Ik kan het niet meer...

Discussie in 'Alleenstaande moeders' gestart door Solstice, 30 mei 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Solstice

  Solstice Actief lid

  8 jan 2019
  131
  55
  28
  Vrouw
  Vanavond heeft mijn vriend voor de zoveelste keer tegen me geschreeuwd en me voor van alles uitgemaakt, toen is hij vertrokken in de auto en schreeuwde als laatste dat hij zichzelf kapot ging rijden. Kinderen overstuur want die stonden er naast. Ik heb de kinderen getroost en geprobeerd normaal te doen. Toen heb ik mn vader gebeld om mn hart te luchten. Toen stond mn vriend opeens weer in de kamer. En blafte tegen me dat ik zeker mn vader aan t bellen was om hem zwart te maken. Ik heb mn kinderen net op bed gelegd. En er is iets geknapt bij mij. Ik kan niet langer meer depressief en ongelukkig zijn, omdat ik zoveel verdriet heb in deze relatie die al heel lang niet meer fijn is. Maar ik heb geen idee hoe ik weg moet gaan. Ik kan tijdelijk naar mn ouders, die wonen hier ca. 2 uur rijden vandaan. We hebben een koophuis, samenlevingscontract. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Wat zijn mn rechten en plichten? Wat moet ik regelen? Iemand tips? Help
   
 2. MariekeRox

  MariekeRox Bekend lid

  6 nov 2015
  907
  217
  43
  Jeetje wat heftig! Geen ervaring maar misschien beginnen met een lijstje maken om inzicht te krijgen? Kan jij of hij het huis alleen betalen? Anders moet dat verkocht worden. Spullen verdeeld worden. Kan je zelf wel een huis kopen? Of sta je ingeschreven bij de woningstichting?
  Heel veel sterkte
   
 3. elliepellie

  elliepellie Fanatiek lid

  28 jun 2014
  1.779
  843
  113
  Vrouw
  Pedagogisch medewerkster
  Venlo
  Je moet de knoop doorhakken en dit ook bij je vriend aangeven.... Door de zure appel heen bijten.

  Je hebt geen recht op urgentie, ten eerste omdat jullie niet getrouwd zijn en ten tweede omdat jullie een koophuis hebben en jij en je kinderen dus een dak boven het hoofd hebben. Tevens krijg he in veel gemeentes sowieso geen urgentie meer.

  Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Misschien kan je in het huis blijven. Misschien kan je met de verkoop van het huis een appartement kopen. Kan je vriend niet (tijdelijk) uit huis? Of misschien jij tijdelijk in een vakantie woning (ik denk even hard op hoor)

  Bespreek dit met je huisarts. Wellicht heeft die goede tips en/of handvatten.

  Als je aangegeven hebt dat je niet meer verder wilt, een afspraak maken bij een mediator. Vooral als jullie nog enigszins door 1 deur kunnen.

  Leg alles vast! Bankafschriften, verzekeringen etc maar ook appjes en e-mails (soms nodig weet ik uit eigen ervaring.....)

  Succes!
   
 4. Mybrand2018

  Mybrand2018 Fanatiek lid

  22 apr 2018
  1.177
  540
  113
  Lastig zeg vooral met kindjes in het spel

  Ook de uitspraken die hij zegt zich zelf kapot rijden. Ik word dan altijd bang van zulke uitspraken omdat familie drama erg veel voorkomt laatste tijd

  Zou echt goed nadenken en samen praten hoe dit op te lossen liefst zonder ruzie als dat kan
   
 5. Evanesco

  Evanesco Fanatiek lid

  1 mei 2018
  3.585
  5.026
  113
  Vrouw
  Hoe is het nu met je?
   
 6. Solstice

  Solstice Actief lid

  8 jan 2019
  131
  55
  28
  Vrouw
  Dankjewel voor jullie reacties. Mwah. Het gaat.. Ik voel me vooral erg depri. Heb medicatie gekregen van de huisarts en start binnenkort met therapie. Ik ben vooral heel moe en zie overal tegenop
   
 7. LolaBloem

  LolaBloem Niet meer actief

  Pff.. Wat klote zeg..

  Kun je geen Maatschappelijke assistent toegewezen krijgen van je omgeving die het administratieve regelwerk een beetje van je kan overnemen? Meestal weten die ook welke stappen je het best kan ondernemen.

  Hoe gaat het met je kids?
   
 8. Bloem2310

  Bloem2310 Fanatiek lid

  6 aug 2016
  1.837
  1.021
  113
  Wat heftig maar wat goed dat je de keuze maakt om weg te gaan.
  Ik zou idd een afspraak maken met maatschappelijk werk, zij kunnen veel van je vragen wel beantwoorden en je een stuk op weg helpen. Sterkte!
   
 9. Solstice

  Solstice Actief lid

  8 jan 2019
  131
  55
  28
  Vrouw
  Bedankt voor jullie reacties. Ik zou bij mn ouders terecht kunnen, die zien me liever weggaan dan bij hem blijven. Mn ouders wonen wel 2 uur rijden hier vandaan. Ik ben niet getrouwd maar heb wel een koophuis. Ik zie vooral tegen het alleen opvoeden op, alles in mn eentje moeten rooien. De zorg voor mijn oudste is erg intensief en ik heb geen idee hoe ik dat alleen ga doen
   

Deel Deze Pagina