Kan ze de speen nog leren accepteren?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door lucie, 30 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. lucie

  lucie Actief lid

  13 mrt 2007
  335
  0
  0
  Ik heb vanaf de geboorte van mijn dochter geprobeerd haar een speen te laten accepteren,
  maar telkens na enige tijd proberen de moed opgegeven.
  Toch zou ik wel blij zijn als ze 'm eens zou accepteren, aangezien ik elke avond een blauwe pink heb van het 'pinkie zuigen'. :(
  Kan ze 'm met 8 weken nog wel leren accpeteren? :(
  Moet ik gewoon doorzetten? :(
  Iemand tips? :(
   
 2. Pendrag

  Pendrag VIP lid

  26 jul 2006
  6.458
  0
  0
  Ja hoor. Kan nog prima. Bij Jarissa hetzelfde probleem. Tot ze opeens wel een speen wilde. Gewoon af en toe blijven proberen. Jarissa was geloof ik ook een maand of 2.
   
 3. Calimero

  Calimero Fanatiek lid

  31 aug 2006
  1.901
  0
  0
  hmmm toen ik in verwachting was riep ik keihard ze krijgt geen speen...
  want dan moet je het weer afleren enzo ze was geloof ik drie dagen oud dat ik haar toch de speen gaf want anders viel ze niet in de slaap sindsdien kan ze niet meer zonder....

  maar je kan het haar nog wel geven denk ik hoor dat hoeft toch niet vanaf de geboorte ofzo al ze wil hem of iet..hahah
   
 4. jantina

  jantina Fanatiek lid

  13 aug 2006
  1.551
  0
  0
  britt ging ook pas met 12 weken aan de speen,
  even sabbelen om in slaap tekomen...ze wil duimen maar ze kon hem niet vinden en dat maakte haar heel boos en ongeduldig..vandaar dat haar dan de speen gaf.
  nu heeft ze hem gelukkig gevonden...die speen wil ze niks meer van weten..voor haar is het een geruststelling.....en afleren is een zorg voor later niet waar;)
   
 5. senseemillia

  senseemillia VIP lid

  20 nov 2005
  8.645
  0
  0
  beleidsadviseur
  Utrecht
  Jaime wilde eerst geen speen en toen weer wel een speen. toen ze twee maanden was moest ze hem niet meer. Ik hoefde toen echt niet meer met dat ding aan te komen want ze spuugde hem uit.
  Ik zou gewoon nog even proberen met die speen. Misschien een andere speen kopen? Een blauw pinkje is ook niet alles heh.

  Succes.
   
 6. janette

  janette VIP lid

  26 feb 2007
  5.113
  0
  0
  Ben op zoek naar de droombaan
  Heiloo
  Teun heeft mijn vinger ook blauw gezogen en wil nog steeds geen speen..... na ongeveer 2 mnd had hij zijn muis op zijn hand gevonden en nu zijn vinger of duimpje...wat we ook probeerde en welk soort we ook haalde meneer moest hem niet...hoe zo eigen willetje?
   
 7. Loeki2

  Loeki2 VIP lid

  3 jun 2006
  16.265
  0
  0
  Annika wilde ook geen speen, na een week of 9 vond ze haar duim en nu heeft ze de speen ook neit meer nodig, vind het wel zo makkelijk, liever geen speen als het niet nodig is.
   
 8. Angel Eyes

  Angel Eyes Niet meer actief

  ik weet niet of je borstvoeding of flesvoeding geeft maar een drupje voeding op de speen wil nog weleens helpen.. ( heb ik ergens gelezen)
   
 9. kristel

  kristel Niet meer actief

  Alle 3 mijn kinderen hebben het ongeveer een week volgehouden met een speen, maar echt behoefte hebben ze nooit gehad. Maar pinkjes wilden ze ook niet meer. Wel graag aan de borst, en dat is gelukkig vanzelf over gegaan.
   
 10. Hier wou Quinton pas met 6 maanden een speen. en nu speelt hij er ook mee haha,
  in,uit,in,uit de mond enz.

  voorheen duimde hij...
   
 11. pluk

  pluk VIP lid

  13 dec 2005
  13.323
  590
  113
  twente
  Kylian had in het begin de speen om in slaap te komen, toen hij een maand of 2,5 was wilde hij hem niet meer en begon op zijn duim te sabbelen.

  Toen hij met 4 maanden in het ziekenhuis lag wilde hij hem wel weer en op het moment dat hij thuis was wilde hij ook de speen niet meer.

  Nu sabbelt hij heel af en toe op zijn duim, maar dan alleen als hij echt niet in slaap kan komen.

  groetjes anita
   
 12. ramona

  ramona Fanatiek lid

  9 mrt 2005
  1.200
  1
  0
  Huismama
  Zundert
  hier net zo

   
 13. Daan0201

  Daan0201 Fanatiek lid

  28 okt 2005
  1.830
  0
  0
  Vind het altijd zo grappig dat mensen voor de geboorte roepen 'mijn kindje krijgt echt geen speen!' (ik ook!) en vervolgens erachter komen dat als ze dat ding willen, het toch wel een ERG goede uitvinding is.... :)
   
 14. missX

  missX Fanatiek lid

  2 mrt 2006
  1.226
  0
  0
  gebruik je de spenen met een afgeplatte speen? Dan zou je eens de ronde versie moeten gebruiken...die andere wilde mijn dochtertje ook niet maar deze wel!
   
 15. liefzonnetje

  liefzonnetje Fanatiek lid

  17 aug 2006
  2.074
  0
  0
  hier wordt de speen ook regelmatig gelanceerd.... tussen de spijlen van de wieg door zo op de grond!
  De eerste keren stond ik raar te kijken dat ik de speen op de grond vond, was benieuwd hoe Steven dat voor elkaar kreeg... totdat ik een keer de was aan het opruimen was in zijn kamertje en ik hem net zijn speen had gegeven omdat hij erg aan het jengelen was... tja 3 flinke zuigen om hem vervolgens lekker uit te spugen! :) :) erg grappig om te zien!
  Heel soms wil hij wel ff sabbelen, maar hij trekt vaak een vies gezicht erbij of houdt zijn lippen stijf op elkaar... tja dan maar wat langer jengelen hij valt toch wel in slaap.

  Bij kindjes die bv krijgen schijnt het wel veel vaker zo te zijn dat ze geen speentje willen... tja geef ze eens ongelijk, een lekkere warme zachte borst of zo'n koud siliconen geval....
   

Deel Deze Pagina