Huis verkopen - nu al stress!

Discussie in 'De lounge' gestart door Female, 20 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Female

  Female Niet meer actief

  Morgen komen er voor het eerst 2 makelaars bij ons thuis. Het huis gaat in de verkoop. (Nog nooit een huis verkocht, dus ben echt nerveus) We zijn al maanden bezig geweest om alles af te maken, netjes te maken, alle ruimtes opruimen etc.

  De laatste week was echt zó druk. Ben nu net helemaal klaar, en echt kapot.

  Ik kan het zo moeilijk loslaten en denken; het is wel goed zo. Alles moet super netjes, schoon, recht staan, opgeruimd etc. etc. Ik zie echt álles.
  Echt geen fijne opgave met 3 kleine kindjes in huis ;)
  Ik wordt nu al knettergek van mezelf, het is net als nesteldrang maar dan nog 3 x zo erg.

  Hebben diegenen die het huis verkopen/ verkochten dat ook? Dat je zo overdreven precies ben poetserig bent? En kon je dat later een beetje loslaten?

  Ik hoop dat het na bezoekje makelaars en foto's maken etc. een beetje minder wordt, en niet zo extreem :).....

  Moest het ff kwijt :) Bedankt voor het lezen... ;)
   
 2. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Wij hadden maar 1 kijker...ik was toen net bevallen dus daar moesten ze maar doorheen kijken. Hadden zelf een kindje dat net zo oud was als mijn jongste.... Ze hebben het gekocht :D
   
 3. Female

  Female Niet meer actief

  @ Elmo; Dan heb je idd wel iets anders aan je hoofd :D. Wel heerlijk dat ze het gekocht hebben zeg, meteen de eersten!
   
 4. Smile

  Smile Fanatiek lid

  11 sep 2008
  4.358
  0
  0
  Wahaha, herkenbaar.
  Wij kregen vrij 'plotseling' kijkers. Hadden geen tijd om de boel meer goed op te ruimen. Dus de vaat onderin de keukenkastjes gegooid en alle troep onder de bedden, hahaha.Zag er voor het oog super netjes uit. Echte 'verkoopstress' dus. Succes, hopelijk ben je hem snel kwijt!!
   
 5. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Smile, zij hebben het niet gekocht zeker?!
  Ik denk namelijk dat veel mensen toch kastjes open maken (geen idee waarom ik dat denk eigenlijk).
   
 6. Female

  Female Niet meer actief

  Haha zie het al helemaal voor me, alle vieze zooi in je keukenkastjes pleuren enzo :D
  Het is dus wel herkenbaar gelukkig:)
  Mijn man zat me vandaag al meerdere keren hoofdschuddend aan te kijken, dat ik niet goed was :p. Heb zelfs de (lelijke) kinderwagen, buggy en het loopstoeltje in de kofferbak vd auto gelegd omdat het me stoorde in de woonkamer :)
   
 7. Female

  Female Niet meer actief

  @ Elmo; Denk je dat echt? Ik vind het zelfs een beetje aso als mensen dat doen :)
  Gelukkig ben ik zo doorgeslagen dat ook alle kastjes eraan moesten geloven de laatste tijd, dus laat ze maar doen :D
   
 8. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  ..en dan horen dat ze sommige dingen niet zo positief vinden.
   
 9. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Als je ziet hoe nieuwsgierig mensen eigenlijk zijn....
  Ik heb dat gevoel altijd, dat ze overal gaan kijken.
  Misschien maar goed dat wij maar 1 kijker hadden :D
  Anders was ik vast heeeeeul langzaam gek geworden.
   
 10. Bloembie

  Bloembie Bekend lid

  12 sep 2011
  621
  0
  16
  Heel herkenbaar. Hier moest alles ook spik en span zijn. Eerst voor de makelaar, toen voor de foto's en daarna ook nog voor de bezichtingen. Gelukkig hebben wij ons huis erg snel verkocht want werd het schoonmaken voor bezichtingen wel een beetje zat. Daarna bij de oplevering nog 1 keer het hele huis perfect doorgewerkt met mijn moeder. Wilde het echt schoon af leveren. Kregen nog complimenten van zijn aankoopmakelaar, dat het zo ontzettend schoon was. Maar dat ze het eigenlijk ook wel verwacht hadden omdat het bij de bezichtiging ook zo was. Je schept dus wel verwachtingen wanneer je zo je best doet, haha.

  @Elmo, ik denk inderdaad dat mensen ook in de kastjes kijken. Zitten echt hele nieuwsgierigen tussen. Bij mij hadden ze ook heerlijk op de bank gezeten want de man die kwam bezichtigen had zelfs zijn sleutels en telefoon op de bank laten liggen. Hij voelde zich kennelijk al thuis en heeft het huis ook gekocht.
   
 11. Arevinol

  Arevinol VIP lid

  7 okt 2007
  7.759
  2
  0
  mama!
  Haha, ja herkenbaar. Idd vooral in het begin.
  Verder bij iedere bezichtiging en open huizen dag ook weer. Maar tussendoor niet hoor. Heb ook echt de tuinen laten versloffen :)

  Ons huis staat nu al meer dan een jaar te koop. Morgen weer bezichtiging. We hadden er vorige week ook 1, dus dat scheelt al enorm dat ik weinig onkruid hoef te wieden en het op zolder en in de kelder opgeruimd is.

  Ik ruim de kasten echt niet meer supernetjes op nu. Op de overloop is de meest voor de hand liggende kast wel netjes ingericht. In de keuken, de eerste kastjes ook wel.
  Als ik naar mezelf kijk, is de eerste bezichtiging meer grof, de eerste indruk/sfeer. Een tweede/volgende bezichtiging kijk ik wat verder en evt ook in kasten/lades enzo. Maar ja, dan nog. Als iemand echt geinteresseerd is, kunnen ze vast wel door een rommelkast heenkijken als het dicht allemaal prima bevalt ;)
   
 12. prettymum

  prettymum Niet meer actief

  Wij zijn op zoek naar een huis :)

  En ja, ik wil ook wel eens in de keukenkastjes kijken omnte weten of het bv een pannenlade is of een kastje, of om te zien hoeveel bergruimte er is. Ik vraag altijd heel bezwaard aan de makelaar of het mag...

  Of die kastjes dan een zooitje zijn of niet zal mij een worst wezen, ik koop het huis toch leeg..daar kan ik wel doorheen kijken hoor.

  En verder snap ik heel goed dat overige kasten en bedden vol met zooi zitten want het is echt heel verbazingwekkend dat er bv nooit speelgoed in die huizen ligt. Loop ik dan later een rondje door de wijk dan zie ik speelkleden, fietsjes, kranten op tafel, noem maar op.

  Uiteraard oogt je huis groter zonder rommel, dus ik zou het ook onder het bed stouwen. Mensen kijken echt niet in kasten tenzij het functioneel is, bv in een inloopkast, inbouwkast, voorraadkast onder de trap of keukenkasten. Dingen die in het huis blijven dus. Laatst trok de makelaar zelfs de koelkast open. Vond ik heel gênant, maar daardoor konden we wel zien dat er maar een piepklein vroedvrouw in zat.

  Dus ja, mensen kijken wel in kastjes maar echt niet in jouw privé kasten hoor. Gelukkig is er altijd nog een makelaar bij. Het lijkt me heel raat, mensen in jouw huis terwijl jij er niet bent.
   
 13. prettymum

  prettymum Niet meer actief

  Als je niet uitkijkt met een IPhone vertelt deze dat er een piepkleine vroedvrouw in iemands koelkast zat. Terwijl ik toch echt VRIESVAKJE had getypt :) :) :)

  Had er trouwens echt een vroedvrouw in gezeten dan hadden er het huis niet gekocht, deze dus ook maar even uit je koelkast schoppen, mocht er weer een in zijn gaan zitten :)
   
 14. Bloembie

  Bloembie Bekend lid

  12 sep 2011
  621
  0
  16
  Hahaha, die piepkleine vroedvrouw vind ik ik grappig! Zeker op zwangerschapspagina. Ik heb het ook met mijn telefoon. Op de ipad gelukkig uit weten te zetten want werd er helemaal gek van.
   
 15. Rosao

  Rosao VIP lid

  3 nov 2007
  12.722
  1.204
  113
  Die verkoopstress vind ik ook maar niets. We overwegen om naar een ander huis te gaan kijken, maar alleen daarom laat ik dat een beetje op zijn beloop gaan. Geen zin om mijn eigen huis te verkopen :)

  Wat betreft de kastjes: de ongeschreven regel is dat kijkers in kasten mogen kijken die blijven (dus inbouwkasten, keukenkastjes etc), ook omdat ze dan de staat van de kasten kunnen zien en kunnen zien hoe ze in elkaar zitten enzo. De kasten die meegaan moeten ze dichtlaten.
   
 16. ukoldaatje

  ukoldaatje VIP lid

  2 feb 2008
  5.082
  0
  0
  Tja, in het begin wel...staat nu alweer 6 jaar te koop...Nu ben ik niet meer nerveus ervoor..

  Hebben al 6 jaar 2 huizen, en die ene nog altijd in de verkoop.
   
 17. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.809
  1.013
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Oh hier ook zo'n opruim stress met verkoop van de woning. Wij hadden ook geluk, in 1 week zeven kijkers waarvan 1 koper.
  Elke keer weer alles schoon etc.

  Maar vind wel dat het loont, zeker voor de foto's! Een opgeruimde kamer ziet er 100x beter uit. Ik heb zelfs op funda een huis gezien waar op de foto een vies koffiekopje stond! Sorry, maar dat vind ik niet kunnen.

  Ook als koper kijkt het zoveel prettiger als het schoon is. En ja wij trokken ook de kastjes open!
   
 18. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.809
  1.013
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Maar dat lijkt mij opzichzelf al heftig! Hopelijk komt er snel die ene koper langs!
   
 19. brenda1976

  brenda1976 Niet meer actief

  ik heb veel huizen bekeken, ik heb vaker een woning gekocht, maar nog nooit kast opengetrokken.
  behalve bij de vaste kasten die door liepen in de kap gevraagd aan de makelaar of we mochten kijken hoever het door liep. Maar zou niet uit mij zelf doen.

  Maar goed, ik herken het wel, ik had een hond. Dus ik reed bij bezichtiging rond met de mand, riemen, waterbak en jassen rond hahaha leek wel een zwerver. Maar ik moest zeker van zijn dat er geen geur meer rond hing en geen haar meer te vinden :)
   
 20. Woefje85

  Woefje85 Fanatiek lid

  3 feb 2011
  3.396
  0
  0
  OV

  Ik herken je verhaal wel... Toen ons huis net in der verkoop ging was ik ook bloed nerveus en de hele dag aan het opruimen..
  Ondertussen ben ik rustigere en maak alleen heel goed schoon als er een bezichtiging komt.
  Breng dan de kleine bij mijn ouders zodat ik ff mijn handen vrij heb.
   

Deel Deze Pagina