het laatste waar ik aan denk. Ik voel me sowieso niet goed. Ik weet niet hoe ik me over een week zal voelen maar ik vind het toch wel *** dat ze me nu al bellen en mij onder druk zetten. :(
   
 2. vruchtje24

  vruchtje24 VIP lid

  2 jan 2007
  12.420
  114
  63
  Vrouw
  home sweet home
  Je gewoon ziek blijven melden totdat jij er weer aan toe bent om te gaan werken.

  Heel veel sterkte in deze moeilijke periode meid.

  liefs,
  vruchtje
   
 3. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  1
  0
  huismuts
  Groningen
  wat vruchtje zegt: heel zwart wit, maar je bent ziek tot je beter bent. het is ook geen verwijt zo'n telefoontje van je werk. zij zijn daar toe verplicht, omdat ze kontakt moeten blijven houden over de vooruitgang. geef anders aan dat je graag kontakt op jouw initiatief wilt met bijvoorbeeld een minimum van 1 keer per week. je zou ook kunnen zeggen dat je nu nog minstens een week volledige rust wilt en het daarna per twee of drie dagen bekijkt.
   
 4. MomToBe

  MomToBe Actief lid

  18 dec 2006
  310
  0
  0
  Bij mijn miskraam ben ik ca. 1 week thuis gebleven... toen vond ik het wel weer fijn om de afleiding van werk te hebben. Daardoor was ik er eigenlijk sneller boven op.
   
 5. Marie26

  Marie26 Fanatiek lid

  13 nov 2006
  1.004
  0
  0
  Ook ik ben een week thuisgebleven na m'n miskraam. Gewoon omdat ik dat emotioneel gezien nodig had. Geef bij je werkgever aan dat je je niet goed voelt. Ik hoop dat je je gauw weer beter voelt, sterkte!
   
 6. Chantal87

  Chantal87 Fanatiek lid

  2 apr 2006
  3.727
  0
  0
  ik ben ook 1 week thuis gebleven na de curretage.
   
 7. bigdream

  bigdream Fanatiek lid

  21 jan 2007
  2.484
  0
  0
  Luister naar je gevoel meis.
  Ik ben bij elkaar opgeteld 3 weken thuis geweest.
  Vanaf de echo dat ik ontdekte dat het niet goed was, een week later kreeg ik een spontane miskraam en gelukkig een week daarna nog en toen nog een week vakantie. (Ons bedrijf is tussen kerst en oud en nieuw dicht.)
  Gelukkig veel begrip gehad op mijn werk, maar nogmaals neem de tijd voor jezelf, een ieder verwerkt verdriet op een eigen manier en je lichaam is ook aan het herstellen.
  Heel veel sterkte!
   
 8. pareltje2212

  pareltje2212 Bekend lid

  17 mei 2007
  779
  39
  28
  huismoeder
  Leusden
  Ik was na de curretage ook een week thuis en daarna ben ik rustig aan begonnen. Gelukkig toonden mijn collega's en leidinggevende alle begrip.
   
 9. Minie79

  Minie79 Lid

  8 sep 2006
  88
  0
  0
  Schiedam
  Ik heb gewoon doorgewerkt. Kon het idee van lange dagen alleen thuis niet verdragen, dus ben lekker aan het werk gegaan. Maar dat is voor iedereen verschillend.

  Zoals anderen ook zeggen, zo lang je je niet goed voelt moet je gewoon niet gaan.
  Sterkte meid!
   
 10. ilona21

  ilona21 Fanatiek lid

  25 feb 2007
  2.987
  0
  0
  facilitairmederwerker
  hoogland
  in totaal drie weken thuis geweest.
  bij de echo kwamen wij er achter dat er geen vruchtje was en dat ik kon verwachten dat het spontaan zou gebeuren dit was niet het geval en ben twee weken later geholpen. na een week weer aan het werk.
   
 11. Josien

  Josien VIP lid

  27 jun 2006
  9.955
  4
  38
  Vrouw
  Loonadministrateur
  Noord-Brabant
  Ik heb dan misschien geen 'gewone' miskraam gehad, maar een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Dit is op 14 september geconstateerd en ik zit nog altijd thuis. Er wordt gefluisterd dat het wel 6 weken kan duren... dus ik vrees dat het nog wel even duurt. Maar je moet gewoon wachten meid... inderdaad een afspraak maken met je werk dat je hen af en toe even belt hoe het gaat. Ik heb dat ook zo gedaan. Afgelopen vrijdag zijn mijn man en ik even langs geweest om ons gezicht te laten zien. Komende vrijdag moeten we weer naar het ziekenhuis en gaan we waarschijnlijk nadien nog wel even naar het werk. Ik vind het belangrijk om toch af en toe mijn gezicht te laten zien. Maar je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt en je niet laten pushen. Het feit dat je werkgever belt zou ik trouwens niet zien als een nare gewoonte van je baas. Hij is dat namelijk wettelijk verplicht.

  Groetjes en heel veel sterkte,
  Josien
   

Deel Deze Pagina