Juli 2017 groepje, door tot volledig roze! Deel 2

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Mama1504, 14 nov 2017.

 1. Sylva

  Sylva Fanatiek lid

  23 jan 2017
  2.818
  995
  113
  Vrouw
  Midden van Nederland
  Meiden ik ben jullie niet vergeten hoor! Het is hier alleen choas :rolleyes: We gaan volgende week verhuizen dus de afgelopen weken veel moeten klussen en dingen regelen. Plus daarbij dat ikzelf nog steeds niet super in m'n vel zit, het is even iets teveel nu. Zodra we gesetteld zijn zal ik even reageren ;)

  Hoop dat het met jullie in ieder geval goed gaat en natuurlijk ook met de kindjes!
   
 2. Mama1504

  Mama1504 Fanatiek lid

  22 nov 2016
  2.911
  1.128
  113
  Hallo dames,

  Sorry geen meldingen gekregen. :$

  @Meisje93 jaa nu al gehecht, ach beter dat dan een speen. ;) Heeft ze nu nog wel hoor! Maar dat is latere zaak.. ;)
  Hoe gaat het verder met jou/jullie? Het werken en je lichamelijke situatie?

  @Katsje ach wat een gedoe. Dat bloed onder de nagels vandaan halen is heel herkenbaar :( ze zeggen allemaal een fase, maar wat een rot fase dan!

  Wat balen dat L moeilijkheden heeft met zijn ontlasting.
  Wist niet dat we verschil kon zijn met natuurlijke bevalling en ks. Hier geen problemen gehad. Misschien omdat ik wel 2 keer natuurlijk bevallen geprobeerd heb. Dan zijn ze er natuurlijk anders op voorbereid.
  Maar wat een gedoe! Hoe gaat het nu? Al een gesprek gehad?

  Wat goed dat A zindelijk is. Is een hele verademing met verschonen vind ik zelf :p heb er nu maar 1.

  @Sylva wat leuk dat jullie gaan verhuizen? Wanneer denken jullie je te gaan settelen? Al snel?

  Hier gaat het goed. Zelf heb ik het super druk met werken e.d. Maar kindjes gaat goed. L begint steeds meer wijze woorden te gebruiken :roflmao: waarvan ik echt denk: waar heb je dat nou weer geleerd :roflmao: ook veranderd hij nu in een echt jongetje qua gezicht en postuur (nog wel steeds erg slank) maar zijn gezicht is alweer erg veranderd in een peuter/kleuter. ;)
  Hij is nu overdag helemaal zindelijk, gebeuren geen ongelukjes meer. Hij kan het heel goed ophouden als we weg zijn. Zelfs als ie dan wel probeert om naar de wc te gaan en er niks gebeurd. Super trots!!
  F. Gaat ook super goed. Is bijna 9 maanden en vandaag ging ze voor het eerst zelf staan bij de tafel. T is haar vandaag maar 2 keer gelukt. Ze brult als het haar niet lukt. :roflmao: (Na 2x mislukt brult ze al:roflmao:) Vooral als L ook aan de tafel speelt. Ze zet de voetjes nog niet goed onder der knieen en bedenkt dan niet dat ze met t ene beentje meer kracht moet zetten om te staan. Maar tis haar 2x dus per ongeluk gelukt. Dan vind ze het ook helemaal geweldig en staat ze te dansen met der pamperkontje ❤️(vooral als er muziek bij is:roflmao:) dus moet mijn handen nog wel in de buurt hebben om der op te vangen.

  Verder moeten ze beide 19 juni weer naar t cb dus ben heel benieuwd, vooral naar F.
   
 3. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  28.493
  11.122
  113
  @Katsje oei pittige fase dus. gelukkig mag ze bijna naar school. En wat knap dat ze volledig zindelijk is.
  Zeker zielig voor L. Ben je inmiddels alweer bij de huisarts geweest?

  @Sylva heel veel succes met de verhuizing!
  En J. is gewoon al bijna 1 jaar!!
  Wat vervelend dat je nog steeds niet lekker in je vel zit. :(

  @Mama1504 wat knap dat hij overdag helemaal zindelijk is! Toppertje.
  Oh wauw! Wat knap van F.
  haha volgens mij is ze behoorlijk temperamentvol.
  Wat handig dat je 2 afspraken in 1 hebt. Ik mag donderdag weer. Ben benieuwd.
  Vind zelf dat F. niet echt megahard groeit.

  Met de meiden gaat het goed.
  E. begint zich nu wel wat te vervelen thuis. Iedere week is het wel een keer huilen dat ze naar school wilt.
  Achteraf was het beter geweest om haar naar de psz te doen. Maar om dat nu nog te doen.
  F. drinkt nu inmiddels wat beter. Nog steeds gaan de flessen nog niet helemaal leeg. Maar als er max. 80cc in blijft zitten vind ik het acceptabel.
  Lichamelijk gaat eigenlijk op en af.
   
 4. Mama1504

  Mama1504 Fanatiek lid

  22 nov 2016
  2.911
  1.128
  113
  @Meisje93 ja wilde het liefst in 1 keer. L moest toch ook dus dan liever zo dan 2 keer heen ;) niet bij dezelfde: 1 bij de vpk en de ander bij de arts ;) achter elkaar aan.

  Ja F is erg temperamentvol :roflmao: die weet heel goed wat ze wil :p echt een meisje..

  Wat balen dat E haar wat verveeld thuis. Was t een bewuste keuze om niet naar de psz te doen?
  Nog een klein jaartje mag ze naar school ;)

  die kleintjes regelen zelf wel wanneer ze genoeg hebben gehad.;)
   
 5. Sylva

  Sylva Fanatiek lid

  23 jan 2017
  2.818
  995
  113
  Vrouw
  Midden van Nederland
  We verhuizen morgen!

  Zal van het weekend even een momentje nemen om op alles te reageren!
   
  Mama1504 vindt dit leuk.
 6. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  28.493
  11.122
  113
  @Mama1504 Ik wilde het eerst wel, maar man vond het onzin. Misschien dat ik het wel ga overwegen om haar alsnog daar naartoe te doen. Maar het scheelt ook weer dat ik werk.

  @Sylva is de verhuizing vlot verlopen?
   
 7. Mama1504

  Mama1504 Fanatiek lid

  22 nov 2016
  2.911
  1.128
  113
  #2867 Mama1504, 26 jun 2019
  Laatst bewerkt: 26 jun 2019
  @Sylva hoe gaat het daar? Al gesetteld?

  @Meisje93 ah op die manier. Hier merk ik dat L er gewoon echt aan toe was. Hij vindt t zo leuk! Begint nu ook vriendjes te maken die met hem thuis willen spelen. (Vindt mama nog wel even een issue :oops:) loslaten heet dat geloof ik :p maar ja die kinderen hebben allemaal een oudere broer of zus die ook na schooltijd spelen :p L zelf is wat moeilijker om ergens achter te blijven bij een vriendje.. mama moet blijven.:roflmao: Dus wordt een koffiedate :p maar buiten dat zie ik hem groeien. In praten en doen.

  Sorry dat ik wat stil was maar nog steeds druk druk druk. Vanaf nu eindelijk een normaal rooster van het werk. Ook voor de kids. L begint namelijk steeds vaker: “mama hoeft niet te werken toch?” “Sorry jongen, helaas wel”. En dan zie je zijn gezichtje :cry: dus hopelijk wordt het beter vanaf nu.

  Met F gaat het super goed. Afgelopen week met beide kids bij het cb geweest. L is 92 cm en 1450 gr. (Kleiner dan ik dacht;)) ik dacht dat ie al over de 15 kg zou zitten.

  Met F gaat het ook goed. Zij is 70 cm en 8,5kg. Ook bij haar dacht ik dat ze langer was en zwaarder. Omdat maat 74 niet meer mooi zit. En dan vooral om het buikje en bovenbeentjes. Hadden een afspraak met de vpk dus die heeft niet naar het hartje geluisterd. Jammer! Had gehoopt dat ze (of de arts) zou horen of het gaatje dicht was of niet. Nu alsnog het zh afwachten. Begin het steeds spannender te vinden of t een parapluutje wordt of niet. Verder doet ze het super goed. Kruipt (tijgert) overal heen binnen no-time. Voor ik het weet zit ze bij de brokken van de kat :roflmao: afgelopen dagen kon ze niet echt tegen de warmte en wilde ze alleen maar knuffelen met der knuffel konijn en mij :eek: (pfff dat was ook te warm:eek:) ook regelt ze de voeding helemaal zelf. Cb adviseerde 3 flessen maar ze drinkt meestal maar 2. Sochtends en savonds. Middag fles laat ze na 10-20 cc staan. Ach.. ze groeit goed en krijgt niets te kort :p

  Dit was mijn update voor nu :p
   
 8. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  28.493
  11.122
  113
  @Mama1504 haha! Ach een koffiedate kan ook erg gezellig zijn.
  Heb E. afgelopen zaterdag opgegeven voor de psz. Zal wel na de zomervakantie worden. ;)

  ach dat is niet leuk weg gaan dan. Fijn dat je nu wel weer een normaal rooster hebt. Nu even lekker bijkomen met ze.

  Die schelen niet veel qua lengte. ;)
  Ah dat is wel jammer ja! Wanneer moet je naar het zkh?
  Lekker actief dus! Mooi heh hoe ze dat zelf regelen.

  Hier gaat het ook goed.
  E. gaat haar gangetje. Kan zich ook weer wat beter vermaken thuis.
  F. is erg gemakkelijk. Erg mee getroffen.
  Af en toe rommelt ze met haar slaapjes maar blijft dan wel tevreden.
  Langzaam aan begonnen met de hapjes.
   
 9. Sylva

  Sylva Fanatiek lid

  23 jan 2017
  2.818
  995
  113
  Vrouw
  Midden van Nederland
  Hahaha, nou dit was wel heel erg optimistisch :roflmao: Het huis is helaas nog niet helemaal op orde omdat we nogal wat tegenvallers hebben gehad. Daar vertel ik later wel over, eerst..


  @Katsje Wat fijn dat A helemaal zindelijk is! :D Hoe gaat het nu met L? Is wel erg sneu om dat zo jong al te hebben. Wel lekker dat het met jou helemaal goed gaat. Is er met de overname dan nog iets veranderd of is alles hetzelfde gebleven? Hopelijk vind je snel iets anders! ;)

  @Meisje93 weet je inmiddels al wanneer E terecht kan op de psz? Wel fijn dat ze zich weer wat beter kan vermaken, wordt anders wel heel erg lastig voor jullie. Heerlijk zeg dat F nog steeds zo makkelijk is. Wil het een beetje lukken met de hapjes? Hoe is 't met jou?

  @Mama1504 dat geeft toch helemaal niet! Het dagelijkse leven gaat gewoon door.

  Wat sneu dat L het zo moeilijk heeft met dat je weer een normaal rooster hebt nu. Gaat dat alweer wat beter? Wel super dat hij het op de psz zo leuk heeft en al vriendjes aan het maken is.

  Wauw wat groeit F hard zeg! :D Rot dat je nu toch de afspraak in het ziekenhuis moet afwachten. Haha :roflmao: F klinkt dus net als J op die leeftijd, zat ook constant met haar klauwtjes in de kattenbrokjes :rolleyes: Drinkt F tussendoor nog wel iets anders dan buiten de flessen?

  J zit helaas weer in een sprongetje en is daardoor erg aanhankelijk en soms onuitstaanbaar. Ze krijgt nog steeds bv naast de vaste voedingsmomenten en drinkt gulzig uit haar rietjesbeker. Ze is lekker aan het stappen en kan al los staan, maar dat los staan vindt ze nog net iets te spannend en schrikt dan en ploft op haar billen. Ze kan wel al aan 1 hand lopen :cool: Ze is knettergek op Nijntje en roept de hele dag Nijn! Nijn! Nijn! of als ze de katten ziet, Mauw! Mauw! Mauw! gevolgd door aai, aai en aait ze dan en geeft knuffels :D Verder groeit ze als kool, ze is 78 cm en weegt zo'n 9.3 kilo. Ze is zo groot al, het is echt moeilijk te bevatten dat ze ooit zo inieminie is geweest. Ze is op haar verjaardag goed verwend! :D Lekker veel cadeaus gehad, vond de taart heerlijk en de slingers vond ze geweldig. Verder is ze een heerlijk knuffelmeisje, echt zo fijn!

  Met mij blijft het op en neer gaan. Blij dat ik morgen eindelijk m'n intake heb bij m'n eigen psycholoog! Hopelijk gaat het met zijn hulp snel een stuk beter. Morgen eindelijk m'n nieuwe fiets, kan ik lekker gaan fietsen met J. Is wel fijn want met de auto duurt alles enorm lang hier, ben dat drukke verkeer niet gewend. Is wat als je van dorp naar stad verhuisd :roflmao:

  Ons huis is nog een flink work in progress. Er is flink wat gedoe geweest rondom de keuken. De keukenboer had een hoop niet goed uitgemeten en er moesten dus flink wat dingen verlegd worden. Dat is helaas moeizaam gegaan en heeft dik 1,5 week geduurd. We komen er ook maar niet uit wat we met de woonkamer willen, we blijven maar schuiven :rolleyes: De slaapkamers zijn gelukkig wel bijna klaar. De zolder gaan we van het weekend aanpakken. Maar het is wel genieten hier hoor! Super fijn huis!

  Hopelijk heb ik nu de rust weer gedeeltelijk wedergekeerd is wat meer tijd om te reageren.

  Gaan jullie trouwens nog op vakantie van de zomer?
   
 10. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  28.493
  11.122
  113
  @Sylva Morgen gaan we even kennis maken en dan mag ze maandag 2 september daar gaan starten. :)

  Hapjes gaan steeds beter. Je merkt echt aan haar dat ze aan bepaalde smaken moet wennen. Zo ging eerst de bloemkool erg moeizaam. Maar na 4 dagen ging het er goed in.

  Met mij op en af. Nog steeds veel pijn helaas. Loop nog steeds wekelijks bij de fysio.

  Hoe was de intake bij de psycholoog? Vervelend dat het zo op en neer blijft gaan.
  Veel fietsplezier.! Welke fiets heb je? Hier toevallig donderdag een nieuwe fiets besteld.

  Wat vervelend van de tegenslagen. Maar fijn dat je van je nieuwe huis geniet.

  Tot nu toe zijn de plannen dat we een weekje weg gaan. Misschien nog een last minute. Maar willen in oktober/november ook nog een weekje weg.
  Jij nog vakantieplannen?
   
 11. Mama1504

  Mama1504 Fanatiek lid

  22 nov 2016
  2.911
  1.128
  113
  @Sylva ja L had het er erg moeilijk mee. Maar ik heb nu pas weer een normaal rooster. Voor zover het kan nu vakantietijd is aangebroken. Maar wil hun zo min mogelijk naar oppas brengen vooral nu L het er zo moeilijk mee krijgt. Daarom vragen we vaak mijn moeder die dan even hier heen komt (woont dichtbij).

  L is op dit moment erg lastig. Handen te kort. :( Al het speelgoed afpakken van F, grenzen opzoeken bij man en mij. Afgelopen 2 weken was t naar bed gaan echt een drama. Krijsen!!!! Jemig niet normaal. Ondanks dat t ritueel goed ging, toch krijsen. Wat t was geen idee, misschien angst, misschien nog te gezellig waardoor hij de dag nog niet wilde afsluiten. We weten het niet. Maar de afgelopen 3 avonden ging het goed (even afkloppen). Hebben de “wekker-methode” toegepast. Werkt tot nu toe super. Gaat nu in 1 keer slapen (nou ja slapen, geen gekrijs). Hij heeft nu vakantie dus mijn man gaat veel leuke dingen doen met hem alleen. Hij trekt erg naar mijn man toe als ie thuis is (altijd al gedaan).

  Haha ja F is echt een dametje met karakter:roflmao: opzich wel erg leuk. ;) Maar soms vermoeiend. Als ik dan naar L zie op die leeftijd was hij super makkelijk. Zie veel in mijzelf terug. :oops:

  Ja balen dat we het zh moeten afwachten, maar ja moeten er hoe dan ook sowieso heen dus maakt niets uit. Ze doet t goed. Ze weet heel goed wat ze wil. Zelfs al mee eten met wat de pot schaft. L wilde laatst bami eten en had ik voor haar bloemkool. Maar ze ging er mee knoeien en dus kreeg er geen hap in. Toen ik haar wat kale bami gaf was t klaar :oops: oh oh oh.

  Ze staat nu bij alles op. Hebben de box en de co-sleeper maar naar beneden gedaan voor ze er over heen kukelt. :roflmao: Nog 2 maandjes is ze ook alweer een jaar :eek: pffffff waar blijft de tijd. Merk echt dat ik extra aan het genieten ben nu ze nog zo heerlijk klein is.

  Zoals je leest gaat het verder super goed.
  Nog 2 maandjes werken en dan eindelijk vakantie. Heb van de week eindelijk een vakantie geboekt bij cp (voor zoveelste jaar op rij:p) L wilde graag naar t zwembad op vakantie dus dachten wij: oooooh beter hoeven we ook niet zo ver :thumup: als hun t maar leuk hebben.

  Jullie ook vakantie?
  Btw: hoe was J haar eerste verjaardag? :eek: Nooit naar gevraagd! :eek:
   
 12. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  28.493
  11.122
  113
  @Mama1504 pfoe wat pittig zeg! Wel echt top dat die wekker-methode goed zijn werk doet.

  Ja F. ook alweer bijna een jaar! Wat gaat het allemaal snel zeg.


  Hier straks naar het ziekenhuis voor een echo van haar heupjes.
  Ze heeft een minimaal verschil qua beenlengte.
  Hopelijk is haar ene been gewoon iets langer dan de ander.
  CB heeft het nooit opgemerkt. Dat vind ik wel erg slordig.
   
 13. Mama1504

  Mama1504 Fanatiek lid

  22 nov 2016
  2.911
  1.128
  113
  Jaa was echt even pittig. Ook tussen man en mij werd t op een gegeven moment gewoon ruzie. Maar gaat nu goed. Al houd ik savonds wel even mijn hart vast als hij op bed gaat, maar nog steeds niks.

  Oooh ja wat slordig idd. Hier controleerden ze elke controle.
  Hopelijk is het niks en hoeft ze geen gipsbroekje. Ben benieuwd! Succes straks!
   
 14. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  28.493
  11.122
  113
  och ja dat geloof ik graag. Dat breekt je al gauw op.

  Gelukkig zijn de heupkommen goed ontwikkeld.
  Dus ze heeft een klein beenlengte verschil net als ik. :)
   
 15. Mama1504

  Mama1504 Fanatiek lid

  22 nov 2016
  2.911
  1.128
  113
  Ooooh gelukkig! :) Heeft ze van der moeder dus ;)
   
 16. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  28.493
  11.122
  113
  Haha ja!
  kunnen we met een opgelucht hart op vakantie.
   
 17. Mama1504

  Mama1504 Fanatiek lid

  22 nov 2016
  2.911
  1.128
  113
  Ja idd. Heerlijk! Wanneer gaan jullie? En waar gaat de reis heen?
   
 18. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  28.493
  11.122
  113
  Maandag! :)
  We gaan naar Drenthe. Als F wat groter is gaan we wel weer wat verder weg.
   
 19. Mama1504

  Mama1504 Fanatiek lid

  22 nov 2016
  2.911
  1.128
  113
  Heerlijk!! Groot gelijk. Er even op uit! :)
   
 20. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  28.493
  11.122
  113
  Ja wij gaan altijd graag op vakantie. Het liefst 2-3x per jaar even een weekje.

  Willen in okt/nov ook nog een weekje weg.
  En misschien met de kerstvakantie nog met mijn ouders. Even kijken of vrij krijgen dan lukt. :)  F. is heel haar ritme aan het omgooien lijkt het. Komt nu voor haar laatste fles heel laat, of helemaal niet.
  Zou het werken om haar op vaste tijden de fles te geven en op vaste tijden haar wakker te maken?
   

Deel Deze Pagina