Kan iemand me aub geruststellen? Weinig eten :(

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Belle1984, 7 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Belle1984

  Belle1984 Actief lid

  14 jan 2013
  304
  0
  16
  NULL
  NULL
  Sorry voor het zoveelste topic ... Ben een onzekere mama en ik wil gewoon graag zeker zijn dat ik het goed doe. Mijn dochtertje is 14 weken en weegt 4980 g met 60 cm. Ze drinkt zo weinig... Vanmorgen begon goed met een fles van 165, daarna ging het bergaf, slechts 85, en daarna (5uur later!) dronk ze weer maar 120. Ze zou minstens 600 ml per dag moeten krijgen en dat halen we min of meer. Maar om goed te kunnen groeien zou ze tussen de 700 en 800 moeten drinken, en dat halen we nooit! Gisteren was een superdag met een dagtotaal van 680, een absoluut record. Maar vandaag zal het met moeite 600 worden. Is dit normaal? Ik weet dat ik me geen zorgen moet maken, zolang ze aankomt en dat doet ze wel. Maar naarmate ze aankomt zou ze toch ook meer moeten gaan drinken? En dat doet ze niet... Zaterdag was haar doopfeest en had ze maar 515 gedronken, met als resultaat, meteen afgevallen. Kan iemand me aub geruststellen of tips geven? Alvast bedankt.
   
 2. Eline88

  Eline88 Niet meer actief

  Hoi Belle,
  Deze zorgen herken ik wel. Ons zoontje van 5 maanden drinkt periodes echt heel weinig (600 ml terwijl hij een liter mag) en sommige periodes gaat het heel snel naar binnen. Mijn ervaring tot nu toe is dat hij er zelf voor zorgt dat het voldoende is om te groeien. Het belangrijkste is zoals je zelf ook aangeeft dat jouw kindje blijft groeien. Houd ook in de gaten of er regelmatig plasluiers zijn. Als je twijfelt kun je altijd extra wegen bij het cb. Succes!
   
 3. Dot79

  Dot79 Lid

  7 aug 2012
  61
  0
  6
  NULL
  NULL
  Dit hebben wij ook gehad met onze dochter. Veel zorgen gemaakt, bij KA geweest, KMA uitgesloten, prelogopedie etc..! Ze kwam wel steeds wat aan, maar hing altijd onderaan de curve. De KA zei altijd: als ze aankomt en verder gewoon vrolijk is, moet je je geen zorgen maken. Dat geloofde ik nooit zo.. Ik zat er bovenop, over elke ml die ze liet staan maakte ik me zorgen.
  Maar als ik er nu op terugkijk is ze gewoon geen melkdrinker geweest. Vanaf 6 maanden mocht ze brood eten en dat ging erin als koek. Ze eet alles, drinkt lekker water en haar papfles gaat er ook goed in 's avonds. Voor niks druk gemaakt dus.. Ze is nog steeds klein, maar dat hoort gewoon bij haar.
  Blijf je gevoel volgen en laat uitsluiten of het iets medisch is door een KA. Probeer je niet te druk te maken, hoe moeilijk dat ook is...
   
 4. Tante Truus

  Tante Truus Actief lid

  14 jul 2014
  311
  71
  28
  En als je begint met kleinere flesjes? Misschien dat ze een kleinere hoeveelheid melk beter wegkrijgt, en dan wat vaker op de dag aanbieden, niet wachten tot ze aangeeft honger te hebben?

  En idd, zolang ze groeit en vrolijk en alert is, goede plasluiers heeft en goed slaapt, hoef je je geen zorgen te maken.
   
 5. Belle1984

  Belle1984 Actief lid

  14 jan 2013
  304
  0
  16
  NULL
  NULL
  Dat heb ik al geprobeerd en de conclusie is: als ik minder dan vier uur tusse laat, dan drinkt juffrouw niet of maar een paar slokken. Dus jammer genoeg lukt dat niet. Ze is steeds vrolijk en alert, afgezien van regelmatig eens een huiluurtje 's avonds. Slapen lukt ook goed, behalve dan rond haar huiluurtje.. Of ze goed groeit, dat vind ik moeilijk te zeggen, omdat je dat pas over een langere periode kan zien. En ondertussen weet ik dus niet of ik me zorgen moet maken. Maar ik kan niet veel meer doen? Ik kan haar niet dwingen...
   
 6. Inieminie83

  Inieminie83 Actief lid

  11 jul 2013
  351
  74
  28
  NULL
  NULL
  Dit ken ik. Mijn zoontje van 11 maanden heeft nog nooit een fles gedronken van meer dan 100 cc en dan ook max 3 per dag. Zitten bij de kinderarts en die weet het ook niet. Allerlei onderzoeken gehad maar daar komt niets uit. Maar verder is hij vrolijk en groeit (wel weinig, hij heeft nu nog maatje 68). Volgens de kinderarts hoeven we ons geen zorgen te maken gezien hij zich wel goed ontwikkeld en hij vrolijk is. Dus daar houden we ons aan vast.
  Ik heb het op een gegeven moment losgelaten want er ontstond een hele strijd aan tafel. En dat zorgde ervoor dat hij nog minder at. Nu we er niet meer zo op gefixeerd zijn is het wel gezelliger aan tafel. En eet hij soms nu ook weer wat meer.
   
 7. Tante Truus

  Tante Truus Actief lid

  14 jul 2014
  311
  71
  28
  oke, dat gaat dan niet op. En dwingen gaat idd niet, dat werkt alleen maar averechts.
  Welke flesvoeding geef je? Misschien is de voeding te zwaar (te vullend)? Of vindt ze hem niet lekker? Begreep altijd dat er behoorlijk smaakverschil kan zitten tussen de verschillende merken.
  En met het risico dat ik een hoop leden op mijn nek krijg, over 4 weken zou je voorzichtig met bijvoeding kunnen beginnen, als je daar voor in bent, natuurlijk. Misschien is ze idd gewoon geen melk-liefhebber?
   
 8. Shandy

  Shandy Fanatiek lid

  14 jan 2012
  2.603
  18
  38
  Hier een poos borstvoeding gegeven, toen wist ik niet wat hij dronk, na een maand of zes fles en drama...werd er zo nerveus van. Ook kleine beetjes.
  Toen hij ook ander voeding mocht allerlei trucjes geprobeerd om meer vocht binnen te krijgen,
  Als je kindje t verder goed doet...moet je t misschien 'loslaten'
  Het idee van een andere soort voeding is zo gek nog niet ( zijn er babykindjes in je buurt waar je soms wat poedervoeding mag proberen?)
  Kruidvat leek mn zoon 'vies' te vinden, Nutrilon ging ook niet echt, Friso wel, lijkt zoeter
   
 9. Belle1984

  Belle1984 Actief lid

  14 jan 2013
  304
  0
  16
  NULL
  NULL
  We zijn sinds vorige week woensdag overgestapt van nan ar naar nan comfort. De nan ar hielp goed voor haar verborgen reflux, maar ze kreeg er krampen van, waardoor ze flesjes helemaal weigerde. Sinds donderdag krijgt ze ook omeprazole ipv zantac. Ik las dat BEBA een heel lekkere melk is, maar die is heel zwaar en vullend, dus dan vrees ik dat ze nog langer verzadigd zal zijn. Ik wil ook niet blijven veranderen van merk, want iedere keer is het een aanslag op haar darmpjes. Bijvoeding wil ik inderdaad binnen een paar weekjes mee starten. Maar het is natuurlijk wel 'bij' voeding...
   
 10. Tante Truus

  Tante Truus Actief lid

  14 jul 2014
  311
  71
  28
  De HA-voeding (hypo-allergeen) is meestal het lichts verteerbaar. Bovendien is die ook niet belastend voor de darmpjes, dus in combinatie met de omerprazole zou je dat kunnen proberen.
  Heb je het idee, dat ze de nan ar beter dronk? Voordat ze ging weigeren ivm de krampjes? Tegen de krampjes zou je infacol kunnen gebruiken, dat hielp hier geweldig ertegen.
  En met de bijvoeding zou je ook kunnen beginnen met pap, misschien dat ze dat lekkerder vind. En dan krijgt ze ook haar melk binnen.
  En verder, ik probeer mee te denken, maar ik denk dat er als deze tips niet helpen, er niet veel meer is, dat je kan doen. Zoals een aantal dames al vertelden, misschien idd een kwestie van loslaten. Zolang ze bijkomt en vrolijk is, krijgt ze blijkbaar genoeg binnen.
  Succes, ik weet hoe onzeker je kan worden van dit soort zaken. Maar ik heb inmiddels ook de ervaring dat een moedergevoel niet liegt en je dus op je eigen moedergevoel moet vertrouwen.
   
 11. Nicci1982

  Nicci1982 Niet meer actief

  Hier ook een slechte melkdrinker gehad. Probeer je niet drukte maken al heb ik dat ook maanden gedaan. Baby's hongeren zich niet uit en zorgen dat ze voldoende krijgen. Hier zat hij drastisch onder wat zou moeten maar is nog nooit echt ziek oid geweest. Kerngezonde kun van 16 mnd inmiddels. Cb noemde het melkmoe. Sommige baby's zijn melk gewoon snel zat dus met 4 mnd gaan bijvoeden en al snel naar een gewoon voedingsschena van brood, fruit, brood, groente en toetje. En dan daar omheen nog wat flesjes.
   
 12. frannie82

  frannie82 VIP lid

  28 nov 2010
  10.407
  1
  36
  600 ml is echt prima! Ze moeten minimaal 120 ml per kilo per 24 uur krijgen en dan kom je net niet eens op de 600 ml. Maak je ajb geen zorgen dat voelt ze ook en jij zit dan onder hoogspanning de fles te geven.
  Ik ken je gevoel heb 2 slechte drinkers gehad.
  Plasluiers zijn belangrijk zolang die goed nat zijn is dat ook een indicatie dat ze goed groeit.
   
 13. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.676
  806
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Een baby van 3 maanden heeft ongeveer 130 cc voeding per kg per 24 uur nodig.

  Als ik je dochter neem en zeg 5 kg x 130 cc voeding kom ik uit op 650 cc voeding per 24 uur.
  De 700 a 800 voeding die jij noemt ligt dus te hoog.

  Daarnaast ben je woensdag overgestapt op andere voeding en donderdag overgestapt op andere medicatie. Je dochter heeft echt te tijd nodig om te kunnen wennen aan andere voeding, dus misschien ligt het mindere drinken voor nu daar wel aan.

  Ga dus nu niet te veel veranderen, maar laat haar even wennen.

  Ik snap je zorgen, maar probeer de cc voeding iets meer los te laten net als het gewicht. Kijk vooral naar je dochter. Als zij tevreden is (op het huiluurtje na) mag jij ook tevreden zijn, dan doe je het goed als moeder.

  Mocht je met 4 maanden willen beginnen met bijvoeding, let dan wel op dat dit niet ten koste gaat van de melk. In melk zit veel meer dan in de paar hapjes bijvoeding ;)
   
 14. Belle1984

  Belle1984 Actief lid

  14 jan 2013
  304
  0
  16
  NULL
  NULL
  De kinderarts stelde voor om eens te proberen met een warm appelprakje, omdat dat lekker zoet is. Maar ik wil het even afwachten nog tot volgende week. Zoals je zegt, Averlhach, ze moet inderdaad nog een weekje wennen aan de nieuwe flesvoeding.
  Ze drinkt soms heel haar fles leeg, maar gisterenavond bijvoorbeeld weigerde ze de fles helemaal, weer huilen en krijsen. Een uur later, hetzelfde verhaal maar met veel moeite dronk ze dan toch 60, omdat ze echt honger had, maar ook ergens pijn, waardoor ze niet kon drinken. Dat vind ik niet ok, dan heb ik echt het gevoel dat er iets scheelt. Vanochtend dronk ze 110 en dan was ze er klaar mee, en zat ze vrolijk te spelen met de speen en rond te kijken. Daar maak ik me dan niet zo'n zorgen om, dan heeft ze waarschijnlijk gewoon geen honger. Hopelijk verbeterd het vanzelf. De KA stelde ook voor om morgen eens een dagje naar het ziekenhuis te komen, zodat ze eens kunnen kijken hoe ze drinkt, misschien is er daar nog iets wat we over het hoofd zien, alhoewel dat me dat zou verbazen. Op aanraden van de KA doe ik nu wat polysilane gel op het speentje.
   
 15. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.676
  806
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Heb je al eens dieet voeding voor kea geprobeerd?
  Ik ben niet thuis in de fv merken in belgie, nan voeding etc zegt mij dus weinig. Misschien dus een overbodige vraag.

  Ben je al eens langs een osteopaat oid geweest?

  Sommige kindjes wilken minder drinken door pijn.
  Dit kan reflux zijn, kea of iets als kiss.
  Omdat jij denkt dat ze niet drinkt door pijn, denk ik dat die kans vrij groot is.
   
 16. Belle1984

  Belle1984 Actief lid

  14 jan 2013
  304
  0
  16
  NULL
  NULL
  Ja, ik heb de laatste twee weken dat ik bv gaf, alle zuivel geschrapt, en ik had niet echt het gevoel dat dit veel scheelde. Maar toen hadden we ook nog geen medicatie voor haar verborgen reflux. Dus ik weet niet of ik kea volledig kan uitsluiten of niet. Ergens blijft het wat spoken in mijn achterhoofd. De KA zegt voorlopig nog niet over te stappen naar een fv voor kea. Ik denk dat als het over een week niet echt betert, dat ik dat dan toch overweeg om te proberen. Maar ik sta er niet om te springen..Weer een aanpassing en als het niet helpt, dan zijn we weer verder op de sukkel.

  We zijn drie keer bij een osteopaat geweest, maar daar merkten we niet veel verandering door. Vorige maand zijn we bij Eddy Lippens geweest, een manueel therapeut gespecialiseerd in KISS en hij zei dat Olivia wel degelijk een verhoogde spierspanning had op rechts in haar nekje. Hij heeft een kleine manipulatie gedaan, waardoor het een paar dagen slechter ging en daarna weer beter. 21 oktober moeten we terug voor de controle behandeling, maar volgens hem zou tegen de tweede behandeling 80 tot 90 procent van de klachten verdwenen zijn. Ze draait in ieder geval haar hoofdje beter naar beide kanten nu, ipv enkel naar rechts.
   
 17. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.676
  806
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Voor zover ik weet kost het bij bv ook even voordat alle koemelk uit je lichaam is. Hoelang weet ik niet.

  Ik snap je dat je wat terug houdend bent voor weer een wijziging. Ik vind dat juist goed. Te veel veranderen zorgt voor onrust in het lichaam van je kindje. Daarnaast moeten andere zaken ook de tijd krijgen om te kunnen werken.
  Naast kea zou het ook kunnen komen dat de medicatie of niet goed afgesteld is op je dochter, of niet de juiste soort is. Zelf was ik erg tevreden over nexium.

  Hou kea en andere medicatie in je achterhoofd. Weet dat die mogelijkheden er zijn, die je hopelijk niet nodig hebt.

  Fijn dat je dochter in iedergeval haar hoofd weer kan draaien. Mijn oudste had kea, kiss en reflux. Als eerste naar osteopaat, dit hielp niets tegen het huilen en de onrust, maar ineens kon hij wel zijn hoofd draaien. Medicatie en dieetvoeding zorgde uiteindelijk voor de rust. Maar ik denk wel dat als er meerdere dingen spelen en je er 1 niet aanpakt je onrust kunt blijven houden. Kiss doet nu eenmaal pijn.


  Hoe ging het drinken vandaag?
   
 18. Belle1984

  Belle1984 Actief lid

  14 jan 2013
  304
  0
  16
  NULL
  NULL
  Gisteren was het drinken weer heel wisselend.
  8.00 110 (in twee pogingen, eventjes gepauzeerd)
  12.30 165
  17.00 100
  21.00 150
  01.00 80 ~ met als resultaat dat ze de nacht niet doorkwam en om vijf uur nog een flesje van 90 heeft gedronken.
  Vanochtend wilde ze om 8.15 al eten en dronk ze maar 70 :( waarschijnlijk omdat ze nog voldoende had door het flesje van vijf uur 's ochtends.

  Nu zijn we in het ziekenhuis om te kijken hoe ze drinkt. De laatste flessen waren opnieuw krijsen en moest ik liggend geven. Ik ben benieuwd hoe ze nu hier gaat drinken.
   
 19. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.676
  806
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Succes in het ziekenhuis. Hopelijk komen ze met een werkende oplossing
   

Deel Deze Pagina