Hoeveel vocht moet ze hebben? Stevige poep!

Discussie in 'Voeding' gestart door MamaVanSimone, 18 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. MamaVanSimone

  MamaVanSimone Fanatiek lid

  19 okt 2010
  3.250
  2
  36
  provincie Utrecht
  Sinds Simone 6 maanden is voeden we bij en het gaat heel goed, ze eet al best veel op een dag, met als gevolg dat ze soms wel weinig drinkt. Soms zit ze op maar 3 voedingen (op verzoek) dus dat zou ongeveer een halve liter (moeder)melk zijn, dat is qua voedingsstoffen prima volgens mij want ze eet dan minstens een halve (volkoren)boterham, een half (of een heel) stuk fruit en 's avonds een paar eetlepels groente/aardappel erbij. Ze groeit ook goed dus dat is het probleem niet.

  Ik vraag me alleen wel af of ze nu genoeg vocht krijgt, want haar poep is sinds gisteren wel erg stevig. Het is wel zacht en schoon, ik hoef haar billen eigenlijk niet schoon te maken, maar het zijn wel echt drolletjes.
  Ik ben natuurlijk borstvoedingspoep gewend dus dit is een hele omschakeling, ik weet ook niet of ze er last van heeft, ik heb het idee van niet, maar ik vraag me af of we toch meer melk moeten proberen te geven of toch andere dingen moeten laten drinken. Of is het gewoon goed zo?

  Ze is nu 7.5 maand en weegt 6300 gram.
   
 2. adi

  adi Niet meer actief

  Haar poep verandert ook heel erg na de introductie van bijvoeding. Nu moeten de darmen natuurlijk heel wat meer verwerken dan alleen mamamelk.

  Ze heeft ongeveer 700-1000cc vocht nodig. Aangezien ze bv krijgt mag meer natuurlijk altijd. Wil ze niet meer melk?
  Heb je ook ander drinken gepribeerd, water/ thee? En dan uit een tuitbeker?
  Fruit en groente tellen ook mee als vocht.

  Wat hier goed hielp bij harde ontlasting was peer en peulvruchten. Als ik ze op dezelfde dag peer en sperziebonen gaf, werd de poep meteen weer zacht.
   
 3. red88

  red88 VIP lid

  3 dec 2008
  13.137
  0
  0
  Rond die tijd gaf ik er water en thee bij en met 8 maanden begon ze dit ook meer te drinken.
  Hier drinkt ze ook ongeveer 500cc bv en 200-250cc thee/water.

  Hier soms drolletjes maar meestal een plakaat ;)
   
 4. fafje

  fafje Niet meer actief

  Hier toevallig ook ...heb pruim gegeven en nu is het weer zacht..nog wel stevig maar geen echte drollen meer...maar hier had ie ook ff 3 dgn niet gepoept...
  Ik heb nu ehct alle kleuren en vormen en soorten gehad...:p

  Maarja jij gefet natuurlijk alleen bv...ik geef ook water en thee ...
   
 5. MamaVanSimone

  MamaVanSimone Fanatiek lid

  19 okt 2010
  3.250
  2
  36
  provincie Utrecht
  Het heeft zichzelf opgelost, ze dronk gisteren in de nacht extra bij me en vannacht kreeg ik het resultaat: een gigapoepluier zoals ik hem gewend was, met de wortels van eergisteren en de spinazie van gisteren :)

  Maar ik begrijp dat als ze minder melk drinkt omdat ze meer bij eet ze dus toch iets anders te drinken erbij moet krijgen, ik had begrepen dat borstgevoedde baby's eigenlijk nooit ander vocht nodig hebben dan moedermelk, dus dat spreekt elkaar een beetje tegen of niet?
   
 6. fafje

  fafje Niet meer actief

  tja dat vroeg ik me ook een tijd af...wnat bv drinken is natuurlijk tegelijktijd ook voedend...en als het kindje al vol zit...maar daarna nog dorst heeft...

  ik dnek niet dat het heel schadleijk is voor je productie...als ze nu al een schema heeft in bv drinken, bijv die 3x...dat je af en toe slokje water geeft...
  Op zich is met het starten van bijvoeding de natuurlijk manie rvan afbouwen met bv toch...
   
 7. MamaMaya

  MamaMaya Fanatiek lid

  6 dec 2010
  1.104
  29
  48
  Ik heb tot de 12 maanden eigenlijk inderdaad geen ander drinken aangeboden dan borstvoeding. Het meeste uit de borst, maar door de dag als ik werkte ook vaak nog een klein bekertje afgekolfd (40 tot 80cc), voor bij de boterham of de groenten. Sap of thee heb ik nooit bijgegeven. Maar ze dronk nog wel veel vaker dan 3 keer op een dag, zelfs 7 of 8 keer was geen uitzondering (wel vaak echt maar een paar slokjes, zoals ikzelf door de dag weleens een slokje wil drinken).

  Ofwel bied je op jouw verzoek wat extra aan, voor en/of na de bijvoeding (op die leeftijd kreeg ze bij mij - als ik bij haar was - altijd eerst nog borst, voor de bijvoeding). Ofwel geef je bij het eten wat afgekolfde melk in een bekertje. Of je vult het vocht aan met water of thee of sap. 500cc op een etmaal lijkt me sowieso te weinig.
   
 8. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Als je vaak voedt niet nee, maar ik vind 3x/500cc erg weinig bij 7 maanden hoor! Ik zou een keertje extra voeden. Of wat dacht je van volle yoghurt? 800 - 1000cc totaal aan vocht is beter.;)
   
 9. MamaVanSimone

  MamaVanSimone Fanatiek lid

  19 okt 2010
  3.250
  2
  36
  provincie Utrecht
  Ik was al begonnen met een bekertje melk bij het brood en het avondeten, dat is dus blijkbaar ook wat ik moet doen :)

  @fafje wat de productie betreft maak ik me geen zorgen, ik kolf heel gemakkelijk en ik heb nog steeds meer dan genoeg. Tegenwoordig doen we ook minder moeilijk als we moeten weggooien omdat ze de tuitbeker met bv nog steeds niet snapt of ze een plastic bekertje niet helemaal leegdrinkt, ik vind het eerder irritant dat mijn vriezer weer vol begint te raken. Jaja ik ben verwend, ik weet het!

  Ik heb ook groene rooibosthee gekocht, die ik zometeen lekker zelf ook even ga proeven. Ik kan me herinneren dat ik vroeger dol was op thee uit de fles, misschien vindt Simone het ook wel heel erg lekker!

  Zo is het nog best ingewikkeld om je kind goed te voeden. Toen ze alleen nog melk kreeg was het wel erg simpel hoor! :)
   
 10. fafje

  fafje Niet meer actief

  Nu je dat zegt, over weggooien...ik vind wel starten met bijvoeding= veel weggooien...
  Ik weet niet hoe het bij anderen gaat, maar idd...thee, sapje, koekje, brood, fruit en groente...gata ehct niet helemaal op...valt op de grond, is bijv niet meer om te spoelen..

  of gewoon alle stukjes die uitgespuugd worden...
  best zonde...vind ik...die begin periode...ik probeer wel zoveel mogelijk als prullenbak te fungeren, maar toch :p

  @tuitbeker, als ik het in zn mond giet...slikt het door...als ie zelf gaat zuigen eraan gaat ie ook zitten blazen erdoor. hahah gatver..echt een smerige boel...
   

Deel Deze Pagina