Iemand ervaring met Curanol zalf/tabletten? (tegen aambeien)

Discussie in 'Gezondheid' gestart door QMerelQ, 23 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. QMerelQ

  QMerelQ Fanatiek lid

  9 jul 2008
  4.276
  0
  0
  Hi,

  Heb sinds mijn zwangerschap erg veel last van aambeien.
  Heb al vanalles geprobeerd, Lidocaïne creme (tegen de pijn), Otrivin (voor het slinken) Vaseline (tegen de jeuk) en nu ben ik het echt zat.
  Aan het advies om nog eens naar de huisarts te gaan heb ik niets, want dat heb ik gedaan en zij heeft me gemeld dat het geen zin heeft om me te laten 'opereren' als ik nog een kinderwens heb. Komt het toch weer terug.
  Maak me dus ook ernstig zorgen als ik weer zwanger probeer te worden t.z.t., want wat staat me dan wel niet te wachten?? (na de bevalling heb ik er 1 ter grote van een half ei bijgekregen) (die is wel bijna weg gegaan dankzij Otrivin)
  Nu las ik tijdens de zwangerschap over Curanol zalf. Huisarts kende het overigens niet. Ik heb het toen gegoogled en toen kon je nog alleen de zalf bestellen. Nu zag ik dat je ook de tabletten kunt krijgen via internet.
  Voor ik het spul ga bestellen zou ik graag wat ervaringen willen horen. Ik weet dat ik er niet 100% vanaf kom, maar als de jeuk en zwelling maar minder zou zijn, zou ik al tevreden zijn. Een schoonheidsprijs verdient het allang niet meer, maar ala....
  Reacties zijn welkom!
   
 2. loetje

  loetje VIP lid

  6 jun 2006
  6.840
  672
  113
  Ik heb de zalf en tabletjes toendertijd voorgeschreven gekregen van mijn vk. Hier werkte het super!!! De pijn en jeuk waren al snel over, maar ook werden ze al heel snel aanzienlijk kleiner. Nu helemaal geen last meer..Volgens mijn vk is Curanol/Curanal het meest effectieve (smeer)middel tegen aambeien..
   
 3. Snoopy82

  Snoopy82 Fanatiek lid

  23 mrt 2009
  3.755
  0
  36
  na mijn bevalling had ik zo een last van die aaambeien dat ik niet kon zitten/staan/liggen vd pijn en t jeukte vreselijk!!!

  5dgn na de bevalling trok ik het niet meer en vk kwam toevallig op visite en ik heb het haar verteld en kreeg gelijk een recept voor Curanol ( zalf en tabletten). Tabletten waren idd niet overal te krijgen, maar ik kon ze gelukkig bij een apotheek wel krijgen en daar gelijk beide opgehaald. Tabletten geslikt en na 1dag smeren voelde t zooooo fijn en pijnlijk/jeukloos aan...Wat een verademing zeg! Terwijl ik ervoor koude compressen heb geprobeerd,otrivin, vaseline, lauw water, douchekop erop etc etc..niets hielp.

  Ik zweer dus bij curanol mocht ik bij een volgende zwangerschap weer t zelfde meemaken :)

  Als je de tabletten niet kunt krijgen, heb je eigenlijk ook genoeg aan de zalf meid, succes!
   
 4. DeeLighT

  DeeLighT VIP lid

  9 jan 2007
  8.297
  277
  83
  Ik heb er ook veel baat bij gehad. De zalf en tabletten! Het proberen waard.
   
 5. QMerelQ

  QMerelQ Fanatiek lid

  9 jul 2008
  4.276
  0
  0
  Ga nu nog bestellen!
  Thanks voor de reacties.
  PS, je kunt zalf én pillen nu op verschillende sites krijgen zag ik!
  OP HOOP VAN ZEGEN! ;)
   
 6. loetje

  loetje VIP lid

  6 jun 2006
  6.840
  672
  113
 7. Michelle04

  Michelle04 Fanatiek lid

  6 aug 2008
  1.805
  0
  0
  Ik denk dat je je beslissing al hebt genomen maar hier alsnog een believer;) Ik heb ze via mijn VK gehad na mijn bevalling en na een paar dagen smeren en pillen was mijn oorlogsgebied weer een beetje toonbaar. Ik raad het je zeker aan, sterkte ermee!
   
 8. marleentje26

  marleentje26 Fanatiek lid

  25 aug 2007
  4.754
  0
  0
  Bemiddelingsmedewerker gastouderopvang
  Rondom nijmegen
  hallo,

  Sorry hier iemand die minder enthousisast is over curanol.
  Ik gebruik nu al ruim 1,5 week zowel de zalf als de tabeltten en helaas nog evenveel pijn als voor dat ik hiermee begon. Dus helaas werkt het bij mij nog niet. Ik ga wel nog door wie weet kotm de verlichting nog maar tot op heden helaas niet.
   
 9. Ann80

  Ann80 Fanatiek lid

  15 jul 2009
  2.689
  0
  0
  Rotterdam
  Fantastisch!!!

  Gebruik nu alleen nog de creme en bewaar de tabletten tot na de bevalling want ben er zeker van dat het geen pretje zal zijn daarna.

  Succes!
   
 10. QMerelQ

  QMerelQ Fanatiek lid

  9 jul 2008
  4.276
  0
  0
  Ben ik weer....
  Heb de tabletten op, maar denk dat ze eigenlijk alleen helpen als de aambeien zich aandienen, en niet als je ze hebt en blijvend zijn.....?
  Ik heb geen pijn, maar hoopte dat ze ook een beetje zouden slinken....niet dus.
  Intussen weer slechte stoelgang gehad dus het gaat niet echt lekker.
  Ik heb ontdekt dat ik vooral last heb van de huid naast de aambei. Die is zo gevoelig en jeukt enorm. Lijkt meer een eczeem plekje....maar wat kun je hier tegen krijgen bij de huisarts?
  Ik hou de curanol tabletten in de gaten t.z.t. mocht ik nog eens zwanger raken en weer een ravage aan mijn onderkantje overhoud!
  Ben nu weer met de Otrivin aan de slag gegaan.
  Toch iedereen bedankt voor de tips!
  (En de zalf houd ik bij de hand mocht het ooit weer pijn doen.)
   
 11. Laure80

  Laure80 Fanatiek lid

  26 aug 2008
  1.036
  0
  36
  Ik heb ook Curanol gebruikt (zalf en tabletten), maar hielp bij mij niet. Kwam er achter dat ik vooral last heb van inwendige aanbeien.
  Na vanalles proberen uiteindelijk van de dokter trianal zetpillen gekregen en die hielpen erg goed. Nu ben ik 8 maanden verder en heb opnieuw erg veel last. Gisteren dus opnieuw om trianal gevraagd en moet nu even afwachten of het weer zo goed gaat werken.
  Echt verschrikkelijk die aambeien, wist niet dat je daar zo'n last van kon hebben. Vervelende is dat niets echt blijvend werkt, want bijna standaard ibuprofen slikken na een toiletbezoek is ook echt geen doen (en ongezond).

  Je zegt dat je vermoed dat het de huid naast de aambei is die zeer doet. Heb je niet toevallig last van een schimmelinfectie? Heb ik namelijk ook wel eens van gehoord, daarvan kun je ook bijvoorbeeld soort kloofjes krijgen bij je anus die klachten als bij aambeien geven.
   
 12. sr07

  sr07 Actief lid

  13 jan 2010
  205
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik kreeg als tip om zinkzalf te gebruiken. Het maakt ze niet kleiner, maar met dagelijks en na ieder toiletgebruik insmeren ging wel de pijn en jeuk weg.
   
 13. Mama van Isabella

  Mama van Isabella Bekend lid

  8 jul 2009
  599
  0
  16
  Ik vond het fantastisch. Ik had na de bevalling echt zoooo erg aambeien. Ter grootte van een kiwi!! De vk en de huisarts vertelden me beiden (en ook de arts in het ziekenhuis) dat ze het nog nooit zo erg hadden gezien.
  De huisarts is toen bij mij op huisbezoek geweest en heeft ze opengesneden en de bloedproppen eruit gedrukt. Die pijn was nog erger dan mijn hele bevalling. En na dag 4 of 5 kwam de vk met het recept van Curanol. En toen ging het heel snel een stuk beter.
  Ik heb nu alweer de pillen en de zalf besteld zodat ik ze alvast in huis heb. Neem ze mee in mijn ziekenhuistas en zodra de baby eruit is begin ik meteen met slikken. En na de bevalling zal bij mij een operatie volgen.
  Dus het helpt echt hartstikke goed!!
   
 14. happymama79

  happymama79 Fanatiek lid

  19 mrt 2010
  2.399
  0
  0
  Ik had een hele druiventros. Curanol heeft hier goed gewerkt. Ze gingen er niet mee weg maar ze werden wel slap en dus geen pijn en jeuk. Ben inmiddels bevallen en de aambeien zijn zo goed als weg.
   
 15. Tink

  Tink Fanatiek lid

  Ik heb het zelf nooit nodig gehad (gelukkig!), maar heb diverse vriendinnen die erbij zweren!
   

Deel Deze Pagina