Johannesbroodpitmeel, enorme klonters en welke fles/speen?

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Riverdale87, 21 feb 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Riverdale87

  Riverdale87 Fanatiek lid

  15 okt 2017
  4.151
  4.681
  113
  Vrouw
  Omdat L. en N. allebei flink spugen ben ik johannesbroodpitmeel gaan gebruiken, maar op de een of andere manier krijg ik de fles niet goed gemaakt.

  Ik doe:

  Nutrilon en johannesbroodpitmeel mengen, water koken en dat vervolgens mengen met de poeder. De fles dan roeren met een vork en dan koud water er op. De fles klontert verschrikkelijk en is te dik voor een kleine speen. Het gaat te snel door de grotere speen.

  Dus, welke fles/speen? Ik heb Difrax en dr. Brown geprobeerd.
  Hoe maak ik de fles zonder klonten?

  Ik kan me dit van bij de oudste niet herinneren, snap er niks van! Ik gebruik en natuurlijke variant johannesbroodpitmeel trouwens.
   
 2. Olifantje1991

  Olifantje1991 VIP lid

  9 jan 2013
  9.115
  3.372
  113
  Gek inderdaad, zoals jij nu beschrijft deed ik het bij de oudste ook en dat werkte prima. Gebruik je misschien teveel johannesbroodpitmeel? Ik weet niet precies hoe de verhoudingen zijn met pure johannesbroodpitmeel, ik heb toen d'r tijd alleen een nutriton van nutrilon gebruikt, deed daar volgens mij 2 schepjes op een fles van 150/5 en dat dronk hij dan uit de difrax fles met M-speen. Weet alleen dat je van pure johannesbroodpitmeel veel minder nodig hebt.

  Hopelijk komt er nog een reactie waar je wat meer aan hebt dan de mijne. :D
   
 3. Nijntje01

  Nijntje01 Fanatiek lid

  2 dec 2012
  3.367
  348
  83
  Zuid-Holland
  Vanwege de klonten gebruikte ik de pure vorm niet meer in combinatie met een kleine speen (bij mijn oudste geprobeerd). Ik deed water op drinktemperatuur in de fles, dan het melkpoeder, johannesbroodpitmeel erop en roeren. Heb ook difrax flessen.

  Nu heb ik dus gewoon johannesbroodpitmeel van het kruidvat in huis voor mijn pasgeborene, geen pure vorm dus, en deze klontert niet en gaat goed met de difrax S speen.

  Zou ook liever de pure gebruiken, erg jammer dat ie zo klontert .
   
 4. lynole

  lynole Fanatiek lid

  22 nov 2014
  1.362
  549
  113
  Vrouw
  Het klontert waarschijnlijk omdat het water te warm is hierdoor mengt de johannesbroodpitmeel niet goed en gaat die klonteren.
  Ik meng voeding en johannesbroodpitmeel en maak dan de fles op de juiste temperatuur. Daarbij doe ik het poeder en roer het met een lepel.

  Onze zoon drinkt uit een avent fles met maat 2 speen, uit maat 1 krijgt hij t wel uit maar dan slaapt hij na 60 cc.
   

Deel Deze Pagina