Keizersnee + herstel

Discussie in 'De bevalling' gestart door Katelynn, 29 mei 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Katelynn

  Katelynn Actief lid

  11 apr 2019
  342
  216
  43
  Vrouw
  Achterhoek
  Vandaag te horen gekregen dat ons meisje gehaald gaat worden dmv een keizersnede , deze is ook meteen ingepland met 38+6.

  Ik heb veel verschillende verhalen gelezen hierover , maar ben echt benieuwd naar ervaringen van dames hier op het forum.

  Voornamelijk over hoe jullie het ervaren hebben , en hoe de kraamtijd + herstel is verlopen.

  En wie van jullie ook werkelijk op geplande datum de KS heeft gehad.

  Misschien zit er dan ook nog iemand bij die ervaring heeft met als de kleine zich eerder meld : word het dan automatisch een spoedKS? (uiteraard snap ik dat dat wel zo is als er veel risico’s zijn op dat moment).

  Ik zie jullie verhalen graag tegemoet
   
 2. Roosie91

  Roosie91 VIP lid

  29 jul 2014
  7.169
  3.494
  113
  Vrouw
  Bij de eerste een spoedkeizersnede gehad na 5!! Dagen helse inleiding. Ik heb daarna 3 weken in bed gelegen kon niets was zwaar uitgeput maar ik denk dat dat kwam doordat ik zo uitgeput was.

  Bij de tweede een geplande gentle sectio, prachtige bevalling geweest. Na drie dagen was ik Thuis de kinderwagen al aan het ‘ombouwen’ de verloskundige riep me gelijk op het matje dat ik rustig aan moest doen:roflmao:
  Wel veel last van de wond gehad hoor en ik moest behoorlijk aan mijn conditie werken daarna.
  Al met al ik denk dat een geplande keizersnee, het herstel ook ‘vlotter’ maakt.
   
 3. Suthern

  Suthern Actief lid

  21 dec 2018
  368
  221
  43
  Vrouw
  Ik heb alleen een spoedkeizersnede had na een inleiding en het herstel viel me tegen. Een geplande keizersnede lijkt me iets 'relaxter' :)
   
 4. Kris81

  Kris81 Fanatiek lid

  14 mrt 2013
  3.418
  378
  83
  Vrouw
  Het verre Oosten ;)
  Hier ook gepland met 39.2. Ik ben vier dagen op het ziekenhuis geweest. Ik moet zeggen dat de pijn mij reuze meegevallen is, de ks zelf ook. De ruggeprik heb ik niet gevoeld en het geduw en getrek waar je ook wel eens over leest, heb ik ook niet gevoeld. Ik herinner me nog wel flinke misselijkheid naderhand. Ik was vrij vlot van de pijnstilling af maar heb nog wel een klein jaar het gevoel gehad dat ik een grote blauwe plek in mijn buik had. Te snel in de benen gegaan (huilbaby, dus ik liep uren en uren te wiegen), daarmee heb ik het herstel denk ik best in de weg gezeten. Dus een tip is wel om echt zo veel mogelijk je rust te pakken en ook echt niet doen wat ze afraden :).
   
 5. LadyBird90

  LadyBird90 Bekend lid

  10 aug 2016
  720
  488
  63
  Vrouw
  Bij mij was de KS op 39w ingepland, maar is het uiteindelijk vervroegd naar 37w ivm PE, maar gelukkig alsnog gewoon gepland. Er was inderdaad gezegd dat als de PE ineens erg zou verslechteren het een spoed zou worden, dus dat zal ook het geval zijn bij gebroken vliezen/weeen (al ligt dit denk ik ook aan de reden van de KS).

  De ruggenprik vond ik erg pijnlijk, maar vooral omdat ‘ie de eerste twee keer verkeerd was gezet. Ik vond het daarna erg raar dat je helemaal niets meer voelt, en ik werd ineens overvallen door angst. Geef zulke dingen aan bij de verpleging, zij zijn er voor jou. Na de ruggenprik heb ik niets meer gevoeld, ook geen geduw en getrek (waar ik wel echt bang voor was). En zodra baby bij je ligt (het gaat supersnel!) ben je alles vergeten. Vlak na de KS voelde ik me prima, vooral omdat de ruggenprik nog werkte :roflmao: maar de dag erna voelde ik me vreselijk slecht en dacht ik dat het nooit meer beter zou worden. Maar dit lijkt een reactie te zijn geweest op de morfine (ik had een onderhoudsdosis én een pompje) en niet persé op de KS.

  In principe had ik op de 3e dag naar huis gemogen, maar omdat ik mij die 2e dag zo slecht voelde, ben ik nog een extra dag gebleven. Vrijdagmiddag is zoon geboren, maandagochtend gingen we naar huis. Bereid je voor op een helse autorit, ik heb elk hobbeltje gevoeld :roflmao: Ik heb thuis rustig aan gedaan, maar niet echt veel op bed gelegen. Herstel ging prima, toen zoon een week oud was mochten we naar buiten en hebben we lekker een rondje gelopen. Maar ik heb dan dus ook echt wel mijn rust genomen door bijv niets te tillen en weinig spanning op mijn buik te zetten (man vragen om je van de bank te hijsen, bijvoorbeeld :D).

  En verder.. ruime hoge onderbroeken meenemen en losjes zittende kleding!

  Succes met de laatste loodjes!
   
 6. Katelynn

  Katelynn Actief lid

  11 apr 2019
  342
  216
  43
  Vrouw
  Achterhoek
  Thanks voor het delen van de ervaringen ladies.

  Erg prettig om jullie verhalen enzovoorts kan lezen , dat doet me (na al die horrorverhalen op internet) in iedergeval goed!

  Opzich kijk ik er niet tegen op (behalve ruggenprik , ik ben ook nog nooit geopereerd misschien dat t daar door komt , maar ook dat komt wel weer goed) - ook het herstel niet , alleen denk ik dat het misschien pittiger zal zijn dan ik in eerste instantie gedacht had.

  Ik ga proberen de tips te onthouden er zitten goede bij :thumup: dank jullie wel!

  Nu maar lekker rustig de weken aftellen , laatste dingetjes klaarmaken en vooral relaxen haha. Om het vervolgens allemaal maar op me af te laten komen , en me niet te druk maken.

  Ik zag 1 van jullie zeggen dat de reden van de KS kan uitmaken voor spoed of niet mocht ze eerder komen , in mijn geval is de reden van de KS dat er een slibje van de placenta voor de BMW ligt (1cm) , helaas.
   
 7. jolien 1986

  jolien 1986 Fanatiek lid

  23 nov 2014
  2.938
  1.882
  113
  Vrouw
  NULL
  Ik vond het herstel helaas hels... Heel veel pijn, veel flauwvallen, slecht slapen. (Nu lag mijn dochter te vechten op de neonatologie dus dat maakte het misschien ook wat minder roze wolk)
  Bijna 4jr na dato ervaar ik nog hinder aan het litteken met sport en zwaar tillen.

  Ik was ook nog nooit geopereerd en was bang voor de ruggenprik. Die viel mij 100%mee. Gewone prik en daarna voelde ik mijn benen warm worden alsof je in warm bad stapt.
  Infuus prikken was vervelender (ging ook 3x mis)

  Succes en tip; neem paracetamol strip mee. Dan ben je niet afhankelijk van verpleegkundige of die wel of niet komt. (ik kon snachts uren wachten) :cry:
   
 8. Kimmetjuh90

  Kimmetjuh90 VIP lid

  14 dec 2017
  12.046
  6.569
  113
  Vrouw
  Postbezorgster
  Mijn 1e is met een geplande keizersnee geboren ook daadwerkelijk op de geplande dag, ik was toen 38+3 weken zwanger.
  De duggenprik hebben ze 2x over moeten doen, want de 1e keer was ie niet goed gezet..
  Het herstel ging eeg langzaam, heb geloof ik 4 dagen in t zkh gelegen, omdat ik niet zelfstandig kon douchen, ik ging steeds out..
  Thuis ging t herstel niet veel beter, moest veel te snel van alles doen (zorg van d ee baby kwam op mij aan, en daarnaast ook t huishouden.) Mijn ex was meer weg dan thuis.

  Deze 2e word weer een geplande keizersnee, ik hoop rond dezelfde term u nn te kunnen zitten als mn 1e, ik ben wel heel angstig dat de ruggenprik wwer verkeerd gezet word, en dat t herstel weer vreselijk lang gaat duren en ik me dus weer lange tijd ellendig ga voelen...
   
 9. Suuzan

  Suuzan Fanatiek lid

  21 dec 2013
  1.334
  330
  83
  Ik kreeg 2 dagen voor de geplande keizersnee weeen. Ze waren heel relaxt in het ziekenhuis en stuurden me naar huis met 5 korte weeen in 10 minuten met de mededeling: we hopen je over 2 dagen te zien en anders bellen. Na 1,5 uur thuis braken mijn vliezen thuis en was ik weer 1,5 uur later een baby rijker door een spoedkeisersnee.
  Bij de eerste ook een spoedkeisersnee gehad. De eerste was qua herstel pijnlijker. Het voelde alsof mijn buik aan mijn tenen was vast gehecht en ik kon 2 dagen niet rechtop staan. Bij de 2e kon ik dat wel gelijk bij de eerste x uit bed. Mijn tip: Hou heeeeel veeeel rust! Bij de eerste wilde ik alles meemaken beneden en ging over mijn lichaamsgrenzen heen. Bij de 2e ben ik heel veel gaan rusten in bed en dat heeft veel goed gedaan. Laat de boel de boel en kroel lekker met je baby en hou je alleen bezig met voedingen (borst/fles) en daarna weer lekker chillen. Tip 2: neem dropjes mee in je vluchttas, want hoesten doet zeer na een keizersnee en ik kreeg toen een kriebelhoest: :eek:
   
 10. Poolvos

  Poolvos Fanatiek lid

  9 jan 2016
  3.694
  4.473
  113
  Vrouw
  Spannend!
  Hier een keizersnede gehad na 3 dagen inleiding en het is me 100% meegevallen. De ruggenprik amper gevoeld, de hele keizersnede als prettig ervaren (leuk personeel!) en daarna super snel herstel. 1x paracetamol gehad en dat was tijdens te operatie vanwege hoofdpijn :roflmao:
  Ik was om 21u op de afdeling, kon zelfde avond zelf plassen en katheter eruit. Sochtends douchen en die dag ook gewoon rondlopen. Dus dag erna mocht ik naar huis. Thuis eigenlijk alles kunnen doen. :thumup:
   
 11. Katelynn

  Katelynn Actief lid

  11 apr 2019
  342
  216
  43
  Vrouw
  Achterhoek
  Zoveel verschillende ervaringen , jeetje.
  Maar ze geven goed weer wat ik er zon beetje van kan verwachten , dat neemt zeker weer wat zenuwen weg haha.

  Ben er in iedergeval van overtuigt dat het goed is dat vriendlief iniedergeval lekker 2 weken thuis zal zijn.

  Nu maar hopen dat ze tot 38+6 wil blijven zitten , daar ben ik toch echt wel het meest nerveus voor denk ik.

  Bij het inpakken van een Z-H tas zal ik zeker jullie tip er nog even op nalezen , en wat extra dingetjes er aan toevoegen!!

  @Kimmetjuh90 oh jeej dat is niet zo positief , ik hoop voor je dat het dit keer mee gaat vallen meid! Zag in je HT dat ze 12-6 een datum gaan prikken , is er een reden voor dat ze dat zo laat doen? (Gewoon uit nieuwsgierigheid trouwens).

  @Poolvos dat is nog eens positief , hier zal als alles goed verloopt verder , het ook 1 nacht blijven zijn (wel een fijne gedachte , maar ik pin me er uiteraard niet op vast).

  @Suuzan oooooo ik krijg nu al kriebels haha gedsie maar goede tip voor de dropjes hihi. Rust houden moet ook zeker wel goed komen!

  @jolien 1986 thanks voor de tip! Ik zal zeker extra paracetamol inpakken! Wel vervelend om te horen dat je nog zolang na de tijd last hebt , lijkt me erg vervelend.
   
 12. jolien 1986

  jolien 1986 Fanatiek lid

  23 nov 2014
  2.938
  1.882
  113
  Vrouw
  NULL
  TJa shit happens. Ik heb misschien overschat met zoveel positieve verhalen en ik net pech vogel. Hoor wel meer enkele vrouwen met zoveel klachten nog. Maar grote gros hersteld wel goed! Dus maak je niet te druk :)

  Net als lang wachten. Ik ben in weekend in de zomervakantie bevallen. Tja dan heb je minder personeel, misschien wat waarnemers etc. Waardoor het wat minder loopt.

  Het idee dat je zelf wat aan pijn kan doen en wat kan controleren helpt vaak al hoop :) (net als morfine pompje)

  Nog tip: vaak kan je op scherm meekijken met ks. (als je wil zien) best wel heel Intressant om mee te kijken
   
 13. Mammielove

  Mammielove Fanatiek lid

  24 mrt 2018
  3.063
  2.227
  113
  Als je een geplande ks krijgt, zal je uiteindelijk, mocht het eerder beginnen, een spoed ks krijgen. Mits je nog geen 6/8cm ontsluiting hebt als je in t ziekenhuis komt ;)

  Ik heb bij de eerste een spoed ks gehad na niet vorderende ontsluiting. Heb toen een goed herstel gehad en had na 2 weken al bijna geen last meer van de wond. Voelde me erg goed. Maar iedereen zei toen wel (vk/kraamzorg) dat ik daar echt geluk mee had en het meestal wel anders gaat.

  4,5weken geleden heb ik een geplande ks gehad. Ik was die pijn van 7 jaar geleden echt even vergeten. Men, wat deed het pijn die eerste dagen! Het douchen en wc gaan, pfoeii....
  In mn kraamweek ook best veel pijn gehad en veel pijnstilling geslikt. Maar ook heel veel rust gehouden. Ik heb echt 10dagen op mn bed gezeten/gelegen. Na de kraamweek is mn man 1,5 week thuis geweest en dat was echt nodig.
  Ik ga me mu steeds meer de oude voelen. Maar kan nog niet zeggen dat ik geen pijn meer heb. Vooral met opstaan en stilstaan, enz... Vooral de binnenwonden doen deze keer erg pijn, maar ze hebben deze keer volgens mij ook best moeten sjorren om de kleine man eruit te krijgen.

  Heel veel succes en 1 tip; neem vooral je rust! 6 weken lang!
   
 14. Kimmetjuh90

  Kimmetjuh90 VIP lid

  14 dec 2017
  12.046
  6.569
  113
  Vrouw
  Postbezorgster
  In t zkh waar ik nu loop is t normaal om paa rond 34 a 35 weken een datum te prikken.. had t liever ook nu al geweten hoor, dan weet ik waar ik aan toe ben :)
   
 15. Jenneke88

  Jenneke88 Fanatiek lid

  9 jul 2016
  1.574
  673
  113
  Geplande keizersnede gehad vanwege stuitligging. Het was mij heel erg meegevallen. De ruggenprik heb ik alleen dat eerste spuitje van gevoeld, die gezet wordt om de huid te verdoven, daarna niks meer.

  's Avonds had ik wel veel last van naweeën, maar ik had wel een groot deel van de dag aan de oxytocine infuus gehangen en ik gaf borstvoeding. Dinsdag is mijn zoon geboren, donderdag ben ik naar huis gegaan. Thuis ging het herstel goed. Kon al snel veel dingen weer, na 10 dagen liep ik al met de stofzuiger de trap op en af.
   
 16. Izzie7676

  Izzie7676 VIP lid

  18 dec 2017
  5.779
  6.466
  113
  Vrouw
  Ik heb een spoedkeizersnede gehad en mocht na anderhalve dag naar huis.

  Ik heb geen pijn gehad behalve enorme spierpijn in mijn schouders en rug van het steunen en hijsen op het niet heel comfortabele ziekenhuisbed. De dag na de keizersnede heb ik zelf mijn dochter in badje gedaan.

  Het herstel vond ik fysiek echt niet vervelend. Mentaal wel een knauw gehad omdat de reden voor de spoedkeizersnede het wegvallen van t hartje van dochter was en dat heeft voor enorme paniek gezorgd die dag.
  Daarnaast ben ik er van overtuigd dat het abrupt beëindigen van de zwangerschap dmv het kind er uit plukken voor mij hormonaal echt een soort ontploffing was, het heeft echt even geduurd voor ik me ietwat minder labiel voelde.

  Al met al vond ik het fysieke herstel echt een makkie, ik zou er wel tien kunnen krijgen zo
   
 17. Izzie7676

  Izzie7676 VIP lid

  18 dec 2017
  5.779
  6.466
  113
  Vrouw
  Ow en van de ingreep zelf ook niets gevoeld. Alleen een heel klein prikje van de ruggenprik ( de verdoving van de huid) en verder helemaal niets. De trombose prik de volgende dag deed meer zeer.

  Geduw en getrek voelde ik wel, maar heb ik helemaal niet als vervelend ervaren. Wat ik wel had is direct na t zetten van de ruggenprik is een te snelle daling van mijn bloeddruk maar daar was ik voor gewaarschuwd. Ik gaf aan me ineens naar te voelen en direct werd er een goedje ingespoten en dat werkte ook direct.

  De sfeer op de ok was ondanks de spoed echt heel gezellig , het was echt een klein feestje
   
 18. mimi1988

  mimi1988 VIP lid

  7 apr 2015
  5.147
  2.905
  113
  Op woensdag gestart met de inleiding, op zaterdagochtend vroeg geboren met een keizersnede.
  Het is mij heel erg mee gevallen! Alleen het hechten deed zeer, toen hebben ze me even en kort roesje gegeven. Ze hebben de ruggenprik ook nog even een dag langer laten zitten, hielp goed tegen de pijn. Na dat deze er uit was, 1 dag morfine gebruikt, daarna kon ik her af met paracetamol en eind van de kraamweek had ik niks meer nodig. 2 dagen na de keizersnede lag ik al weer plat op mijn buik om iets onder de bank vandaan te halen.
  Heb nog wel lang last gehad met maxi cosi tillen.

  O ja.. doordat ik een aantal dagen op bed lag en weinig bewoog, kregen ik op zondags last van mijn buik. Ze hebben toen wel een klysma moeten gebruiken..
   
 19. Kimberley92

  Kimberley92 Fanatiek lid

  27 jan 2017
  1.525
  1.905
  113
  Vrouw
  Verpleegkundige
  Hier zaterdag nacht een sectio gehad na een inleiding die niet wilde lukken en ik geen weeën kreeg op de hoogte stand hormonen.

  Ik was aardig uitgeput maar stond 5 uur na de sectio weer naast mijn bed. Hierna na 2 minuten weer gaan liggen om rustig aan te doen, dag erna lekker rondgelopen.
  Na 2 dagen ging ik weer naar huis en werd ik afgeremd door de kraamzorg en mijn vriend.
  Het gaat hier heel goed, heb alleen nog wat last van de wond waar ze gestopt zijn met hechten omdat het daar net wat strakker zit door de knopen van het hechten.
   
 20. Bloeme

  Bloeme Bekend lid

  16 jun 2012
  561
  115
  43
  De tweede werd geboren met een spoedkeizersnee. De ruggenprik werd gezet tijdens een wee , dus de prik voelde ik niet. Daarna een heerlijk warm en ontspannen gevoel in mijn benen wat langzaam omhoog trok. De geboorte ging daarna heel snel. Ik voelde wel wat duwen en trekken maar dat was niet hinderlijk.

  Het herstel viel mij ontzettend mee. De eerste en tweede dag heb ik lichte pijnstilling geslikt (paracetamol), dag drie kon ik al zonder. De kraamweek heb ik rustig aan gedaan en zoveel mogelijk op bed gelegen. Daarna kon ik vrij vlot alles weer doen zonder pijn. Wel heb ik me keurig aan de 6-weken-niet-tillen-regel gehouden.
   

Deel Deze Pagina