klein deel voor overbrugging huis "lenen" van je ouders?

Discussie in 'De lounge' gestart door bezigbijtje, 3 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. bezigbijtje

  bezigbijtje VIP lid

  8 feb 2010
  13.842
  0
  0
  hotfixen is momenteel mijn favo bezigheid als de m
  gelderland
  hallo meiden,

  ik en mijn vriend kunnen het huis van de ouders van mijn vriend over kopen. Echt ons droomhuisje! En in het dorp waar mijn vriend graag wonen wil. Alleeen... doordat we een kleine schuld over houden (vermoedelijk) aan het verkopen van ons eigen huis, kunnen we het alleen wanneer zijn/mijn ouders voor een deel bijspringen voor de eerste tijd. (misschien valt het mee maar dat weten we pas bij de verkoop van ons huis;))

  Ons is uitgelegd dat de ouders die dit willen doen er zelf niks van merken, hun kost het bijna niks, wij betalen een klein bedrag per maand en krijgen er belasting over terug wat erg veel voordeel heeft. Toch ben ik bang dat onze ouders het niet willen en we het huis dus niet kunnen. Want ik heb echt het idee dat als we dat huisje niet kunnen op deze manier het voor ons over is voor ooit eeen ander huisje. Ik durf de dubbele maand lasten die misschien kunnen ontstaan niet aan EN wij kunnen niet heel veel meer als dit huis wat we nu hebben dus kunnen we net zo goed hier blijven, alleen is dit niet het dorp waar wij ons zelf met kindjes zien wonen..

  ik hoop dat jullie het nog snappen:)
  Iemand hier ervaring mee, met zo'n overbrugging?

  IIIEJJJLL ik vind het iig dood eng vanavond aan zijn ouders erover te gaan vragen.... Ik denk dat ze het niet willen doen, want ze denken nog al vaak alleen aan zichzelf, en weinig interesse in ons enzo:):(
   
 2. Knuf de Konijn

  Knuf de Konijn Actief lid

  19 jun 2009
  499
  0
  0
  NULL
  NULL
  In wat voor soort constructie gaat dit dan?

  Een van de ouders leent jullie geld of staat dan 1 van de ouderparen garant bij de bank?
   
 3. bezigbijtje

  bezigbijtje VIP lid

  8 feb 2010
  13.842
  0
  0
  hotfixen is momenteel mijn favo bezigheid als de m
  gelderland
  wat ik begrepen heb is het lenen indd. Maar is dat ongeveer zelfde?
   
 4. winniethepoeh

  winniethepoeh Niet meer actief

  Garant staan bij hypotheek

  en lenen spreekt voor zich denk ik.

  Vind het wel raar dat je zegt dat ze nogal aan zichzelf denken en niet aan jullie. Het is ook hun geld en volgens mij mogen ze daar mee doen wat ze zelf willen.

  Succes vanavond
   
 5. Knuf de Konijn

  Knuf de Konijn Actief lid

  19 jun 2009
  499
  0
  0
  NULL
  NULL
  Nee, als zij het aan jullie lenen dan krijg je geld van hun, gewoon eigen vermogen. En jullie lossen het af aan hun. Zij zijn de bank zeg maar.

  Garant staan voor jullie betekend dat de ouders zich aanbieden dat als jullie zelf de hypotheek/lening niet kunnen of willen betalen, zij dit dan doen. Zij staan er garant voor dat het geld er komt.

  Wat ook nog kan is dat je ouders geld lenen bij de bank voor jullie, maar ik denk niet dat banken hiermee akkoord gaan.
   
 6. Fiene

  Fiene Fanatiek lid

  27 jun 2008
  2.432
  0
  0
  Ik zou eerst eens alles helder op een rijtje krijgen voor ik met zo'n voorstel naar mijn ouders of schoonouders zou stappen..
   
 7. september08

  september08 Fanatiek lid

  20 okt 2008
  3.356
  4
  38
  Zouden je schoonouders het niet een heel mooi idee vinden dat je in hun huis wil wonen? En dit ook zo op een mooie manier uitleggen bij het vragen van geld?
   
 8. Marieke1983

  Marieke1983 Niet meer actief

  inderdaad, ga eerst maar eens met een financieel adviseur praten voordat je het gaat vragen, zo komen je ouders met vragen die je zelf niet kunt beantwoorden.

  daarnaast vind ik het niet slim wat jullie willen doen. wat als jullie huis nu 2 jaar te koop gaat staan? dat is niet ondenkbaar in deze tijd, en dan kom je in de problemen. je zou de eerste niet zijn die financieel aan de grond komt te zitten door eerst te kopen en daarna pas eigen huis te verkopen!

  als je het toch per se wil zou ik een makelaar vragen om eens langs te komen, wie weet kan hij tips geven en kan hij ee prognose geven van hoelang hij denkt dat de verkoop gaat duren.

  tenslotte is het goed recht van je ouders om te weigeren, dat heeft niets met egoisme te maken. zij hebben ook hard voor hun geld gewerkt. mijn ouders zouden het ook niet doen!
   
 9. bezigbijtje

  bezigbijtje VIP lid

  8 feb 2010
  13.842
  0
  0
  hotfixen is momenteel mijn favo bezigheid als de m
  gelderland

  aller eerst wil ik voorop zetten dat ik het door jullie genoemde egoisme NIET pin op het niet willen lenen van geld, want daar hebben we de ervaring nog niet in.. Maar over eerder voorgevallen dingen.. *lijkt me trouwens ook logische maar oke;)*

  daarna wil ik zeggen dat wij van onze financieel adviseur alles al helemaal stap voor stap op papier hebben staan, dus dat is ook al iets wat er geoordeeld word zonder dat ik dat erneer gezet heb..:)
  Alleen omdat ik het verschil niet wist van het garant staan?
  Het is een soort van 2e hypotheek dat hun dan nemen, wat hun niks kost en ons een klein bedragje. Omdat het belastingaftrekbaar is, is dit erg voordelig en word het de laatste tijd vaker gedaan...;)

  En over die dubbele lasten, daarom willen wij JUIST het huis van onze ouders omdat hun wachten tot ons huis weg is en dan zelf naar een huis gaan kijken... Daarom is het zo ideaal!:)
   
 10. bezigbijtje

  bezigbijtje VIP lid

  8 feb 2010
  13.842
  0
  0
  hotfixen is momenteel mijn favo bezigheid als de m
  gelderland

  Dat speelt indd wel erg mee bij beide (mijn vriend en zijn ouders)
  we hebben het ze voor gelegd, ze gaan het zelf aan hun adviseur voorleggen en erover nadenken:)
   
 11. september08

  september08 Fanatiek lid

  20 okt 2008
  3.356
  4
  38
  Super, ze zeggen ieder geval geen nee nu.
  En logisch dat ze zelf ook alles willen uitzoeken, succes!
   
 12. bezigbijtje

  bezigbijtje VIP lid

  8 feb 2010
  13.842
  0
  0
  hotfixen is momenteel mijn favo bezigheid als de m
  gelderland
  Ja, maar aan hun reactie denk ik niet dat ze het willen, nu nog even mijn ouders benaderen maar die weten nog heleaal van niks..
   

Deel Deze Pagina