Is 4 kg echt zo veel?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door fietsspecialist, 5 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. fietsspecialist

  fietsspecialist Niet meer actief

  Hallo dames,

  Na mijn bezoek aan de gynaecoloog gisteravond ben ik ongerust geworden en hoop dat jullie me kunnen gerust stellen.

  Twee weken geleden ben ik ook op controle geweest bij de gynaecoloog en onze baby woog toen 2,5 kg en dat was flink zei hij.
  Ook over mijn eigen gewicht is hij al de hele zwangerschap bezig aan te geven dat ik moet oppassen (woog toen 14 kg met 35 weken). Hij zei ook dat ik niet meer mocht snoepen. Maar ik heb daar niet naar geluisterd omdat ik mijn eigen gewicht wel netjes vond.

  Gisteravond weer op controle. Kindje weegt nu 3 kg. Weer zei hij dat dat erg veel was. Hij schatte het geboortegewicht op 4 kg en dat valt niet mee om van te bevallen. Toen hij vroeg of ik nog snoepte antwoorde ik eerlijk met ja. Hij werd zelfs een beetje boos en zei dat daarom ons kindje zo zwaar werd. Misschien een beetje naïef van mijn vriend en mij maar wij dachten dat dat snoepen alleen slecht was voor mijn figuur. Ik wist niet dat ik mijn kind dik mestte

  Ik ben nu natuurlijk radicaal gestopt met snoepen, maar ben echt bang dat ons kindje zo zwaar word. Zeker als ik misschien overtijd ga lopen. Ik hoop echt dat ik met 38 weken beval.

  Ik zie hier op de site best veel meiden die bevallen zijn van een baby van 4 kg. Is dat echt zo veel? De lengte van ons kindje weet ik niet, dat ben ik vergeten vragen. Ik had kleertjes in maat 50 gekocht. Die kan de baby dan niet dragen zeker?
   
 2. Meliske

  Meliske VIP lid

  29 mei 2006
  7.731
  0
  0
  NL
  dit klinkt mij eerlijk gezegd als een hele rare gyn :(

  als jij 14 kilo bent aangekomen met 35 weken zwangerschap, vind ik niks teveel hoor, heel netjes lijkt mij!

  en een kindje van 4 kilo...is iets meer dan normaal, maar dat ligt toch niet aan jou snoepen lijkt mij? en af en toe een snoepje op een dag moet kunnen hoor!
   
 3. linda84

  linda84 Fanatiek lid

  3 sep 2006
  4.383
  36
  48
  8 pond is idd iets boven gemiddeld, maar echt niet enorm groot hoor ! maatje 56 kan hij of zij gewoon aan. Tegenwoordig zijn heel veel kinderen 8 pond. Ze zijn daar in het ziekenhuis soms wel erg zeurderig over. Mijn vk weegt mij niet eens. En 14 kilo is niet enorm veel hoor.
   
 4. Syl Rebecca

  3 jul 2006
  56
  0
  0
  Mijn kindje wordt ook 4 kg geschat bij de geboorte, ik was ook zo zwaar bij geboorte en waarschijnlijk krijg ik een wat langer kindje, ik ben zelf 1m76.
  Ben nu ook 17 kilo aangekomen, dit was wel veel volgens mijn vk, maar is er zo weer af bij borstvoeding. Verder zei ze dat het me ging helpen met het herstel na de bevalling, ik was heel slank voor ik zwanger werd.
  Ik heb ook begrepen dat het kind pakt wat het nodig heeft en dat je eigen eetpatroon er niet heel veel invloed op heeft...
  Als ik trouwens alle geboortekaartjes kijk bij de vk, dan zie ik niet anders dan tussen de 3800 en 4200 gram.
   
 5. cupcakes

  cupcakes Fanatiek lid

  28 sep 2006
  2.574
  4
  38
  Midden van NL
  Wat raar dat je gyn zo moeilijk doet! Gemiddeld komen vrouwen 13 kilo aan tijdens de zwangerschap, dat je daar iets boven zit maakt niks uit. Ik ben bijna 20 kilo aangekomen en na 2 maanden zijn er nog maar 3 kilos over..

  Rick was trouwens bijna 4,5 kilo! Niks mis mee hoor hij is gewoon lekker stevig en kan tenminste tegen een stootje.. Maatje 50 heeft hij alleen nooit gepast, hij is meteen begonnen in mt 56. Gelukkig had ik ook geen kleertjes in mt 50 gekocht.

  Trouwens precies kunnen ze het gewicht van de baby nooit weten! Heb vaak genoeg gehoord dat ze er een kilo naast zitten!
   
 6. Willow

  Willow Actief lid

  31 jul 2007
  339
  0
  0
  Een kindje van 4 kilo is echt niet uitzonderlijk hoor. Ik heb er 2 op de wereld gezet en ik had niet het idee dat de bevalling daardoor zwaarder was.

  Ze zagen er ook helemaal niet dik uit, de jongste zelfs mager.

  Wel beginnen ze bij maatje 56 en die van mij zaten al heel snel in 62.

  Geen zorgen maken, volgens mij snoepen veel zwangeren wel wat meer dan normaal.
   
 7. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  42.595
  25.372
  113
  De kleine hier wordt ook op 4 kilo geschat en dat was rond de 39 weken en ik ben nu bijna 41 weken, dus hij zal nog wel wat groter zijn. Ik heb echt nog van niemand gehoord dat het een probleem zou zijn en ik vind 14 kilo bij 35 weken juist ook erg netjes! Ik ben zelf al meer aangekomen en daar hebben ze het eigenlijk nooit over hoor.

  Ik zou me er zeker niet al te druk om maken hoor!
  Beetje vreemde reactie van een gynaecoloog.
   
 8. fietsspecialist

  fietsspecialist Niet meer actief

  Jullie verhalen stellen me al een beetje gerust.
  Ik weet ook niet, maar volgens mij heeft mijn gyn een fobie als het over kilo's gaat :(
  Als het over mijn eigen gewicht ging, ging het ook het ene oor in en het andere oor weer uit. Ik vond het zelf normaal dus ik dacht: klets maar!

  Ik snoepte wel iedere avond erg veel, dus dat doe ik nu maar niet meer, aangezien hij zegt dat de kleine dat ook allemaal opneemt :(

  Hij vroeg ook steeds of er geen suiker in de fam zit, maar dat is niet zo. Maar mijn vriend en ik zijn beiden lang en een beetje vol, dus op zich wel logisch dat we geen iel kindje krijgen :rolleyes: denk ik zo.
  Wel jammer dat de kleine waarschijnlijk maat 50 niet aan zal kunnen. Ik heb 3 t-shirtjes en 2 pakjes daarin gekocht :(

  Hij zei ook dat de bevalling van een zwaarder kind moeilijker is dan van een lichter kind, maar ik weet niet hoor. Het gaat toch om de omtrek van het hoofdje?En mijn gyn zei dat de omtrek van het hoofdje normaal was.
   
 9. vosje2000

  vosje2000 Fanatiek lid

  28 mei 2007
  3.777
  1
  0
  Thuismama en vrijwilligster voor diverse organisat
  Idd een rare Gyn.. Wat een bal..
  Een baby weegt gemiddeld tussen de 2.5 en 5.5 kilo bij de geboorte dus je zit goed wat dat betreft hoor.
   
 10. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  Waarom loop je eigenlijk bij de gyn? is dat ivm zwangerschapsdiabetes, want dan kan ik me zijn zorgen wel voorstellen.

  14 kg is niet veel, iets boven gemiddeld (je bent nog niet op het eind he ;) ) maar als na de bevalling je snoepbuien minder worden, dan komt het vanzelf weer goed.

  Groet van Kiki
   
 11. fietsspecialist

  fietsspecialist Niet meer actief

  Ik woon aan de grens van België en ga ook bevallen in het ziekenhuis in België. In België werken ze niet met verloskundigen, daar ga je altijd naar de gynaecoloog. Ik zit dus niet bij hem met een bijzondere reden. Ik heb juist een ideale zwangerschap. :p en nee geen zwangerschapsdiabetes, dan had ik me zijn zorgen ook wel kunnen voorstellen.
  Het is overigens wel een lieve, rustige man hoor, niet dat we een monsterlijk beeld van hem krijgen haha :)
  Maar wel een beetje een zeur wat betreft de kilo's :(

  En snoepen deed ik voor mijn zwangerschap ook erg graag :oops:
  En kiki..nee ik ben inderdaad nog niet op het eind, dus ik ga proberen het niet uit de hand te laten lopen ;)
   
 12. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  1
  0
  huismuts
  Groningen
  kilo's alleen zeggen ook niet zoveel hoor, de lengte van een kind speelt ook mee. mijn schoonzus krigjt waarschijnlijk ook een relatief zwaar kindje, maar die is egwoon groot. dat verbaasd ons niks, want mijn broer en vriendin zijn beide ook heel groot. rare gyn vind ik het een beetje hoor. enneh, je gewicht is keurig hoor, ik zit op plus 24 ;) en onze frum is relatief licht terwijl is best van een snoepje op z'n tijd lust :D is allemaal relatief dus, denk ik dan
   
 13. annette110

  annette110 Actief lid

  5 mei 2007
  307
  0
  0
  Zoetermeer
  Raar verhaal hoor :confused: , bij mij in het ziekenhuis wegen ze zwangeren sinds 3 maanden niet meer, moet toch ook een reden voor zijn.


  14 kilo, tja, veel vriendinnen die superslank waren die waren op het einde ook 20 kg aangekomen. En eh, 4 kg voor je baby, nou ja, gewoon normaal hoor. Heb hier een heel jaar kinderen en ouders van nu liggen, en de meeste zitten rond de 3700 gram ofzo, dus tja. Ik snap wel dat hij je adviseert om ff niet zoveel suiker te eten. Want het er komt dubbel zo hard aan nu je zwanger bent.

  Probeer gewoon je best te doen wat het snoepen betreft, maar je kindje past heus wel in maatje 50 hoor bij 4kg. Zou er alleen niet teveel van kopen, gaat zo hard , is anders zonde van je kleertjes.

  ;) annette
   
 14. Natasja2

  Natasja2 Actief lid

  16 feb 2007
  179
  0
  0
  Noord Brabant
  Ik ben inmiddels 15 kg aangekomen, met ongeveer 35 weken. Vanmorgen "klaagde" ik daarover tegenover mijn verloskundige (ik vond het zelf veel klinken), maar de verloskundige vond het niets om zorgen over te maken. Vertelde zelfs blij te zijn als slanke moeders wat extra kilo's aankomen, als ze borstvoeding willen geven. Borstvoeding schijnt straks 1000 kaloriën per dag te kosten, dus waarschijnlijk raak ik die kilo's makkelijk genoeg weer kwijt. Maar ik bedoel te zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken over je eigen gewicht en volgens mij is 4 kg voor de baby ook niet zo'n probleem.
   
 15. wendy1611

  wendy1611 Fanatiek lid

  14 mei 2006
  2.463
  0
  0
  4 kg is tegenwoordig gemiddeld bij de geboorte en van je gewichtstoename schrik ik echt niet..jammer dat je gyn daar zo over doordraaft maar hij heeft ongetwijfeld het beste met je voor.

  Wij hebben gisteren een liggingsecho gehad en ook zijn de maten van ons meisje opgenomen. Ze ligt met haar buikomvang ver boven de curves (boven de p95) en weegt nu 3983 gram en dan 'moet' ik nog 2 weken tot de uitgerekende datum en waarschijnlijk ga ik ook weer overtijd..ben zelf 1.64 en nu in totaal 17 kg aangekomen.

  Mijn vk maakt zich hier niet druk om, ik wel..dit kind is nu al zwaarder dan Lotte was bij haar geboorte (3880 gram bij 41w6d).. :confused:
   
 16. Bartje

  Bartje Actief lid

  17 jun 2007
  243
  0
  0
  ziekenverzorgende
  gelderland
  mijn zoontje was bij de geboorte 4060 gram en 52 cm,hij was 11 dagen overtijd en ik was 30 kilo aangekomen.
  zelf was ik maar een dunne spriet voor de zwangerschap en ben natuurlijk bevallen zonder ruggeprik of hechtingen....
  dus maak je niet druk ,komt vnzelf wel goed
   
 17. jent

  jent Fanatiek lid

  12 jul 2007
  1.850
  0
  0
  Limburg
  Maar ja jullie weten toch dat de meeste kindjes na hun geboorte vaak eerst wat afvallen dus dan is jou kindje Bobbie echt perfect. En sowieso je kindje is nu al niets te zwaar en jij zelf ook niet, dus ik zou me echt geen zorgen maken. Dus misschien kan ie toch pakje 50 aan het ligt er ook aan hoe lang die is en of je kindje niet eerst een beetje afvalt, dus misschien heb je ze toch niet niet voor niets gekocht.
  En dan nog laatst is een vriendin van mij bevallen en ze hadden geschat dat het kindje 3300 gram was en ze 230 gram lichter, dus het zijn allemaal maar schattingen wil ik maar zeggen. En je kindje kan denk ik beter wat meer wegen als heel licht zijn, want dan maken ze zich ook zorgen. Andere vriendin moet nog 4 weken en haar kindje weegt nu maar 2100 gram en daar maken ze zich zorgen om en dat kan ik me wel voorstellen. Dus kortom gezegd het is gewoon eigenlijk nooit goed.
  Dus tja ik kan alleen maar zeggen succes met je bevalling.

  xxx Joyce
   
 18. peetje24

  peetje24 Fanatiek lid

  3 feb 2007
  3.355
  0
  0
  docente
  ik kan me niet voorstellen dat je kind dikker wordt omdat je meer snoept.
  Ik eet niks anders dan snoep, ijs, friet echt alles. Ik kom gewoon haast niet aan, ben nu 4 kg aangekomen in bijna 30 weken en de beeb ligt gewoon op schema. Die is niks dikker dan normaal hoor en ik eet best veel snoep
   
 19. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  23.229
  2.431
  113
  Eerlijk gezegd heb ik maar 1 keer op de weegschaal gestaan en dat was tijdens het eerste bezoek. Meer om te kijken of je in een risicogroep zat qua gewicht w.b.t. zwangerschapsdiabetes. Daarna nooit meer gewogen en er is ook nooit meer naar gevraagd. Volgens de verloskundige zegt het toch weinig, de een komt nou eenmaal meer aan dan de ander en sommige iele sprieten krijgen een enorm kind en andersom, is niet zoveel verband tussen.
  Zou je gyn dus ook lekker laten kletsen, nog even en je bent toch van hem verlost.
   
 20. Saskia78

  Saskia78 Niet meer actief

  hmm bij mij zei de vk steeds "kind neemt wat ie nodig heeft.. willekeurig wat jij eet"

  nou had ik natuurlijk kop zcih van mezelf wel wat reserves.. weet niet of dat verschil maakt
  er zitten levesnmiddelen genoeg in mij willekeurig of ik nou enkel snoep eet of 2 dagen niet :)
   

Deel Deze Pagina