Hongerige baby met allergie (nutriton?).

Discussie in 'Voeding' gestart door Rachel82, 26 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Onze zoon is erg hongerig, hij komt vaak eerder dan hij mag, nu zei het cb dat ik dan nutrilon forte voor hongerige baby's moest gaan gebruiken, ik gebruikte voorheen hypo-allergeen (dit ivm de allergie van ons eerste kindje) Dit ging eigenlijk onwijs goed behalve dat hij dan soms eerder honger kreeg.
  Nu zijn we dus forte gaan gebruiken, en slaapt hij super slecht, hij huilt heel veel en heeft last van kramp, ik ga dus nu meteen weer beginnen met hypo-allergeen.

  Nu mijn vraag: Ik hoorde dat je ook door sommige flessen nutriton kan gebruiken (johannesbroodpitmeel) dan is de voeding wat dikker en ligt het iets zwaarder op de maag waardoor ze langer verzadigd zijn, heeft iemand hier ervaring mee?

  Alvast bedankt.
   
 2. twinny

  twinny Fanatiek lid

  4 jul 2006
  2.822
  1
  0
  Zuid-Limburg
  kan je helaas geen antwoord geven. ONze mup is ook zo hongerig en we moeten waarschijnlijk ook overstappen op forte. Ze krijgt nu de normale nutrilon. Af en toe heeft ze wel krampjes, vooral tussen 19u en 23u.
  Durf eigenlijk niet goed over te gaan op forte. Als je meer weet over dat meel, hoor ik het graag!

  twinny
   
 3. Firella

  Firella Actief lid

  14 aug 2006
  201
  0
  0
  Hoorn
  Mijn dochter krijgt nog borstvoeding en voor de verborgen reflux geef ik haar 1 of 2 keer op een dag een flesje afgekolfde melk met daarin nutriton. Ik merk inderdaad dat ze dan minder drinkt dan wanneer ze een flesje drinkt zonder nutriton.
  Het lijkt dus inderdaad wat "zwaarder" te vallen.

  Nutriton is eigenlijk bedoeld om spugen tegen te gaan. Ik weet dan ook niet of het goed is om het te gebruiken voor de honger..

  Groetjes Firella
   
 4. Tanja77

  Tanja77 Niet meer actief

  Wij hebben ook Nutriton gebruikt omdat ons meisje onverzadigbaar was. Had op zich wel effect (sliep langer op een fles) maar ze kreeg onwijs dunne ontlasting. Zijn toen begonnen met Forte en dat gaat super (we mengen het 50/50 met standaard Nutrilon). Bij de overstap ook hier krampjes (maar niet zo erg als van Hypo naar Standaard). Kan best lang duren, hier een week of twee!

  Succes
  Tanja
   
 5. Bedankt voor de tips, sem kreeg ook dunne ontlasting van de nutriton, hij heeft het nu 1 keer gehad in zijn avond fles.
  Ik weet niet of ik verder ga met de forte hij slaapt dan helemaal niet meer overdag, omdat hij constant wakker wordt van de kramp, Celina onze eerste dochter had er ook zo'n last van (kramp) en dat ging niet over toen ze gewone voeding kreeg dus denk ook niet dat het bij sem over gaat, moeilijk dit, ik blijf wel even op de hypo allergeen, en probeer het met de nutriton.
   
 6. Tanja77

  Tanja77 Niet meer actief

  Ik heb Isabel trouwens wel Cinababy gegeven toen ze Forte kreeg. Dat leek goed te helpen. Misschien heb je daar nog wat aan?

  Tanja
   
 7. Ja inderdaad ik geef al abc dophilus, dat is ook zoiets.
   

Deel Deze Pagina