Keuze bevalling ivm grote baby's

Discussie in 'De bevalling' gestart door chupa, 25 nov 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. chupa

  chupa Bekend lid

  17 jan 2010
  504
  13
  18
  Vrouw
  Groningen
  Goedemorgen dames,

  Hopelijk zitten hier een aantal die soortgelijke ervaring hebben.

  Op dit moment ben ik zwanger van mijn 4e kindje, een meisje. Nu heb ik ivm spoedkeizersnede van de laatste een keuze gekregen voor een natuurlijke bevalling of geplande keizersnede.

  Mijn 1e bevalling was drama, zoontje zat vast met zijn schouder, bevalling duurde lang en uiteindelijk een baby van 9 pond en 55cm geboren middels een vacuümpomp.

  Mijn 2e bevalling is top gegaan, snelle bevalling en 3x persen en ze was er, baby van 8 pond en 53cm.

  De 3e bevalling was weer drama, ontsluiting verliep spoedig alleen kindje kwam met het persen niet naar beneden. Uiteindelijk dus een spoedkeizersnede en een baby van 10 pond en 54cm.

  Deze zwangerschap krijg ik extra groeiecho's maar ja, die geven geen 100% zekerheid. Het liefste wil ik natuurlijk bevallen maar een spoedkeizersnede is iets dat ik absoluut niet meer wil. Het herstel duurde lang en ik kon de baby niet direct bij mij hebben ivm borstvoeding. Ik vond het vreselijk.

  Nu heb ik 0 ervaring met een geplande keizersnede en de gynaecoloog vertelde dat het herstel hiervan vele malen korter is. Wij willen hierna geen kinderen meer dus dat hoef ik in mijn besluit niet mee te nemen. Wel wil ik een sterilisatie en ik las op het forum dat dit icm een keizersnede in 1x kan.

  Graag hoor ik voor en nadelen van soortgelijke situaties zodat ik mijn keuze beter kan afstemmen gelukkig heb ik nog eventjes de tijd om te dubben

  Alvast bedankt voor eventuele reacties!
  Groetjes Sabrina
   
 2. aicirtap

  aicirtap VIP lid

  25 mei 2014
  7.911
  2.779
  113
  Vrouw
  Geen ervaring met geplande keizersnede.
  Maar als he voldoende hulptroepen hebt moet dat goed komen.

  Maar ik vraag mij af waarom ze niet inleiden al met 37 weken?
   
 3. Loeskaz

  Loeskaz Bekend lid

  10 okt 2020
  769
  580
  93
  Vrouw
  Hier zeer goede ervaring met geplande keizersnede. Geen ervaring met spoed keizersnede, maar wel met een dramatische natuurlijke bevalling (waarbij ik zelf op de OK belandde na de bevalling).

  De geplande ks is me echt mega goed meegevallen. Rustige en gezellige sfeer vooraf, op de OK en het herstel ging hartstikke voorspoedig. Je stelt jezelf erop in en kunt alles voorbereiden. Dat scheelt heel erg veel denk ik.

  Ik mag over ruim 2 weken weer en kijk er stiekem gewoon echt naar uit.
   
  Lies1611 vindt dit leuk.
 4. chupa

  chupa Bekend lid

  17 jan 2010
  504
  13
  18
  Vrouw
  Groningen
  Bij inleiden heb je een verhoogde kans dat het litteken scheurt en dan ben je verder van huis :(
   
 5. chupa

  chupa Bekend lid

  17 jan 2010
  504
  13
  18
  Vrouw
  Groningen
  Dat je jezelf kan voorbereiden is idd een gunstig voordeel, die staat bij mij ook aan de pro kant van het plussen en minnen lijstje.

  Spannend over 2 weken al, op een gegeven moment is het ook klaar he en wil je ze gewoon vasthouden en zien.
   
 6. zonnetje2015

  zonnetje2015 VIP lid

  13 sep 2014
  9.435
  4.237
  113
  Hier na een moeizame uitdrijving van de eerste ( gebroken staartbeen wat nooit goed gekomen is ) de keuze gehad voor een sectio. Kindje leek op de groeiecho rond de 7 pond te zitten. Durfde dus een natuurlijke bevalling prima aan (thuisbevalling). Maar mocht het een sectio worden dan wilde ik ook graag meteen gesteriliseerd worden. Dit deden ze echter niet tijdens een keizersnede. Het is me nooit helemaal duidelijk geworden waarom niet.

  Maar zoontje bleek na een een voorspoedige thuisbevalling toch echt 8,5 pond te wegen. Gewicht zegt vaak minder dan de ligging van het kindje. Een optimale liggen met een hoog geboortegewicht geeft minder vaak problemen dan een gemiddeld geboortegewicht met een ook maar licht afwijkende ligging.
  Groeiecho’s zeggen dus echt niet alles, evenals geboortegewicht. Maar alles bij elkaar opgeteld zou ik wel een sectio overwegen. Liever een langer herstel dan moeder en kind flink in de kreukels.
   

Deel Deze Pagina