Ik wil dit helemaal niet

Discussie in 'Alleenstaande moeders' gestart door Niboma, 7 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Niboma

  Niboma Fanatiek lid

  20 nov 2008
  1.439
  0
  36
  Vrouw
  Veluwe
  Hallo dames!
  Ook ik meld me vanaf vandaag hier als alleenstaande moeder.
  Dit is mijn 2e huwelijk. Mijn 1e huwelijk heb ik beeindigd omdat mijn toenmalige partner er al jaren een relatie naast hield. Met mijn 1e man heb ik 2 kinderen, de oudste 2.

  Vanmorgen heeft mijn (nu nog) man (relatie van 8 jaar waarvan 6 jaar getrouwd) via een sms meegedeeld dat hij wil scheiden. We hebben een zware tijd achter de rug, waarbij we elkaar volledig kwijt geraakt zijn (ja, ik heb daar ook deel aan gehad). Hij was altijd druk met zijn werk, en overwerk, en als hij thuis was zat hij met zn rug naar me toe achter zijn game pc. Ik had het altijd druk met ale kinderen, en was 's avonds ook niet echt gezellig aanpreekbaar meer.
  Zo'n 2 weken gelden hebben we daar (dacht ik) heel goed over gesproken, en besloten dat we hier uit wilde komen. Enfin, ik heb geprobeerd hem meer bij het gezin te betrekken en weer wat meer aandacht aan hem te geven. Hij op zijn beurt had een relatietherapeut gevonden, en daar contact mee gezocht. Die man wilde langskomen om te vertellen wat hij voor ons kon betekenen. We moesten enkel wat data doorgeven welke ons zouden schikken (afgelopen zondag). We hebben gisteravond nog heel goed met elkaar gesproken. Mijn man sliep al een hele tijd op zolder omdat hij heel erg snurkt. Ik heb toen aangegeven dat ik graag wilde dat hij weer beneden kwam slapen, om weer dichter tot elkaar te komen. Dus maandagavons nadat we gepraat hadden, is hij inderdaad naar beneden gekomen. Hij is bij me in bed gekropen, en van het een kwam het ander. Ik heb nog wel gezegd dat ik niet wilde dat ik me de volgende dag gebruikt zou voelen (dit, omdat hij al eerder me genegeerd had maar tijdens bedtijd in een keer aandacht ging geven). Hij heeft toen gezegd dat dat nu niet ging gebeuren, hij wilde echt dat het helemaal goed ging komen. vervolgens zijn we bij elkaar in elkaars armen in slaap gevallen. Vanmorgen werden we gezamenlijk wakker, waarbij ik aangaf dat ik nog niet wilde opstaan omdat ik het zo fijn vond samen. Vond hij ook, maargoed we moesten er echt uit voor de kinderen.
  Hij is daarna naar zijn werk gegaan, helemaal normaal, ook gewoon gedag gezegd.
  Om half 10 stuurde ik een sms-je naar hem om te zeggen dat ik over een paar weken een zaterdagavond ingeplanned had om lekker samen weg te gaan, even wat quality tijd om nog dichter tot elkaar te komen. Op dat moment veranderde de toon van zijn reactie, en zei hij dat ik moest stoppen met zo vooruit te plannen en dat hij wilde scheiden en zelfs al een advocaat had. VIA SMS :(. Ik heb natuurlijk gezegd dat ik sms geen stijl vond en ik vind dat ik op zn minst recht heb op een echt gesprek. Toen belde hij tussen de middag op dat hij het echt door gaat zetten. Het gevoel was er niet, en ook nooit geweest. Hij had 6 jaar geleden de verkeerde beslissing gemaakt om te trouwen. En ik, ik kan niet tot hem doordringen. Ook de telatietherapeut heeft hij afgezegd. Dat we samen 3 kinderen hebben, was voor hem geen reden om te willen vechten het goed te krijgen. Hij heeft letterlijk gezegd dat ze idd niet belangrijk genoeg zijn daarvoor. Ook heeft hij aangegeven dat de kinderen vooral voor mijn rekening zullen komen (daar ben ik wel heel 'blij' mee). Hij gaat met alles akkoord wat ik voorstel mbt de kinderen. Niemand snapt waar dit vandaan komt. We hadden allerlei plannen, a.s zondag de verjaardag vd kinderen, de week daarop een weekendje Efteling, een weekendje weg in december, plannen voor de zomervakantie. Hij heeft tegen iedereen gezegd dat het hartstikke goed met ons ging, en dat we binnenkort allerlei leuke dingen samen gingen doen omdat dat al te lang geleden was.

  En ik? Ik snap er helemaal niks van. Ik heb gehuild en gehuild. Alle lieve mensen die me opbeurende berichtjes gestuurd hebben en me hulp aangeboden hebben. Hoe erg ik me gebruikt voel. M'n ouders die in Italie op vakantie zijn, en waar ik dus niet heen kan. Mn andere familie die anderhalf uur hier vandaan wonen. Ik die geen auto meer heeft om er heen te kunnen. Die hebben we 2 maanden geleden verkocht, omdat we alles met zijn auto vd zaak afkonden. Maar bovenal voor m'n kinderen, die nog geen flauw idee hebben wat er speelt, en dat hun papa ze niet belangrijk genoeg vind! Hoe kan ik ze dat ooit vertellen? Ik voel me zo alleen en eenzaam :(.
  Ik weet niet wat ik moet doen, en waar te beginnen. Hoe heeft hij ons zo kunnen laten vallen :(
   
 2. Bootsje

  Bootsje Fanatiek lid

  12 jul 2013
  1.228
  0
  0
  bah verschrikkelijk!
  hij heeft je dus wel echt gebruikt? schandalig...

  ik snap echt niet hoe het mogelijk is dat hij doet alsof alles weer goed gaat komen, en dan in een keer zo compleet veranderd?

  is er misschien iemand die hem 'opsteukt' ?

  ik weet niet wat ik kan zeggen.. alleen sterkte!
  je hebt zo'n man niet nodig.. maar dat zie je over een tijdje pas wel heel duidelijk..

  is er geen buurvrouw? een moeder van school? ofzo waar je mee kan praten
   
 3. Brinta

  Brinta Fanatiek lid

  9 apr 2013
  2.145
  191
  63
  Zuid holland
  Wat heftig!
  Heb er niet veel op te vertellen, alleen dat het onwijs vervelend voor je is.
  Veel sterkte en een digitale knuffel.
   
 4. Niboma

  Niboma Fanatiek lid

  20 nov 2008
  1.439
  0
  36
  Vrouw
  Veluwe
  Dank jullie wel!
  Bootsje: ik weet niet of iemand 'm opstookt. Ik snap sowieso niet waarom dit is. En al helemaal niet dat hij de kinderen niet belangrijk genoeg vind om het te proberrn.
  Gister overdag is er gelukkig een hele oude vriend van 25 jaar terug langs geweest om me wat op te beuren, en 's avonds mn broertje. Dat gaf wat afleiding.

  Ook weten de kinderen er nu van. B heeft zo gehuild, natuurlijk om zijn kinder ideeen over dat hij allemaal speelgoed zou gaan missen en dat we dan bijv. geen koelkast meer zouden hebben. Het brak echt mijn hart :(
  En ik? Ik heb al dagen een steen op mn maag liggen. Eten lukt niet. Het liefst zou ik onder een deken kruipen, alleen maar huilen en pas na afloop te voorschijn komen. Ik vind het zo moeilijk deze situatie!
   
 5. RoIn

  RoIn VIP lid

  3 feb 2014
  5.918
  595
  113
  Vrouw
  Oh wat vreselijk voor jullie!

  Waarom heeft hij die ene nacht dan toch nog toenadering gezocht? Zal hij misschien gevoelens voor een ander hebben een daardoor in de war zijn?

  Ik wil je ontzettend veel kracht toewensen om hier doorheen te komen. Dit zal heel zwaar voor jou en je kinderen zijn. Wees sterk en moedig, je komt er wel. Je moet hier alleen wel doorheen! Zorg goed voor jezelf hoor!
   
 6. mora27

  mora27 VIP lid

  25 nov 2009
  6.381
  0
  36
  webwinkel eigenaar
  in een huis
  oh wat erg voor jou en je kindjes! wil je heel veel kracht wensen in deze moeilijke tijd... helaas is het herkenbaar voor mij alleen hield mijn ex er een affaire op na ook nog. Ik ben vertrokken met de kinderen... nu bijna een jaar verder en alles loopt lekker! met onze kids gaat het goed! we doen nu co ouderschap...

  alles komt uiteindelijk weer goed!!! echt waar!! als hij jou zo op deze manier aan de kant zet is hij je niet waard!!
   
 7. mimi83

  mimi83 Niet meer actief

  jeetje wat verschrikkelijk.

  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
   
 8. Knapie

  Knapie Fanatiek lid

  5 nov 2013
  1.524
  0
  0
  Bah wat verschrikkelijk. Krijg gewoon rillingen tijdens het lezen.
  Hij heeft je dus wel gebruikt!
  Hebben jullie inmiddels nog een gesprek gehad? Waarom vind hij dan dat hij met de verkeerde is getrouwd en waarom vind hij de kinderen niet belangrijk?
  Hoe kan hij zo een masker opzetten en doen alsof alles koek en ei is.

  Het lijkt mij dat er nog iets anders speelt. Dat hij misschien gevoelens voor iemand anders heeft of dat hij ontzettend met zichzelf in de knoop zit en in een soort miidlife crisis zit ofzo.

  Want een nachtmerrie :(
   
 9. Niboma

  Niboma Fanatiek lid

  20 nov 2008
  1.439
  0
  36
  Vrouw
  Veluwe
  mora27: wat verschrikkelijk ook bij jou! Wel heel goed om te lezen dat je het inmiddels goed op de rit hebt. Co-ouderschap is hier (gelukkig voor mij) helemaal niet aan de orde. Dat hij ons niet waard is dringt ook bij mij steeds meer binnen. Ik heb vanmorgen even lopend met mn kleinste boodschapjes gehaald, en ik kon zelfs weer even genieten en de zon zien. Alsof ik na jaren op mn tenen lopen eindelijk weer mezelf kon zijn. Ik en mn kindjes gaan dit redden! Bedankt voor je lieve en hoopgevende berichtje! X.

  Mimi83: dank je wel!

  Knapie: ik heb nog steeds geen verdere antwoorden. De gesprekken die we nu nog hebben gaan alleen nog over praktische zaken. En eigenlijk ben ik op het punt dat ik het prima vind. Ik kan geen energie stoppen in een persoon die ons niet goed genoeg/niet belangrijk genoeg vind. Al mijn energie gaat in de kinderen en mijzelf nu.
  Midlifecrisis heb ik ook gezegd. Maar hij is 31 :(. Sowieso heeft hij zich nooit in een ander kunnen verplaatsen, hij kijk door zijn eigen tunnel en alles draaide altijd om hem. Nu zie ik dat beter dan ooit. Ik heb wel eens gevraagd of hij getest is op iets als autisme ofzo, maar dan zei hij altijd dat er niks aan de hand was met hem. Dus tja, zijn hele doen en laten nu past allemaal in hetzelfde straatje.
  Ik en mijn prachtige kinderen gaan uiteindelijk een fijne toekomst krijgen, waar we zoveel sterker uit komen.
   
 10. RoIn

  RoIn VIP lid

  3 feb 2014
  5.918
  595
  113
  Vrouw
  Wat narcistisch mogelijk? Ik ben belangrijk.. alles moet op mijn manier gaan en zo niet vertrek ik.
  Zoiets? Lees mijn ex hierin namelijk, narcist ten top. Weet ie zelf gelukkig inmiddels ook. Zonder emoties op laffe manier vertrekken..
   
 11. Niboma

  Niboma Fanatiek lid

  20 nov 2008
  1.439
  0
  36
  Vrouw
  Veluwe
  Hahaha Roln, ik moet even om je berichtje lachen. Het toeval wil, dat in het begin van onze relatie, na een jaar of zo, ik uit de Flair of Viva ofzo een stukje uitgeknipt had over narcisme en op de koelkast had geplakt. Ik hem toen tegen hem gezegd dat hij dat eens moest lezen omdat het heel herkenbaar zou zijn voor hem, maar dat de wereld om meer mensen draaid. Het heeft nog heel lang op de koelkast gehangen.
   
 12. RoIn

  RoIn VIP lid

  3 feb 2014
  5.918
  595
  113
  Vrouw
  #12 RoIn, 10 okt 2014
  Laatst bewerkt: 10 okt 2014
  Nou. .Heel eerlijk, ze winden vrouwen met gemak om hun vinger, met de prachtigste praatjes! Ze zijn spannend! Maar je kunt er niet op bouwen. Narcisten houden van. ... zichzelf!
  Denk dat je hem beter kwijt dan rijk bent.
  Ook al voelt dat mogelijk nog niet helemaal zo...
   
 13. Kaboutermeis

  Kaboutermeis Fanatiek lid

  16 apr 2013
  4.184
  0
  0
  NULL
  NULL
  Verschrikkelijk ... Maar tegelijk ... Ander en beter!

  Als hij het zo speelt, een huwelijk "uitmaakt" per sms, zo idioot doet ... dan is hij jullie en vooral jou niet waard!

  Ja, met 5 kinderen (als ik goed tel) gaat het heel zwaar worden alleen! En het zal een heel rotte tijd worden met het regelen van de scheiding, alimentatie, omgang, ...
  Maar je bent wel eigen baas over je huishouden, niemand die zich voorlopig moeit en je weet nu waar je aan toe bent.

  Sterkte en succes!
   
 14. Clivia

  Clivia Bekend lid

  12 jul 2014
  837
  92
  28
  NULL
  NULL
  Gefeliciteerd...ik zie dat er een mup jarig is :)

  Hopelijk gaat het goed met jullie...en komen jullie hier sterk uit!

  Via de SMS...on-ge-loof-lijk!
   
 15. Niboma

  Niboma Fanatiek lid

  20 nov 2008
  1.439
  0
  36
  Vrouw
  Veluwe
  Dank je wel Clivia, mn kleinste liefde is idd 2 geworden vandaag.

  Je hebt gelijk hoor Kaboutermeis, ik begin zelf ook steeds meer de 'voordelen' in te zien. Het zal zwaar zijn, maar ik deed het nu ook al zo goed als alleen. Dus dat zal wel goed komen als we het ook voor het echie alleen moeten doen :)

  Roln, fijn dat je het herkend. Zo zie ik het inmiddels ook. Dit is voor mij en de kinderen inderdaad het beste. Moeilijk, want zo ben ik er nooit ingestapt. Maar wij verdienen iemand die er voor ons is, en er voor ons is. En niet iemand die alleen in zijn eigen straatje kan kijken.
   
 16. RoIn

  RoIn VIP lid

  3 feb 2014
  5.918
  595
  113
  Vrouw
  Gefeliciteerd!

  Nee, tuurlijk ben je er zo nooit ingestapt!
  Helaas liggen de feitennu wel zo.

  Heeft ie nog wel wat laten horen? 'Woont' ie thuis?
  Red je het een beetje?
   
 17. Zonnebloem92

  Zonnebloem92 VIP lid

  4 dec 2012
  10.846
  4.211
  113
  Vrouw
  Zuid Holland
  Jeetje wat een verhaal, wat moet jij je gebruikt voelen.
  Ik zou zo woedend zijn.
  sterkte!
   
 18. SuzykeQ

  SuzykeQ Bekend lid

  13 jan 2013
  747
  0
  0
  NULL
  NULL
  Via sms :$ oh mijn god, dat kan toch niet waar zijn...'t is toch geen puber die zijn relatie beëindigd!
  Ik wens je heel veel sterkte. Ik vind je (bijna) ex man maar een laffe man. Bah. Niet eens normaal het gesprek aangaan, maar het sms'en. Heel veel sterkte voor jou en je kindjes.
   
 19. Niboma

  Niboma Fanatiek lid

  20 nov 2008
  1.439
  0
  36
  Vrouw
  Veluwe
  RoIn: Hij 'woont' nog steeds in dit huis. Hoewel wonen, hij gaat en staat als hem uitkomt. Hij is thuis tussen 17.30-18.30 om te eten, dan vertrekt ie weer. A.s. vrijdag is het eerste gesprek bij de mediator. Wat mij betreft is het zo gauw mogelijk ten einde, zodat ik zo snel mogelijk weer met de kinderen opnieuw kan beginnen. Hij heeft alles aan financieen en vaste lasten op zijn rekening over gezet, dus ik kan geen kant meer uit. Elke dag voel ik meer afkeer van 'm, en ik vraag me steeds meer af hoe ik ooit in zijn praatjes getrapt ben.

  Zonnebloem92: ja ik voel me gebruikt ja, en ik voel alleen maar woede naar hem op het moment. Maar dat weet hij ook, ik maak er geen geheim van.

  SuzykeQ: Dank je wel! Tja, hij was altijd al degene die bij discussie of onenigheid gelijk begon te dreigen dat hij zn spullen in een vuilniszak zou doen en zou vertrekken terug naar zn moeder :(. Als 'volwassen' persoon. Nu denk ik alleen maar, had hij dat maar gedaan. Manipuleren en dreigen om zn zin te krijgen, normaal met woorden heeft ie nooit geleerd. Dus smssen valt daar helemaal bij in het straatje. Dan hoef je tenminste geen echt contact met iemand te hebben. En als je dan geen zin meer hebt, antwoord je gewoon niet meer.

  Inmiddels weet ik zelf ook dat ik veel beter af ben zonder hem. Ik heb al zo'n 20, misschien wel meer, sollicitaties de deur uit gedaan. Helas al een paar afwijzingen ook. Bij de meeste bedrijven staat inmiddels weer alleen mijn meisjesnaam geregistreerd. Dat was iets wat voor mij heel belangrijk voelde. Ik sta 3e bij een huisje waar ik op gereageerd heb, dus wie weet. En ik ben bij de kinderopvang en de BSO wezen kijken voor het geval ik een baan krijg. Gelukkig geen wachtlijst, dus ze zouden eventueel gelijk geplaatst kunnen worden. Beetje bij beetje gaan ik en de kinderen dit redden!
   
 20. Brinta

  Brinta Fanatiek lid

  9 apr 2013
  2.145
  191
  63
  Zuid holland
  Ik wil graag zeggen dat ik onwijs veel respect voor je heb hoe je dit allemaal aanpakt!
  Waar veel vrouwen bij de pakken neer zouden gaan zitten (wat niet perse slecht is) ben jij gewoon al druk bezig voor jouw toekomst incl het vinden van werk!
   

Deel Deze Pagina