Huishoudboekje

Discussie in 'De lounge' gestart door zwaaistaart, 2 mei 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. zwaaistaart

  zwaaistaart Fanatiek lid

  23 jan 2011
  1.478
  413
  83
  Vrouw
  Mijn man overweegt een andere baan te accepteren waar hij minder mee gaat verdienen maar wel opgeleid gaat worden naar een andere functie toe waarin hij mee kan doorgroeien.
  Nu wil ik toch maar weer goed de in- en uitgaven gaan bijhouden. Voorheen deed ik dat in excel maar dat is vrij veel werk.
  Nu zijn er online en offline huishoudboekjes te downloaden.
  Wie heeft ervaring met welke?
  Ik vind het geen fijn idee als organisaties mijn in en uitgavenpatroon kunnen gebruiken voor eea, dus mijn voorkeur gaat uit naar iets offline
   
 2. sannever

  sannever Fanatiek lid

  22 jan 2014
  1.113
  867
  113
  Vrouw
  Thuis
  Ik gebruik er gewoon een schrift voor ,uitgaven op een rij met het totaal bedrag ,inkomsten net zo en dan weet je al snel wat je overhoud.Ik reken dan ook uit wat ik per dag uit kan/mag geven.Ik schrijf het op met een uitwisbare pen zodat ik niet de hele lijst opnieuw moet maken als er een bedrag veranderd...
   
 3. nelta

  nelta VIP lid

  28 apr 2009
  14.794
  4.572
  113
  Vrouw
  Rotterdam
  Excel gebruiken wij daarvoor.
   
 4. Dubbelgeluk

  Dubbelgeluk Fanatiek lid

  18 mei 2013
  4.969
  3.514
  113
  Ik ook, ik vind het ook niet veel werk.
   
 5. spruitje80

  spruitje80 Fanatiek lid

  5 jul 2016
  3.060
  2.443
  113
  noord holland
  Wij hebben voor onze vaste lasten ook een Excel-bestand. Dat hoeven we eigenlijk alleen maar twee keer per jaar te controleren wat er aan bedragen is gewijzigd. Soweiso natuurlijk wijzigingen proberen direct door te voeren.
  Bij ons wordt alles wat we 'moeten' betalen als vaste last van een bepaalde rekening betaald via incasso.
  Betalingen die per kwartaal, half jaar of jaar gaan, daarvan gaat ook een 1/3e, 1/6e of 1/12e deel elke maand naar die rekening.
  Daar hebben we dus eigenlijk geen omkijken naar en alle rekeningen worden gewoon netjes betaald.
  Dan gaat er nog geld naar de spaarrekening elke maand.
  Het geld wat we dus overhouden voor overig is op dat excelbestand ook benoemd en dat werd dan via een berekening, door het door 4,2 te delen, bepaald als ons weekbudget. We delen bewust niet door 4 omdat een maand iets langer is dan 4 weken.
  Met je weekbudget kun je als je wil nog onderscheid maken tussen bijvoorbeeld boodschappen, cadeautjes, benzine, kleding, andere uitgaven. Dat is net wat je wil.
  Je kunt daarnaast kiezen om dit contant te pinnen of het bij te houden in een simpel schriftje in de keukenla.
   
 6. Williie

  Williie Fanatiek lid

  2 jul 2016
  1.185
  1.036
  113
  Assen
  Ik heb elke maand opnieuw een Word bestand. Ik werk zelf flexibel, waardoor mijn inkomsten verschillen en daardoor ook de opvang kosten.
  Ik weet precies wat we overhouden elke maand en dus vrij kunnen besteden.
   
 7. TotalBella

  TotalBella Fanatiek lid

  11 apr 2019
  2.792
  2.697
  113
  Wij hebben het ook ongeveer zo geregeld. We hebben een vaste lasten rekening, man z’n salaris wordt daar op gestort, ik heb alle vaste lasten per maand berekend. Alles wat boven dit bedrag binnen komt gaat naar de spaar. Mijn salaris komt op een andere rekening binnen, een vast bedrag hiervan gaat naar de spaar. Ik heb een weekbudget, dat blijft op die rekening staan, de rest gaat dan naar een andere spaarrekening, elke week maak ik dan weer het weekbudget over van de spaarrekening naar de betaal rekening. Het geld wat op die spaarrekening staat is ook voor kleding, uit eten, kadootjes enz. Als het geld op die spaarrekening boven een bepaald bedrag zit maak ik dat over naar de spaar.
   
 8. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  8.167
  5.320
  113
  Ik deel t besteedbare naar "per dag" op en dan een marge voor onvoorzien er nog vanaf.

  Zit ik er met de boodschappen boven, tja dan is t 2-3 dagen niks uitgeven. Of voor mezelf heeeeeel goed verantwoorden. (luiers bijv in een mega voordeelactie is een valide reden, je hebt ze toch (nog) nodig)

  Je krijgt er wel gierige trekjes van, eerlijk is eerlijk. Maar wat overblijft tel ik op, zet ik eind van de week over naar "onvoorzien" dus dat potje groeit aardig. Maar ik vind t vooral gewoon een sport.

  Hier alles met deels voorgeprint (vaste lasten) en voor de rest gevuld met potlood. Werkt hier veel makkelijker dan op de computer. Na mn werk heb ik daar echt geen zin meer in. Dan heb ik wel genoeg "beeldschermwerk" gehad.

  Idealiter zou ik er een powerapp van maken, maar dat moet ik eerst weer bouwen en hosten enzo :roflmao:. Wel de skills maar niet de fut. Wil dan eerst een ander project bouwen iets met kleine boef en patroonherkenning (heeft bij dochter met pen en papier enorm geholpen om t voor haar (en dua ook ons) net ff wat prettiger te maken)
   
 9. zwaaistaart

  zwaaistaart Fanatiek lid

  23 jan 2011
  1.478
  413
  83
  Vrouw
  Dank jullie wel
  In heb nu banktrans gedownload en dat geeft goed inzicht. (Ik had geen idee hoeveel we bv aan boodschappen uitgeven en nu wel)
  Ik neem jullie tips mee
   
 10. Dizzle

  Dizzle Niet meer actief

  Ook een idee: zoek eens op Facebook naar the budget mom.

  Als je graag offline wil bijhouden heeft zij leuke ideeën daarvoor! Ook met hoe je je budget opdeelt in categorieën, hoe spaar je voor grote uitgaven etc.
   

Deel Deze Pagina