In de MMM, 30+ en herhaalde miskramen: hoe hou je het vol?

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Alexandra2008, 15 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Alexandra2008

  Alexandra2008 Fanatiek lid

  21 aug 2008
  3.438
  6
  38
  Vrouw
  Almere
  Lieve meiden,

  Ik kom bijna nooit in dit gedeelte van het forum, maar nu heb ik behoefte aan ervaringen van lotgenoten.
  Zoals de titel al aangeeft ben ik 30+ (om precies te zijn 34 jaar). Bijna 3 jaar zijn ik en manlief bezig om zwanger te worden en te blijven. Hij heeft trage zwemmers en daarom zijn we via IUI in het ICSI-gebeuren beland. (Zie ook mijn onderschrift.) Het is nu de 3e keer dat ik niet zwanger ben gebleven en ik begin de moed vreselijk te verliezen. Ik heb het gevoel dat ik onwijs moet opschieten vanwege mijn leeftijd. Ook ben ik vreslijk bang dat er meer aan de hand is dan alleen trage zwemmers van manlief. De standaard onderzoeken heb ik allemaal wel gehad, maar wat is er allemaal nog meer mogelijk? We kunnen nog een behoorlijk tijdje zo door gaan... nog 3 cryo's in de vriezer, nog 2 puncties in het verschiet. Maar heeft het zin? Is het niet gewoon uitstel van executie? Hoeveel teleurstellingen moet ik nog verwerken?
  Ik zou graag ervaringen horen van andere kinderloze vrouwen die ook in een IVF/ICSI-traject zitten en tot nu toe alleen maar miskramen mochten krijgen. Hoe houden jullie de moed er in? Zijn er misschien wat succesverhalen om me op te peppen?

  Liefs,
  Alexandra
   
 2. neletje

  neletje Actief lid

  25 jan 2009
  377
  0
  0
  Hoi

  Ik heb geen ervaringen met miskramen, wel met trage zwemmers, IUI en ICSI, maar ik weet wel dat er na 3 miskramen DNA en bloed onderzoeken gedaan kunnen worden om te kijken of er een oorzaak is voor het miskraam.
  Het lijkt me erg zwaar, vooral omdat je na een lange weg om zwanger te worden dan ook erg graag zwanger wil blijven !
  veel sterkte ermee
   
 3. Alexandra2008

  Alexandra2008 Fanatiek lid

  21 aug 2008
  3.438
  6
  38
  Vrouw
  Almere
  Dank voor je reactie Neletje. Ik zal binnenkort weer een afspraak hebben met mijn gyn en dan hoor ik het wel...
   
 4. nana33

  nana33 VIP lid

  17 nov 2008
  5.536
  3
  0
  Hee meis,

  Allereerst een dikke knuffel! Echt rot voor je dat je dit allemaal moet meemaken!!
  Ik heb geen ervaring met ivf/icsi, maar wel met herhaalde (vroege) miskramen (en ben 30+;)). Ik weet niet of je er al eens overnagedacht hebt, maar misschien wil je je bloed eens op extra zaken laten testen, die ze hier in NL doorgaans niet meenemen met de standaard testen. Ik ben zelf van de zomer naar Londen gegaan, om daar mn bloed te testen en ik heb daar toch wel e.e.a. geleerd (trage schildklier, genetische mutatie en teveel nk cellen). Nederland loopt best achter wanneer het gaat om het testen van oorzaken van miskramen en wellicht heb jij er ook baadt bij om eens in het buitenland 'rond te shoppen'. Ik heb de onderzoeken uiteindelijk zelf moeten betalen, maar ik weet dat er hier een aantal meiden in Dusseldorf lopen die dit wel vergoedt hebben gekregen. Kijk anders eens bij het topic over Dusseldorf. En je mag me natuurlijk altijd pb-en!

  Blijf vol houden vol he! Ik weet hoe hopeloos je situatie in de mmm kan lijken, maar jouw wachten gaat vast en zeker ook beloond worden!!
   
 5. Alexandra2008

  Alexandra2008 Fanatiek lid

  21 aug 2008
  3.438
  6
  38
  Vrouw
  Almere
  @Nana
  Bedankt voor je reactie.
  Ik begin inderdaad een beetje het vertrouwen te verliezen in de Nederlandse medici, maar ik wil eerst proberen om hier in NL wat meer voor elkaar te krijgen.

  Morgen heb ik weer aan afspraak met mijn gyn (overigens een heel lief en begripvol mens!) en dan wil ik het dus over onderzoeken gaan hebben. Ik weet nog niet precies wat allemaal, dus elk advies is welkom, dan kan ik een lijstje maken.
  Ik wil sowieso eens vragen naar een schildklieronderzoek en eens nagaan waar er precies op gecontroleerd is in voorgaande bloedonderzoeken. Ik weet bij God niet meer wat er inmiddels wel en niet is gebeurd. Ik heb mijn dossier nodig.
   
 6. nana33

  nana33 VIP lid

  17 nov 2008
  5.536
  3
  0
  Er was ooit een topic over immuunologische onderzoeken, waarin een heel handig lijstje stond met alle mogelijke zaken waarop ze je kunnen testen (met dank aan Maartje ;)). Ik heb de link even voor je opgezocht en hieronder gepaste. Het enige dat ik nog aan dit lijstje heb toe te voegen is een eventuele mutatie op het MTHFR gen (c667t mutatie). Wellicht heb je hier iets aan. Wel denk ik dat je arts de meeste zaken wsl onzin zal vinden, omdat ze in Nl dit nou eenmaal niet doen. Heel veel onderzoek hiernaar staat nog in de kinderschoenen en het nut van het onderzoek is nog niet door en door bewezen, waardoor ze het in NL vooralsnog vaak afdoen als niet wetenschappelijk en onzin.

  Kleine dingetjes die je alvast zou kunnen doen, die misschien helpen volgens mn arts (en baadt het niet dan schaadt het ook niet) zijn elke dag vitamine d3 slikken 35 mg (niet meer, want dat kan slecht zijn) en omega spul slikken. Ik heb heel recentelijk ergens gelezen dat sommige stoffen in de meeste visolieen ook niet zo heel goed zijn als je zwanger wilt worden, dus neem het liefst een plantaardige variant zoals royal green algen olie of e.d. Beiden zouden kunnen helpen bij het reguleren van je immuunsysteem.

  Fijn trouwens dat je zo'n lieve gyn hebt. Misschien dat je haar er toch van zou kunnen overtuigen om iig een aantal zaken te testen. Maar ik heb gelukkig ook verhalen gehoord van vrouwen die drie mk''s hadden en bij wie het uiteindelijk 'vanzelf' alsnog goedkwam - dus hopelijk behoor jij ook tot die gelukkigen!


  Verder zou ik inderdaad zeker een kopietje van je dossier opvragen. Dat is sowieso voor jezelf wel handig om te hebben - helemaal mocht je ooit nog naar een ander zkh gaan (wat natuurlijk hopelijk helemaal niet nodig is!).

  Heel veel succes morgen!

  http://www.zwangerschapspagina.nl/vruchtbaarheidsbehandelingen/230584-immunologische-onderzoeken-deel-2-a.html
   
 7. Alexandra2008

  Alexandra2008 Fanatiek lid

  21 aug 2008
  3.438
  6
  38
  Vrouw
  Almere
  Nana ontzettend bedankt! Ik hoop dat ik zo nog even tijd heb om het na te kijken voor morgen!
   
 8. juulzon

  juulzon Fanatiek lid

  29 apr 2009
  4.486
  56
  48
  Hé Alex!

  Zo kom ik je weer tegen :).
  Heb idd ook gehoord dat ze in Dusseldorf en Belgie een stuk meer onderzoek doen. Grote mk-expert is Trees, maar wel met een prachtig wondertje als resultaat! En bij Maartje, die ook al een tijd bezig was (en net als ik oudere eierstokken had) en is oom zwanger geworden! Alweer in de 20 weken geloof ik...

  Wat Nana zegt zou ik zeker proberen... De afgelopen ronde - je kent mijn verhaal - was ik dus zwanger (mk en BBZ) maaar: had die ronde wel vitamine D3 en vitamine E (had ik ook gelezen over Dusseldorf) gebruikt! En idd omega 3, had die van VSM Mama Puur, ook natuurlijk. Welke de natuurgenezer aanbeveelt, is Prema Fem: daar zit alles in, ook de omega (visolie). in 1 tablet. Wel wat duurder, maar wel helemaal compleet.

  Herken het volhouden, vallen en weer opstaan enorm. Hoe hou ik het vol? Ik blijf er gewoon keihard in geloven. Hoe oneerlijk het vaak ook is. Tot we echt afgeschreven zijn door de specialisten, gaan we ervoor. Ga nu zelf de 3e IVF in (lees; wanneer we mogen, ik hersteld ben verklaard van de BBZ, hoop eind april) in NL. Denk dat we daarna de 4e en 5e in het buitenland gaan doen. Maar nummer 3 moet 'm gewoon worden vind ik ;).

  Sterkte meis!!! De aanhouder wint!!! Om er maar even een Hollandsche Wijsheid tegenaan te gooien ;) !

  Dikke knuf!
   
 9. Alexandra2008

  Alexandra2008 Fanatiek lid

  21 aug 2008
  3.438
  6
  38
  Vrouw
  Almere
  Hey Juul :)
  Knap dat je er zo keihard in blijft geloven. Bij mij is dat geloof op het moment héél erg wankel. Ik heb de hele dag zo'n verdrietig gevoel...
  Wat jij meemaakt vind ik ook zo verschrikkelijk. Je geduld wordt ontzettend op de proef gesteld. Ik vind ook dat jouw nummertje 3 'm gewoon moet gaan worden! Het is je zo gegund!

  Ik heb alles wat hier staat op een lijstje gezet, inclusief die hele lijst van Maartje uit het immunologische onderzoeken topic.

  Ik had ook ergens iets gelezen over een bepaalde bacterie die je in de geslachtsdelen kan hebben, maar ben vergeten waar ik het heb gelezen, dus weet niet hoe het heet. Weet iemand hoe dat heet?
  En hoe heet een onderzoek naar de dikte van het bloed?
  Wat een vragen allemaal...

  Tot nu toe heb ik zo'n blind vertrouwen gehad in de artsen, maar ik besef dat ik me meer moet gaan verdiepen in zaken. (Ben ik nu wel heel last-minute aan t doen.)
   
 10. juulzon

  juulzon Fanatiek lid

  29 apr 2009
  4.486
  56
  48
  Hoe was het???
   
 11. Alexandra2008

  Alexandra2008 Fanatiek lid

  21 aug 2008
  3.438
  6
  38
  Vrouw
  Almere
  Nou ik blijk eigenlijk bijna alles al een keer onderzocht te hebben gekregen, (Lupus, schildklier, homocysteine etc.) maar nog geen chromosomenonderzoek! Dus volgende week bloed laten prikken en dan 2 maanden wachten voor de uitslag.
  Heb het ook nog over vitamines gehad en gyn zei "geen wetenschappelijk bewijs bla bla je kent het wel" maar ik wil toch gaan uitzoeken wat ik kan gaan slikken zonder dat het kwaad kan. En ik ben van plan om voor het eerst in mijn leven naar een acupuncturist te gaan.
   
 12. juulzon

  juulzon Fanatiek lid

  29 apr 2009
  4.486
  56
  48
  Heb ik ook gedaan!!! Moet je maar een heeel eind teruglezen in mijn blogje, november / december geloof ik!
  Vit d3 en vit e kun je zonder problemen slikken!

  Succes!!
   
 13. nana33

  nana33 VIP lid

  17 nov 2008
  5.536
  3
  0
  Fijn dat er bij jou dan eerder wel zo uitgebreid onderzoek is gedaan. Jouw zkh is duidelijk een stuk minder conservarief dan het mijne!

  Ik zou zeker aan de vitamientjes gaan, zoals Juulzon ook zegt - het levert geen problemen op en wie weet helpt het wel. Proberen kan nooit kwaad. Hopelijk helpt de acupunctuur ook. Ik heb er heel vaak goeie dingen over gehoord -dus wie weet ben jij een van de gelukkigen voor wie het verschil gaat maken. Ik hoop het van harte! Succes meis!!!
   
 14. I S

  I S Fanatiek lid

  13 dec 2009
  2.224
  0
  0
  Nederland
  En heb je al bloed laten prikken voor het chromosomenonderzoek? Duurt lang hè de uitslag?

  Ik ben momenteel ook (weer) druk aan het kijken wat ik evt. allemaal kan slikken.
  Sinds een aantal dagen slik ik Omega3 (tip van Nana), maar een volgende ronde wil ik pure tarwekiemolie gaan slikken = vitamine E, maar dan de zuiverste vorm. Het is niet lekker, maar alles voor het goede doel. Ik bestel deze bij Jac. Zitman. Dat is een homeophaat die op zijn site ook een stuk over zwanger worden/zijn heeft staan. De tarwekiemolie neemt ik ook omdat de laatste maanden mijn luteale fase verkort is.

  Juulzon heeft het ook over vitamine D. Ik dacht altijd dat je moest oppassen met D, maar blijkbaar heb ik mij vergist ..... houd dat in gedachten.

  Ik ben vorige maand gestart met acupunctuur. Ben jij al begonnen met acupunctuur Alexandra??

  Is bij jou onderzocht of jouw schildklierwaardes goed zijn??


  Je mag de moed opgeven, maar nooit de hoop verliezen!
   
 15. juulzon

  juulzon Fanatiek lid

  29 apr 2009
  4.486
  56
  48
  I S, heb van mijn natuurgenezer als tip Pre Fem van Orthica gekregen: alles is 'puur natuur'. En alles zit erin; ook Omega 3.
  Overigens, mijn ervaring bij de natuurgenezer was erg positief.
  Heb ook acupunctuur gedaan en dat heeft me wel meer in balans gebracht, maar tijdens mijn IVF behandeling had ik maar 1 dominante follikel! De IVF erna heb ik geen acupunctuur gehad en had ik 8 follikels. Ik denk dat de acupunctuur wel voor meer rust heeft gezorgd, maar ga het niet weer doen tijdens een IVF behandeling...!

  Succes meiden!

  Liefs, Juul
   
 16. I S

  I S Fanatiek lid

  13 dec 2009
  2.224
  0
  0
  Nederland
  Dank je Juul voor de tips.

  Ahummm ..... die acupunctuur-ervaring die jij hebt is dan weer niet zo handig. Bij mij hoeft er natuurlijk maar 1 follikel te zitten, aangezien wij nu alleen nog maar bezig zijn met wat er 'spontaan' gebeurd. Ik ben nu ook vnl. bezig met de balans en wel een beetje voor de kinderwens. Over twee maanden ga ik ook kruidenthee drinken voor de kinderwens.

  Ik zie in jouw onderschrift trouwens wel heel heftige dingen staan zeg! Heel veel sterkte en beterschap.


  Je mag de moed opgeven, maar nooit de hoop verliezen!
   
 17. juulzon

  juulzon Fanatiek lid

  29 apr 2009
  4.486
  56
  48
  Hé IS,

  Was jou laatst al surfend tegengekomen bij een ander topic, weet niet meer hoe het heet, maar ging over het 'opgeven' van de kinderwens omdat de artsen je hebben 'afgeschreven'. Klinkt zo keihard als ik het opschrijf, maar meen dat dat wel de essentie was. Herkende veel van het verdriet in het topic. Denk daar soms ook wel over na, want wij gaan nu de 3e IVF in.... Dan komt ook dat nadenken daarover steeds dichterbij..

  Afin, mijn verhaal staat onder mijn eigen topic: IVF dagblog, van omowit naar Ariel colour.

  Jouw verhaal overigens ook niet niks..

  Ik DUIM KEIHARD voor je dat de acu en thee gaan werken!!!
  Als je de naam vd natuurgenezer wil, pb me maar even.

  xxxx
   
 18. Alexandra2008

  Alexandra2008 Fanatiek lid

  21 aug 2008
  3.438
  6
  38
  Vrouw
  Almere
  Hoi lieve meiden.

  Ik heb nog geen bloed laten prikken, ga ik morgen doen, want morgen moet ik toch in het zkh zijn voor follikelmeting.
  Met acu heb ik nog niks gedaan, maar ben wel nu extra vitaminen gaan slikken.
  Schildklierwaarde nwaren lange tijd geleden al eens onderzocht (was het zelf even kwijt, maar heb ernaar gevraagd) en die waren goed.
  Waar was die tarwekiemolie precies goed voor trouwens?

  Wat goed zeg Juul, opeens zoveel follikels na de acu. Was er niks veranderd in de dosis hormonen of een andere verandering?

  Dikke knuffel aan jullie!
   
 19. juulzon

  juulzon Fanatiek lid

  29 apr 2009
  4.486
  56
  48
  Had tijdens de acupunctuur dus GEEN succes...
  Pas de ronde dat ik geen acupunctuur had.
  Heb toen idd andere medicatie gehad: geen decapeptyl maar cetrotide. Check mijn blogje maar!

  Succes morgen met de FM, ben benieuwd!

  Truste!
   
 20. I S

  I S Fanatiek lid

  13 dec 2009
  2.224
  0
  0
  Nederland

  Wat de tarwekiemolie precies doet weet ik niet, het is goed voor de omstandigheid van de baarmoeder. Anders moet je ff op Jac Zitman praktijk voor natuurgeeeswijze kijken. Ik ga het ook slikken omdat het de Luteale Fase schijnt te verlengen, maar met vruchtbaarheidsbehandeling wordt dat sowieso al door de hormonen, etc. geregeld, dus voor de LF is het bij jou niet nodig, maar het is niet verkeerd om het te slikken.

  Wat betreft de schildklier zou je eens kunnen vragen wat iig jouw TSH en T4 waarden zijn.
  Mijn TSH was 4,03 en de internist zei dat het prima was (terwijl hij wist van de kinderwens en diverse miskramen). De waarde moet tussen de 0,4 en 4 zijn, maar de bovengrens die Nederland hanteert is best hoog. In het buitenland hanteren ze 3. Ik ben e.e.a. gaan opzoeken en lezen en het is zo dat als je zwanger wilt worden (en blijven) het het beste is om een TSH van rond de 1 te hebben en een T4 tussen de 18 en 20.
  Een hogere TSH waarde kan evt. een miskraam veroorzaken. Ik heb dus gevraagd om schildkliermedicijnen en gekregen (was nog een hele toestand met instellen). Helaas ben ik na het slikken van deze medicijnen niet meer zwanger geweest, dus kan ik niet zeggen dat dit de boosdoener kan zijn geweest van mijn miskramen.

  Succes met de FM en hopelijk zijn er genoeg aan het groeien.  Je mag de moed opgeven, maar nooit de hoop verliezen!
   

Deel Deze Pagina