Hoi, Ik ben op zoek naar recepten voor kidsproofe macaroni/spaghetti etc. Onze kinderen lusten namelijk de groenten die wij erdoor doen niet. Meestal is dit zo'n pakket met kool, uien en paprika. Wie heeft er een ander recept? Ze lusten op zich de pasta wel, tomatensaus/puree wel, gehakt wel en ook wel diverse andere groenten, maar wat kun je nou nog meer door de macaroni gooien?
Mijn truc is om de groenten te pureren.. en daarna het gehakt erdoor te doen. Wie weet heb je er wat aan! Hier eten ze momenteel wel weer stukjes groenten gelukkig.
Macaroni kun je echt alles doorheen doen: paprika,wortel, stukjes bloemkool, courgette, aubergine noem maar op.. Het lekkerst is je saus zelf maken met verse gepureerde groenten erdoor.
De staafmixer op de saus met groente zetten zien ze de groente niet meer.. mijne eet helaas zelfs de saus niet
Ik doe er altijd een Italiaans roerbakgroentepakket door, met sperziebonen, paprika, wortel en brocolli. Of ik snij zelf de restjes courgette, wortel, champignon en paprika die in de koelkast liggen. De pakketten met prei en ui vind ik zelf ook niet lekker.
De groente inderdaad door de saus heen pureren. Werkt hier super. De jongste zegt altijd gaan we die lekkere macaroni eten. Normaal is het best een langzame eter. Maar met die macaroni heeft hij binnen 5 minuten zijn bord leeg. Dan is het net een bouwvakker.
Oke, pureren dus! Is het dan zelf nog wel lekker te eten? Ik hou er wel van om de verschillende ingrediënten te kunnen zien en proeven en ik ga niet apart een pan voor de kinderen maken....
Ik zou het beiden doen: en gepureerde groenten in de saus (zo maak ik de saus altijd zelf) en stukjes groenten zo er in. Als ze er dan wat stukjes uitvissen is dat niet zo erg en heb je zelf wel een lekkere maaltijd. De groenten die ze wel lekker vinden zou ik dan in stukken erin doen.
Mijn ouders maakten vroeger macaroni met spinazie. Uitje bakken, hamblokjes erbij, dan diepvries spinazie (wel gesneden geen blad) als het ontdooit is dan kookroom toevoegen aan de kook brengen en belegen kaas toevoegen en zout en peper naar smaak. Dan de macaroni erdoor en klaar
Paprika niet, de oudste lust wel komkommer en ze lusten beide tomaatjes, dus die 'voeren' we er soms wel apart bij, krijgen ze toch iets binnen. Verder lusten ze wel broccoli, bloemkool, boontjes. Ik gebruik ook wel eens zo'n kant en klare pastasaus uit een pot, maar voor mijn gevoel zit daar nauwelijks groente in, of is dat ook gepureerd?
Vooral veel suiker Ik zou voor het diner de snoeptomaten en komkommer op tafel neerzetten en in een pakje gezeefde tomaten, paprika, ui, knoflook, courgette mengen en staafmixer erop. Beetje italiaanse kruiden erbij!
Ik zou er niet aan beginnen als ik jou was. Ik heb 3 kinderen en er is altijd wel eentje die in een 'ik heb een hekel aan het een of ander' fase zit. Mijn middelste heeft zelfs een jaar lang bijna geen warm eten gegeten want 'hij lustte niets behalve pannenkoeken'. Dus ik kook wat ik zelf lekker vind en de kinderen mogen kiezen of ze het op eten. Mijn kidsproof macaroni recepten zul je dus niet veel aan hebben. Sommigen zijn met kant en klaar groente pakketten, een andere is met tonijn, kappertkes, verse peterselie, tomaat en basilicum. Een andere met spinazie. Weer een andere Wat ik niet doe is dingen pureren om mijn kinderen tegemoet te komen, of aanpassingen te doen in groenten. Dan eten ze maar een keertje niet. Ik kook niets anders en ze krijgen ook geen ander eten zoals brood. Wel een toetje. Soms vinden ze iets lekker, en soms minder lekker. Maar als ik een keer begin met aanpassen aan hun wensen is het hek van de dam, ben ik bang.
Wat je maar wilt Ik lust die standaard zakken groenten ook niet. Vind het mega grote brokken + grote stukken prei en ui in combi met tomatensaus vind ik echt niet lekker. Ik heb gister bijv het volgende in de wok gegooid, en daar macaronisaus van gemaakt: - gehakt, groene kruiden - laurierblad - wortels - pastinaak - champignons, heel klein en eerst aangebakken - paprika's kleine blokjes - courgette - broccoli kleine roosjes Meestal gewoon wat er in de koelkast ligt. Voor spaghetti maak ik bolognese saus, daar gaan geen stukken groente in.
Ik pureer ook regelmatig de groenten of ik neem een zakje met fijne italiaanse groentemix van AH, dit is vrij klein gesneden, maar ook daar wordt om gepiept. Ik bak eerst de groente in olijfolie, voeg hier dan vaak een pakje gezeefde tomaten aan toe en pureer het dan. Dan even in een bak apart zetten, gehakt rullen, saus er weer bij en verder afmaken zoals je gewend bent. Als je het zelf wel met groente wilt zou ik dus wel een aparte pan maken, lijkt me in dit geval weinig moeite. Groente bakken, voor de kids er wat uitscheppen en staafmixer er overheen, vervolgens macaroni erdoor roeren en klaar, maar daar ben je natuurlijk vrij in, wij vinden het geen probleem om gepureerde groente te eten (mama is namelijk ook niet dol op die grote brokken in d'r eten).
Pureren, ik gooi er van alles door, ook de stammen van broccoli en bloemkool. De laatste keer was het 1kg wortels, 1kg paprika, 1 kg ui, passata, lading kruiden. Dit koken en pureren. Daarna 2 grote bakken champignons erdoor en een lading gehaktballetjes. De kinderen vinden het heerlijk, is goed in te vriezen. Voor ons het ideale fastfood.