Hoogte zwangerschapsuitkering bij flexibele uren

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Roodborstje2, 15 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Roodborstje2

  Roodborstje2 Fanatiek lid

  18 mrt 2015
  1.120
  937
  113
  Vrouw
  Z-Holland
  Hi allemaal. Ik heb een uitzendcontract, en ik krijg normaal uitbetaald op basis van wat ik wekelijks declareer. Nu heb ik een WAZO uitkering tijdens het verlof die rechtstreeks aan mij wordt betaald. De hoogte daarvan is gebaseerd op mijn gemiddelde salaris van het afgelopen jaar (of beter gezegd 10 maanden, want ik werk er sinds vorige september). Ik was altijd onder de indruk dat het op basis van de laatste 4 weken voor je verlof was, maar schijnbaar niet. Nu verdien ik sinds afgelopen mei best wel wat meer omdat ik een promotie heb gekregen op de werkvloer. Heeft het zin om erachteraan te gaan met het UWV om op basis van dat loon te worden uitbetaald ipv over het hele jaar met mijn vorige functie erbij in? Of kan ik mij het beste erbij neerleggen voor de komende paar weken. Ik kom er wel mee rond, maar het gaat toch om rond de 50 euro in de week.

  Alvast dank voor jullie antwoord.
   
 2. Lelie89

  Lelie89 Fanatiek lid

  4 sep 2014
  3.166
  1.978
  113
  Vrouw
  Gelderland
  Heeft geen nut om erachteraan te gaan. Ze berekenen de hoogte van je uitkering op basis van je dagloon en die berekenen ze door je salaris van een jaar te pakken. Zo is het voor iedereen gelijk.

  Het zou wel mooi zijn als iemand even een maand meer gaat werken en meer loon gaat verdienen en dan gaat vragen of ze alleen op basis van die maand het dagloon willen berekenen. Zo werkt het niet.
   
  Dubbelgeluk en Flamingooo vinden dit leuk.
 3. Hopmarjanneke

  Hopmarjanneke VIP lid

  10 jul 2008
  13.121
  266
  83
  Vrouw
  Customer Service
  Duitsland
  Hier op het forum is ook een forumdeel vanuit het UWV, stel je vraag daar en je krijgt een gericht antwoord obv wet- en regelgeving.
   

Deel Deze Pagina