Kind weigerd medicijnen

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Damay77, 16 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Damay77

  Damay77 VIP lid

  18 apr 2010
  10.703
  3.189
  113
  Mijn 6 jarige weigert haar antibiotica. Iemand nog tips? Het is een dame met een erg sterke wil. Ze heeft ivm blaasproblemen al een paar keer blaasontsteking gehad en moet hiervoor antibiotica.
  Elke keer een strijd en m'n geduld en ideeën raken echt op.
  Weinig tot niks werkt. Of het werkt 1x. Al een hoop medicijn weg moeten gooien omdat ze weigerd. Enigste wat op dit moment iets werkt is een laag pure siroop met medicijn erin en opdrinken. Is ze wel minimaal een uur mee bezig. ALS ze het allemaal dan opdrinkt. Een uur waarin je haar moet motiveren, bij de les hmoet houden omdat ze met van alles en nog wat bezig is.
  Wat o.a. al geprobeerd is:
  - AB met smaak
  - zonder smaak
  - pillen (weigerd ze)
  - op een lepel
  - in een spuitje zelf
  - in een spuitje met dwang.
  - in dingen verstoppen zoals smoothie, vla, yoghurt, danoontje, chocomelk, yoghurt enz. Je kan het zo gek niet bedenken of we hebben het gedaan. Werkt 1x. De volgende keer kan je het weg gooien omdat ze het meteen proeft/ruikt. Ze is dan ook zo dat ze het de volgende keer wantrouwde dus niet drinkt. Wat ze wel moet doen.
  - uitleg van mij waarom ze het in moet nemen en de evt gevolgen van het niet innemen. Voordelen van het innemen genoemd.
  - huisarts/arts van het ziekenhuis laten uitleggen. Luistert ze braaf naar OF ze houd haar handen over haar oren en denkt: bla bla.
  - er is al gezegd dat ze naar het ziekenhuis moet als dit verder gaat of evt voor infuus. Ze zegt of nee en dat ze aan medicijn begint (wat dan alsnog een 2 uur durende strijd wordt) of ze zegt:" goed en gaat boven haar spullen pakken om mee naar het ziekenhuis te nemen o_O
  - belonen met stickers en kado
  - belonen met snoepjes, op computer/wat leuks doen.
  - high five/knuf na een slok (heeft 1x gewerkt)
  - medicijnen mee naar school en juf laten doen. (Heeft 1x gewerkt)
  - gestraft met bepaalde dingen niet eten/drinken voordqt ze het inneemt
  - te laat op school komen
  - niet spelen
  - familie laten doen
  - zelf ingenomen
  - flink boos worden

  - in het uiterste geval onder dwang gegeven. Iemand hield haar vast en ander spoot het erin. Hysterisch kind en alles zat onder. Kind had niks binnen gekregen.
  - geen tv/laptop/tablet

  - klok erbij en tijd afspreken .
  - assistente huisarts vond dat ik harder op moest treden en zou het "wel even voor elkaar krijgen". Gevolg: gesprek met kindlief waarbij ze haar handen op haar oren hield (ze hoort je wel prima, ze weet precies wat er gezegd is) en assistente kon de medicijnen van zichzelf en de muren af gaan halen.
  - zelf laten beslissen hoe en met wat ze het inneemt. (Laagje siroop en zelf drinken)

  Aan een lege tafel zetten tot het op is: gevolg, nu 2.5 uur later zit ze er nog. Of hangt, ligt, op z'n kop enz. 1 slokje genomen:confused: Zonder intocht van Sinterklaas op tv. Het lijkt nu een klein beetje tot haar door te dringen dat ik echt niet toegeef en ze het echt niet te zien krijgt voordat het op is. Ze begint er nu van te drinken. 2.5 uur later:eek: en ze moet vanmiddag en vanavond nog een dosis. Tot woensdag en mogelijk nog een week:|
   
 2. owly

  owly VIP lid

  19 aug 2013
  8.749
  1.859
  113
  Pppfff en ik dacht dat wij een koppige knul hebben. Bij ons werkt het gelukkig wel door te zeggen dat je anders heel erg ziek gaat worden.
  Pil in de mond en dan een snel een snoepje.

  Helaas dus geen tips. Wat geeft ze zelf als reden om het niet te doen?
   
 3. Fuddey

  Fuddey VIP lid

  6 okt 2015
  13.735
  8.787
  113
  Hier spoot ik het in een pakje met sap (Taxi of iets anders heel zoets), dan verplicht aan tafel op drinken en vervolgens mochten ze een reepje chocola (zo’n Kinder-reepje). Reepjes al in het zicht, en even stevig aanmoedigen goed door te drinken. Desnoods met dichtgeknepen neus...
   
 4. Damay77

  Damay77 VIP lid

  18 apr 2010
  10.703
  3.189
  113
  Been There done that. Werkt niet of maar 1x.:(
   
 5. Damay77

  Damay77 VIP lid

  18 apr 2010
  10.703
  3.189
  113
  Dat het vies is. En omdat het moet. Als mw iets echt niet wil dan gaat ze ontZettend dwars doen. Ik zeg A en zei zegt B.
  Nu een piepstemmetje die vraagt of ze Sinterklaas intocht terug mag kijken als ze haar medicijn in neemt ... Ze zit nu wolkjes te tekenen. Een wolkje voor elk slokje. :rolleyes:
   
 6. Fuddey

  Fuddey VIP lid

  6 okt 2015
  13.735
  8.787
  113
  Hier was het anders aan het infuus in het ziekenhuis, en dat wilde ze toch echt niet...
   
 7. Damay77

  Damay77 VIP lid

  18 apr 2010
  10.703
  3.189
  113
  Ook verteld. Ze wilde ene foto en filmpje zien. Wilde weten of het zeer deed en of ze dan even mocht huilen. En liep vervolgens naar boven om alvast spulletjes op te gaan zoeken die ze mee ging nemen:confused:
   
 8. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.869
  166
  63
  Emmeloord
  Kan het zijn dat het pijn doet in haar mond?
  Ik herken de strijd wel. Dat het pijn aan de tong deed was hier reden tot weigeren. Wij hadden als tip een hapje via en dan ineens de medicijnen en na nog een hapje vla. Zo werden de smaakpapillen wat gefopt... maar of het bij jullie kan werken weet ik niet. fijn hoor die koppies
  Hopelijk komt ze zelf snel tot het besef dat ze maar beter kan innemen.
   
 9. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.869
  166
  63
  Emmeloord
  Stomme autocorrect
  Via moet zijn hapje vla! Voor en na de medicijnen.
   
 10. Kolibrie

  Kolibrie VIP lid

  29 jun 2008
  5.462
  216
  63
  Zuid-Holland
  Mijn oudste weigerde ook. Uiteindelijk ook alleen dmv mix met pure roosvicee of dmv hapje medicijnen van lepel en gelijk weg drinken met grote slok limonade. En dat om en om tot lepel leeg was. En soms moest ik haar "omkopen". Als ze dr hele week haar medicijnen zou nemen tot klaar was, kreeg ze een klein kadootje. Niet de meest ideale manier maar met een kind met ASS en paniekaanvallen grijp je naar wanhopige middelen. En dit was er één van maar werkte wel...
   
 11. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  35.690
  15.087
  113
  Hier onder dwang, was de enige manier en vaak ging de helft er alsnog uit. Als het niet aansloeg was het idd opname, verder hielp absoluut niets.
  Toen ze 9 was moest ze weer een kuur en toen was het geen probleem meer.
   
 12. Melief

  Melief Niet meer actief

  Heel herkenbaar, zo enorm frustrerend. Inderdaad elke gift een uur bezig zijn, alle mogelijke drankjes en vla gekocht om te proberen, uiteindelijk over op in de houdgreep en dan uiteindelijk nog maar de helft er in krijgen. Het enige wat werkte zijn pillen vermalen en dan in dikke vla. Heb moeten lullen als brugman bij de apotheek want ze wisten niet of dat wel mocht maar ik was wanhopig. Het gaat nu nog niet van harte maar wel wat beter.
   
  Zweden vindt dit leuk.
 13. ikkie97

  ikkie97 VIP lid

  7 mei 2011
  8.159
  1.760
  113
  Dat dreigement hielp bij mijn dochter niet. Type kind wat dan denkt "oké laakbaar gebeuren, wil ik wel eens meemaken"
  En die blikken van verpleegkundigen als je aangeeft dat je het er toch niet in gaat krijgen. Je hoort ze gewoon denken "wat een slappe moeder, kind is de baas zeker"
  Hier was het alleen gelukt met vastbinden en een trechter in haar keel duwen. Niet dus. En de ontsteking in haar been ging vanzelf over. Zucht. Dus nu neemt ze helemaal nooit geen medicijnen meer. Ze had het er van de week nog over (weet je nog toen ik dat drankje moest omdat het anders niet over zou gaan, toen ging het toch over hè? )
   
 14. Fuddey

  Fuddey VIP lid

  6 okt 2015
  13.735
  8.787
  113
  Het was idd een dreigement, maar wel aangegeven door een arts dus geen loos dreigement. Ze moest een enorme kuur en de eerste poging was er al direct kokhalzend weer uit gekomen, tweede dosis was draaamaa, derde ook weer, etc, dus toen zag ik het niet meer zitten en gaf ik aan dat we het beter in het zkh konden doen - niet leuk met een infuus, maar dan drupte het er gewoon in ipv télkens weer drama. Toen besloot dochter dus toch te kiezen voor aangelengde drankjes, gelukkig. Wel nog met stevige aanmoediging en lichte dwang hoor, maar iig beter dan ervoor...
   
 15. Yelly

  Yelly Bekend lid

  26 jun 2019
  647
  574
  93
  Ik zou de keuze bij haar laten.
  Onze kinderen weigeren ook AB.
  Zodra ze enigszins beseffen dat er een keuze is, zou ik die aanbieden en haar keuze volgen.
  Nu dreig je maar gebeurt er niets.
  Dan is de kracht er ook uit.

  Daarnaast hoeft het niet enkel karakter te zijn. Ik krijg dat soort drankjes ook gewoon niet weg, en de koppigheidsfase ben ik echt wel voorbij :D.

  Een heel andere invalshoek:
  Heb je al eens geprobeerd met natuurlijke middelen de blaasontsteking te bestrijden? Cranberrysap bijvoorbeeld? Plast ze altijd voldoende uit?
   
 16. Jasia

  Jasia Actief lid

  1 jul 2013
  189
  7
  18
  Ik schrik hier wel een beetje van.
  Waarschijnlijk ook omdat ik niet in je schoenen sta. Dus veel sterkte en hopelijk krijg je tips waarbij het werkt

  Ik heb een 6 jarige dochter. En hierover (medicijnen, beschermende macht) ben ik toch echt de baas en heeft ze maar te luisteren... ze doet ook moeilijk, vind het spannend, etc en heb ik veel geduld en uitleg etc. Maar de Ab gaat er in, hoe dan ook.
   
 17. Fuddey

  Fuddey VIP lid

  6 okt 2015
  13.735
  8.787
  113
  Ja, en als ze het meteen weer kokhalzend uitspuugt? Dan ben jij de baas over haar kokhalsreflex?
   
  soppie en Melief vinden dit leuk.
 18. Melief

  Melief Niet meer actief

  nou inderdaad!
   
 19. Flan82

  Flan82 Lid

  13 jan 2019
  95
  45
  18
  Vrouw
  Jeetje respect voor alles wat je al hebt geprobeerd en het geduld dat je op weet te brengen!

  Ik heb geen tips.
  Hoe moeilijk ook zou ik het denk ik na alles loslaten.
  Met haar gaan zitten.
  lLieverd mama weet het niet meer. Ik wil dat je geen pijn hebt en geen last hebt van je blaas. Daarvoor moet je de medicijnen nemen.
  Jij wil die niet nemen. We hebben volgens mij alles geprobeerd. Mama weet het echt niet meer.
  Weet jij nog een manier waarop we je medicijnen in je buik kunnen krijgen?

  als antwoord nee is dan zou ik het daarbij laten.

  Je wilt haar behoeden voor de pijn en het ziek zijn van de blaasontsteking.
  Maar het lijkt erop dat dat zo alleen maar leidt tot vastdenken, machtsstrijd (die je nooit gaat winnen) en uiteindelijk een hoop negatieve aandacht.

  Tja dan geen medicatie...krijgt ze weer last dan is het haar keuze. En anders zal het inderdaad ziekenhuis worden. Kan ze meemaken dat dat niet zo leuk is als ze nu denkt.

  Soms is toegeven dat je het niet meer weet en je kind daarin meenemen het beste om de cirkel te doorbreken.

  (maar ja makkelijker gezegd dan gedaan.....)

  sterkte!
   
  Paardenbloempje en Ysabella vinden dit leuk.
 20. Jasia

  Jasia Actief lid

  1 jul 2013
  189
  7
  18
  Ligt eraan.
  Ik heb ook meegemaakt dat mijn kinderen met avondeten weer hapjes eruit (wouden) kokhalsden.
  Even los van ziek zijn, medische klachten etc.
  Kids kunnen heel ver gaan. Iets lusten en daarbij kokhalzen. Dat snap ik.
  Maar AB niet lusten, terwijl het op allerlei manieren wordt aangeboden.... ranja, toetje etc. Dan is het niet meer kokhalzen door de smaak, maar iets wat in het hoofd zit. En daar kun je de baas over zijn. Is mijn mening.
  En begrijp me niet verkeerd alsjeblieft. Dit alles met je kind onder goede begeleiding, geduld rust en uitleg.
  Ik geloof ook dat als je basis stabiel is.... (ouder-kind relatie, zelfbeschikkingsrecht vs ouderlijke macht.), dat je dan heel ver komt.
  Ik vergelijk het een beetje als... stel je kind loopt voor je op de weg richting een kruispunt. Je ziet dat het druk is en er komt een auto aan terwijl je kind wil oversteken... op dat moment treed je ook op als zijnde de baas, macht, hoe je het wil noemen..
   
  Line vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina