Icsi en alcohol man

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door JoG, 14 dec 2018.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. JoG

  JoG Lid

  16 okt 2016
  96
  13
  8
  NULL
  NULL
  Eind januari begin februari hebben wij waarschijnlijk de punctie en terugplaatsing voor icsi
  In het ziekenhuis werd ons verteld dat het het beste was dat mijn man zo min mogelijk alcohol zou drinken, nu heeft hij al 3 maand niks gedronken en vroegen wij ons af of het heel schadelijk is als hij met oud en nieuw wel drinkt?

  Hij is sowieso niet van plan om zich dronken te drinken maar zou wel graag iets willen drinken aangezien we bij vrienden zitten wie allemaal drinken
   
 2. spruitje80

  spruitje80 Fanatiek lid

  5 jul 2016
  1.817
  1.080
  113
  noord holland
  Dat zou ik gewoon doen hoor!
  Ik weet van een vriend dat t vooral in de dagen voorafgaand aan de 'afname' kan verschillen. Voor ivf moest hij zaad afgeven en de keer dat hij wel had gedronken scheelde best veel in aantal zaadcellen met toen hij niet had gedronken. Hij had een goede kwaliteit (de reden voor ivf lag niet aan zijn spermacellen) dus hij had nog wel genoeg. Maar een verschil was er wel degelijk.
  Wat ik begreep ging dit echt om de dagen voorafgaand.
  En als jouw man dan ook nog eens heel weinig drinkt doorgaans moet met oud&nieuw een keer wel drinken niet schadelijk zijn. Dan zit er weer genoeg ruimte tussen.
   
 3. Colinn

  Colinn VIP lid

  8 jul 2014
  5.726
  1.182
  113
  Dat ligt eraan hoe de kwaliteit van je man z'n zaadcellen is? Je moet je bedenken dat de zaadcellen die er nu uitkomen ongeveer 3 maanden geleden zijn gemaakt en dat is dan ook de kwaliteit zeg maar. Het zal vast niet heel veel kwaad kunnen maar jij en hij moeten zich bedenken of jullie je er prettig bij voelen. Mijn man heeft de alcohol volledig laten staan voor en tijdens de behandeling.
   
 4. Fennec

  Fennec Fanatiek lid

  30 dec 2016
  1.859
  2.159
  113
  ICT-er bij overheid
  Mijn man dronk alleen in het weekend een paar biertjes. We deden toch ICSI, dus heel veel verschil ging het toch niet maken.

  Ik dronk in het weekend ook gewoon een wijntje tot mijn positieve test. Dit traject is zo lang en slopend. Als je ook al niet eens af en toe een drankje mag... maar het blijft een persoonlijke keuze natuurlijk. Ik snap het ook als je het niet doet omdat je optimale kansen wilt hebben.
   
  Jessi79 vindt dit leuk.
 5. Asley

  Asley Actief lid

  4 apr 2018
  321
  101
  43
  Vrouw
  Denk dat je je vooral moet afvragen waar jullie je goed bij voelen. Mijn vriend heeft extreeeeem weinig zaad dus wij hebben wel echt het idee dat elk zaadje telt ook al gaan we icsi doen. Gezien mannen een cyclus van 3 maanden hebben moet je daar ook wel rekening mee houden. Denk dat mijn vriend de punctie kan vieren met een drankje, maar niet daarvoor.. nou is mijn vriend sowieso al niet zo erg van de alcohol, dus een hele grote opoffering is het nou ook weer niet. Als het jullie stress opleverd om helemaal niets te drinken, dan kun je misschien overwegen toch wat te drinken op eigen risico. Als je vriend al ruim voldoe de zaad heeft dan zou ik mij er helemaal niet druk om maken:thumup:
   
 6. Jessi79

  Jessi79 Fanatiek lid

  4 jan 2012
  2.858
  559
  113
  Mijn man geeft bij alle ICSI pogingen gewoon gedronken. Qua hoeveelheid hield hij er vlak voor een punctie natuurlijk wel rekening mee, maar maanden droogstaan echt niet. Ik ook niet trouwens! Het is al stressvol genoeg, het leven moet wel een beetje leuk blijven.
   
 7. skiwi

  skiwi Fanatiek lid

  15 jun 2012
  4.247
  393
  83
  Vrouw
  Wij krijgen ook in die tijd een icsi behandeling. En mijn man drinkt dus echt geen alcohol. Ik doe met hem mee. Een keer een glaasje gehad voor een iui behandeling, zagen we gelijk terug in de kwaliteit. Was echt een langere periode veel slechter. Dus wij nemen dat risico nu echt niet weer, ondanks dat het om een icsi behandeling gaat.
  Ik snap best dat je hem dat gunt, en als je het zo graag wilt moet je het er niet om laten
   
 8. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  14.725
  4.901
  113
  Overijssel

  Exact dit. Persoonlijk lijkt het mij ook een kleine moeite, 0.0 smaakt net zo lekker.
   
  Colinn vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina