ik blijk een kamer olifantje te zijn

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door joep, 28 feb 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. joep

  joep Actief lid

  13 nov 2005
  147
  0
  0
  ik weeg 90 kilo, en ben in de afgelopen 4 maanden ook nog eens 4 kilo afgevallen dus weeg ik nu 86, door de misselijkheid. En nu kwam ik bij de verloskundige en die vertelde mij even vriendelijk, dat ik overgewicht had. Och ja dat wist ik niet, maar goed ze moest het even kwijt. Dus toen zei ze daar op volgend dat ik niet thuis mag bevallen omdat ik te zwaar zou zijn voor de broeders. Ja het is toch wat. Ik hoop maar dat ik nooit geen hart aanval krijg thuis want dan laten ze me dus ook liggen. Heeft iemand hier ervaring mee, ja ik bedoel dan met de zelfde opmerking over te zwaar zijn om thuis te bevallen?
   
 2. Chrisje

  Chrisje Fanatiek lid

  23 nov 2005
  1.484
  1
  0
  Brabant
  Wat een rare/nare VK heb jij dan zeg. Ik weeg wel ongeveer hetzelfde en bij mij is daar niks van gezegd en ik mag gewoon thuis bevallen.
   
 3. joep

  joep Actief lid

  13 nov 2005
  147
  0
  0
  ja ik stond ook even raar tekijken, ach volgende keer krijg ik weer een andere verloskundige, ik zal het haar dan ook nog eens een keer vragen. Maar je wordt wel even lomp op de feiten gedrukt.
  Maar ja het is niet anders. Ik ga waarschijnlijk toch in het ziekenhuis bevallen omdat ik een water bed heb, en het niet zie zitten om een nieuw bed te kopen om even op te bevallen, maar goed daar hadden we het op dat moment nog niet over.
   
 4. Andrea001

  Andrea001 Bekend lid

  9 jan 2006
  932
  0
  0
  in de zorg
  Hoi Joep,

  Wat kunnen dokters en specialisten toch subtiel zijn he...?!
  Maargoed, ik heb het dus ook gehad... Helaas...
  Ik woonde 3 hoog in een flat en toen ik weeën had vertelde mijn verloskundige pas dat ik niet thuis mocht bevallen (dit kwam erg hard aan omdat ik dat dus 9 maanden niet geweten heb).
  Zit je natuurlijk net op te wachten tijdens het baren :x :cry: .
   
 5. djara

  djara Fanatiek lid

  12 apr 2005
  2.675
  0
  36
  begeleidster
  makkum (fr)
  wat een nare vk, ik hoop dat die andere wel wat aardiger is..... en voor zover ik weet, nemen de broeders je echt wel mee als er wat aan de hand is...wat moeten ze anders!?!? maar goed, ze had het wel wat lieflijker kunnen zeggen....(als ze het dan perse wilde zeggen..)
   
 6. deborah

  deborah Actief lid

  2 dec 2005
  348
  0
  0
  wat akkelig gezegd, ze had het idd wel even subtieler kunnen brengen.
   
 7. KeeJBie

  KeeJBie Fanatiek lid

  25 jan 2006
  2.322
  0
  0
  Apeldoorn
  Hmm vreemd idd

  want ik weeg hetzelfde nu. En bij mij hebben ze er ook niets over gezegd
   
 8. Saraah

  Saraah Fanatiek lid

  6 dec 2005
  3.597
  0
  0
  Almere
  ach misshcien heeft dat mens zelf een probleem en loopt het ff op haar patienten af te reageren.... ik vind het belachelijk... rot mens... ik kan daar echt niet tegen wanneer mensen gevoelloos met andere omgaan... helemaal met gewicht, dat ligt gewoon gevoelig. Alsof wij( ja ik ben ook te zwaar) zelf niet weten dat wij te zwaar zijn... gaan zij het ons op de meest botte manier nog even duidelijk maken dat we te dik zijn !!!! GGgggrrrrr

  nou zo iemand wil je toch ook niet aan je bed hebben met jouw kindje...

  gr. sarah
   
 9. pluk

  pluk VIP lid

  13 dec 2005
  14.697
  2.341
  113
  twente
  Het is inderdaad een beetje cru gezegd door je vk maar het is helaas wel zo.
  Tenminste in mijn info boekje staat dat je, wanneer je overgewicht hebt, er rekening mee moet houden dat, wanneer je inderdaan met spoed (met de ambu dus) naar het ziekenhuis moet, er de kans bestaat dat de broeders (of zusters) je niet van eventuele trap(pen) kunnen beuren omdat je te zwaar bent.
  Er staat ook bij dat je gerust thuis kunt bevallen maar dat je dan beter op de beneden etage kunt bevallen.

  Ook ik ben iemand met overgewicht (zelfs de 5 kilo die ik sinds ik zwanger ben ben afgevallen helpen me niet om op 'gezond' gewicht te komen) maar heb een erg nuchtere man die zegt als hun dat nog niet kunnen dragen dan beur ik je alleen wel even van de trap :D .

  Mijn vk hamerd er alleen maar op dat ik het niet in mijn hoofd moet halen om nu te gaan afvallen omdat het zo makkelijk gaat op dit moment, nou dat ben ik zeker niet van plan.
  Maar laat je je niet door 1 vk van de wijs brengen meid als het echt zo erg is dan bellen ze de brandweer maar voor extra mankracht.

  Groetjes
   
 10. Chrisje

  Chrisje Fanatiek lid

  23 nov 2005
  1.484
  1
  0
  Brabant
  Hm ik zal het morgen toch eens even vragen aan de VK hoe dat dan precies zit.
  Die ambulance broeders moeten toch wel wat zwaars kunnen dragen lijkt me zo. Ik vraag het morgen en dan laat ik het hier wel weten.
   
 11. KeeJBie

  KeeJBie Fanatiek lid

  25 jan 2006
  2.322
  0
  0
  Apeldoorn
  achjahhh en ze zijn met 2 man,

  Je maakt mij niet wijs dat ze je niet gewoon op een brancard kunnen neerleggen en je van de trap af kunnen schuiven..
   
 12. Carmen

  Carmen Fanatiek lid

  2 nov 2005
  1.065
  0
  0
  Peuterjuf
  Haarlem
  Goh, wat belachelijk meid!! Jee, wat zal je je er rot onder hebben gevoeld, toen je vk dat zo noemde. Wat een mens zeg... Een VK moet toch altijd begripvol en steunend zijn, vind ik. Nee, dan tref je zo een iemand.. Die VK van jou is een enorm lelijke vrouw van binnen. iK ben bang dat daar weinig aan te doen is. Je zal zo maar door het leven moeten gaan hé?

  Mijn neef is broeder op de ziekenwagen. Ik weet dat ze (hoe vreselijk het ook is....) mensen zwaarder dan een bepaald gewicht niet mogen tillen met zijn tweeen. Arbo enzo.. belachelijk! Gelukkig vind elke ambulancebroeder dat ook (dat wordt je tenslotte niet zomaar) en heb ik nog nooit gehoord dat ze een patient niet meegenomen hebben. Natuurlijk gaat een leven van een patient altijd voor een arbo-regel, dat is gelukkig de plicht van een arts hé?Dat ze alles op alles zetten om iemand te redden. Ik denk dat als broeders een zeer zwaarlijvig persoon treffen met een gebroken been, die ergens op een heel heel zoldertje woont, dat ze dan misschien beroepen op de arbo-wet en andere maatregelen treffen.

  Maar dat gaat niet op voor jou! Meid, maak je maar geen zorgen hoor. Als er wat met jou of je baby is, laten ze je ech tniet aan je lot over! Enne.. ik zou wel even laten weten aan je vk-praktijk dat ik niet gediend ben van de manier waarop je vk je behandeld! Suc6
   
 13. joep

  joep Actief lid

  13 nov 2005
  147
  0
  0
  Ach ja ik heb opzich zelf niet zo'n heel groot probleem met m'n gewicht natuurlijk heb ik liever maatje 38, maar dat is nou eenmaal niet. Maar het is zo jammer dat je er telkens mee wordt geconfronteerd.
   
 14. Carmen

  Carmen Fanatiek lid

  2 nov 2005
  1.065
  0
  0
  Peuterjuf
  Haarlem
  Dat is behalve jammer ook erg erg onbeschoft.
   
 15. loesjes

  loesjes Actief lid

  29 jul 2005
  232
  1
  0
  pedagogisch medewerkster
  gelderland
  Ik vind het maar een rare manier van zeggen van de VK.
  Ik weeg zelf niet zo zwaar 67 kilo, maar stelt je voor ik tijdens mijn zwangerschap 35 kilo aan zou komen ( wat kan !! ik heb 3 vriendinnen die zelf meer zijn bijgekomen) dan laten ze je toch ook niet liggen. Twee daarvan zijn ook gewoon thuis bevallen.
  Ik hoop dat je er boven kunt staan en tevreden blijft en bent met wat en wie je bent.
   
 16. Senna

  Senna Fanatiek lid

  8 dec 2005
  2.560
  0
  0
  ja raar mens die vk.
  heb ook nog nooit zoiets gehoort... iedereen komt toch aan tijdens de zwangerschap... lijkt me dat een heleboel vrouwen dan ongeveer wel de 85 kilo halen... Zullen er ook genoeg zijn die onder dat gewicht zitten maar weet 100% zeker dat er ook zat zijn die er boven zitten.

  zou me er niet al te druk om maken hoor, laat ze maar zeuren, mijn schoonzusje is op het moment 7,5 maand zwanger en ook ongeveer 85 a 90 kilo en zij heeft er niks over gehoord...
   
 17. Saraah

  Saraah Fanatiek lid

  6 dec 2005
  3.597
  0
  0
  Almere
  precies... mijn vriendin is 1.85 zij weegt van zichzelf 76 kilo mocht zij waneer zij zwanger is 20 kilo aankomen, dan zit je toch ook boven de 90 kilo..
  wat is het ook trouwens een onzin... ze kunnen daar toch etisch niet mee aan komen zetten.

  iemand van 1.56 die 65 kilo weegt ( Ik dus... ) is Te zwaar voor die lengte ( plus zal ik nog enkele kilos aankomen deze maanden)
  maar, mij zullen de broeders dus wel kunnen dragen... ondanks ik overgewicht heb.

  maar iemand die 1.85 cm is, weegt automatisch meer...en die zullen ze dus niet mee kunnen nemen !! dat is toch niet Normaal, dat is etisch niet te verantwoorden !!!....

  en wat Carmen al zei: ik zou de volgende keer als je weer heen moet even zeggen dat je daar niet van gedient bent...zo behandeld te worden, ookal vind je het niet zo heeel erg, maar vooral jammer...
  de volgende waarbij ze zo bot doen, vindt het misschien wel erg... en zal misschien gaan lijnen ( super ongezond voor het kindje)...
  al zeg je het alleen zodat het niet nog eens gebeurt...bij iemand anders...

  ik kan me hier nu zo kwaad over maken( zal wel aan de hormonen liggen ofzo hahah )


  I
   
 18. pluk

  pluk VIP lid

  13 dec 2005
  14.697
  2.341
  113
  twente
  Ik lag hier vanacht nog even over te malen, tja dat krijg je als je wakker ligt :) en bedacht me in eens, al zou ik ondergewicht hebben dan kunnen ze me nog niet op een brancard naar beneden krijgen om het simpele feit dat we een 'knik' in de trap hebben. Het zou wel kunnen maar dan zou ik vertikaal moeten met de brancard en geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt.

  Zou die verloskundige van jou daar ook aan denken en dit mensen vragen? Ik durf te wedden van niet!

  Ben wel benieuwd wat ze er vandaag over gaan zeggen.

  Groetjes
   
 19. MirandaT

  MirandaT Niet meer actief

  Mijn verloskundige zei het ook hoor.
  Maar dan wel subtiel.

  Dat als je boven de 100 kilo komt, je in het ziekenhuis moet bevallen.

  Ik zit er nog wel 10 kilo onder, maar ze wilde het wel even melden en dat deed ze ook op een normale manier. ;)
   
 20. Chrisje

  Chrisje Fanatiek lid

  23 nov 2005
  1.484
  1
  0
  Brabant
  Ik heb het gevraagd en bij mij zei ze hetzelfde als bij Miranda.
   

Deel Deze Pagina