Kindje voelen? & Gewichtstoename?

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door Sanne2011, 6 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Sanne2011

  Sanne2011 Fanatiek lid

  23 feb 2011
  4.151
  0
  0
  Ik ben nu 19+4 weken zwanger. Bij 17+2 heb ik voor het eerst ons kindje gevoeld, allemaal bubbels in mijn buik, het is een geweldige ervaring! Vooral als ik rustig achter de pc zat, voelde ik ons kindje regelmatig (bijna dagelijks). Laatst dacht ik een schopje te hebben gevoeld (1 wk geleden) maar sindsdien niks meer. Ook geen bubbels....

  Dit maakt mij erg onzeker. Bij de pretecho van 16+4 is mij wel verteld dat de placenta aan de voorkant ligt en dat het even kon duren voor ik iets voelde. Toch voelde ik met 17+2 voor het eerst ons kindje. Met 18+4 (vorige wk woensdag) heb ik nog een pretecho gehad (ze kon de eerste keer het geslacht niet met zekerheid zeggen) en toen was ons kindje druk aan het spartelen.

  Toch maak ik mij weer onzeker over hoe het gaat met ons kindje. Is het normaal dat ik ons kindje niet meer heb gevoeld? Of kan het zijn dat ik te druk ben geweest, en dat ik het daarom niet heb opgemerkt?

  Overigens ben ik nu 5 kg aangekomen bij 19+4, is dit een normale gewichts stijging? Mijn vk gaf bij 17+2 en +4kg aan dat ik moest gaan oppassen met snoepen omdat het normaal is om 12,5 kg aan te komen over de gehele zwangerschap, maar nu heb ik hier verschillende verhalen over gehoord. Ik ben 1.78 en woog aan het begin 90 kg, nu dus 95 kg. Wat is normaal?


  Alvast bedankt!!
   
 2. Ineke

  Ineke Verloskundige

  15 dec 2010
  2.663
  0
  0
  Hallo Sanne2011.

  Een placenta aan de voorzijde zorgt er inderdaad voor dat je die kleine minder voelt, echt een kussen waar die kleine hard tegenaan moet trappen, wil jij het voelen.
  Ook kan de baby met de voeten richting jou rug liggen waardoor je die kleine niet voelt trappen.

  Heel normaal dat als jij druk bent en de placenta aan de voorzijde dat je met deze zwangerschapsduur de kleine niet dagelijks voelt. Dus geen reden voor ongerustheid.
  Blijf je ongerust bel dan je verloskundige om extra te luisteren.

  Qua gewichtstoename nu 5 kg op de helft van de zwangerschap is prima.

  Groetjes Ineke.
   

Deel Deze Pagina