hond en baby vraagje

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Ramona82, 19 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ramona82

    Ramona82 Fanatiek lid

    9 feb 2007
    1.198
    0
    0
    Huismama
    Limburg
    mama's met hond(en) hebben jullie dat ook dat de hond constant aan de baby moet likken....alles wat bloot is :rolleyes: dus gezicht , handen voeten
    wordt steed afgelebberd :oops:
    of weten jullie waarom dit gebeurd?
    heb namelijk 2 honden
    reu : altijd vriendelijk en kijkt niet naar de kleine om
    teef: constant erbij hangen , likken en sloopt zelfs bijna dagelijks iets van de kleine..
    graag jullie mening ;)
    grtz Ramona
     
  2. Anna71

    Anna71 Actief lid

    31 jul 2008
    269
    0
    0
    Hoi Ramona,

    Ik weet niet waarom ze het doen maar Frodo, onze cockerteef, doet bij Senna precies hetzelfde. Ze maakt alleen niets kapot maar neemt alles van Senna mee naar 'haar depot'. Dit is haar kussen en als je iets kwijt bent van Senna dan kan je het daar steevast terug vinden.
    Ik heb het idee dat ze Senna beschouwd als haar eigen 'pup' en dat ze haar daarom zo enorm aflikt en volgt.
    Bij alles wat Senna doet, Frodo staat erbij.
    Ik kan zelfs niet meer normaal de winkel in met Senna terwijl Frodo buiten staat te wachten. Dit kon voor de geboorte van Senna wel, maar tegenwoordig zet Frodo het dan op een piepen! Erg lastig, maar volgens mij wordt het na 4 maanden al iets minder.

    Succes ermee.
    Anna
     
  3. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    Hier juist niet.
    Ze komt amper bij Britt in de buurt.
    Maar die hangt ook telkens in haar snor.
    Maar vrijdag kwam oud collega met haar dochtertje en daar deed ze het wel bij.
     
  4. Joeja

    Joeja Bekend lid

    2 sep 2007
    994
    0
    0
    Mijn vriendin is toevallig hier, zij is beroepsmatig hondentherapeut en zegt het volgende :

    Honden in roedelverband (de natuurlijke instinctieve gang van zaken) worden binnen een roedel gesocialiseerd. De hond leert zich te gedragen volgens de regels binnen een roedel. Hierbij hoort een bepaalde " taal" die voor honden heel duidelijk is. Zo weet de hond precies waar zijn plek is binnen de roedel en wat zijn rol is.
    Honden binnen een gezin worden meestal behandelt als een daadwerkelijk lid van het gezin. Dit houd in dat de hond vaak, zonder dat men het in de gaten heeft, word behandelt als een lid van het mensengezin. Dit is nooit met slechte intensies, maar een hond spreekt nog steeds hondentaal en geen mensentaal. De hond is door mensen gesocialiseerd met andere normen en waarden dan zijn natuurlijk instinct hem meegegeven heeft. Wat gebeurd er dan? Een rond raakt in de war! Als een hond aangehaald word bijvoorbeeld, is dit in de roedel een teken dat hij de leider is OF 2de plaats heeft op de ladder. Een hond die naast het baasje zit, en hierbij het baasje op een of andere manier aanraakt.. al is het maar een beetje door tegen het been te leunen, staat 2de in rang! Want HIJ zit naast de baas! Niet de vrouw van, niet het kind, maar de hond! Maaaar die rare vrouw van denkt wel de hond op zijn kop te kunnen geven. Hoe durft ze?! HIJ is immers secnod best na de baas! Binnen het menselijk gezin is dit gewoon een knuffel, maar de mens wil wel nog steeds de baas zijn. Dit is heel erg verwarrend voor een hond! Zo zijn er talloze voorbeelden van, in de ogen van een hond, tegenstrijdig gedrag. Vaak denkt zo'n hond dus dat hij de leider van de pact is. Dit brengt, volgens de hond, grote verantwoordelijkheden (en onrust) met zich mee! Dit zijn de zogenaamde blafhonden, bijthonden, honden die aan de riem trekken tijdens het uitlaten, honden die niet luisteren, agressieve honden, drukke honden (is ook rasgebonden!) en ook honden die zich steeds willen bemoeien met de jongste telg binnen het gezin (likken en speeltjes pakken).
    Mensen ontkennen vaak dat dit zo is en denken dat hun hond stervensgelukkig is, terwijl het diertje een enorm verwarrend leven leid. Honden worden onzeker en gaan raar gedrag vertonen. Dit is nooit met een slechte bedoeling van het baasje uit en daarom is dit probleem vaak ook heel moeilijk aan te pakken. Aan de andere kant: in hoeverre vind het baasje dit een probleem? Iedere hond reageert anders, maar ik probeer mensen er altijd op alert te maken hoe dingen normaliter gaan in een hondenleven. Zij denken niet als mensen en zullen dit ook nooit doen en/of begrijpen. Daarbij kan je ook niet van mensen vragen zich te gaan gedragen als honden dus ergens zullen deze 2 levensvormen elkaar toch tegenmoet moeten komen... In hoeverre dit kan.. dat weten we (nog) niet...

    Laat een kind nooit alleen met een hond. Hou de hond altijd in de gaten! Hij kan zomaar eens uithalen al is het alleen maar om een kind op z'n plek te zetten/waarschuwen. IEDERE hond kan dit doen, ook de hele lieve! Het is zijn natuur.
     
  5. Ramona82

    Ramona82 Fanatiek lid

    9 feb 2007
    1.198
    0
    0
    Huismama
    Limburg
    met andere woorden betekend haar gedrag....dominantie?
    grtz
     
  6. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.895
    3.710
    113
    Ben het deels met bovenstaand verhaal eens.
    Ik moet ook zeggen dat het per ras nogal al verschilt, wij hebben nu een flatcoat en dat zijn echt megalebbers! Maar ik wil niet hebben dat ze de baby aflikt en als ze dat probeert zeg ik gelijk 'nee'. Ze doet het nu ook bijna niet meer. Speeltjes kapotmaken van de baby doet ze niet, hoeft ze ook niet in haar hoofd te halen. Ik zou me eerder zorgen maken om het kapot maken van speeltjes dan het gelik als het om dominantie gaat (of gewoon hoger op de ladder willen staan). En honden kunnen ook wormen hebben zonder dat je het weet/merkt, dus daarom hoef ik geen gelebber aan mijn kind.
     
  7. Ramona82

    Ramona82 Fanatiek lid

    9 feb 2007
    1.198
    0
    0
    Huismama
    Limburg
    hahaha ja ik vind het ook zoooo vies , ik zeg ook steeds nee maar ze blijft het iedere x proberen..
    ik weet ook bijna zeker dat ze strontjaloers is :confused: en ik weet niet wat ik hieraan nog kan doen :cry: meer aandacht geven werkt alleen nog maar averechts :idea: helaas moet ik het maar iedere dag slikken en er het beste van maken met haar :pale:
    grtz Ramona
     
  8. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Goed stuk, maar wat kan je er nu precies aan doen?
    Niet de hond tegen je aan laten leunen en dat soort dingen?
     
  9. Joeja

    Joeja Bekend lid

    2 sep 2007
    994
    0
    0
    Dit gedrag heeft inderdaad te maken met de dominantie-verwarring binnen 'de roedel' van een hond. Het is moeilijk specifiek antwoord te geven op wat je er precies aan kan doen. Iedere hond is anders en ieder gezin is anders. Wel zijn er een aantal basisregels die vaak al heel goed helpen.
    Hoe ouder de hond echter, hoe moeilijker toe te passen. Zij leren, net als de mens, oude gewoonten langzamer af dan jonge honden.

    Je moet eigenlijk gewoon nagaan wat honden onderling bij elkaar doen als er dominantie-problemen dreigen. Ben jij bijvoorbeeld een heerlijk broodje met rookvlees aan het eten, laat de hond dan onder geen beding mee-eten. ALS je hem al iets geven wilt, doe dit dan als jij klaar bent en geef hem dit in zijn eigen voerbak. Hij moet in principe net als in een hondenroedel wachten op zijn beurt, en dat is wanneer de baas klaar is. Maw.: voeren aan tafel --> slecht idee.
    Het klinkt heel stom, maar als een hond bij mij komt zeuren voor eten, dan draai ik mijn hoofd een beetje weg, kijk de hond niet aan en maak een diepe grom in mijn keel. Krijg ik geen reactie, dan laat ik mijn tanden erbij zien en pak mijn eten steeds dichter bij me. Zo weet de hond automatisch: " ah... hier moet ik oppassen!" . Klinkt ver gezocht, maar dat is het niet in mijn ogen. Probeer het zelf maar eens bij uw hond :)
    Dat is al 1 ding dat je kan doen mocht dit een 'probleem' zijn. Hiermee kan je duidelijk laten zien wie de baas is zonder onduidelijkheden, dus conflicten.

    Als je uit gaat wandelen met je hond zorg er dan voor dat JIJ de eerste bent die de deur uit gaat! Een roedelleider gaat ALTIJD als eerst naar buiten. Deze leid de roedel dus loopt voorop. De hond moet volgen! Wil hij voorkruipen dan lossen honden onderling dit heel simpel op door bij de voorkruipende hond een velletje te pakken tussen hun tanden.
    Dus ga je naar buiten, zorg ervoor dat jij eerst gaat. Maakt de hond enthousiast aanstalte om voor te dringen, pak dan met je hand een velletje in zijn nek of flank en knijp er een beetje in bij wijze van waarschuwingsbeetje. Als het goed is weet uw hond dan dat ie heel even moet dimmen.
    Doet hij dit aan de riem tijdens het wandelen ga dan dusdanig voor de hond staan dat hij niet verder kan lopen. Ga dan net zo dicht op hem staan dat hij gedwongen word te gaan zitten. Ga niet aan de riem trekken of schelden. Blijft hij zitten, loop dan rustig verder. Gaat de hond weer trekken dan doe je dit gewoon weer opnieuw. Dit vergt vaak veel geduld, het ziet er helaas belachelijk uit, maar uiteindelijk loont het zich.
    Het is heel simpel, maar het maakt wel absoluut duidelijk waar zijn plek is.

    Nog een manier om duidelijk te maken wie de baas is, is de hond niet aankijken wanneer deze om een knuffel komt vragen of een lik uit komt delen. Hij mag je best eens een lik geven, maar probeer dan niet terug te aaien. Eigenlijk moet hij jou verwennen, niet jij hem.

    Als je 's avonds lekker tv. aan het kijken bent bijvoorbeeld is het heel gezellig wanneer de hond lekker tegen je aan hangt. Maar ook dit geeft tegenstrijdige signalen af. De hond heeft binnen het gezin maar 1 plek, en dat is zijn eigen. Naast de baas hoort een gezin (heeft de baas geen gezin dan is er geen probleem... totdat dat er opeens wel is). Zo kan je de hond gerust lekker laten knuffelen bij 1 van de kinderen (als die groot genoeg zijn!), de in de hond zijn ogen laagste in rang. Deze 'regel' wordt vooral bij kleine schoothondjes vaak vergeten! Dat zijn de beruchte 'bijtertjes' en 'blaffertjes'. Dit is waarom je de hond ook beter niet kan optillen. Die hoort met 4 pootjes op de grond en niet bij de baas op de arm, want dat is natuurlijk DE ultiemste plek om andere te laten zien hoe geliefd de hond wel niet is bij het baasje.

    Laat de hond niet bij jou of de kinderen in bed slapen, ook niet op de bank, maar in zijn eigen mand;

    Laat de hond niet met speelgoed van de kinderen spelen;

    Een evenwichtige voeding is niet geheel onbelangrijk! Laat je adviseren door iemand die er verstand van heeft (helaas is dit niet in alle dierenwinkels het geval, maar dat is een discussie die hier niet thuishoort ;) )


    Voldoende lichaamsbeweging is uitermate belangrijk voor het humeur en temperament van de hond. Jachthonden hebben meer behoefte aan uitdaging, terriers en collies moeten hun vaak overtollige energie en intelligentie kwijt, retrievers willen dingen ophalen en weer bij de baas brengen (het liefst zo vaak mogelijk en in combinatie met water) enzovoort.
    Het is niet onbelangrijk je te verdiepen in het ras hond dat je hebt (wat een mevrouw hierboven ook al aangeeft). Ieder ras heeft specifieke raskenmerken waar je rekening mee dient te houden.

    Ik wil aflsuiten met de wetenschap dat er uitzonderingen bestaan. Er zullen beslist honden zijn die niet reageren op ieder ding dat hierboven genoemd is. Sommige honden zijn eigenwijs, maar laat je des al niet te min niet door hen ontmoedigen :)
     
  10. kvptje

    kvptje Fanatiek lid

    31 dec 2006
    1.156
    1
    0
    huismamma!!!
    Vlaardingen
    @ Joeja: Ben het helemaal met je eens!

    Herken veel terug in je verhaal wat wij ook bij onze rotti's doen...
    Voor en ander klinkt het misschien streng of overdreven, maar je hond(en) kalmeert er zo zeer van! Er is dan geen twijfel over zijn haar plek binnen het gezin...
     
  11. Nicole1

    Nicole1 Actief lid

    19 mrt 2008
    133
    0
    0
    Onze hond doet dit ook, als ik het kan voorkomen doe ik het ook, maar wist je dat het bewezen is dat een hondenbek heel schoon is(niet dat ik het dan niet meer vies vind hoor!)een hondenbek schijnt schoner te zijn dan de stropdas van een man hahahahah!Dat geloof je toch niet... maargoed het zal wel!
     
  12. mirwar

    mirwar Bekend lid

    22 apr 2008
    779
    0
    0
    Groepsleidster kinderdagverblijf
    Groningen
    mmmm ok maar er kan ook een hele simpele verklaring zijn voor t likken: babyzalf!
    Als ik mijn eigen benen ingesmeerd heb met bodylotion of creme op mijn handen heb komt onze hond er ook standaard aan om t eraf te willen slikken!
     
  13. Kirby

    Kirby Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.175
    0
    0
    Roeselare
    Ik ben zo blij dat onze hond dit niet doet... ze heeft nog nooit Ana-Lucia afgelikt, ze pakt ook geen speeltjes van haar, het enige wat ze eventueel zou durven doen, is op Ana-Lucia haar speelmatje gaan liggen, maar ze gaat ook op alles gaan liggen die zacht is op de grond haha, zelfs als je een zakdoek laat vallen wil ze erop gaan liggen :)
     

Deel Deze Pagina