In de stress door werk / geen werk!

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door MissyZuilen, 28 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. MissyZuilen

  MissyZuilen VIP lid

  14 mei 2007
  9.519
  1
  36
  Vrouw
  Office Manager
  Nieuw-Engeland, Utrecht
  Wij zijn dus bezig voor een kleintje, dit is onze eerste ronde.. Dus denk niet dat het al raak gaat zijn straks.
  Maar nu zit ik heel erg in de stress over me baan.
  Ik heb tot eind februari zoiezo salaris, want heb een contract bij een Detacheringsbureau.
  Maar die heeft mij net een mail gestuurd, dat ik zelf weer werk moet gaan zoeken omdat hij me nergens kan plaatsen meer. En dus straks het contract verbreekt als ik ander werk heb gevonden. Gelukkig betaald ie me wel door, tot ik een nieuwe baan gevonden heb. Dus dat scheelt alweer een hoop ellende kwa financiën.

  Ik heb aankomende dinsdag een gesprek bij een uitzendbureau wat gereageerd heeft op mijn cv op internet. Ik zoek namelijk gewoon een baantje op kantoor. Ben niet zo'n carriere vrouw, dus wat voor baan maakt me in feite weinig uit. Als het maar op kantoor is, want daar gaat toch echt wel mijn voorkeur naar uit.
  Maar wat nou als ik straks zwanger ben? Dan wil waarschijnlijk geen 1 bedrijf me meer in dienst nemen. En dan zit ik dus wel opeens zonder salaris.. Omdat me detacheringsbureau me dan wel eruit heeft gegooid.

  Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? Kom ik dan in aanmerking voor een uitkering als straks alle bedrijven mij weigeren vanwege mijn zwangerschap? Mogen ze me eigenlijk wel aannemen en dan later als ze weten dat ik zwanger ben me eruit gooien?

  Ik kan natuurlijk het pas gaan zeggen, als ik al nieuw werk vind als ik 3 maanden ver ben ofzo. Of wanneer ik echt last ervan ga krijgen door kwaaltjes. Maar dan nog is het grote kans dat ze me eruit schoppen. Helemaal als ik straks via een uitzendbureau ga werken.
  Heeft iemand tips voor mij? Of ervaringen? Want heb echt geen flauw idee hoe dat zit met WW uitkering en zwangerschapsuitkering en wanneer ik dat moet aanvragen en hoe enzo...

  Want zit nu echt in een gigantische dip!
   
 2. MissyZuilen

  MissyZuilen VIP lid

  14 mei 2007
  9.519
  1
  36
  Vrouw
  Office Manager
  Nieuw-Engeland, Utrecht
  En ik wil na de zomervakantie echt op zoek gaan naar een baan. Ookal zou het maar tijdelijke banen zijn.. Want van het thuiszitten word ik ook maar chagerijnig.. Alleen misschien ben ik dus straks in de 1e ronde wel zwanger en weet ik dat dus al dan vóór ik ergens ga beginnen met werken via een uitzendbureau..
   
 3. daphne78

  daphne78 VIP lid

  10 mei 2006
  7.311
  0
  0
  Nijmegen
  1: je bent nog niet zwanger
  2: omdat je huidige werkgever je contract niet meer verlengt heb je recht op een uitkering (als je tenminste wel een half jaar minstens hebt gewerkt)
  3: je bent nog jong.. en dat is meestal wel gunstig met werk zoeken (helaas maar waar, jong is vaak goedkoper)
  4: je mag niet worden afgewezen omdat je zwanger bent (maar helaas, ze kunnen altijd iets anders verzinnen om je af te wijzen)
  5: ze mogen je niet ontslaan omdat je zwanger bent (maar als je een contract hebt is het helaas erg makkelijk om je contract maar niet te verlengen)
  6: je bent (normaal gesproken) 9 maanden zwanger en je hebt dus nog minimaal 8 mnd om te werken.

  En zoals je hier ook op de site kunt terug vinden zijn er zat met bolle buik aan een nieuwe baan gekomen. En als je niet zo kieskeurig bent dan denk ik dat je echt wel gewoon kans maakt op een nieuwe baan!
   
 4. Pendrag

  Pendrag VIP lid

  26 jul 2006
  6.458
  1
  0
 5. daphne78

  daphne78 VIP lid

  10 mei 2006
  7.311
  0
  0
  Nijmegen
  Idd Pendrag daar heb je helemaal gelijk in :D
   
 6. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  1
  0
  huismuts
  Groningen
  je had hier toch al een topic over? dacht dat ik al geantwoord had, maar zie dit niet terug? begin ik nu al zwangerschapsdementie te vertonen?! :( haha
   

Deel Deze Pagina