Jongensgezin minder dan meisjesgezin?

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamavanzonen, 4 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mamavanzonen

  4 jan 2015
  15
  0
  0
  NULL
  NULL
  Wie herkent dit?
  Zelf heb ik alleen maar zonen en bij iedere zoon die ik kreeg, werd ik met medelijden aangekeken. Het lijkt wel alsof dochters een must zijn om een acceptabele gezinssamenstelling te hebben! Ik kan me hier heel erg aan storen, want ik zou mijn lieve zoons voor geen goud willen missen.
  Maar het gevoel dat ik krijg, dat ik toch wel ‘zielig’ ben, kan ik niet van me afschudden. Hoe vaak ik wel niet lees: leuk joh, alleen maar dochters! Dit lees ik amper bij een gezin met alleen maar zoons (meestal om de zwangere in kwestie op te vrolijken). Ik ken zelfs iemand die verschrikkelijk moest huilen toen ze, na een lange mmm, een zoon verwachtte. Is alleen maar zonen dan zo erg, misschien zelfs minderwaardig, dat zelfs het verdriet van de mmm dit niet kan relativeren?
  En wat maakt dan dat we liever meiden hebben dan jongens?

  Ik hoor graag jullie mening. Misschien tref ik wel de verkeerde mensen of hebben bepaalde mensen mij getriggerd om alles vanuit dit perspectief te zien.

  Dank je wel!
   
 2. kersenflap

  kersenflap Niet meer actief

  Ik kan het mij niet voorstellen dat het minder is, wel hoorde ik een tijdje geleden een voor mij vreemde opmerking, dat wij heel zuinig moeten zijn op onze dochter want een meisje is zo speciaal en bijzonder, toen heb ik even vriendelijk verteld dat allebei onze kinderen heel speciaal en bijzonder zijn.


  Ik hoor het vaker dat mensen een ander gevoel hebben bij een meisje of daar nu al wakker van liggen, ik heb er totaal geen last van, een jongen of een meid beiden leuk en lief en speciaal en bijzonder om van te houden.
   
 3. mam1991

  mam1991 VIP lid

  17 jan 2013
  8.595
  1.202
  113
  Ja stom he! Hier hoor je dat ook veel hoor bij mensen

  Ik had in het begin ook heel erg dat ik een meisje wel leuk zou vinden maar het zou me nu aan m'n kont roesten 😁 een broertje voor ons zoontje zou ook zoooo geweldig zijn!

  Het is je bloed, je kind.. En of daar nou een piemel aan hangt of niet maakt geen donder uit! Je houdt er even veel van
   
 4. brendat

  brendat Bekend lid

  6 jun 2008
  963
  0
  16
  Rotterdam
  Vind jij het erg of minderwaardig? Dat is toch het enige wat telt? En jij kunt uit ervaring spreken.
  Ik heb 3 dochters, en ben er zielsgelukkig mee. Maar ook ik ben gevraagd of we niet doorgaan voor een jongen hoor ;).
   
 5. Joycey

  Joycey Niet meer actief

  Nou, ehm, zo ervaar ik het eigenlijk totaal niet. Ik hoor dat nooit zo nadrukkelijk. Hier hoor ik meestal van: "oh wat leuk, van allebei 1", maar voor de rest is het sowieso rijkdom.

  Ik zou graag een dochter willen over een paar jaar, maar ook meer zodat ik 1 van allebei heb; als ik dan een zoon mag krijgen, ben ik daar nét zo verliefd op.

  Dat je als moeder zijnde een voorkeur hebt voor een geslacht; dat kan. Dat had ik ook in eerste instantie. En dat je het dan als een shock kunt ervaren wanneer het niet is dat jij dacht dat het was, ook dat. Maar huilen omdat je een zoon krijgt omdat je een dochter had gewild? Ik zou haar doorverwijzen naar het GGZ. Je krijgt een kind. Een mooi prachtig compleet gezond kind... Count your blessings!
   
 6. Selena149

  Selena149 Niet meer actief

  Ik merk dat het beide kanten op werkt, wij krijgen ons 3e kindje straks en dat is (weer) een meisje, straks dus 3 meiden in huis (en bij 3 kids blijft het, dus we zullen nooit een zoon krijgen).
  Ook wij hebben opmerkingen gekregen als: "Alwéér een meisje ? Je zou nu met de 3e toch wel eens verwachten dat het een jongen zou worden..." etc... Mensen die plaatsvervangend teleurgesteld zijn of die wel erg duidelijk laten merken blij te zijn dat zij wél alle 2 de geslachten hebben. Ook niet leuk om te horen :(
   
 7. GewoonLinda

  GewoonLinda Fanatiek lid

  4 jan 2011
  2.930
  50
  48
  Ik heb twee jongens en vind het superleuk!
  Oké eerlijk is eerlijk, onze jongste is een druktemaker. Vast drukker dan een peutermeisje.
  Maar als ik de meisjes van zijn leeftijd zie, zijn dat vaak weer van die dramaqueens haha. Dus ik ben blij met m'n mannen hoor!
   
 8. Mamavanzonen

  4 jan 2015
  15
  0
  0
  NULL
  NULL
  Tja, ik vond dit niet, maar gezien de opmerkingen lijk ik er zelf in te gaan geloven. En geloof me: dat wil ik niet!!

  Maar helaas trek ik me altijd alles heel erg aan. Ik weet dit van mezelf, dus ik probeer het wel te relativeren!
   
 9. Sun01

  Sun01 Fanatiek lid

  10 dec 2014
  2.029
  227
  63
  Nou ben ik zelf (nog) niet zwanger. Maar als ik echt heel eerlijk ben (en hoop daar niet om veroordeeld word!) dan gaat mijn voorkeur ook naar een meisje uit.

  En waarom? Geen idee.. Het lekker tutten denk ik. Zelf kom ik uit een gezin met alleen maar meiden, mijn moeder ook. Veel vrouwen dus. Miss weet ik me geen raad met een jongen?

  Uiteraard staat voorop dat ik hoop dat het kindje gezond mag zijn. En ik weet zeker dat als het een zoontje wordt dat ik nog dolgelukkig ben omdat ik dolgraag kinderen wil. Maar ik heb stiekem wel hoop dat ik in elk geval ooit een dochter mag krijgen.

  Veel zullen dit misschien niet hardop uitspreken of vinden dat niet kunnen, maar zo voel ik het wel.
  En grote kans dat, mocht ik ooit beide geslachten krijgen, dat een jongetje zoveel makkelijker is dan een meisje. Wie weet.
   
 10. Selena149

  Selena149 Niet meer actief

  Meisjes betekenen niet automatisch 'tutten' hoor, ik zie dat wel vaker als argument voorbij komen. Maar er zijn genoeg meisjes die absoluut niet gediend zijn van haarknipjes, jurkjes en poppenspul. :)
   
 11. Grootsgezin

  Grootsgezin Actief lid

  15 jun 2014
  468
  0
  0
  Huismoeder oftewel officemanager thuis
  Roosendaal
  Herken de vreemde opmerkingen, die waren hier na 3jongens niet van de lucht. Vooral toen ik zwanger was van ons meisje;

  Eindelijk je meisje
  Mag je eindelijk stoppen
  Wat een lef dat je toch voor een meisje wilde gaan etc etc etc

  Belachelijk!

  Nu zwanger van de 5e; een jongen, maar nog steeds de opmerking oh jammer, meisje was leuker geweest voor de nu jongste??

  Ik kan dit echt niet begrijpen en vind het echt oliedom!
   
 12. megacarls

  megacarls Niet meer actief

  Na onze oudste dochter verwachtten wij een tweede dochter. Helaas overleed zij tijdens de zwangerschap en daarna werd ik zwanger van een jongetje.
  Iedereen reageerde toen met termen als "rijkeluiswens" en "koningskoppel". Dat is dus blijkbaar ook 'beter' dan 2 van hetzelfde geslacht. Die uitspraken vond ik ook helemaal niet leuk. Ten slotte was ik met mijn 2 meiden ook dolgelukkig geweest, was ons gezin met 2 meiden ook zo welkom geweest en moest ik zelf juist heel erg wennen aan deze verandering van geslacht want ik was een echte meidenmama. Ze zeggen altijd wat denk ik. Ze proberen van alles te verheerlijken of je er nu behoefte aan hebt of niet. Waarom die uitspraken bij 2 jongens er niet zijn weet ik niet, ik ken ze niet inderdaad, maar bij mijn 2 meiden kreeg ik ook geen opmerkingen dat het zo leuk zou moeten zijn.
   
 13. Mamavanzonen

  4 jan 2015
  15
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik heb er vier en het wordt toch wel gezien dat ik faal omdat ik geen dochters krijg.
  Opmerkingen als:
  - een zwangere dochter is anders dan een zwangere schoondochter
  - altijd drukte herrie en ruzie, een meisje had wat balans gebracht
  - voorbereidingen huwelijksfeest
  - zonen heb je maar voor even, dochters voor het leven
   
 14. Sun01

  Sun01 Fanatiek lid

  10 dec 2014
  2.029
  227
  63
  Ik vraag me ook wel oprecht en eerlijk af of mensen het zouden toegeven wanneer ze wel 'teleurgesteld' zouden zijn.

  Ik bedoel, als je nu dolgraag een meisje wil (of juist een zoon, dat kan ook) maar je krijgt het andere geslacht. Bij het tweede en misschien zelfs derde kindje ook, dan kan ik me best voorstellen dat je dat 'jammer' vindt?

  En natuurlijk ben je als kersverse moeder stapelverliefd op je kindje. Ongeacht het geslacht. Maar alle moeders zeggen altijd dat ze het totaal niet erg vinden dat alle kindjes van het zelfde geslacht zijn en dat het onzin is. Ze reageren erg fel en soms zelfs aanvallend.Ik vraag me af of er ook moeders zijn die het wel jammer vinden! (vast wel) maar of dat dit ook benoemd wordt.. Dat denk ik niet
   
 15. EdN

  EdN VIP lid

  27 mei 2011
  6.582
  379
  83
  Ik denk dat een hoop vrouwen misschien wel graag een dochter willen, omdat je daar dan zo leuk de dingen mee kunt delen die je zelf als kind leuk vond. Ik had voor ik kinderen had ook Eem aardige voorkeur voor een meisje. Nu heb ik 2 jongens en ik vind het heerlijk. Mijn oudste is nu 3 en hij is zo lief en dapper en ondeugend! Ik was een superbraaf en soms beetje bangig meisje, vond alles eng. Maar hij, hij doet alles, probeert alles, durft alles, geweldig om te zien. Jongetjes zijn heerlijk. Maar dat neemt niet weg dat ik best graag ook eens een prinsessnjurk zou kopen hoor. Je blijft zelf toch een meisje ;)
   
 16. penseel

  penseel Niet meer actief

  Bij de eerste was mijn hoop op meisje. Werd mijn prachtige zoon. Bij tweede leek nog een jongen mij wel leuk. Maar werd een meid. En Ik moet eerlijk zijn een meisje had mijn voorkeur. Maar meer in de zin van je bent zelf vrouw... maar ben blij dat het andersom is gegaan.

  Trots op zoon en dochter..

  Uiteindelijk heeft het mij verder niks uit gemaakt.
   
 17. moon78

  moon78 Actief lid

  15 mei 2013
  282
  0
  16
  Sta voor de klas
  Friesland
  Ik ben een moeder van 2 jongens en ben er super blij mee. Ik heb mezelf nooit gezien als een meisjesmoeder, dus wat dat betreft klopt het plaatje wel.
  Nu hebben we af en toe ook een puberdochter in huis, ik ken haar al haar hele leven en kwam in haar leven en dat van haar vader toen ze 6 was dus ik maak het leven met een meisje ook een beetje mee.
  Maar ik ben blij met mijn mannen en om mij heen heb ik gelukkig nooit vervelende opmerkingen gekregen, maar ik kan me wel voorstellen dat je dat stoort. Ik zou het naast me neerleggen, laat ze maar kletsen :D
   
 18. liefdotje

  liefdotje Niet meer actief

  Ik snap die ophef nooit zo over jongen/meisje voor ons maakt het echt helemaal niets uit wisten ook niet wat we zouden krijgen in de zwangerschap.

  vriendin van mij komt uit een gezin met 8 meiden... werd ook altijd gezegt gaan jullie door tot er een jongen komt pfff triest toch.
  Een jongen of meisje wat maakt het uit als ze maar gelukkig zijn!
   
 19. derde

  derde Bekend lid

  21 jul 2013
  896
  0
  0
  Zuid-Holland
  Ik weet persoonlijk niet hoe het is om alleen zonen te hebben, want heb van beide eentje. Maar ik weet wel dat mijn zus met vier zonen naast alle opmerkingen erover en de reacties bij haar vierde kindje, oh wat jammer weer geen meisje, er in het begin wel even moeilijk mee had. Ze had een meisje na drie zoons wel erg leuk gevonden. Dat gevoel werd alleen maar versterkt door de opmerkingen die er werden gemaakt. Maar inmiddels is ze dolgelukkig met haar stoere mannengezin en super trots! Helaas blijken er wel drie van de jongens adhd en pddnos te hebben, dus die zijn extra druk en lopen flink achter in ontwikkeling en dat valt haar nu wel heel zwaar. Het hele gezin draait op dit moment alleen nog maar daar om. Maar dat heeft niets te maken met het feit dat het jongens zijn alleen de dikke pech dat er net drie van haar kinderen anders zijn als wat als normaal gezien wordt. Papa blijkt inmiddels ook de diagnose adhd te hebben. Dus je hebt wel gelijk dat er vaak van buitenaf mensen zijn die vinden dat je 'zielig' bent als je geen dochter hebt, zelfs mijn moeder vindt dat (maar die had zelf alleen maar dochters), maar gezonde en vooral gelukkige kinderen zijn het allerbelangrijkst! En er zijn genoeg mensen die zelf geen kind kunnen krijgen en die zouden voor een heel elftal met jongens tekenen! Geniet van je mannengezin! En over eenaantal jaar komen er waarschijnlijk vanzelf schoondochters bij! :)
   
 20. skiwi

  skiwi Fanatiek lid

  15 jun 2012
  4.078
  239
  63
  Vrouw
  Ik hoorde juist altijd: wat jammer dat het geen jongen is!

  Nou ik ben zielsgelukkig met m'n meiske en dat was ik ook als ze een jongen was geweest. Net of dat er wat toe doet.
   

Deel Deze Pagina