Ik werd geinspireerd door het datum topic. Gooien jullie veel etenswaren weg? Hier vind ik elk klein dingetje al teveel. Ben allergisch voor voedselverspilling, we beseffen soms niet hoe goed we het hebben. Maar wij gooien gelukkig niet heel veel weg. We zijn niet hysterisch met data en houden restjes in de koelkast goed in de gaten. Als er eten over is neemt man het mee voor lunch of we vriezen het in. Toch glibt er wel iets doorheen en daar baal ik dan van.
Hier hetzelfde. Gooien eigenlijk bijna niks weg. Ik trek me weinig aan van tht, maar vertrouw op mn zicht en reuk. Zo zonde, voedselverspilling.
Wij gooien ook bijna niks weg. Nu de meiden wat ouder zijn, laten ze vaak korstjes of delen van het avondeten liggen. Soms kunnen we dat nog wel bewaren, maar vaak moet ik het ook weggooien en dat vind ik heel vervelend. Maar soms eten ze ineens alles op, dus ik weet niet altijd hoeveel ik voor ze moet maken.
Weinig en als er iets weg word gesmeten is het vlees. Fruit gaat in de smoothie of cake Groenten in soep Oud brood en koeken word broodpudding.
Wij gooien bijna nooit wat weg. Als ik eten over heb dan vries ik het in. Soms eten we gewoon restjes uit de vriezer. Als iemand dan zn bord niet op heeft dan kan je het geen 2e keer meer invriezen, maar dan is onze hond erg blij. Inkopen doe ik zo dat dingen nooit over de datum heen gaan, dreigt dat wel te gebeuren dan eten we het op of vries ik het in.
Te veel... ik maak altijd te veel eten. Daarnaast ben ik een soort hoarder en gaan er regelmatig producten die dan over de datum zijn weg. Heel erg zonde
Wij proberen zo min mogelijk te verspillen. We hebben altijd een kliekjesdag of gebruiken overgebleven eten als lunch. Ook vriezen we veel in. We zijn ook niet heel moeilijk met een houdbaarheidsdatum. Ik kan ook balen als er toch wat weggegooid wordt.. Mijn vriendin wil graag" resten" hebben voor haar dieren dus soms gaat daar ook wat naar toe. Meestal " oud" brood.
Ik weet van een hoop vanmijn voorraad niet eens wat de uiterste houdbaarheidsdatum is. Al mijn gedroogde kruiden en specerijen zitten niet meer in hun originele potjes. Bloem, zelfrijzend bakmeel, alle soorten suiker, rijst, e.d. Zitten ook in andere potten. Dus ik weet niet eens wanneer dat over datum is. Restjes avondeten eet ik als lunch, of als het mogelijk is wordt het ingevroren. En soms weet ik het nog wel ergens in te verwerken, zoals risotto waar ik dan arancini van maak. Dus ik gooi zo weinig mogelijk weg. Maar af en toe kan het helaas niet anders. Ik gooi iig niet weg omdat iets over de datum is, zeker geen droge producten of bepaalde sauzen.
Weinig denk ik. Vriezen vaak een portie die over is in. Als het te weinig is voor 1 persoon eet ik het meestal tijdens de lunch de volgende dag. Wat we wel weggooien is dan als er nog saus overblijft na het invriezen (dus de 2e keer van gegeten), of etensresten van de kinderen als ze hun bord niet leegeten. En af en toe een beschimmeld kapje brood. Verder ben ik ook afnemer van TooGoodToGo pakketjes en daar probeer ik ook altijd wat leuks mee te doen. Nu bijv vandaag drink ik rustig melk van 3 dagen over de datum, ruikt nog prima en geen klonten
Weinig , of ik kook net genoeg , of ik kook een extra portie en vries die in voor als 1 van ons eens alleen moet eten. Qua zuivel kan het overigens wel beter. Partner is daar echt panisch voor op de dag van datum roept die al dat het stinkt en over datum is. Ik zorg er dan zo snel mogelijk voor dat het nog gebruikt word , maar helaas zie ik het niet altijd . Denk dat die ooit een keer zure melk of iets heeft gedronken
In principe bijna nooit. Maar soms glipt er iets doorheen. Zo vond ik vandaag een verrotte appel, ja die gaat dus niet meer gegeten worden.
Nee niet veel en ja, ik ben dus wel panisch met data, maar ik heb gewoon geen grote voorraad en ga meerdere keren naar de winkel, waardoor ik zelden wat weg hoef te gooien.
Weinig denk ik. Restjes eten van de borden of wat te weinig is voor 1 persoon. Is het voor 1 persoon genoeg haalt mn vrijgezelle broer het vaak op (ik eet vroeg, hij laat). Voorraaddingen als het niet meer goed is
Te veel vind ik zelf. Als mijn kinderen een traktatie krijgen op school kan ik de inhoud van hun broodtrommels weg doen. Wel eten ze bv graag koude pasta of restjes warm eten.
Ik ben er al veel beter in geworden, maar er gaat nog veel te vaak brood weg (iemand een tip voor restjes volkorenbrood?) en soms ook fruit of groente.
Valt me eigenlijk wel mee. Al schil ik soms teveel aardappelen en zet m iijn man ze in de koelkast zonder deksel erop dus drogen ze uit. Eerder gaven we het dan aan de hond maar die lust het niet meer. Korsten brood krijgt hij wel. Van de groentes gooi ik nagenoeg nooit wat weg. Ik probeer precies genoeg klaar te maken. Wel koop ik altijd de grootste bloemkool en in de aanbieding altijd meer broccoli en wortels. Deze snij ik als we gaan eten in kleine stukjes (dat wat ik teveel heb) en vries ik in voor de groentesoep. Ga ik binnenkort ook doen met courgette, taugé en ander spul voor te wokken. Ideaal.
Een aantal maanden geleden nog te veel. Sinds ik per week boodschappen doe en man lunch mee neemt naar het werk al een stuk minder. Ik probeer ook vaker restjes eten in te vriezen en haal nu per portie brood uit de vriezer. Soms gebeurt het nog wel dat ze hier 4 of 5 verschillende soorten broodbeleg open trekken op 1 dag en dat gaat niet op in 3 a 4 dagen dus dan gaat er wel wat de prullenbak in. Ook open pakken koek of chips goed opbergen is voor vooral man en zoon een lastig iets blijkt want 9 vd 10 keer gaat het zo open de kast in en is het een dag later oud.
Bijna niks. Als ik eten over heb vries ik het in en neemt mijn vriend het de week er op mee als avondeten op de vrachtwagen. Kontje van het brood geven we altijd aan de eendjes.
Wij eten dan tosti / geroosterd brood of maak croutons. Niet naar de dieren iig. Zo goed is het niet voor ze.